SB LII: New England Patriots - Philadelphia Eagles 33:41 (kon.)
koniec udalosti
Super Bowl LII: New England Patriots - Philadelphia Eagles

33:41

(3:9, 9:13, 14:7, 7:12)

Pondelok 05.02.2018, 00:30 • U.S. Bank Stadium, Minneapolis • Americký futbal • Super Bowl
Predzápasové kurzy
    MVP dnešného zápasu - Nick Foles.

     
    Sledovali sme jeden z najlepších Super Bowlov v jeho 52-ročnej histórii. Nick Foles spoločne s Tomom Bradym prekonali rekordy v počte nazbieraných yardov v zápase a postarali sa o fantastické ofenzívne divadlo. Philadelphia Eagles je nakoniec šťastnejšia a víťazí 41:33. Rozhodujúci moment nastal 141 sekúnd pred koncom, keď zaviedol loptu do end zóny Patriots Zach Ertz. Dôležitý bol aj následný fumble, ktorý stál obhajcu trofeje cenný čas. Každopádne, klub z Pensylvánie rozširuje menoslov tímov, ktoré vyhrali aspoň jeden Super Bowl. MVP dnešného zápasu je Nick Foles, ktorý dnes predčil aj oveľa skúsenejšieho Toma Bradyho. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem úspešný začiatok nového týždňa. Super Bowlom LII vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (04:26:08)
     
    Super Bowl LII sa skončil.
    Záverečná akcia Super Bowlu LII.

     
    0:00
    JE KONIEC! Philadelphia Eagles vyhrala tohtoročný Super Bowl. Tom Brady v poslednej akcii poslal dlhú loptu do end zóny súpera, tam sa bojovalo o catch, ale domáci sa napokon k nemu nedostali. Obrovská dráma so šťastným koncom pre tím Douga Petersona.
     
    0:13
    NE, 1&10, NE 33
    Tom Brady dvakrát našiel Roba Gronkowskeho. Ten dvakrát vyšiel mimo ihriska, a tak šetrí čas. Domáci sú ale stále len na úrovni polovice ihriska.
     
    0:26
    NE, 4&10, NE 9
    Tom Brady musel hrať štvrtý down, no zvládol to a drží teoretickú šancu pre Patriots. Danny Amendola zachytil prihrávku, ale čas beží ďalej.
     
    0:48
    NE, 2&10, NE 9
    Ďalší nekompletný pas Toma Bradyho. Patriots sú prišpendlení na vlastnej polovici a zrejme sa im už nepodarí dostať na druhú stranu ihriska.
     
    0:53
    NE, 1&10, NE 9
    Nekompletný pas v podaní Toma Bradyho. Ten bol pod tlakom a Chris Hogan tesne minul jeho prihrávku smerujúcu do pravej strany.
     
    1:05
    PHI, 4&6, NE 27 – FIELD GOAL EAGLES
    Je to tak! JAKEOVI ELLIOTTOVI sa nerozklepali nohy a s istotou premenil 46-yardový field goal. Eagles tak vedú o osem bodov, no ešte nič nemajú vyhrané. Tom Brady má 65 sekúnd na to, aby poslal zápas do predĺženia.
     
    1:36
    PHI, 3&5, NE 26
    LeGarrette Blount sa ani teraz ďaleko nedostal. Na ihrisko sa tak dostane Jake Elliott a bude môcť zvýšiť náskok Philadelphie pokusom o field goalom na rozdiel ôsmich bodov.
     
    1:56
    PHI, 2&8, NE 29
    Hostia sa teraz príliš ďaleko nedostali, no vadiť im to dvakrát nemusí. Všetky tromfy majú vo svojich rukách. LeGarrette Blount si prišiel po trojicu yardov.
    Rozhodujúci moment dnešného zápasu?

     
    2:09
    NE, 2&2, NE 33 – FUMBLE RECOVERY
    Tom Brady zlyhal a Patriots titul zo Super Bowlu s najväčšou pravdepodobnosťou neobhája. Brandon Graham mu vyrazil loptu a následne ju zachytil Derek Barnett. Dopredu idú Eagles.
     
    2:16
    NE, 1&10, NE 25
    Tom Brady presnou prihrávkou našiel Roba Gronkowskeho. Ten získal sedem yardov a veľmi šikovne vybehol mimo hracej plochy.
     
    2:21
    2-POINT CONVERSION – NO GOOD
    Samozrejme, pre hostí by extra point nič neriešil, a tak hrali za dva body. Nick Foles smeroval svoju prihrávku na Coreyho Clementa, no ten v end zóne nedokázal zachytiť loptu. Eagles tak vedú stále päťbodovým rozdielom.
    Zach Ertz posúva Eagles do tesného vedenia.

     
    2:21
    PHI, 3&7, NE 11 TOUCHDOWN EAGLES
    Philadelphia Eagles sa 141 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času dostáva do vedenia. Zach Ertz si spracoval pas od Nicka Folesa. Devin McCourthy ho nezastavil a hosťujúci tight end doslova skončil do bodovacieho územia!
     
    2:25
    PHI, 2&7, NE 14
    Nick Foles posielal loptu do end zóny. Adresátom jeho prihrávky mal byť Alshon Jeffery, no ten bol dobre bránený Ericom Roweom a nedostal sa k lopte.

    Miroslav Kováčik

    Gene Steratore
    67 612