Getafe – Bilbao 2:2 (kon.)
koniec
Getafe CF
2:2 (1:1)
Athletic Club Bilbao
Piatok 19.01.2018, 21:00 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe) • Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme napokon opäť videli po jednom presnom zásahu na oboch stranách a tak sa zápas končí remízou 2:2! Celkovo sme sledovali zaujímavé stretnutie, v ktorom sa kopali až tri penalty a padli teda 4 góly. V druhom dejstve boli domáci čosi aktívnejší, pretože išli za vyrovnávajúcim gólom a ten sa im napokon podarilo aj dať. Oba tímy tak získavajú do tabuľky po jednom bode.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem teda pekný zvyšok neskorého večera! Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:53:57)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci sa ešte dostali do rýchleho protiútoku, ale nič z neho nevyťažili. Už to tak teda vyzerá, že sa zápas skončí remízou 1:1!
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Mauro Arambarri (Getafe CF).
     
    90+1
    Záver zápasu zatiaľ jednoznačne patrí domácim futbalistom, ale pozorná defenzíva hostí drží aspoň jeden bod.
     
    90
    Napokon sa nadstavujú ešte 4 minúty!
     
    89
    Athletico sa dostávalo na útočnú polovičku, ale snahu hostí prerušuje ofsajd. Čakáme už aj na údaj o nadstavenom čase.
     
    88
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Sabin Merino, prichádza Iñigo Córdoba.
     
    87
    Molinero mieril do horných častí hosťujúcej brány, ale nepodarilo sa mu loptu dostať za chrbát brankára Herrerína. Uvidíme, čo teraz v útoku vymyslia hostia.
     
    86
    Na útočnú polovičku sa presunul domáci celok, hostia sa tak musia teraz brániť a vyvarovať sa chybám. Času do konca riadneho hracieho času už veľa neostáva.
     
    85
    Záver zápasu však zatiaľ nič zaujímavého neprináša, oba tímy nechcú spraviť nejakú chybu, ktorú by mohol ich súper potrestať a stratiť tak bodový zápis z tohto stretnutia.
     
    83
    Getafe sa napokon dostalo až na dostrel brány svojho súpera, ale hostia včas dostali loptu do bezpečia. Uvidíme, čo teda prinesú nasledujúce minúty.
     
    81
    Tento útok futbalistom Athletica nevyšiel, center z pravej strany napokon opustil hraciu plochu. Dopredu tak teraz môže ísť domáci celok, zvolil však postupnú kombináciu smerom dopredu.
     
    80
    Rozbehla sa nám záverečná desaťminútovka tohto zápasu. Stav je aj naďalej vyrovnaný 1:1 a oba tímy ešte javia útočnú aktivitu.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Djené Dakonam (Getafe CF).
     
    77
    Postupne sa však už osmeľujú aj hostia, ale nedarí sa im preniknúť za útočnú polovičku. Zápas tak zatiaľ smeruje k deľbe bodov.
     
    75
    Domáci navyše nepoľavujú vo svojej aktivite a aj ďalej sa snažia pridať ďalší presný zásah. Zrejme nás tak ešte čaká veľmi zaujímavý záver tohto stretnutia.
    74. Ángel Rodríguez (GET) - 2:2
     
    74
    Getafe dalo gól!
    Veľký tlak domácich futbalistov napokon prináša vyrovnávajúci gól! Do pokutového územia hostí smeroval presný center na hlavu Portilla, jeho hlavička sa dostala k voľnému ÁNGELOVI RODRÍGUEZOVI a ten presnou strelou prekonal brankára Herrerína – 2:2!
     
    73
    Getafe sa teraz dostalo pred pokutové územie hostí a vyvíja veľký tlak na bránu svojho súpera. Athletico sa tak bráni so všetkým čo má a snaží sa loptu dostať do bezpečia.
     
    72
    Po dlhšej dobe sa na útočnú polovičku dostali aj hostia, ale ich pobyt bol veľmi krátky a nič im nepriniesol. Getafe sa však teraz nemôže dostať k lopte.
     
    71
    Aj naďalej sa dianie na ihrisku nemení, domáci sa snažia útočiť, ale hostia sú dnes silní v defenzíve a domáci to tak majú veľmi ťažké. Getafe má ešte približne dvadsať minút, aby niečo s týmto výsledkom spravilo.
     
