Trenčín – Nitra 1:3 (kon.) | Nové Zámky – B. Bystrica 3:1 (kon.) | Košice – Žilina 6:3 (kon.)
Zvolen – Poprad 5:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 6:3 (kon.)
koniec
HK DOXXbet Detva
6:3 (1:1, 1:1, 4:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Nedeľa 28.01.2018, 17:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:24
    Liptáci dostávajú k dispozícii ďalšiu presilovku. Miroslav Macejko nedovolene držal protihráča a dostal dve trestné minúty.
     
    57:57
    Detva dala gól! Hokejisti Liptovského Mikuláša boli v presilovke aktívni, často strieľali, ale nedokázali prekonať pozorného Hacketta. Naopak, po naskočení z trestnej lavice získal puk LADISLAV ŠČURKO a zasunul ho do odkrytej siete. Asistencia: Martin Šimon.
     
    56:50
    Pavol Paukovček si zobral oddychový čas a potom odvolal brankára Hollého. Liptovský Mikuláš hrá v šestici proti štyrom hokejistom Detvy.
     
    56:19
    Matthew Hackett odolal tlaku hostí a potom sa strhla pred jeho bránou strkanica. Rozhodcovia opäť udeľovali tresty. Dve trestné minúty dostali Milý a Rapáč, takže je to klasická presilovka Liptákov.
     
    55:47
    Liptovský Mikuláš dostáva výhodu presilovky piatich proti trom. Dve trestné minúty dostal Ladislav Ščurko, ktorý hral so zdvihnutou hokejkou.
     
    54:13
    Presilovka domácich sa skončila. Filip Surovka vyprodukoval ofenzívny faul a dostal dve trestné minúty za seknutie.
     
    52:53
    Hostia si ešte viac skomplikovali situáciu. Po zlom striedaní hrali v pätici, takže si odpykajú dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    52:10
    Detva bude hrať presilovku. Rudolf Huna urobil zbytočný útočný faul a inkasoval dve trestné minúty za hákovanie.
     
    50:20
    Veľká šanca domáceho tímu. Martinovi Bellušovi vyšla individuálna akcia, po pravom krídle sa dostal až do tesnej blízkosti brány, no jeho strelu zastavil Juraj Hollý.
     
    48:55
    Mohlo byť znížené. Nenápadné nahodenie Baču od modrej čiary sa zastavilo až na konštrukcii domácej brány.
     
    48:09
    Detva dala gól! Nováčik skóroval druhýkrát v priebehu niekoľkých sekúnd a vytvoril si komfortné vedenie. Martin Chovan našiel presnou prihrávkou voľného MICHALA MURČEKA, ktorý poslal puk strelou švihom do odkrytej siete. Asistencie: Martin Chovan, David Videlka.
     
    47:56
    Detva dala gól! Radosť hostí z vyrovnania trvala veľmi krátko. Nahodenie Miroslava Macejka síce neprešlo až na Hollého, ale puk zostal tesne pred bránkoviskom a RASTISLAV GAŠPAR ho dopravil do siete. Asistencia: Miroslav Macejko.
     
    47:06
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hosťom vyšiel rýchly brejk a je zase vyrovnané. Patrik Koyš našiel v prečíslení dvoch proti jednému MATÚŠA SUKEĽA a ten jednoduchou kľučkou prekonal Hacketta. Asistencie: Patrik Koyš, Martin Kriška.
     
    42:09
    Detva dala gól! Domáci idú prvýkrát v dnešnom stretnutí do vedenia. FREDERIK FEKIAČ si počkal, kedy bude mať Hollý zakrytý výhľad a presnou strelou príklepom od modrej čiary napol sieť. Asistencie: Martin Belluš, Vitalij Sitnikov.
     
    41:16
    Aktivita sa domácim vyplatila. Unavený Patrik Števuliak bol na ľade od úvodného buly v tretej tretine a podrazil prenikajúceho súpera.
     
    39:24
    Detva dala gól! Hostí teraz môže mrzieť, že nedokázali dostať puk do útočného pásma v súlade s pravidlami. Po zakázanom uvoľnení nasledovalo vhadzovanie pred Hollým a domáci to využili. MICHAL MURČEK dobre sledoval odrazený puk, ktorý dopravil do siete. Asistencie: Miroslav Macejko, David Videlka.
     
    36:39
    Rozhodcovia museli od seba oddeľovať viacero hráčov, ktorí si menili názory za bránou hosti. Napokon vylúčili iba Jakuba Langhammera za držanie.
     
    35:27
    Veľká šanca Detvy. Martin Belluš sa ocitol v samostatnom nájazde, zvolil kľučku do bekhendu, ale nedokázal zdvihnúť puk pod hornú žŕdku.
     
