Brighton – Crystal Palace 0:0 (kon.) | Leicester – Tottenham 2:1 (kon.) | Watford – Manchester United 2:4 (kon.)
West Bromwich – Newcastle 2:2 (kon.)
koniec
Leicester City
2:1 (2:0)
Tottenham Hotspur
Utorok 28.11.2017, 20:45 • King Power Stadium (Leicester) • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vítame vás pri sledovaní dnešného onlajn textového prenosu zo zápasu 14. kola najvyššej anglickej ligy, teda Premier League. Dnes sa na King Power Stadium predstavia domáci futbalisti Leicesteru, ktorí budú hostiť londýnsky Tottenham.

    Leicester
    Domáci sú aktuálne na 12. priečke so 14 bodmi. Dva celky za Leicestrom majú rovnaký počet bodov, len horšie skóre, takže o vyrovnanosť v strede tabuľky núdze niet. Líšky v posledných troch zápasoch nedokázali ani raz zvíťaziť. Najlepším strelcom je James Vardy so 6 gólmi, ktorému dýcha na krk Shinji Okazaki so 4 presnými zásahmi.

    Tottenham
    Hostia sú na tom o niečo lepšie, keď aktuálne bojujú na vyrovnanom čele tabuľky. Momentálne im patrí piata priečka o bod za mestským rivalom, zo severu Londýna, Arsenalom. Dva body strácajú na iný londýnsky klub Chelsea. Práve s Arsenalom dve kolá dozadu hráči Tottenhamu prehrali 2:0. Následne remízovali s West Bromwichom, a tak ich hráči Arsenalu obehli. Najlepším strelcom je tradične Harry Kane, ktorý má aktuálne na svojom konte 9 gólov.

    Stávkové kancelárie pomerne jednoznačne favorizujú hosťujúci celok, no stať sa môže čokoľvek. Pohodle sa usaďte a vychutnajte si dnešný duel v našej prítomnosti.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez, Iborra, Ndidi, Albrighton – Okazaki – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Dragović, Amartey, Gray, A. King, Slimani.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – D. Sánchez, Dier, Vertonghen – Aurier, M. Dembélé, Moussa Sissoko, Rose – Eriksen, Kane, Alli.
    Náhradníci: Vorm – Davies, Foyth, Trippier, Lamela, Heung-min, F. Llorente.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Chris Kavanagh.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvú snahu o prekabátenie súperovej obrany mali hráči domáceho Leicesteru, ktorí sa však ideálne nezhodli a nasledovať bude odkop od bránky Huga Llorisa.
     
    2
    Hugo Lloris musel byť opäť v strehu, keď na Jamieho Vardyho letel dobrý pas za obranu, proti ktorému však výborne vybehol za šestnástku brankár Tottenhamu a loptu poslal do bezpečia.
     
    3
    Domáci celok sa favorizovaného Tottenhamu vôbec nezľakol a opäť sa rútil smerom dopredu. Zástavka Garyho Beswicka však vystrelila hore, čo znamená ofsajdové postavenie Shinjiho Okazakiho.
     
    4
    Leicester stále pretrváva na polovičke súpera, čo aktuálne vyústilo do zakončenia Ndidiho, ktoré však nemalo sklon ku gólu.
     
    5
    Prvú prácu mala aj obrana Leicestru, keď kapitán Morgan zakryl bez väčších problémov loptu pred dobiedzajúcim Eriksenom.
     
    6
    Na strane Tottenhamu nastala situácia ako pred malou chvíľkou, keď snaha o pas za obranu bola príliš razantná, a tak skončila mimo hracej plochy.
     
    7
    Úvodné prelievanie hry zo strany na stranu sa upokojila a lopta už našla svoj domov v okolí stredového kruhu.
     
    8
    Prvý rohový kop dnešného duelu budú zahrávať hráči domáceho celku, keď na opačnej strane odviedol výbornú defenzívnu prácu Eric Dier.
     
    9
    Domácim nevyšlo zahratie rohového kopu ideálne, a tak mali možnosť sa dopredu vybrať hráči hosťujúceho tímu, kde však výborne zasiahol Morgan, nasledovať bude teda rohový kop aj z kopačiek futbalistov v bielom.
     
    10
    Tottenhamu rohový kop taktiež nevyšiel, no aspoň sa Leicester nehrnul do brejku ako to bolo pred pár minútami v opačnom scenári.
     
