Brighton – Chelsea 0:4 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 4:1 (kon.) | Burnley – Manchester United 0:1 (kon.)
Everton – West Bromwich 1:1 (kon.) | Leicester – Watford 2:0 (kon.) | Stoke City – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
West Ham – Bournemouth 1:1 (kon.) | Manchester City – Newcastle 3:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
4:1 (4:0)
Crystal Palace FC
Sobota 20.01.2018, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Arsenal o svojom jednoznačnom víťazstve rozhodol v úvodných minútach, kedy strelil štyri rýchle góly. V druhom dejstve sa Crystal Palace zmohol iba na zníženie zásluhou Milivojeviča, takže tri body ostávajú na domácej pôde. Ďakujem za pozornosť a teším sa pri ďalších textových prenosoch. (17:54:20)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Zápas sa už len dohráva. Arsenal dnes berie tri body, Roy Hodgson na strane Crystal Palace v kabíne spraví poriadny bordel.
     
    90+2
    Xhaka a Lacazette sa tak dlho ponúkali pred malým vápnom, že do prihrávky sa vložil Tomkins a sklzom cez loptu celú situáciu vyriešil. Francúz však ležiac zakončil, no to prišlo až po odpískaní.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Yohan Cabaye, prichádza Jaïro Riedewald.
     
    89
    Na ihrisko musia prísť aj nosidlá a zdá sa, že Crystal Palace bude musieť prvýkrát striedať. Roy Hodgson prišiel o Cabayeho. Zaujímavé je, že bývalý tréner Albionu nestriedal z taktických dôvodov. Možno chcel svojich hráčov nechať vypiť kalich horkosti až do dna.
     
    88
    Arsenal pokračuje v kombinácii na súperovej polovici aj napriek tomu, že na tej jeho leží jeden z hráčov Crystal Palace. Po viac ako tridsiatich sekundách loptu do autu zakopol Bellerín.
     
    87
    Elneny sa dostal spomedzi dvoch hráčov súpera a dokonca videl voľného spoluhráča v strede poľa. Wilshere mu ale z ideálnych pozícií odbehol.
     
    86
    Kolašinac si šteloval loptu pred pokutovým územím. Strelu si rozmyslel, ešte chcel prihrať na Wilsherea, lenže to sa mu nepodarilo.
     
    85
    Nelson si to individuálnou akciou nasmeroval smerom do šestnástky. Tesne pred ňou spadol cez dvoch hráčov, faul sa nepískal.
     
    83
    Chvályhodné je, že hráči Crystal Palace aj v tejto chvíli a situácii bojujú o loptu na súperovej polovici, no získať ju zatiaľ nevedia.
     
    82
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alex Iwobi, prichádza Sead Kolašinac.
     
    81
    Fosu-Mensah na krídle loptu spracovať nedokázal, tá mu ušla za postrannú čiaru, čím prerušil dlhú kombináciu svojho tímu.
     
    80
    Crystal Palace síce znížilo, ale do konca zápasu ostáva už len desať minút riadnej hracej doby, takže sa nedá očakávať žiadny malý zázrak.
     
    79
    Wilshere poslal peknú prihrávku pred malé vápno, Alexandre Lacazette na ňu dočahovať v poslednej chvíli, Hennessey vyrazil. Následne sa tento súboj zopakoval, tentoraz Francúz strieľal prudko, opäť do Walesana.
    78. Luka MILIVOJEVIĆ - 4:1
     
    78
    Crystal Palace dal gól!
    Cente síce hľadal a aj našiel Bentekeho, lenže od neho sa lopta odrazila na malé vápno, kde bol LUKA MILIVOJEVIĆ. Ten sa rýchlo zorientoval a strelou z otočky prekonal Čecha.
     
    77
    Wilfried Zaha potiahol loptu vedľa šestnástky Arsenalu, Mustafi mu ju sklzom vypichol na rohový kop.

    Matej Kubove

    Góly: 6. Monreal, 10. Iwobi, 13. Koscielny, 22. A. Lacazette – 78. Milivojević


    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal (34. Maitland-Niles) – Elneny, Xhaka – Iwobi (82. Kolašinac), Wilshere, Özil (72. Nelson) – A. Lacazette.
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Kolašinac, Maitland-Niles, Chambers, Nketiah, Nelson.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Tomkins, Kelly, van Aanholt – Milivojević, Cabaye (C) (90. Riedewald), McArthur – Zaha, Ch. Benteke, Sako.
    Náhradníci: Speroni – Souaré, J. Ward, Delaney, Riedewald, Čung-Jong, Townsend.