Chabarovsk – Red Star Kunlun 2:1 (kon.) | Novosibirsk – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (kon.) | Omsk – Jekaterinburg 2:1 (2:1 po s.n.)
Barys – Čeljabinsk 4:3 (po pr.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Togliatti 3:4 (po pr.) | Čerepovec – Helsinki 2:3 (kon.)
Novgorod – HC Slovan sk 4:1 (kon.) | S.Moskva – Viťaz 2:6 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 0:1 (kon.)
koniec
HC Torpedo Nižnij Novgorod
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Utorok 05.12.2017, 17:00 • Kultúrno-zábavný komplex Náhorný, Nižnij Novgorod • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine Slovan vyrovnal aktivitu v poli, no puk za chrbát Galimova sa mu dostať nepodarilo. Domáci sa nikam bezhlavo nehrnuli a počas oslabenia mohli pridať puk do siete hostí. Štepánek bol proti a rovnako tak zlikvidoval učebnicovú akciu domácich so zakončením Dugina. Slovan hral v závere bez brankára a poistku do prázdnej bránky pridal Gračov. Pomer striel medzi tri žrde v tretej tretine 10:10, celkom 43:17. Len vďaka Štepánkovi belasí neinkasovali viac. Slovan sa o dva dni predstaví na ľade Severstaľu Čerepovec, pekný večer a pokojnú noc priaznivcom belasých želá Vladimír Korduliak. (19:40:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:15
    Torpedo Novgorod dalo gól!
    Domáci sa zmocnili puku, vyviezli ho do stredného pásma a z pravej strany od mantinelu puk do opustenej bránky Slovana poslal JEVGENIJ GRAČOV. Asistencia: Michail Žukov.
     
    58:30
    Štepánek na striedačke, Slovan hrá power play bez brankára.
     
    57:47
    Oba tímy s plným počtom hráčov a blíži sa záver tretej tretiny.
     
    57:11
    Barancev preveril pozornosť Štepánka, švihom vystrelil od modrej z ľavej strany, Štepánek puk kryje vo svojej rukavici.
     
    56:56
    Krásna akcia domácich a prečíslenie tri na dva, prihrávky tiki-taka a zakončenie Dugina, ktorého tutovku zjedol v lapačke fantastickým zákrokom Štepánek!
     
    55:47
    Zacharčuk korčuľoval za pukom, v strednom pásme ho fauloval Meszároš, dve minúty za nedovolené bránenie a Zacharčuk dve minúty za prifilmovaný pád. Hráme štyria proti štyrom.
     
    54:39
    Slovan to opäť skúsil nahodeným pukom, ten si však teraz našiel cestu do lapačky Galimova, Slovan má pásmo na vhadzovanie.
     
    54:03
    Nahadzovaným pukom do pásma domácich Slovan vyrobil zakázané uvoľnenie, vhadzujeme po pravej ruke Štepánka.
     
    53:24
    Hráme dlho bez prerušenia a puk lieta z pásma do pásma, zakončenie na tej ktorej strane sme ale nevideli.
     
    50:29
    Garbutt sa dostal k puku na pravej strane pred bránkoviskom a zakončil, Štepánek puk vyrazil späť do hry na druhú stranu klziska.
     
    50:17
    Domáci v plnom počte, Slovan presilovku nevyužil a môže byť rád, že neinkasoval.
     
    49:58
    Skrumáž pred bránkou domácich, Galimov nevedel, kde je puk, hlavný mal však pod kontrolou a puk napokon končí na pravom kruhu.
     
    49:18
    Kašpar opäť pokazil puk na pravom kruhu v útočnom pásme, Torpedo okamžite poslalo puk von z pásma a oba tímy posielajú na ľad čerstvé sily.
     
    48:40
    Domáci sa dostali do brejku, Mozer sa mohol opýtať Štepánka, kam to chceš? Zakončiť chcel pomedzi betóny, Štepánek ho vychytal a opäť podržal tím v bielych dresoch.
     
    48:17
    Za seknutie odchádza na trestnú Kosticyn, Slovan opäť dostal ponuku od svojho hostiteľa na kontaktný gól.
     
    47:21
    Ofsajd domácich, čiarový fúkol do píšťalky a nariadil vhadzovanie v strednom pásme.
     
    46:36
    Daugaviņš stratil po napádaní puk a k zakončeniu sa pred bránkoviskom dostal Boychuk, Galimov šiel do pokľaku a puk schoval na svojej hrudi.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 11. Sergijenko (Mozer, I. Zacharčuk), 28. Grigorev (Mozer), 36. S. Kosticyn, 60. Gračov (Žukov) – 26. Buchtele (Barker, Sersen)


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Galimov (Lisutin) – Želdakov, Grigorijev, Kinrade, Barancev, Sergijenko, Kundrátek, Šulenin – Garbutt, Dugin, Daugaviņš (A) – Stoľarov (C), Galuzin, Paršin – Urakov, Mozer, Zacharčuk – Gračov (A), Kosticyn, Žukov – Veriajev
    HC Slovan Bratislava: Štepánek (Sedláček) – Barker, Sersen (A), Després, Voráček, Meszároš (C), Bačík, Černý – Řepík, Viedenský, Kašpar (A) – Mikúš, Boychuk, Réway – Skalický, Šťastný, Hrnka – Genoway, Sádecký, Buchtele

    Rozhodca: Ravodin, Akuzovskij – Palej, Ponamarenko

    Diváci: 4.500