    11
    Úvodná desaťminútovka je už za nami. Oba celky zatiaľ predvádzajú slušnú hru, najmä je to okuľahodiace prelievanie hry zo strany na stranu.
     
    12
    Spurs to teraz príliš prekombinovali, čo znamená, že sa lopta dostala až k brankárovi Kasperovi Schmeichelovi.
     
    13
    Leicester City dáva gól! Gól strelil JAMIE VARDY, ktorý sa s tým nepáral a z mäkkého pasu okamžite z prvej preloboval bezbranného Huga Llorisa.
    13. Jamie Vardy (LEC) - 1:0
     
    14
    Na ťahu sú teda hráči Tottenhamu, ktorí sú zjavne zaskočení po tom, ako na nich hráči Leicesteru vybehli.
     
    15
    Christian Eriksen posielal do pokutového územia Leicestru center od rohovej zástavky. Lopta však skončila na prvom brániacom hráčovi.
     
    16
    Snaha o prelobovanie domácej obrany skončila nezdarom, keď dobre proti lopte vybehol Kasper Schmeichel.
     
    16
    Mohlo byť vyrovnané! Moussa Sissoko však zoči voči domáceho brankárovi zlyhal! Podarilo sa mu ho prekonať, no tým, že Kasper Schmeichel loptu nadvihol, tak sa stihla vrátiť domáca obrana, ktorá loptu poslala do bezpečia.
     
    17
    Hráči Tottenhamu sa už usadili na polovičke súpera, kde budú v nasledovných desiatkach sekúnd vyvíjať enormný tlak.
     
    18
    Opak bol však pravdou a lopty sa už zmocnili futbalisti v modrom, ktorí sa pomaly, ale isto presúvajú na polovičku súpera.
     
    19
    Jamie Vardy teraz dostával podobnú loptu ako pri góle, no tentokrát bol úspešnejší Hugo Lloris, ktorý situáciu prečítal, vybehol a loptu lapil do svojej moci.
     
    20
    Nepresnosť na strane Tottenhamu znamená, že Leicester sa zadarmo dostáva k lopte prostredníctvom autového vhadzovania.
     
    20
    Prvý ostrý zákrok zápasu bol okamžite odmenený prvou žltou kartou, ktorú dostáva Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) za faul na Riyada Mahreza.
     
    21
    Domácemu celku sa však prostredníctvom štandardnej situácie nepodarilo dostať aspoň pred šestnástku Tottenhamu a o loptu prišli.
     
    22
    Danny Rose zakombinoval na ľavom krídle s Harrym Kaneom. Druhý menovaný skúšal technickú strelu, ktorá mu však vôbec nevyšla a nevytvorila Kasperovi Schmeichelovi žiadnu vrásku na čele.
     
    23
    Aktuálna štatistika striel na bránku jasne vyznieva v prospech domáceho celku, a to 3:0.
     
    24
    Ľavé krídlo Leicesteru sa prihnalo do šestnástky Tottenhamu ako víchor, no v hodine dvanástej dokázala obrana Spurt zakročiť.
     
    25
    Ťažisko hry sa pravdepodobne, no predsa presunulo na stred ihriska, kde lopta často mení svojho majiteľa.
     
    26
    Albrighton sa dokázal individuálne presadiť cez Rosa, no jeho následný center skončil na hosťujúcej defenzíve.
     
    27
    Odrazená lopta sa dostala k Ndidimu, ktorý sa s tým vôbec nepáral a okamžite z prvej strieľal. Jeho ďalekonosný projektil minul bránku Llorisa približne o meter.
     
    28
    Hugo Lloris si dnes už pekne zabehal. Opäť musel totižto vyraziť proti nakopnutiu za obranu, čo riešil približne 10 metrov za šestnástkou jednoduchým odkopom.
     
    29
    Domáca obrana zatiaľ pracuje na výbornú, keď dokáže odzbrojiť Tottenham už na polovičke polovičky, a tak ich nepustí ani zďaleka k strele.
     
    30
    Kasper Schmeichel teraz narobil fanúšikom The Foxes mierne vrásky na čele, keď malú domov neodkopol ideálne a kopol ju neďaleko šestnástky do autu.
     
