Fínsko – Nemecko 5:2 (kon.) | Nórsko – Švédsko 0:4 (kon.) | Česko – J. Kórea 2:1 (kon.)
Švajčiarsko – Kanada 1:5 (kon.)
koniec
Nórsko
0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Švédsko
Štvrtok 15.02.2018, 08:40 • Gangneung Hockey Centre, Gangneung • Olympijské Hry - muži • Skupina C
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    V závere zápasu ešte Nóri zle striedali, táto presilová hra však už bude len miernou úpravou štatistík tohto zápasu.
     
    50:01
    Nóri však majú možnosť pokúsiť sa aspoň o čestný presný zásah, keď sa držaním protihráča pri súboji za vlastnou bránkou previnil Dick Axelsson, ktorý tak odchádza na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    34:33
    Po zákroku Larsa Haugena sa hra presunula do ľavého ofenzívneho rohu z pohľadu Švédska, kde sa strhla veľká mela. Vylúčený je z nórskej strany Steffen Thoresen. Dve minúty inkasuje za krosček aj ďalší Nór Kristian Forsberg, ktorý tam však dostal dokonca v páde korčuľou do tváre od Joela Lundqvista a ten si odsedí až 2+2 minúty. Napokon však pokračujeme s piatimi hráčmi na oboch stranách. Jednoducho, totálny guláš.
     
    32:01
    No a v tejto chvíli si dokonca Nóri zahrajú 56 sekúnd trvajúcu presilovú hru o dvoch hráčov, keď si za držanie hokejky súpera odchádza na trestnú lavicu sadnúť Jonas Ahnelöv. Nórsky kouč Petter Thoresen cíti šancu na zníženie a berie si oddychový čas.
     
    30:57
    Nóri teraz výrazne zvýšili svoj pohyb, za čo sú odmenení presilovou hrou, keď si na dve minúty musí ísť na trestnú lavicu oddýchnuť kapitán švédskeho výberu Joel Lundqvist, ktorý sa previnil držaním súpera.
     
    27:29
    Tak napokon je z toho vylúčenie na nórskej strane. Tommy Kristiansen to s tou aktivitou na bránkovisku prehnal a za krosček na jedného z brániacich Švédov si odchádza sadnúť na trestnú lavicu.
     
    17:18
    Dobrá práca Mattiasa Nörstebö, ktorý konečne trochu svojim pohybom podkúril švédskej defenzíve a napokon po podrazení od Oskara Möllera vybojoval prvú presilovú hru pre Nórsko.
     
    13:34
    No a Švédi si zahrajú viac ako 90-sekundovú presilovú hru o dvoch hráčov. Po obrovskom zmätku na nórskom bránkovisku sa totiž hrubosťou previnil Andreas Bonsaksen.
     
    13:04
    Tak toto je pre Nórsko veľmi prísne vylúčenie. Podľa rozhodcu Tobiasa Wehrliho totiž hrali so šiestmi hráčmi, no opakované zábery ukázali, že to bolo veľmi tesné.
     
    10:29
    Švédsky tlak sa stále stupňuje, čo napokon logicky vyústilo aj do prvého vylúčenia na nórskej strane, keď sa v súbojoch pri mantineli Mattias Nörstebö previnil držaním hokejky jedného zo súperov, za čo si pôjde odpykať dve trestné minúty.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 6. P. Lindholm (Omark, Möller), 17. Lander (Bertilsson), 49. Everberg (Omark, Fransson), 50. Wikstrand (Omark, Everberg)


    Nórsko: Haugen (Haukeland (C)) – Holös (C), Nörstebö, Bonsaksen, Sörvik, Johannesen, Ödegaard, Espeland – K. A. Olimb, P. Thoresen (A), M. Olimb (A) – Bastiansen, Rosseli Olsen, Reichenberg – Trettenes, S. Thoresen, K. Forsberg – Salsten, Röymark, Roest – Kristiansen.
    Švédsko: Fasth (Enroth (A)) – E. Gustafsson (A), Ahnelöv, Kronwall (A), Bertilsson, Wikstrand, Fransson, Hersley – Lindström, P. Lindholm, Möller – F. Pettersson, J. Lundqvist (C), Axelsson – Everberg, Lander, Omark – Bergström, Stålberg, Norman – Zackrisson.

    Rozhodca: Roman Gofman (RUS), Tobias Wehrli (SUI) – Gleb Lazarev (RUS), Judson Ritter (USA)