Slovinsko – Slovensko sk 2:7 (kon.)
koniec
Slovinsko
2:7 (0:1, 1:2, 1:4)
Slovensko
Streda 31.01.2018, 16:00 • Športová hala Klokočina, Nitra • Kvalifikácia MS (muži)
    59:45 Martin JOŠČÁK - 2:7
     
    59:45
    Slovensko dalo gól! To, čo Slovinci nevyužili, to sa podarilo slovenskému tímu. Loptičku vyviezol Michal Dudovič, dobre videl voľného MARTINA JOŠČÁKA a ten završuje skóre dnešného zápasu. Asistencia: Dudovič.
    56:58 Ronald GAŠPARÍK - 2:6
     
    56:58
    Slovensko dalo gól! Slovinci otvorili hru, čo dokázala slovenská tretia formácia okolo Erika Moravčíka. Ladislav Gál pekne uvoľnil pri pravom mantineli RONALDA GAŠPARÍKA a ten po šiesty raz prekonáva Janiho Doleneca.
     
    56:11
    No tak v tejto chvíli sme mali znova obrovské šťastie, keď sa bezmocný Rastislav Mazák len obzrel, ako loptička z hokejky jedného zo Slovincov pristála na ľavej žrdke.
     
    54:53
    Tak teraz sme mali obrovské šťastie! Veľké problémy mal Ľuboš Šefčík, ktorý prehral osobný súboj pred vlastnou bránkou a Blaž Kavčič na naše šťastie trafil len bočnú sieť. Proti jeho strele zasiahol Rastislav Mazák.
     
    54:12
    Martin Joščák stratil loptičku za vlastnou bránkou a Rastislav Mazák musel zachraňovať trojgólový náskok proti Gašperovi Trilerovi.
    52:25 Robert KOŠIR - 2:5
     
    52:25
    Tím Slovinsko práve strelil gól! Loptičku si v stredovom kruhu zobral Robert Košir a peknou kľučkou prekabátil Rastislava Mazáka v slovenskej bránke. Slovinci tak ešte mierne dramatizujú posledných približne osem minút tretej tretiny.
    52:25 Trestné strieľanie
     
    52:25
    Tak teraz sa Ľuboš Šefčík zbytočne rozčuľuje smerom k jednému z rozhodcov, keď úplne jednoznačne zaťahoval ručnú brzdu proti unikajúcemu slovinskému útočníkovi. Nielenže pôjdu Slováci do štyroch, ale navyše budú mať Slovinci výhodu trestného strieľania.
    47:39 Ladislav GÁL - 1:5
     
    47:39
    Slovensko dalo gól! Formácii okolo Erika Moravčíka dnešný zápas mimoriadne chutí, čo potvrdili aj tentokrát, keď najskôr síce prekombinovali rýchly protiútok, následne sa však loptička opäť odrazila loptička na slovenské hokejky a Patrik Bachan vyzval na ďalšie nechytateľné zakončenie LADISLAVA GÁLA. Asistencia: Bachan.
     
    44:39
    Martin Joščák znova ponúkol skvelú prihrávku Pertrovi Nehilovi, ktorý však dnes stroskotal snáď už v tretej streleckej príležitosti. Skvelým spôsobom ho dokázal vychytať Jani Dolenec.
    42:39 Michal DUDOVIČ - 1:4
     
    42:39
    Slovensko dalo gól! Slováci odskakujú na rozdiel troch gólov. Loptičku vyviezol Martin Joščák, pekne našiel na ľavom krídle MICHALA DUDOVIČA, a ten to trafil skutočne parádne! Asistencia: Joščák.
     
    40:49
    No tak tretia tretia sa začali poriadne zostra. Najskôr sa skvelou individuálnou robotou do nebezpečnej príležitosti z ľavej strany pretlačil Filip Čonka-Skyba a o pár sekúnd sa musel proti Robertovi Koširovi vytiahnuť Rastislav Mazák.
     
    39:42
    Slováci sa, zdá sa, nepoučili z inkasovaného gólu a aj tentokrát dovolili Slovincom ohroziť Rastislava Mazáka, keď nepríjemne po rýchlom protiútoku pálil Anže Burnik.
    35:59 Martin KUBOVIČ - 1:3
     
    35:59
    Slovensko dalo gól! Už som chcel znova napísať, ako skvelo takticky dnes zatiaľ pracuje slovinská defenzíva. Tá však pri štandardnej situácii Slovákov z ofenzívneho rohu zabudla na MARTINA KUBOVIČA, a ten absolútne nikým nekrytý vracia Slovensku dvojgólvý náskok. Asistencia: Moravčík.
     
