Trenčín – Nitra 1:3 (kon.) | Nové Zámky – B. Bystrica 3:1 (kon.) | Košice – Žilina 6:3 (kon.)
Zvolen – Poprad 5:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 6:3 (kon.)
koniec
HK DOXXbet Detva
6:3 (1:1, 1:1, 4:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Nedeľa 28.01.2018, 17:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Detva dosiahla v dnešnom súboji s Liptovským Mikulášom iba siedme víťazstvo v aktuálnej sezóne, keď sa tešila po výsledku 6:3. Úvodné dve tretiny boli vyrovnané, čo potvrdzovalo aj skóre. V prvom dejstve sa presadili Števuliak a Sitnikov, v prostrednej časti presne zakončovali Matúš Sukeľ a Murček. Záverečnú tretinu otvoril presný zásah Fekiača, no tentoraz dokázali rýchlo vyrovnať hostia zásluhou Matúša Sukeľa. Z remízového stavu sa však tešili iba chvíľu. Detva skórovala dvakrát v priebehu niekoľkých sekúnd vďaka Gašparovi s Murčekom a rozhodla duel vo svoj prospech. Poistku do prázdnej brány ešte pridal v závere Ščurko. Hokejisti Detvy zostávajú po dnešnom zápase na poslednom mieste s deväťnásťbodovou stratou na deviaty Liptovský Mikuláš. Manko Liptákov na ôsme Nové Zámky však stúplo na päť bodov. (19:40:47)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:15
    Matúš Sukeľ mohol streliť svoj dnešný tretí gól. Hosťujúci útočník zakončoval pohotovo spred brány, no chýbala mu presnosť aj razancia.
     
    58:24
    Liptáci dostávajú k dispozícii ďalšiu presilovku. Miroslav Macejko nedovolene držal protihráča a dostal dve trestné minúty.
     
    57:57
    Detva dala gól! Hokejisti Liptovského Mikuláša boli v presilovke aktívni, často strieľali, ale nedokázali prekonať pozorného Hacketta. Naopak, po naskočení z trestnej lavice získal puk LADISLAV ŠČURKO a zasunul ho do odkrytej siete. Asistencia: Martin Šimon.
     
    56:50
    Pavol Paukovček si zobral oddychový čas a potom odvolal brankára Hollého. Liptovský Mikuláš hrá v šestici proti štyrom hokejistom Detvy.
     
    56:19
    Matthew Hackett odolal tlaku hostí a potom sa strhla pred jeho bránou strkanica. Rozhodcovia opäť udeľovali tresty. Dve trestné minúty dostali Milý a Rapáč, takže je to klasická presilovka Liptákov.
     
    55:47
    Liptovský Mikuláš dostáva výhodu presilovky piatich proti trom. Dve trestné minúty dostal Ladislav Ščurko, ktorý hral so zdvihnutou hokejkou.
     
    55:07
    Domáci hokejisti hrajú veľmi obetavo a vrhajú sa do striel či prihrávok. Vďaka tomu odolávajú presilovke hostí.
     
    54:53
    Andrej Laco je späť na ľadovej ploche, takže Liptovský Mikuláš má k dispozícii skrátenú presilovku o jedného muža.
     
    54:13
    Presilovka domácich sa skončila. Filip Surovka vyprodukoval ofenzívny faul a dostal dve trestné minúty za seknutie.
     
    54:10
    Detva hrala presilovku o dvoch hráčov veľmi staticky a zbytočne váhala so streľbou. Medzitým sa vrátil na ľad Rudolf Huna.
     
    52:53
    Hostia si ešte viac skomplikovali situáciu. Po zlom striedaní hrali v pätici, takže si odpykajú dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    52:34
    Žilka vnikol do útočného pásma, jednou kľučku si vytvoril priestor na zakončenie spred brány, no hostí zachránil Juraj Hollý.
     
    52:10
    Detva bude hrať presilovku. Rudolf Huna urobil zbytočný útočný faul a inkasoval dve trestné minúty za hákovanie.
     
    51:50
    Liptáci prehrávajú o dva góly, a tak vsádzajú všetko na ofenzívu. Zatiaľ sú z toho prevažne brejky domáceho tímu.
     
    51:00
    Juraj Milý s Rastislavom Gašparom sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ale v brejku si nedokázali vyhovieť.
     
    50:20
    Veľká šanca domáceho tímu. Martinovi Bellušovi vyšla individuálna akcia, po pravom krídle sa dostal až do tesnej blízkosti brány, no jeho strelu zastavil Juraj Hollý.

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 19. Sitnikov (Ščurko, Chovan), 40. Murček (Macejko, Videlka), 43. Fekiač (Belluš, Sitnikov), 48. Gašpar (Macejko), 49. Murček (Chovan, Videlka), 58. Ščurko (Šimon) – 11. Števuliak (Huna), 34. Sukeľ (Kriška, Koyš), 48. Sukeľ (Koyš, Kriška)


    HK DOXXbet Detva: Hackett – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Gachulinec, Šimon, Macejko, D. Jendroľ, Vyskoč – Belluš, Surovka, Sitnikov – Milý, Gašpar, Žilka – Videlka, Murček, Ščurko – Surový, Jakubík, Piačka.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý – Nemec, Tabaček, Moravčík, Suchý, Nádašdi, Mezovský, Bača, Nitriansky – Rud. Huna, Langhammer, Števuliak – B. Rapáč, Paukovček, R. Rapáč – Kriška, M. Sukeľ, Koyš – Laco, Uhrík, J. Sukeľ.

    Rozhodca: Fridrich, Siegel – M. Korba, Kaspar