SB LII: New England Patriots - Philadelphia Eagles 33:41 (kon.)
koniec udalosti
Super Bowl LII: New England Patriots - Philadelphia Eagles

33:41

(3:9, 9:13, 14:7, 7:12)

Pondelok 05.02.2018, 00:30 • U.S. Bank Stadium, Minneapolis • Americký futbal • Super Bowl
Predzápasové kurzy
     
    0:00
    JE KONIEC! Philadelphia Eagles vyhrala tohtoročný Super Bowl. Tom Brady v poslednej akcii poslal dlhú loptu do end zóny súpera, tam sa bojovalo o catch, ale domáci sa napokon k nemu nedostali. Obrovská dráma so šťastným koncom pre tím Douga Petersona.
     
    1:05
    PHI, 4&6, NE 27 – FIELD GOAL EAGLES
    Je to tak! JAKEOVI ELLIOTTOVI sa nerozklepali nohy a s istotou premenil 46-yardový field goal. Eagles tak vedú o osem bodov, no ešte nič nemajú vyhrané. Tom Brady má 65 sekúnd na to, aby poslal zápas do predĺženia.
     
    2:09
    NE, 2&2, NE 33 – FUMBLE RECOVERY
    Tom Brady zlyhal a Patriots titul zo Super Bowlu s najväčšou pravdepodobnosťou neobhája. Brandon Graham mu vyrazil loptu a následne ju zachytil Derek Barnett. Dopredu idú Eagles.
     
    2:21
    2-POINT CONVERSION – NO GOOD
    Samozrejme, pre hostí by extra point nič neriešil, a tak hrali za dva body. Nick Foles smeroval svoju prihrávku na Coreyho Clementa, no ten v end zóne nedokázal zachytiť loptu. Eagles tak vedú stále päťbodovým rozdielom.
     
    2:21
    PHI, 3&7, NE 11 TOUCHDOWN EAGLES
    Philadelphia Eagles sa 141 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času dostáva do vedenia. Zach Ertz si spracoval pas od Nicka Folesa. Devin McCourthy ho nezastavil a hosťujúci tight end doslova skončil do bodovacieho územia!
     
    5:39
    PHI, 4&1, PHI 45
    Zach Ertz zachytil prihrávku na úrovni prvého downu. Elitný tight end tak zachraňuje svoj tím v útoku. Nick Foles si poriadne oddýchol a po oddychovom čase bude môcť pokračovať.
     
    9:22
    NE, 3&GOAL, PHI 4 – TOUCHDOWN PATRIOTS
    ROB GRONKOWSKI zachytáva loptu v end zóne súpera. Ronald Darby robil čo mohol, no obrovitého hráča domácich nedokázal zastaviť. Navyše, Stephen Gostkowski premenil extra point, a tak sa New England Patriots prvýkrát v zápase dostávajú do vedenia.
     
    14:09
    PHI, 4&11, NE 24 – FIELD GOAL EAGLES
    JAKE ELLIOTT premenil svoj pokus o field goal a zvyšuje náskok Philadelphie na rozdiel šiestich bodov. To však predstavuje len hodnotu jedného touchdownu. Nič tak ešte nie je rozhodnuté a na ihrisko ide Tom Brady a jeho ofenzívna zostava.
     
    3:23
    NE, 1&10, PHI 26 – TOUCHDOWN PATRIOTS
    Patriots znižujú náskok súpera na rozdiel troch bodov. CHRIS HOGAN dokázal zachytiť dlhý pas od Toma Bradyho a dostáva vlaňajšieho víťaza Super Bowlu späť do hry. Zo strany hostí chyboval Rodney McLeod. Následne Stephen Gostkowski premenil pokus o extra point.
     
    7:18
    PHI, 3&6, NE 22 – TOUCHDOWN EAGLES
    Philadelphia opäť vedie desaťbodovým rozdielom. Nick Foles poslal dlhú prihrávku do súperovej end zóny. COREY CLEMENT sa presadil medzi dvojicou defenzívnych hráčov súpera a pripisuje si na konto touchdown. Celú situáciu museli konzultovať videorozhodcovia, no pôvodný verdikt nezmenili. Následne Jake Elliott bez problémov premenil aj extra point.
     
    12:19
    NE, 2&GOAL, PHI 5 – TOUCHDOWN PATRIOTS
    Je to tam! Spolupráca BRADY – GRONKOWSKI nám dramatizuje priebeh dnešného súboja. Elitný tight end zachytáva loptu v end zóne a pripisuje si na konto touchdown. Následne Stephen Gostkowski premenil aj pokus o extra point. Eagles vedú už len o tri body.
     
    0:38
    PHI, 4&GOAL, NE 2 – TOUCHDOWN EAGLES
    Hostia predviedli krásnu útočnú akciu, ktorou zaskočili obranu Patriots. V role adresáta prihrávky sa ocitol quarterback NICK FOLES, poľahky zachytil pas v end zóne. Následne Jake Elliott premenil aj pokus o extra point.
     
    1:33
    PHI, 3&3, PHI 37
    Eagles to teraz zvládli na výbornú. Zahrali veľmi pekný signál, po ktorom sa dostal k lopte Corey Clement a takmer s ňou dobehol až do end zóny. Philadelphia má tak veľkú šancu dosiahnuť touchdown. Clement si pripísal 55 yardov.
     