    69
    Tréner domácich tak už využil všetky svoje možnosti na striedanie, hostia majú k dispozícii ešte jednu výmenu. Tempo hry teraz trocha opadá, hostia skôr bránia svoje tesné vedenie a domácim sa v útočnej fáze nedarí.
     
    68
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Raúl García, prichádza Aritz Aduriz.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Jorge Molina (Getafe CF).
     
    66
    Domáci sa opäť snažia o prienik na útočnú polovičku, ale hostia opäť dostávajú loptu do bezpečia. Zrejme podobný obraz hry už uvidíme do konca stretnutia.
     
    65
    Nový muž na ihrisku Ángel Rodríguez sa dostal v pokutovom území k lopte, ale následne si ju zle spracoval a tak bol pri nej skorej brankár Herrerín.
     
    64
    Aj naďalej sledujeme útočné ťaženie domácich futbalistov, ale hostia predvádzajú v druhom polčase veľmi pozornú defenzívu a svojho súpera do ničoho nepúšťajú. Zatiaľ tak zahodená penalta môže Molinu mrzieť.
     
    63
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Amath Ndiaye, prichádza Daniel Pacheco.
     
    61
    Getafe sa dostáva k lopte, ale v druhom polčase majú domáci futbalisti problém preniknúť pred bránu svojho súpera. Hostia úspešne bránia svoje územie a sú tak zatiaľ bližšie k trom bodom z tohto stretnutia.
     
    60
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Markel Susaeta, prichádza Beñat Etxebarria.
     
    58
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí sa však nemajú kam ponáhľať a držia loptu na svojej polovičke. Domáci sa okamžite snažia o vysoké napádanie.
     
    57
    Dnes veľmi aktívny Molina sa opäť dostal k lopte, potiahol ju aj do pokutového územia, ale jeho následná prihrávka len preletela okolo brány hostí.
     
    56
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Gaku Šibasaki, prichádza Ángel Rodríguez.
     
    55
    Na útočnej polovičke sa teraz drží domáci celok, ale nedarí sa mu nič zaujímavého vymyslieť. Hostia momentálne držia úspešne svoje tesné vedenie.
     
    53
    Útočný výpad sa teraz vydaril hosťujúcemu mužstvu, Williamsova prízemná strela však úspešná nebola a domáci brankár tak mal ľahkú prácu.
     
    52
    Druhý polčas teda priniesol už hneď niekoľko zaujímavých momentov a do jeho konca ostáva ešte dostatok času. Uvidíme, čo všetko nás ešte pri sledovaní tohto stretnutia čaká.
    51. Jorge Molina (GET)
     
    51
    Molina však v tomto prípade úspešný nebol! Brankár Herrerín uhádol smer strely a výrazne tak podržal svoje mužstvo! Athletic Club Bilbao
    tak stále vyhráva 2:1!
    50.
     
    50
    Bola nariadená penalta pre Getafe! Budeme svedkami tretieho pokutového kopu v tomto zápase. Molina získal v pokutovom území loptu a postupoval sám na bránku, následne spravil kľučku a brankár Herrerín ho fauloval. Hostia však reklamujú ofsajd, ale rozhodca Gil píska penaltu v prospech domácich.
    49. Raúl García (ATB) - 1:2
     
    49
    Bilbao dalo gól!
    Aj druhý pokutový kop tohto zápasu je premenený na presný zásah! RAÚL GARCÍA si takisto vybral opačnú stranu, do ktorej sa hodil brankár Martinéz a tak hostia opäť vyhrávajú o jeden presný zásah – 1:2!
     
    48
    Žltú kartu dostáva Francisco Molinero (Getafe CF).
     
    48
    Bola nariadená penalta pre Athletic Club Bilbao! Tak Molinero bol na ihrisku sotva len chvíľu a po nedovolenom zákroku v pokutovom území dáva šancu hosťom vrátiť sa späť do vedenia o jeden gól.
    47.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop malo hosťujúce mužstvo. Tréner domácich spravil do druhého dejstva aj jednu výmenu v základnej zostave, hostia zatiaľ k výmene nesiahli.
     