    31
    Danny Rose teraz stál ako skala, čo znamená, že bude po zrazenej centrovanej lopte nasledovať rohový kop.
     
    32
    Po rohovom kopu domáceho tímu mohlo byť vyrovnané! Opäť to domáci hráči nezvládli a do brejku išli práve hostia. Kasper Schmeichel výborne vychytal strelu Dele Alliho. Harry Kane mohol poľahky doraziť loptu do bránky Leicesteru, no myslel si, že je v ofsajde, a tak v hre nepokračoval. Opakovaný záber ukázal, že sa o ofsajdové postavenie nejednalo.
     
    33
    Medzičasom si domáci vybojovali rohový kop, ktorý zahrali jednoznačne lepšie ako ten predošlý. Priame ohrozenie však z toho nepramenilo.
     
    34
    Aurier nešetril nohy Okazakiho, ktorého poslal tvrdo k zemi. Nasledovať bude sľubná štandardná situácia, ku ktorej sa postavil Mahrez.
     
    35
    K hlavičkovému zakončeniu sa dostal domáci kapitán Wes Morgan, no namieril len nad bránku Huga Llorisa.
     
    36
    Iborra síce vyhral súboj, no lopta smerovala od neho len za autovú čiaru.
     
    37
    Danny Rose síce zakončil, no hlavný arbiter Anthony Taylor zapískal ruku pri spracovaní. Tak či onak, jeho zakončenie smerovalo vysoko nad svätyňu Leicesteru.
     
    38
    Momentálne hrá Tottenham hádzanú okolo šestnástky Leicesteru, teda prihrávky smerujú zo strany na stranu.
     
    39
    Domácemu celku sa však podarilo spopod tlaku vymaniť. Aktuálne bude Simpson vhadzovať na polovičke súpera.
     
    40
    Do konca riadneho hracieho času prvého dejstva nám zostáva približne 5 minút. Tottenham je práve usadený v okolí šestnástky Leicesteru, kde si vybojoval rohový kop.
     
    41
    Rohový kop bol rozohraný na krátko, následne sa k strele spoza šestnástky odhodlal Aurier, no mieril len presne do priestoru okupujúceho brankárom Schmeichelom.
     
    42
    Medzičasom si dokázali hráči Tottenhamu vybojovať aj rohový kop z opačnej strany, ktorý pochodil podobne ako všetky predošlé v dnešnom zápase.
     
    43
    Aurier výbornou šmýkačkou prekazil akciu domáceho celku. Pri lopte však zostanú prostredníctvom autového vhadzovania.
     
    44
    Hosťujúca obrana zapracovala teraz fantasticky, keď poslala do bezpečia centrovanú loptu z kopačky Marca Albrightona.
     
    45
    Štvrtý rozhodca Chris Kavanagh signalizuje, že nastavený čas bude činiť 60 sekúnd, teda 1 minútu.
     
    45+1
    Leicester City dáva gól! Gól strelil RIYAD MAHREZ, ktorý spoločne so svojim tímom predviedol fantastický brejk. Riyad Mahrez si následne obhodil brániaceho hráča a technickou strelou opäť nedáva brankárovi Hugovi Llorisovi najmenšiu šancu na zákrok.
    45+1. Riyad Mahrez (LEC) - 2:0
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvé dejstvo je už minulosťou. Zatiaľ sledujeme výborný futbal, ktorý bol okorenený dvoma výbornými gólmi. Leicester nepustil okrem dvoch tutoviek k väčšiemu tlaku a pomerne zaslúžene vedie. K záveru sa im podaril výborný brejk, ktorý ich poslal do dvojgólového vedenia. Taktiež budú mať psychicky navrch, keď Tottenham inkasoval gól do šatne. Pokračovať druhým polčasom budeme približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ako prví pohrozili v druhom dejstve nabudení Tottenhamčenia, no krížna strela Harryho Kanea smerovala len vedľa bránky Schmeichela.
     
    48
    Jamie Vardy preniesol hru na opačnú stranu na Riyada Mahreza, ktorý v snahe presadiť sa 1 na 1 vybojoval rohový kop.
     
    49
    Domáci sa síce dostali k zakončeniu, no to nebolo najlepšie, a tak z toho žiadne nebezpečenstvo nepremenilo.
     
    50
    Na zemi zostal ležať Danny Simpson, ku ktorému už pribehol lekársky tím domáceho celku. Okamžite sa za postrannou čiarou začal rozcvičovať Aleksandar Dragovič.
     
