Slovinsko – Slovensko sk 2:7 (kon.)
koniec
Slovinsko
2:7 (0:1, 1:2, 1:4)
Slovensko
Streda 31.01.2018, 16:00 • Športová hala Klokočina, Nitra • Kvalifikácia MS (muži)
    59:45 Martin JOŠČÁK - 2:7
     
    59:45
    Slovensko dalo gól! To, čo Slovinci nevyužili, to sa podarilo slovenskému tímu. Loptičku vyviezol Michal Dudovič, dobre videl voľného MARTINA JOŠČÁKA a ten završuje skóre dnešného zápasu. Asistencia: Dudovič.
    56:58 Ronald GAŠPARÍK - 2:6
     
    56:58
    Slovensko dalo gól! Slovinci otvorili hru, čo dokázala slovenská tretia formácia okolo Erika Moravčíka. Ladislav Gál pekne uvoľnil pri pravom mantineli RONALDA GAŠPARÍKA a ten po šiesty raz prekonáva Janiho Doleneca.
    52:25 Robert KOŠIR - 2:5
     
    52:25
    Tím Slovinsko práve strelil gól! Loptičku si v stredovom kruhu zobral Robert Košir a peknou kľučkou prekabátil Rastislava Mazáka v slovenskej bránke. Slovinci tak ešte mierne dramatizujú posledných približne osem minút tretej tretiny.
    47:39 Ladislav GÁL - 1:5
     
    47:39
    Slovensko dalo gól! Formácii okolo Erika Moravčíka dnešný zápas mimoriadne chutí, čo potvrdili aj tentokrát, keď najskôr síce prekombinovali rýchly protiútok, následne sa však loptička opäť odrazila loptička na slovenské hokejky a Patrik Bachan vyzval na ďalšie nechytateľné zakončenie LADISLAVA GÁLA. Asistencia: Bachan.
    42:39 Michal DUDOVIČ - 1:4
     
    42:39
    Slovensko dalo gól! Slováci odskakujú na rozdiel troch gólov. Loptičku vyviezol Martin Joščák, pekne našiel na ľavom krídle MICHALA DUDOVIČA, a ten to trafil skutočne parádne! Asistencia: Joščák.
    35:59 Martin KUBOVIČ - 1:3
     
    35:59
    Slovensko dalo gól! Už som chcel znova napísať, ako skvelo takticky dnes zatiaľ pracuje slovinská defenzíva. Tá však pri štandardnej situácii Slovákov z ofenzívneho rohu zabudla na MARTINA KUBOVIČA, a ten absolútne nikým nekrytý vracia Slovensku dvojgólvý náskok. Asistencia: Moravčík.
    31:52 Robert KOŠIR - 1:2
     
    31:52
    Tím Slovinsko práve strelil gól! Už po niekoľký raz sa v slovisnkej defenzíve objavilo menšie okno, keď sa na útočnej polovici zabudol Marek Koščo. Na jeho strane sa ocitol úplne voľný ROBERT KOŠIR prepálil Rastislava Mazáka. Asistencia: Pustavrh.
    30:11 Martin KUBOVIČ - 0:2
     
    30:11
    Slovensko dalo gól! Tak toto bola paráda! Ladislav Gál skvelým spôsobom preniesol hru doľava na MARTINA KUBOVIČA, ktorý nič nevymýšľal a poriadnou delovkou prepálil slovinského brankára! Asistencia: Gál.
    5:31 Ladislav Gál - 0:1
     
    5:31
    Slovensko dalo gól! Toto sme potrebovali. Slováci sa dostávajú do rýchleho vedenia, keď sa nádhernou strelou do pravého horného rohu od mantinelu presadil LADISLAV GÁL. Asistencia: Machara.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 32. Košir (Pustavrh), 53. Košir (t.s.) – 6. Gál (Machara), 31. Kubovič (Gál), 36. Kubovič (Moravčík), 43. Dudovič (Joščák), 48. Gál (Bachan), 57. Gašparík (Gál), 60. Joščák (Dudovič)


    Slovinsko: Dolenec (Bernik) – Pustavrh, Kavčič, Časar, Košir, Burnik – Mesec, Vehovec, Triler, Šneberger, Bizjak – Bohinc, Kump, Peklaj, Tomc, Oblak – Ržek, Kožuh
    Slovensko: Mazák (Turiak) – Šefčík, Koščo, Grlický, Ujhelyi, Čonka-Skyba – Bachan, Machara, Moravčík, Kubovič, Gál – Miške, Gašparík, Joščák, Dudovič, Nehila – Laštík, Reguly, Mráz

    Rozhodca: Janne Sjögren, Thomas Ellis (obaja Fínsko)