    46
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Damián Suárez, prichádza Francisco Molinero.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplnil. Napokon sme sledovali vyrovnaný priebeh hry a videli sme po jednom presnom zásahu na oboch stranách. Najprv išli do vedenia hostia po góle Williamsa v 13. minúte, ale v 21. minúte z pokutového kopu vyrovnal Molina.

    Všetko je tak ešte v druhom polčase otvorené, začať by sa mal približne o 22:01!
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Unai Núñez (Athletic Club Bilbao).
     
    43
    Ani toto ťaženie futbalistov Athletica úspešné nie je, opäť sa hostia dostali do postavenia mimo hru. Dostali sme sa už do samotného záveru prvého dejstva.
     
    42
    Domáci sa na malú chvíľu prebojovali na útočnú polovičku, ale nič zaujímavého tam nevymysleli a tak znova môžu ísť dopredu aj hostia.
     
    41
    Útočnú snahu hosťujúceho mužstva však teraz prerušil ofsajd. Lopta tak pripadne na kopačku futbalistov Getafe.
     
    40
    K lopte sa už znova dostávajú futbalisti Athletica, snažia sa postupnými prihrávkami preniknúť na súperovu polovičku.
     
    39
    Dlhšiu dobu teraz na útočnej polovičke kombinovali hostia, ale nepodarilo sa im nič zaujímavého vymyslieť a tak to ešte dopredu skúšajú domáci futbalisti.
     
    37
    Dostali sme sa už do záverečnej časti prvého polčasu, aj naďalej je stav vyrovnaný. Uvidíme, či do konca tohto dejstva prídu ešte nejaké zaujímavé momenty.
     
    36
    Getafe sa snažilo opäť o prienik na útočnú polovičku, ale jeden z domácich futbalistov si loptu spracoval rukou a tak je snaha domácich prerušená.
     
    35
    Teraz sa už domáci futbalisti dostali aj do zakončenia, Portillo si spracoval odrazenú loptu, ale jeho strela z voleja úspešná nebola a išla iba vysoko nad bránu hostí.
     
    34
    Getafe sa presúva na polovičku svojho dnešného súpera, hostia sa však majú na pozore a snažia sa domácich držať ďalej od svojej brány. Pomaly sa už blíži záverečná časť prvého dejstva.
     
    33
    Williams to skúsil opäť individuálnym prienikom, ale autor otvárajúceho gólu tohto zápasu svoj druhý presný zásah nepridal. Brankár domácich pohodlne zneškodnil jeho slabší pokus.
     
    32
    Dlhšie teraz držali loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti, ale po nepresnej prihrávke doputovala lopta iba k brankárovi Herrerínovi. Šancu zaútočiť tak teraz majú hostia.
     
    30
    Ubehlo nám už tridsať minút z hry, aj naďalej ostáva v platnosti vyrovnaný stav 1:1! Celkovo je vyrovnaný aj samotný priebeh zápasu, veľa zaujímavých momentov sme okrem gólov však nevideli.
    29. Žltá karta
     
    29
    Žltú kartu dostáva Amath Ndiaye (Getafe CF).
     
    28
    Rohový kop hostí žiadnu zaujímavú situáciu neponúkol, k lopte sa už dostávajú domáci futbalisti. Hostia sa tak sťahujú späť na svoju polovičku.
     
    27
    Bilbao sa už teraz dostalo pred pokutové územie domácich a po centri od Rica uvidíme rohový kop hosťujúceho mužstva. Getafe sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    26
    Hostia teraz kombinovali na súperovej polovičke, ale nepodarilo sa im nič zaujímavého vymyslieť a tak majú šancu zaútočiť domáci futbalisti. Obe defenzívy však momentálne pracujú úspešne.
     
    25
    Postupne sa však opäť striedajú útočné výpady na oboch stranách, hra začína byť čoraz viac zaujímavejšia. Uvidíme, čo všetko nás ešte čaká vo zvyšku prvého polčasu.
     
    24
    No a tá mohla byť pri troške šťastia korunovaná aj ďalším presným zásahom. Arambarri sa dostal v pokutovom území k strele, pretože brankárovi Herrerínovi vypadla lopta po ľahšej strele, ale domáci futbalista bránu hostí netrafil.
     
