Wolfsburg – Lipsko 1:1 (kon.) | Freiburg – Mönchengladbach 1:0 (kon.) | Hamburger – Frankfurt 1:2 (kon.)
Mainz – Dortmund 0:2 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:1 (1:0)
RB Lipsko
Utorok 12.12.2017, 18:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 16. kolo nemeckej Bundesligy, kde VfL Wolfsburg privíta na svojom trávniku RB Leipzig. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    VFL WOLFSBURG:

    Futbalisti tohto celku sa v aktuálnom ročníku nachádzajú na 11. priečke tabuľky so ziskom 18 bodov. Na svojom konte majú tri víťazstvá, deväť remíz a tri prehry. Svojím súperom dovedna nastrieľali 20 gólov, ale aj 19 inkasovali. Naposledy vycestovali na trávnik Hamburgu, kde sa zrodila len nudná, bezgólová remíza.

    RB LEIPZIG:

    Hráči Leipzigu opäť dobývajú popredné priečky tabuľky. Po 15. kole figurujú na peknej druhej priečke so ziskom 27 bodov, ale na prvý Bayern strácajú až 8 bodov. Toto všetko sa im podarilo po ôsmych víťazstvách, troch remízach a štyroch porážkach. Ich skóre je 24:21. Momentálne ťahajú dvojzápasovú šňúru bez víťazstva, ktorú budú chcieť dnes prerušiť. V poslednom zápase sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov. Dlho to vyzeralo tak, že si domáci donesú plný bodový zisk, ale v 87. minúte dokázal vyrovnať Berggreen, a tak stanovil výsledok na konečných 2:2.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Uduokhai, Brooks, William – Guilavogui, Arnold – Gerhardt, Didavi, Malli – Mario Gómez (C).
    Náhradníci: Grün – Bruma, Knoche, Origi, Ntep, Osimhen, Rexhbecaj.

    RB Leipzig: Gulácsi (C) – Klostermann, Upamecano, Konaté, Halstenberg – Kampl, Ilsanker, Keïta, Bruma – Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Demme, Kaiser, Laimer, Palacios, Schmitz, Orban.

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Blos.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    3
    Timo Werner s pasom do priestoru, ale vložil do toho až príliš veľa sily. Lopta je mimo hry a Wolfsburg s výhodou vhadzovania.
     
    4
    Pri lopte sú futbalisti domáceho celku, ktorí sa usadili na vlastnej polovici, kde si medzi sebou vymieňajú série krátky prihrávok.
     
    5
    Lukas Klostermann nenašiel pasom v šestnástke žiadneho spoluhráča. Jeho snaha bola zablokovaná.
     
    6
    Nepodarený pokus z kopačky Bruma. Strela z veľkej diaľky vyletela vysoko nad brvno.
     
    7
    Veľká šanca! Timo Werner sa predral cez niekoľkých obrancov až do šestnástky, kde vystrelil po zemi k ľavej žrdi. Brankár výborným zákrokom dokázal loptu vytlačiť.
     
    8
    Kevin Kampl skúša nahrať spoluhráčovi do veľkého vápna, ale zasahuje defenzíva súpera.
     
    9
    Hra je prerušená, pretože Kevin Kampl si spracoval loptu rukou. Pri lopte tak bude domáci Wolfsburg.
     
    10
    Lopta je už mimo nebezpečia. David Nieland skúšal preľstiť súpera, ale nepochodil.
     
    11
    Lopta sa po sérií prihrávok dostala až na kopačku domáceho gólmana, ktorý hral v tomto prípade na istotu a okamžite ju upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    12
    Timo Werner sa skúšal uvoľniť, ale hráč súpera pohotovo zasiahol. Lopta je v zámedzí a tím RB Lipsko si vďaka aktivite vybojoval rohový kop.
     
    13
    Marcel Halstenberg nacentroval z rohového kopu. Koen Casteels je v pohotovosti a vystavuje tak červenú hroziacemu nebezpečiu.
     
    14
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty na oboch stranách je: 44% – 56%.
    14.
     
    14
    Jeden z hráčov hostí spáchal menší faul a útok súpera je prerušený. Od hlavného rozhodcu dostáva upozornenie, že pri ďalšom priestupku žltej karte neunikne. VfL Wolfsburg získava kop z bieleho bodu. Viac ako sľubná šanca na skórovanie.
     