    33:40
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hostia využili presilovku a dostávajú sa opäť do najtesnejšieho vedenia. Nahodenie Martina Krišku z pravej strany nasmeroval jemným tečom do siete MATÚŠ SUKEĽ. Asistencie: Martin Kriška, Patrik Koyš.
     
    32:24
    Michail Kuklev putuje na trestnú lavicu. Ruský obranca v domácom drese narazil na mantinel Jakuba Sukeľa, ktorý sa ťažko zdvíhal na nohy. K dvom trestným minútam inkasoval aj desiatku.
     
    26:15
    Po dlhšej debate hlavného rozhodcu s arbitrom obsluhujúcim video je jasné, že to gól nebol. Hollému určite odľahlo.
     
    26:15
    Juraj Hollý predviedol úspešný zákrok lapačkou po strele Belluša z ľavého kruhu, ale puk mu napokon vypadol a musel zo zase stiahnuť zo vzduchu. Je však možné, že prešiel cez bránkovú čiaru. To posúdi videorozhodca.
     
    25:57
    Detva bude hrať presilovku. Dve trestné minúty za podrazenie si odsedí Branislav Rapáč. Vzájomné tresty za hrubosť dostali Moravčík a Surový.
     
    18:41
    Detva dala gól! Domáci hokejisti zaslúžene vyrovnali stav stretnutia. V presilovke o dvoch hráčov si vytvorili obrovský tlak, ktorý vyvrcholil presným zásahom VITALIJA SITNIKOVA. Ruský útočník zužitkoval Ščurkovu prihrávku pred odkrytú bránu. Asistencie: Ladislav Ščurko, Martin Chovan.
     
    17:41
    Murček síce neskóroval, ale vypýtal si aspoň presilovku, ktorá bude napokon dvojnásobná. Rozhodcovia potrestali Moravčíka a Richarda Rapáča dvoma minútami za podrazenie.
     
    17:07
    Obrovská šanca Detvy. Michal Murček sa dostal do tesnej blízkosti brány, položil si Juraja Hollého, ale ten na viackrát dokázal zabrániť puku v ceste do siete.
     
    13:20
    Na opačnom konci klziska pohrozil Videlka, ktorý zblízka trafil iba žŕdku. Následne prihrával pred odkrytú bránu Ščurkovi, ale ten nemohol zakončovať.
     
    10:42
    Liptovský Mikuláš dal gól! Rudolf Huna sa skúšal natlačiť spoza brány pred Hacketta, ale domáci mu v tom zabránili. Puk sa však odrazil na hokejku PATRIKA ŠTEVULIAKA, ktorý namieril švihom nechytateľne do ľavého horného rohu. Asistencia: Rudolf Huna.
     
    08:15
    Tutovka hostí. Jakub Langammer zostal zabudnutý pred domácou bránou, vypýtal si prihrávku presne na hokejku, ale zblízka nečakane prestrelil.
     
    07:15
    Ladislav Ščurko v brejku neskóroval a pri návrate do defenzívy fauloval. Dostal dve trestné minúty za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    07:00
    Gólové príležitosti na oboch stranách. Najskôr zblízka nebezpečne dorážal Langhammer po Tabačkovej strele a hneď z protiútoku zakončoval v brejku dvoch proti jednému Ščurko.
     
    05:49
    Prvé vylúčenie dnešného zápasu. Domáci obranca Martin Chovan dostal dve trestné minúty za držanie.
     
    01:42
    Veľká šanca Detvy. Po vhadzovaní sa dostal odrazený puk presne na hokejku voľného Murčeka, no ten namieril iba do hrude Juraja Hollého.

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 19. Sitnikov (Ščurko, Chovan), 40. Murček (Macejko, Videlka), 43. Fekiač (Belluš, Sitnikov), 48. Gašpar (Macejko), 49. Murček (Chovan, Videlka), 58. Ščurko (Šimon) – 11. Števuliak (Huna), 34. Sukeľ (Kriška, Koyš), 48. Sukeľ (Koyš, Kriška)


    HK DOXXbet Detva: Hackett – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Gachulinec, Šimon, Macejko, D. Jendroľ, Vyskoč – Belluš, Surovka, Sitnikov – Milý, Gašpar, Žilka – Videlka, Murček, Ščurko – Surový, Jakubík, Piačka.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý – Nemec, Tabaček, Moravčík, Suchý, Nádašdi, Mezovský, Bača, Nitriansky – Rud. Huna, Langhammer, Števuliak – B. Rapáč, Paukovček, R. Rapáč – Kriška, M. Sukeľ, Koyš – Laco, Uhrík, J. Sukeľ.

    Rozhodca: Fridrich, Siegel – M. Korba, Kaspar