    23
    Bilbao však už loptu stráca a tak okamžite idú dopredu domáci futbalisti. Getafe zrejme vyrovnávajúci gól poriadne nakopol a zrejme budeme sledovať opäť domácu aktivitu.
     
    22
    V polovičke prvého polčasu tak začíname odznova, Bilbao doplatilo na svoju pasivitu a snaží sa to teraz odčiniť. Hostia kombinujú na útočnej polovičke.
    21. Jorge Molina (GET) - 1:1
     
    21
    Getafe dalo gól!
    Sám faulovaní JORGE MOLINA sa postavil k exekúcii pokutového kopu a loptu poslal do opačnej strany, ako si vybral brankár hostí a stav zápasu je tak vyrovnaný 1:1!
    20.
     
    20
    Bola nariadená penalta pre Getafe! Molina sa dostal v pokutovom území k lopte a brankár hostí Herrerín ho fauloval, domáci majú veľkú šancu na vyrovnanie.
     
    18
    Na chvíľu sa teraz hostia dostali k lopte a vyviezli ju na súperovu polovičku, tam ju však po nepresnej prihrávke strácajú a tak sa znova dopredu dostáva domáci celok.
     
    17
    Domáci kombinujú na útočnej polovičke, hostia sa však aj naďalej úspešne bránia a dostávajú všetky lopty do bezpečia. Pokračuje tak dobíjanie hosťujúcej defenzívy.
     
    16
    Getafe sa teraz dostalo až do pokutového územia svojho súpera, ale obrana hostí loptu včas upratala do bezpečia. Domáci sa však po chvíli opäť dostávajú do útoku.
     
    15
    Aj naďalej pokračuje menší tlak domácich futbalistov, ale zatiaľ sa hostia do výrazného nebezpečenstva nedostali. Domáci však určite majú ešte veľa času, aby niečo s týmto zápasom spravili.
     
    14
    Po výkope sa domáci okamžite snažia o rýchlu odpoveď, ale hosťujúca defenzíva momentálne pracuje úspešne a domácich do ničoho nepúšťa. Getafe však pokračuje v kombinácii na útočnej polovičke.
    13. Iñaki Williams (ATB) - 0:1
     
    13
    Bilbao dalo gól!
    Je tu prvý presný zásah tohto zápasu! Hostia boli momentálne pri lopte a kombinovali na útočnej polovičke, za domácu obranu prišiel úspešný center do pokutového územia na IÑAKIHO WILLIAMSA a krásnym oblúčikom z voleja prekonal domáceho brankára – 0:1!
     
    12
    Bilbao sa postupnými prihrávkami dostalo na útočnú polovičku a tak sa teraz domáci nachádzajú pod menším tlakom.
     
    11
    Zakrátko tu bol ďalší útok domáceho tímu, lopta smerovala opäť pred bránu hostí, ale domáci kapitán Molina sa k nej nedostal a tak už kombinujú hostia.
     
    9
    Dopredu sa dostali domáci futbalisti, po zaujímavom centri do pokutového územia sa k hlavičke dostal Molina, ale jeho pokus skončil u pozorného brankára hostí Herrerína.
     
    8
    K videniu boli opäť útoky na oboch stranách, ale obe útočné snahy skončili len pred 16-tkou súpera. Postupne sa hra vyrovnáva, ale veľa zaujímavých momentov nevidíme.
     
    7
    Útočné výpady sa postupne striedajú na oboch stranách, ale ani jednému z aktérov sa teraz nedarí dlhšie podržať loptu na svojich kopačkách. Hostia sa však snažia hrať aktívnejšie.
     
    6
    Postupne sa už dopredu dostávajú aj domáci futbalisti, ale k zakončeniu na bránu svojho dnešného súpera sa ešte nedostali. Zápas sa však prakticky ešte len rozbieha.
    5.
     
    5
    Sledovali sme prvú vážnejšiu situáciu tohto zápasu! Williams potiahol loptu k domácej bráne a napokon sa odhodlal aj k strele, jeho pokus len tesne minul pravú tyčku domácej brány.
     
