Lipsko – Augsburg 2:0 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:0 (1:0)
FC Augsburg
Piatok 09.02.2018, 20:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ani v druhom polčase sme teda veľa zaujímavých situácii nevideli. Domáci však zásluhou Keïtu pridali svoj druhý gól v tomto zápase a tak po výsledku 2:0 získavajú všetky tri body.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:23:43)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Napokon hlavný rozhodca zápasu Jablonski nadstavuje ešte 2 minúty!
     
    90
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Bruma, prichádza Dominik Kaiser.
     
    89
    Blíži sa už samotný záver tohto zápasu, skóre sa aj naďalej nemení a ani hra zo strany hostí nič nenasvedčuje tomu, žeby sme ešte boli svedkami nejakej drámy.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Caiuby, prichádza Jan Morávek.
     
    85
    Ani v týchto chvíľach sa nič zaujímavého nedeje. Skôr sledujeme boj o loptu na oboch stranách, hostia sa nemôžu teda dostať k záverečnému tlak a prípadne tak ešte zdramatizovať toto stretnutie.
     
    84
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Yussuf Poulsen, prichádza Jean-Kévin Augustin.
     
    83
    Po rýchlom protiútoku sa k strele dostal hosťujúci Córdova, ale jeho pokus bol veľmi nepresný. Do konca riadneho hracieho času už veľa neostáva, domáci sú opäť bližšie k trom bodom z tohto stretnutia.
     
    81
    Dostali sme sa už do záverečnej desaťminútovky tohto stretnutia, zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že domáci už zápas dotiahnú do víťazného konca.
     
    80
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza Ademola Lookman.
    79. Timo Werner (RBL)
     
    79
    Aj sa tak stáva, Werner však posiela loptu len do brvna! Hostia tak teraz mali veľké šťastie, pretože tretí gól by už určite znamenal definitívnu v tomto zápase.
     
    78
    A opäť sa hostia dopustili faulu a domáci celok tak získava ďalší priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Zrejem tak opäť budeme svedkami priamej strely na bránu.
     
    77
    Loptu drží na svojich kopačkách domáci celok, ktorý sa nemá kam ponáhľať. Pomaly sa už blíži aj záverečná časť tohto stretnutia, domáci celok vyhráva o dva presné zásahy.
     
    76
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Michael Gregoritsch, prichádza Sergio Córdova.
     
    74
    Postupne sa domáci dostali až na hranicu pokutového územia hostí, Werner sa odhodlal aj k strele, ale jeho pokus bol veľmi nepresný.
     
    73
    Domáci sa teda nemajú kam ponáhľať a kombinujú aj naďalej na svojej polovičke. Hostia sa snažia o vysoké napádanie, ale to domácim futbalistom nerobí žiadne starosti.
     
    72
    Rohový kop však dokázali domáci futbalisti bez problémov ubrániť a vybojovali si následne loptu na svoje kopačky. Lipsko momentálne kombinuje na svojej polovičke.

    Miroslav Revaj

    Góly: 17. Upamecano, 70. Keïta

    Karty:   9. Framberger (AUG), 22. R. Khedira (AUG)


    RB Lipsko: Gulácsi – Laimer, Orban (C), Upamecano, Klostermann – Kampl, Ilsanker, Keïta (80. Lookman), Bruma (90. Kaiser) – Y. Poulsen (84. Augustin), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Konaté, Lookman, Schmitz, Kaiser, Augustin.

    FC Augsburg: Hitz – Framberger, Danso, Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier (C) – Heller (46. Schmid), Ku Ča-čchol, Caiuby (87. Morávek) – Gregoritsch (76. Córdova).
    Náhradníci: Luthe – Parker, Morávek, Janker, Schmid, Kačar, Córdova.

    Rozhodca: Jablonski – Henschel, Pfeifer