Fínsko – Nemecko 5:2 (kon.) | Nórsko – Švédsko 0:4 (kon.) | Česko – J. Kórea 2:1 (kon.)
Švajčiarsko – Kanada 1:5 (kon.)
koniec
Česko
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Južná Kórea
Štvrtok 15.02.2018, 13:10 • Gangneung Hockey Centre, Gangneung • Olympijské Hry - muži • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    47:17
    Presilová hra českého tímu sa síce skončila, no vďaka tlaku v útočnom pásme si okamžite vybojovali ďalšiu, keď za podrazenie inkasuje dve minúty Čong-u Čon.
     
    45:08
    Pomer hráčov na oboch stranách sa na pár sekúnd vyrovná, keeďže sa nedovoleným zákrokom v útočnom pásme previnil Jong-čon So. Dve minúty za hru s vysokou hokejkou.
     
    43:54
    Úplne zbytočným faulom sa teraz prezentoval Jakuba Nakládala, ktorého sme do týchto chvíľ zatiaľ len chválili. Teraz však skúsený český bek predviedol nezmyselný zákrok mimo hry na Sang-u Šina a odchádza za hrubosť na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    39:31
    Ondřej Nemec sa pri pokuse odobrať puk jednému z kórejských útočníkov dopustil nedovoleného zákroku, a tak musí v závere druhej tretiny odísť na trestnú lavicu.
     
    25:08
    Akonáhle sa juhokórejskí hokejisti dostanú do útočného pásma, defenzíva Čechov má obrovské problémy. Tlak domácich hráčov sa v tejto chvíli skončil len nedovoleným zákrokom Jakuba Nakládala, ktorý odchádza na trestnú lavicu za napadnutie.
     
    15:41
    Česi to už teraz trochu prehnali so svojou agresivitou na bránkovisku. Menovite to bol Lukáš Radil, ktorý tak za nedovolené bránenie brankárovi Daltonovi musí odísť na trestnú lavicu.
     
    11:16
    Tak teraz ani réžia priameho prenosu nevie, čo práve odpískali rozhodcovia dnešného zápasu. Podľa všetkého to totiž vyzeralo, že na trestnú lavicu pôjde za hru vysokou hokejkou Lukáš Radil, no napokon je z toho vylúčenie Briana Williama Younga.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 12. Jan Kovář (Řepík, Sekáč), 17. Řepík (Birner, Francouz) – 8. Min-Ho Čo (Radunske, Swift)


    Česko: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, Kolář (A), Mozík, Vitásek, O. Němec, Jordán – Sekáč, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Mertl, Vondrka – T. Zohorna, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – Martin Růžička.
    Južná Kórea: Dalton (Sung-Je Park) – Young, Won-čon Kim, Ton-ko I, Regan, Plante (A), Jong-čon So, Hjon-ho O – Sang-uk Kim, Ki-song Kim, Testwuide – Swift, Min-Ho Čo, Radunske – Sang-u Šin, U-sang Paj (C), Won-čong Kim (A) – Čin-kjo Pak, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Čong-u Čon.

    Rozhodca: Mark Lemelin (USA), Linus Ohlund (SWE) – Henrik Pihlblad (SWE), Sakari Suominen (FIN)