    4
    Na krátku dobu sa teraz lopta dostala aj k domácim futbalistom, ale po nepresnej prihrávku už loptu stratili a tak znova skúšajú niečo zaujímavé vymyslieť hostia.
     
    3
    Aj naďalej je pri lopte hosťujúce mužstvo, ale domácim sa darí držať svojho súpera ďaleko od svojej brány. Úvod zápasu tak zatiaľ veľa zaujímavých momentov neponúka.
     
    2
    Domácim sa nepodaril rýchly prienik na útočnú polovičku a tak sa k lopte už dostali hostia. Bilbao s však zatiaľ nikam neponáhľa a drží loptu na svojich kopačkách.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Príjemný piatočný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku predohrávky 20. kola Primera Division medzi mužstvami Getafe CF a Athletic Club Bilbao už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni J. Gil – Á. Nevado, J. Martínez. Coliseum Alfonsa Péreza je už na všetko pripravené, čaká sa na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Pri sledovaní nášho prenosu vám prajem príjemný športový zážitok, z pozície komentátora ho sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Getafe CF: E. Martínez – Damián Suárez, Dakonam, Cala, Antunes – Bergara, Arambarri – Portillo, Šibasaki, Ndiaye – J. Molina

    Náhradníci: Manojlović – Bruno González, Molinero, Mora, Fajr, Á. Rodríguez, Pacheco

    Athletic Club Bilbao: Herrerín – Lekue, Núñez, Laporte, Saborit – M. Rico, Iturraspe – I. Williams, Raúl García, Susaeta – Merino

    Náhradníci: Simón – Bóveda, Etxeita, Etxebarria, Vesga, I. Córdoba, Aduriz

    Rozhodca: J. Gil – Á. Nevado, J. Martínez
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Getafe CF a Athletic Club Bilbao. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00, sprevádzať vás ním bude Miroslav Revaj.

    V piatok sa fanúšikovia španielskej Primera Division môžu tešiť na predohrávku 20. kola, keď Coliseum Alfonsa Pereza bude hostiť súboj domáceho Getafe a Athletica Club Bilbao.

    Getafe CF:
    Domáci futbalisti majú po 19 zápasoch na svojom konte 26 bodov a tak sa nachádzajú na 9. mieste. Posledná forma domácich futbalistov je celkom priaznivá, z posledných 5 zápasov nazbierali 7 bodov. V poslednom meraní síl dokázali uspieť doma s Málagou 1:0.

    Athletic Club Bilbao:
    Hostia majú momentálne na svojom konte 25 bodov a nachádzajú sa tak na 12. mieste. Posledná forma hostí je veľmi dobrá, keď z posledných 5 zápasov nazbierali 11 bodov a v tabuľke tak postúpili vyššie. V poslednom zápase remizovali 1:1 na pôde Espanyolu.

    Favorit:
    Oba celky od seba delí iba jeden bod a dá sa tak očakávať zaujímavé a vyrovnané stretnutie. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne. Sledujte toto stretnutie spoločne s nami!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 21. J. Molina, 74. Á. Rodríguez – 13. I. Williams, 49. Raúl García (pen.)

    Karty:   29. Ndiaye (GET), 48. Molinero (GET), 67. J. Molina (GET), 79. Dakonam (GET), 90+2. Arambarri (GET) – 44. Núñez (ATB)

    Nepremenená penalta: 51. J. Molina (GET), brankár Herrerín zneškodnil


    Getafe CF: E. Martínez – Damián Suárez (46. Molinero), Dakonam, Cala, Antunes – Bergara, Arambarri – Portillo, Šibasaki (56. Á. Rodríguez), Ndiaye (63. Pacheco) – J. Molina (C).
    Náhradníci: Manojlović – Bruno González, Molinero, Mora, Fajr, Á. Rodríguez, Pacheco.

    Athletic Club Bilbao: Herrerín – Lekue, Núñez, Laporte, Saborit – M. Rico, Iturraspe – I. Williams, Raúl García (68. Aduriz), Susaeta (C) (60. Etxebarria) – Merino (88. I. Córdoba).
    Náhradníci: Simón – Bóveda, Etxeita, Etxebarria, Vesga, I. Córdoba, Aduriz.

    Rozhodca: J. Gil – Á. Nevado, J. Martínez