    2:04
    EXTRA POINT – NO GOOD
    Tak toto je neuveriteľné! Čo sa to dnes deje so Stephenom Gostkowskim? Elitný kicker nepremenil rutinný kop pre extra point, a tak Patriots stále prehrávajú o tri body. Druhá minela pre hviezdu domáceho mužstva.
     
    2:12
    NE, 1&10, PHI 26 – TOUCHDOWN PATRIOTS
    Hrdina vlaňajšieho Super Bowlu JAMES WHITE si pripisuje touchdown na svoje konto aj dnes. Domáci to hrali po zemi a spomínaného running backa nezastavil Corey Graham ani Jalen Mills.
     
    5:01
    PHI, 1&10, NE 43 – INTERCEPTION
    Duron Harmom je hrdinom tohto okamihu. Trošku so šťastím zachytil pas Nicka Folesa smerujúci na Alshona Jefferyho. V zápase sme tak svedkami prvej straty. Po reklamnej prestávke tak pôjde na ihrisko Tom Brady.
     
    7:29
    NE, 4&8, PHI 27 – FIELD GOAL PATRIOTS
    STEPHEN GOSTKOWSKI to zvládol oveľa lepšie ako na začiatku druhej štvrtiny. Patriots premeneným field goalom znižujú náskok súpera na rozdiel deviatich bodov. Teraz však pôjde do hry dnes vynikajúci Nick Foles.
     
    8:55
    PHI, 1&10, NE 21 – TOUCHDOWN EAGLES
    Philadelphia zvyšuje svoj náskok v dnešnom ostro sledovanom zápase. Hostia hrali po zemi, Nick Foles posunul loptu do rúk LEGARRETTA BLOUNTA a ten s ňou prešiel až do end zóny. Následne hrali Eagles za dva body namiesto extra pointu, no neuspeli a vedú o 12 bodov.
     
    12:59
    NE, 1&10, NE 37
    Tak toto bolo veľmi nepríjemné! Brandin Cooks síce krásne zachytil pas na 40-yardovej línii súpera, ale zozadu ho nekompromisne trafil Malcolm Jenkins. Domáci hráč musí byť ošetrovaný a možno v zápase dohral.
     
    14:18
    NE, 4&1, PHI 8 – FIELD GOAL MISSED
    Obrovská chyba v podaní kickera Stephena Gostkowskeho. Ten z jasnej pozície na premenenie field goalu trafil len tyčku. Patriots tak prišli o takmer isté tri body, ktoré im v závere dnešného zápasu môžu chýbať.
     
    2:34
    PHI, 1&10, NE 34 – TOUCHDOWN EAGLES
    Philadelphia Eagles sa dostáva do vedenia o šesť bodov. Nick Foles predviedol dlhý pas, ktorý smeroval až do end zóny. Alshon Jeffery sa presadil cez Erica Rowa a pripisuje si prvý touchdown v dnešnom zápase. Následne ale kicker Jake Elliott trestuhodne nepremenil svoj rutinný pokus o extra point.
     
    4:17
    NE, 4&4, PHI 8 – FIELD GOAL PATRIOTS
    Skóre zápasu je opäť vyrovnané. Patriots logicky nešli hrať štvrtý down, a tak sa na ihrisko dostal STEPHEN GOSTKOWSKI. Ten takisto nemal problém s premenením pokusu o field goal.
     
    7:55
    PHI, 4&GOAL, NE 7 – FIELD GOAL EAGLES
    Philadelphia sa dostáva do vedenia o tri body. Jake Elliott nezaváhal, kopol presne do stredu vymedzeného priestoru, čím premenil svoj pokus o field goal. S týmto nemohol mať žiadne problémy.
     
    ZAUJÍMAVOSTI SUPER BOWLU LII

    Do začiatku ostro sledovaného zápasu o trofej Vinca Lombardiho zostáva necelá hodinka, a tak si môžeme povedať niekoľko zaujímavosti. Tom Brady vo svojej kariére odohral už sedem Super Bowlov, čo je súčet všetkých hráčov Philadelphie Eagles. Spomínaný quarterback si včera prebral cenu MVP sezóny, ale už 18 rokov sa nestalo, že by sa v jednej sezóne majiteľ tohto ocenenia radoval aj z výhry v Super Bowle. Zlomí Brady toto prekliatie? V oficiálnom predaji sa ceny lístkov pohybovali v rozmedzí od 3 391 – 307 913 amerických dolárov. Šialené sú aj sumy za uverejnenie reklamy počas zápasu. Len 30-sekundový reklamný spot vyjde celosvetovo známe spoločnosti na 7,7 milióna dolárov. V celej histórii Super Bowlu len jeden zápas dospel do predĺženia – zrejme netreba pripomínať vlaňajší comeback Patriots. Hlavným rozhodcom dnešného súboja o nehynúcu slávu bude Gene Steratore. Patriots majú v zápasoch vedených týmto rozhodcom bilanciu 12-5. Eagles sú na tom takisto dobre, keď vyhrali 10 z 13 takýchto stretnutí.

    Miroslav Kováčik

    Gene Steratore
    67 612