    51
    Vyzerá to tak, že všetko bude v poriadku, pretože Danny Simpson je už opäť na hracej ploche.
     
    52
    Harry Kane bol teraz výborne pokrytý, avšak podarilo sa mu vybojovať aspoň rohový kop.
     
    52
    Následne sa spomínaný Angličan dostal do súboju o loptu, ktorý však prehral, a tak lopta putovala smerom od bránky Leicesteru.
     
    53
    Územnú prevahu má podľa očakávaní Tottenham, ktorý sa bude snažiť zubami nechtami niečo spraviť s výsledkom.
     
    54
    Domáci sa však rútili opäť do výborného brejku, ktorý bol zakončený však hlavičkou Shinjiho Okazakiho nad bránku Llorisa.
     
    55
    Práve toto je cesta Leicestru k zabitiu posledného klinčeka do rakve. Na záver prvého dejstva hráči domáceho celku ukázali, že brejky vedia využívať, a tak musí byť Tottenham na pozore.
     
    56
    Z ľavého krídla sa snažil centrovať Danny Rose, no všetko vyriešil pohotovo Kasper Schmeichel, ktorý tak získal cenné sekundy pre svoj tím.
     
    57
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Moussa Sissoko, prichádza Son Heung-min.
     
    58
    Ndidi sa síce čuduje, no verdikt Anthony Taylora je nemenný. Hostia budú mať tak výhodu nebezpečnej štandardnej situácie.
     
    59
    Spočiatku to vyzeralo na záver pred bránkou Leicesteru, no napokon všetko skončilo v dostatočnej vzdialenosti od bránky Schmeichela.
     
    60
    Medzičasom si hostia vybojovali rohový kop, ktorý však stihli aj nepresným zakončením premrhať.
     
    61
    Lopta za domácu obranu bola pre Son Heung-mina príliš dlhá, a tak bude nasledovať odkop od domácej svätyne.
     
    62
    Hra sa nám začala prelievať zo strany na stranu, čo hráčom Leicesteru vyhovuje nakoľko nie sú pod neustálym tlakom.
     
    63
    Center Okazakiho bol zrazený na aut, čo znamená udržanie pásma v prospech domácich.
     
    64
    Z výhody útočného pásma sa hráčom Leicesteru nepodarilo nič vyťažiť, no aspoň natiahli čas.
     
    65
    Zakončenie Harryho Kanea bolo zrazené a nasledovať bude rohový kop v prospech Tottenhamu.
     
    66
    Hostia sa síce dostali k zakončeniu, no to nebolo razantné. Napriek tomu ho Schmeichel vyboxoval preč od svojej bránky.
     
    67
    Líšky dokázali kohútov vytlačiť až k brankárovi Llorisovi, čo bude stáť opäť nejaké tie sekundy pri prechode dopredu.
     
    68
    Kasper Schmeichel sa zmocnil lopty putujúcej do jeho pokutového územia, a tak si môžu futbalisti v modrom vydýchnuť.
     
    69
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Moussa Sidi Yaya Dembélé, prichádza Fernando Llorente.
     
    70
    Po nepresnosti na strane Tottenhamu končí lopta v moci Schmeichela, ktorý sa logicky nikam nenáhli.
     
    71
    Christian Eriksen sa snažil poslať do šestnástky súpera gólový center, no lopta bola odvrátená bez väčších problémov.
     
    72
    Lopta sa opäť dostala až k Hugovi Llorisovi, ktorého neúnavne napáda Jamie Vardy.
     
    73
    Nepresnosť na strane kohútov pramení do odkopu od bránky Leicesteru.
     
    74
    Jamie Vardy sa rútil sám na bránku, kde však v hodine dvanástej stihol dobehnúť Jan Vertonghen, ktorý loptu odpratal do bezpečia.
     
    75
    Na opačnej strane teraz zahodil Christian Eriksen nemožné! Prázdna bránka, ktorú Dán približne z piatich metrov netrafil. Treba však podotknúť, že sa jednalo o viac-menej akrobatické zakončenie.
     
    76
    Mohli sme teraz vidieť presné zásahy na oboch stranách, ktoré by výrazne ovplyvnili nasledujúci chod hry, no stav zostáva stále rovnaký.
     