    32:38
    Tak to snáď nie je možné! Slovinci pretaktizovali štandardnú situáciu, Martin Kubovič vyslal do samostatného nájazdu Ladislava Gála, Jani Dolenec však predviedol fantastický zákrok!
    31:52 Robert KOŠIR - 1:2
     
    31:52
    Tím Slovinsko práve strelil gól! Už po niekoľký raz sa v slovisnkej defenzíve objavilo menšie okno, keď sa na útočnej polovici zabudol Marek Koščo. Na jeho strane sa ocitol úplne voľný ROBERT KOŠIR prepálil Rastislava Mazáka. Asistencia: Pustavrh.
    30:11 Martin KUBOVIČ - 0:2
     
    30:11
    Slovensko dalo gól! Tak toto bola paráda! Ladislav Gál skvelým spôsobom preniesol hru doľava na MARTINA KUBOVIČA, ktorý nič nevymýšľal a poriadnou delovkou prepálil slovinského brankára! Asistencia: Gál.
     
    28:44
    Vynikajúci Rastislav Mazák! Slováci prepadli pri svojej zdĺhavej rozohrávke a dvojica slovinských florbalistov sa vyrútila do rýchleho protiútoku. Gólman Slovenska však predviedol mimoriadne náročný a kvalitný zákrok.
     
    25:50
    Patrik Bachan napriahol z pomernej úctyhodnej vzdialenosti, loptička sa zaujímavo odrážala. Bohužiaľ pre slovenský tím, napokon doskákala mimo bránky Janiho Doleneca.
     
    19:21
    Vynikajúca práca Michala Miškeho. Ten najskôr zrušil črtajúci sa protiútok Slovincov, aby následne vyviezol loptičku až za slovinskú bránku, kde ho v snahe zastaviť musel faulovať Blaž Kavčič. Slovensko si tak v závere prvej tretiny zahrá presilovú hru.
     
    16:55
    Ďalšia obrovská možnosť Slovenska. Martin Grlický výborne vyzval na strelu Lukáša Ujhelyiho, ktorý však z tesnej blízkosti netriafa slovinskú bránku!
     
    15:49
    Obrovské príležitosti na oboch stranách! Najskôr nebezpečne z prvej pálil na Rastislava Mazáka kto iný, ako Luka Časar a následne trestuhodne svoj nájazd na Janiho Doleneca zahodil Peter Nehila!
     
    11:06
    Martin Grlický vybojoval loptičku na slovenské hokejky, nabil Filipovi Čonkovi-Skybovi, ktorý však neuspel svojou tvrdou strelou proti Janimu Dolenecovi.
     
    9:58
    Skvelá práca Ronalda Gašparíka, ktorý vyviezol loptičku až na polovicu súperov a skvelým spôsobom nabil Michalovi Dudovičovi, ktorý poriadnym projektilom preveril Janiho Doleneca.
     
    8:32
    Ladislav Gál napádal rozohrávku súpera, vybojoval loptičku pre Martina Kuboviča, ten však tentokrát bránku Janiho Doleneca minul.
    5:31 Ladislav Gál - 0:1
     
    5:31
    Slovensko dalo gól! Toto sme potrebovali. Slováci sa dostávajú do rýchleho vedenia, keď sa nádhernou strelou do pravého horného rohu od mantinelu presadil LADISLAV GÁL. Asistencia: Machara.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 32. Košir (Pustavrh), 53. Košir (t.s.) – 6. Gál (Machara), 31. Kubovič (Gál), 36. Kubovič (Moravčík), 43. Dudovič (Joščák), 48. Gál (Bachan), 57. Gašparík (Gál), 60. Joščák (Dudovič)


    Slovinsko: Dolenec (Bernik) – Pustavrh, Kavčič, Časar, Košir, Burnik – Mesec, Vehovec, Triler, Šneberger, Bizjak – Bohinc, Kump, Peklaj, Tomc, Oblak – Ržek, Kožuh
    Slovensko: Mazák (Turiak) – Šefčík, Koščo, Grlický, Ujhelyi, Čonka-Skyba – Bachan, Machara, Moravčík, Kubovič, Gál – Miške, Gašparík, Joščák, Dudovič, Nehila – Laštík, Reguly, Mráz

    Rozhodca: Janne Sjögren, Thomas Ellis (obaja Fínsko)