    15
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je PAUL VERHAEGH, ktorý poslal loptu nekompromisne do pravej časti bránky. Stav stretnutia je 1:0!
    15. Paul Verhaegh (WOF) - 1:0
     
    17
    Pri lopte sú hostia, ktorí sa snažia usadiť na polovici súpera, kde si budú hľadať lepšiu streleckú pozíciu.
     
    18
    Hostia si vďaka svojej útočnej aktivite vybojovali možnosť skórovať po nariadenom rohovom kope.
     
    19
    Kevin Kampl to skúša na jedného zo spoluhráčov, ale jeho pekná prihrávka do šestnástky našla len obrancu súera, ktorý zareagoval včas a pokus zmaril. RB Lipsko aktuálne s ďalším rohovým kopom.
     
    20
    Kevin Kampl nedokázal presne odcentrovať z rohu. Lopta skončila v zámedzí.
     
    21
    Lukas Klostermann urobil čo mohol, aby dostal loptu do šestnástky, ale finálnu prihrávku zabavil súperov obranca. Lopta sa dostala za čiaru. Šancu na skórovanie po rohovom kope môže využiť RB Lipsko.
    21.
     
    22
    Marcel Halstenberg nedokázal odcentrovať z rohového kopu. Jeho pokus končí mimo hracej plochy.
     
    23
    1:3, to je aktuálny pomer streleckých pokusov na oboch stranách.
     
    24
    Veľkú šancu na zmenu skóre zahodil Lukas Klostermann! V šestnástke si dokázal vytvoriť priestor a vyslal slušnú strelu do stredu bránky, ale Koen Casteels predviedol dobrý zásah a pokus zmaril.
     
    26
    Yussuf Poulsen zbadal nestráženého spoluhráča a pokúša sa ho nájsť prízemnou prihrávkou. Jeden z obrancov prečítal jeho úmysel a odvrátil nebezpečie. Lopta putuje mimo ihriska. RB Lipsko získava výhodu rohového kopu.
     
    27
    Marcel Halstenberg pristúpil k realizácii rohového kopu a loptu poslal do šestnástky. Jeho pokus ale našiel iba hlavy hráčov súpera, ktorí nebezpečie odvrátili.
     
    28
    Timo Werner skúsil nájsť spoluhráča prihrávkou spoza šestnástky. Defenzíva súpera je rýchla a pohotovo vystavila útočnej snahe červenú.
     
    29
    Kevin Kampl doručil prízemnú prihrávku z hranice šestnástky s cieľom nájsť spoluhráča, ktorý bol v dobrej pozícii. Jeden z obrancov súpera ale pas zablokoval a loptu upratal do bezpečia. RB Lipsko má výhodu rohového kopu.
     
    30
    Marcel Halstenberg premárnil dobrú šancu na skórovanie po rohovom kope. Výskok si načasoval ideálne, ale precízny center nenamieril presne a lopta z jeho hlavy skončila presne v strede bránky v náručí gólmana.
     
    31
    Timo Werner zahráva priamy kop. Lopta z jeho kopačky končí na dobre postavenom múre.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Josuha Guilavogui (VfL Wolfsburg).
     
    32
    Josuha Guilavogui je potrestaný za držanie súpera. Guido Winkmann nariaďuje priamy voľný kop. Nasleduje štandardná situácia pre tím RB Lipsko.
     
    33
    Marcel Halstenberg poslal z priameho kopu nepodarený pokus. Loptu netrafil ideálne a tá končí mimo hracej plochy.
     
    34
    Kevin Kampl si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    35
    Aktuálny pomer držania lopty je: 43% – 57%.
     
    36
    William zahráva priamy voľný kop a okamžite reštartuje hru krátkou prihrávkou.
     
    38
    Bruma to prehnal v súboji s agresivitou a rozhodca Guido Winkmann odpískal nedovolený zákrok.
     
    39
    Paul Verhaegh leží na trávniku po predchádzajúcom zákroku. Lekár už smeruje k nemu. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať.
     
    40
    Timo Werner skúsil nájsť spoluhráčov nebezpečným pasom do pokutového územia. Defenzíva súpera zasiahla a útočnej snahe vystavila červenú. Lopta putuje na rohový kop. RB Lipsko tak môže pokračovať v útočnej snahe.
     