    77
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Demarai Gray.
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Christian Eriksen, prichádza Érik Lamela.
     
    78
    Domáci sa dopustili útočného faulu, čo znamená poskytnutie zadarmo lopty pre hostí.
     
    79
    Tottenham dal gól! Gól strelil HARRY KANE, ktorý si výborne nabehol za obranu a následne z prvej takmer roztrhal sieť Schmeichelovej bránky.
    79. Harry Kane (TOT) - 2:1
     
    80
    Záverečná desaťminútovka bude tak veľmi napínavá, pretože psychická výhoda sa vymenila a budú to práve hráči Tottenhamu, ktorí cítia, že môžu aspoň vyrovnať.
     
    81
    Tottenham je podľa očakávaní usadený na polovičke súpera, kde hráči kombinujú a snažia sa vymyslieť niečo smerom dopredu.
     
    82
    Do obrovskej šance sa teraz dostal Fernando Llorente, ktorý ju však nie najlepším zakončením doslova spálil.
     
    83
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Šindži Okazaki, prichádza Hamza Choudhury.
     
    84
    Aktuálna štatistika držania lopty vyznieva jasne 37:63 % v prospech hostí.
     
    85
    K hlavičkovému zakončeniu sa dostal Érik Lamela, ktorý však nenamieril svoje zakončenie najpresnejšie.
     
    86
    Centrovaná lopta do pokutového územia Leicesteru skončila len v moci brankára Kaspara Schmeichela.
     
    87
    K zakončeniu sa snažil predrať Heung-min, ktorý bol však brániacim hráčom Leicesteru odzbrojený.
     
    88
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Jamie Vardy, prichádza Islam Slimani.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Érik Lamela (Tottenham Hotspur).
     
    90
    Štvrtý arbiter Chris Kavanagh ukazuje, že nastavený čas bude činiť 240 sekúnd, teda až 4 minúty.
     
    90+1
    Dnešné stretnutie sleduje 31950 divákov, čo je z celkovej kapacity 32312 takmer vypredané.
     
    90+2
    Medzičasom si hosťujúci futbalisti dokázali vybojovať rohový kop, ktorý však zakončil Eric Dier nad bránku Kaspera Schmeichela.
     
    90+3
    Islami Slimani bol teraz príliš rýchly, keď sa za obranu súpera dostal ešte pred prihrávkou. To si všimol Adam Nunn, ktorý okamžite zdvihol jeho zástavku smerom nahor.
     
    90+4
    Hostia sa dožadovali pokutového kopu, ktorý však hlavný arbiter Anthony Taylor neodpískal. Následne mohlo byť rozhodnuté, no Islam Slimani nevyriešil brejkovú situáciu najlepšie.
     
    90+4
    Dele Alli sa dostal k strele spoza šestnástky, no jeho projektil smeroval len tesne nad.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva Kasper Schmeichel (Leicester City).
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas je už minulosťou. Zápas splnil všetky parametre, ktoré výborný futbal musí mať. Jamie Vardy a Riyad Mahrez sú ti hlavní hrdinovia, ktorí sa postarali presnými zásahmi o skalp londýnskeho Tottenhamu, ktorému vykresal iskričku nádeje Harry Kane. To je odo mňa dnes všetko, ďakujem vám za pozornosť.
     
    Držania lopty: 37 % : 63 %.
    Strely na bránku: 4:6. Strely mimo: 3:9. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:10. (22:42:44)

    Matúš Macháč

    Góly: 13. Vardy, 45+1. Mahrez – 79. Kane

    Karty:   90+5. Schmeichel (LEC) – 20. Vertonghen (TOT), 89. Lamela (TOT)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:9. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:10.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez (77. Gray), Iborra, Ndidi, Albrighton – Okazaki – Vardy (88. Slimani).
    Náhradníci: Hamer – Dragović, Amartey, Gray, A. King, Slimani, Choudhury.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – D. Sánchez, Dier, Vertonghen – Aurier, M. Dembélé (69. F. Llorente), Moussa Sissoko (57. Heung-min), Rose – Eriksen (77. Lamela), Kane, Alli.
    Náhradníci: Vorm – Davies, Foyth, Trippier, Lamela, Heung-min, F. Llorente.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Chris Kavanagh

    Diváci: 31950