Leganés – Espanyol 3:2 (kon.) | Atlético Madrid – Las Palmas 3:0 (kon.) | Sevilla – Getafe 1:1 (kon.)
Barcelona – Alavés 2:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:1 (0:1)
Deportivo Alavés
Nedeľa 28.01.2018, 20:45 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa napokon končí víťazstvom lídra tabuľky. Nebolo to jednoduché víťazstvo, pretože Alavés sa len tak nedal. Jeho hráči už určite rozmýšľali nad tým, že si domov odvezú aspoň jeden bod. Ten im odobrali rozhodcovia spornými verdiktmi. Najskôr odpískaný priamy kop po metrovom ofsajde, nasledoval gól, a na druhej strane neodpískaná penalta po ruke Umtitiho. Aj toto prináša futbal. Ďakujem vám za pozornosť. Dovidenia. (22:40:49)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci už len držia loptu na vlastnej polovici a čakajú na záverečný hvizd. Dnes to nebude zaslúžené víťazstvo.
     
    90+1
    Lionel Messi si vypracoval výbornú príležitosť. Len škoda preňho, že nepoužil pravú nohu. Tú má dnes len na opieranie, keďže to nebola prvá situácia, ktorá mala byť zakončená pravou nohou.
     
    90
    Nadstavujú sa ešte 3 minúty.
     
    89
    Alavés sa ešte snaží niečo vymyslieť, ale toto už bude zrejme nad jeho sily. Môže sa sťažovať na rozhodcov, keďže prišiel faul po ofsajde, ktorý nebol odmávaný, aby následne nebola na druhej strane odpískaná penalta.
     
    88
    Keby je využiteľné video v španielskej lige, určite by prišlo na scénu. Samuel Umtiti jednoznačne zahral rukou v šestnástke a nasledovať mala penalta.
     
    87
    Hostia sa dožadovali odpískania penalty, keďže podľa nich Umtiti zahral rukou. Hlavný arbiter nereaguje.
     
    86
    Luis Suárez kopol súpera v prerušenej hre, čo si rozhodcovia nevšimli. Určite nemôže vyjsť s týmto zákrokom bez povšimnutia disciplinárnej komisie.
    84. Lionel Messi (BAR) - 2:1
     
    84
    Barcelona dala gól! LIONEL MESSI sa samozrejme postavil k rozohrávke priameho kopu a ani tentokrát sa nepomýlil. Jeho jemnučké zakončenie zapadlo presne do siete. Fernando Pacheco sa naťahoval márne.
     
    83
    Toto môže byť pre hostí kritické. Postranný rozhodca nezamával jednoznačný ofsajd a na hráča mimo hry prišiel faul. Hlavný arbiter zapískal faul a toto je parketa ako stvorená pre Messiho.
     
    82
    Barcelona zahrala akciu na jeden dotyk, ale Iniesta nedokázal presnejšie prihrať na Suáreza. Ten si už pekne zbiehal a unikal by sám na brankára.
     
    81
    Alavés sa po dlhej dobe dostal kombinačne na útočnú polovicu, ale dlho mu to nevydržalo. Prišla nepresná prihrávka a strata lopty.
     
    80
    Ivan Rakitić si nepotykal s presnosťou a pripravil svoj celok o loptu. Fernando Pacheco určite natiahne čas.
     
    79
    Barcelona určite nechce doma stratiť body. Bolo by to veľké prekvapenie. Je však natoľko skúsená, že ešte v pokoji môže streliť 2 či 3 góly.
     
    78
    Messi predviedol svoju typickú akciu, keď ťahal loptu po obvode šestnástky. Prišiel od neho aj center, ale ten len jemne lízol Paulinho. Odkopávať sa bude od brány Alavésu.
     
    77
    Luis Suárez nemal síce loptu v pokoji, ale aj napriek tomu dokázal z vnútra pokutového územia nebezpečne zakončiť. Jeho strela napokon vyletela nad bránu.
     
    76
    Alavésu akoby dochádzali sily. Už to nie je ten tím z prvého polčasu, ktorému nerobilo problém hrať otvorenú hru s lídrom tabuľky.

    Patrik Žažo

    Góly: 72. L. Suárez, 84. Messi – 23. Guidetti

    Karty:   22. Wakaso (DAL), 27. R. Duarte (DAL)


    Držení míče: 78 % : 22 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:18.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo (52. Roberto), Piqué, Umtiti, Digne (52. Alba) – Coutinho (66. Alcácer), Rakitić, Iniesta (C) – Paulinho – L. Suárez, Messi.
    Náhradníci: Cillessen – Busquets, Alcácer, Alba, Aleix Vidal, Roberto, Y. Mina.

    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Alexis, Laguardia, Maripán, R. Duarte – I. Gómez, Medrán, Wakaso, H. Pérez (63. Pedraza) – Guidetti (75. Munir), Sobrino.
    Náhradníci: Sivera – Vigaray, Pedraza, Diéguez, Demirović, Munir, Martín.

    Rozhodca: Villanuvea

    Diváci: 62 369