    41
    Marcel Halstenberg poslal z rohového kopu parádny center. Avšak obrana súpera zapracovala spoľahlivo a loptu upratala mimo nebezpečenstva.
     
    42
    Yussuf Poulsen prihral dopredu, ale Koen Casteels dobre vybehol a útok prekazil.
     
    43
    Bruma vystrelil na bránku. Veľa šancí ale jeho pokus nemal. Lopta sa nedostala ani k brankárovi, keďže ju obrana zablokovala.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nadstavil v prvom polčase dve minútky navyše.
     
    45+2
    David Nieland prekopol rohový kop a žiadny z jeho spoluhráčov sa tak nedostal k hlavičkovému zakončeniu.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas, ktorý možno označiť ako priemerný. Nebolo to síce žiadne futbalové predstavenie, ale ani žiadna nuda. Oba celky nám ponúkli zopár zaujímavých momentov. Domáci futbalisti sa viac sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách a naopak hostia vsadili na kombinačný štýl hry. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    To bola veľká strelecká príležitosť! Bruma našiel kúsok priestoru v šestnástke a vystrelil. Jeho pokus ale jeden z obrancov zablokoval brilantným sklzom.
     
    48
    Lukas Klostermann prihral dopredu, ale Koen Casteels dobre vybehol a útok prekazil.
     
    49
    Timo Werner sa skúša dostať do šestnástky. Posiela dopredu prihrávku, ale súperova obrana ju zablokoval a zmocnila sa lopty. Hlavný rozhodca a jeho asistent ukazujú na rohový kop. Zahrávať ho bude tím RB Lipsko.
     
    50
    Marcel Halstenberg namieril loptu z rohového kopu do pokutového územia, ale jeden z brániacich hráčov bol pri nej ako prvý.
     
    51
    Gólman sa o túto strelu ani nemusel zaujímať. Naby Keita obetoval presnosť na úkor sily a svoj pokus poslal absolútne mimo. Lopta skončila naľavo od bránky.
     
    52
    Hráči reklamujú, že Lukas Klostermann sa zahral v šestnástke na volejbalistu a vyzerá to tak, že majú pravdu.
     
    53
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    MARCEL HALSTENBERG zvolil zakončenie z prvej a gólmana prekonáva strelou z vnútra pokutového územia do pravého dolného rohu siete. Stav stretntuia je 1:1! Asistenciu si na svoje konto pripíše Yussuf Poulsen.
    53. Marcel Halstenberg (RBL) - 1:1
     
    55
    Timo Werner skúša poslať loptu pred gólmana, ale defenzíva zapracovala bezchybne a odvrátile nebezpečenstvo.
     
    56
    Timo Werner prihráva na nestráženého spoluhráča. Kevin Kampl tak z vnútra veľkého vápna zakončuje, ale len kusisko od pravej tyčky.
     
    57
    Mario Gomez si spravil priestor na hranici šestnástky na spracovanie prihrávky. Strela z jeho kopačky ale len presvišťala ponad brvno.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Dayot Upamecano (RB Leipzig).
     
    60
    Žltú kartu dostáva Stefan Ilsanker (RB Leipzig).
     
    62
    Pri lopte sú futbalisti domáceho celku, ktorí sa usadili na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    63
    Hlavný arbiter signalizuje rohový kop. Výhodu získava RB Lipsko. Lukas Klostermann nedokázal prihrať do pokutového územia. Jeho snaha bola prestrihnutá.
     
    64
    Marcel Halstenberg zakrútil loptu z rohového kopu. Jeho doručenka bola ale príliš prudká a skončila mimo hry.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Daniel Didavi (VfL Wolfsburg).
     
    67
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Mario Gómez, prichádza Divock Origi.
     
    68
    Yunus Malli si našiel cestu cez rôzne prekážky, ale napokon jeden z hráčov súpera loptu odkopol preč. Lopta ide do zámedzia a nasleduje rohový kop. Wolfsburg so šancou ohroziť bránku súpera.
     
    69
    Gólman vyráža loptu preč po tom, ako ju poslal z rohu David Nieland.
     
    71
    Črtajúca sa šanca! Yussuf Poulsen prihrával do pokutového územia s úmyslom vytvoriť šancu pre spoluhráča, ale Koen Casteels pohotovo reaguje a zastavuje rodiacu sa šancu.
     
    73
    Timo Werner sa dopustil nepekného zákroku a Guido Winkmann videl jasný faul a zapískal.
     
    74
    William nedokázal prepasírovať loptu cez a akcia sa končí nezdarom. Wolfsburg získava rohový kop.
     
    75
    Výsledkom rohového kopu, ktorý zahral David Nieland je, že skončil na hlave obrancu súpera, ktorý loptu poslal do bezpečia. Tím Wolfsburg si vybojoval rohový kop. Súper tak bude naďalej odolávať útočnej snahe.
     
    76
    Obrana upratal loptu do bezpečia po rohovom kope, ktorý poslal do ohňa David Nieland.
     
    77
    John Brooks napálil loptu z územia za hranicou šestnástky. Jeho pokus zablokoval obranca. Wolfsburg s rohovým kopom na svojom konte. Hráči sa už sťahujú do šestnástky.
     
    78
    David Nieland zakrútil rohový kop, ale ten je pohodlne odvrátený obranou.
    78. Divock Origi (WOF)
     
    79
    Divock Origi si to namieril do šestnástky, z kadiaľ vypálil z prvej. Ponúkol len slabú strelu, ktorá preletela ponad brvno.
     
    80
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Bruma, prichádza Diego Demme.
     
    81
    Yunus Malli vyslal prízemnú prihrávku spoza šestnástky s cieľom nájsť spoluhráča. Jeden z defenzívnych hráčov s pokojom Angličana upratal loptu do bezpečia.
     
    82
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Lukas Klostermann, prichádza Konrad Laimer.
     
    83
    Marcel Halstenberg poslal dopredu dlhý pas, ale Koen Casteels sa ho pohodlne zmocnil.
     
    84
    Čistá šanca, ktorú premárnil David Nieland. Lopta putuje vedľa pravej tyčky. Nasledovať bude odkop od bránky RB Leipzig.
    84. Daniel Didavi (WOF)
     
    85
    Asistent rozhodcu ukazuje ofsajd. Hlavný arbiter toto jeho rozhodnutie potvrdzuje. Timo Werner je tým hráčom, ktorý sa nechal chytiť.
     
    86
    Hlásteľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 22 827 platiacich divákov.
     
    87
    Do palebnej pozície sa dostal Marcel Halstenberg, vytvoril si priestor a skúsil šťastie strelou z diaľky presne do stredu bránky. Koen Casteels sa ale nenechal zahanbiť a slušný pokus zmaril výborným zákrokom.
     
    88
    Yunus Malli zahodil veľkú šancu na skórovanie. Ocitol sa sám pred gólmanom, ale jeho pokus do stredu siete sa neujal. Peter Gulacsi ho zlikvidoval parádnym zákrokom.
     
    89
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Daniel Didavi, prichádza Victor Osimhen.
     
    89
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Kevin Kampl, prichádza Dominik Kaiser.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Marcel Halstenberg (RB Leipzig).
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú ešte tri minúty navyše.
    90+1. Dayot Upamecano (RBL)
     
    90+2
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Dayot Upamecano (RB Leipzig).
    90+2. Červená karta po druhej žltej
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:5.
    Střely mimo: 5:6.
    Rohy: 6:9.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 8:16.
     
    Máme tu koniec stretnutia, po ktorom si každý z účastníkov pripíše do tabuľky po jednom bode. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (20:25:45)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 15. Verhaegh (pen.) – 53. Halstenberg

    Karty:   31. Guilavogui (WOF), 66. Didavi (WOF) – 58. Upamecano (RBL), 60. Ilsanker (RBL), 90. Halstenberg (RBL)   90+2. Upamecano (RBL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:16.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Uduokhai, Brooks, William – Guilavogui, Arnold – Gerhardt, Didavi (89. Osimhen), Malli – Mario Gómez (C) (67. Origi).
    Náhradníci: Grün – Bruma, Knoche, Origi, Ntep, Osimhen, Rexhbecaj.

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Klostermann (82. Laimer), Upamecano, Konaté, Halstenberg – Kampl (89. Kaiser), Ilsanker, Keïta, Bruma (80. Demme) – Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Demme, Kaiser, Laimer, Palacios, Schmitz, Orban.

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Blos

    Diváci: 22 827