Astana – Villarreal 2:3 (kon.) | Lok. Moskva – Kodaň 2:1 (kon.) | Lugano – Be'er Sheva 1:0 (kon.)
Plzeň – FCSB 2:0 (kon.) | Borisov – CZ Belehrad 0:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Arsenal 1:0 (kon.)
Konyaspor – Marseille 1:1 (kon.) | Salzburg – Guimarães 3:0 (kon.) | Östersunds FK – Zorja Luhansk 2:0 (kon.)
Bilbao – Hertha 3:2 (kon.) | Nice – Waregem 3:1 (kon.) | Lazio – Arnhem 1:1 (kon.)
Zenit – Vardar 2:1 (kon.) | Rosenborg – Sociedad 0:1 (kon.) | Tel Aviv – Slavia 0:2 (kon.)
Skenderbeu – D.Kyjev 3:2 (kon.) | Partizan – YB Bern 2:1 (kon.) | Braga – Hoffenheim 3:1 (kon.)
Razgrad – Başakşehir 1:2 (kon.) | AC Miláno – Austria 5:1 (kon.) | AEK Atény – Rijeka 2:2 (kon.)
Everton – Bergamo 1:5 (kon.) | Lyon – Limassol 4:0 (kon.) | Tiraspol – Zlín 1:0 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
3:2 (1:2)
Hertha BSC
Štvrtok 23.11.2017, 19:00 • Estadio de San Mamés, Bilbao • Európska liga • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Alexander Esswein prenikal po pravej strane. Ručnú brzdu zatiahol Xabier Etxeita, a tak je ďalší potrestaným hráčom. Dôležitejšie však je, že Hertha má výhodu priameho kopu z dobrej pozície.
     
    86
    Striedajúci Raúl García to teraz prehnal s dôrazom v súboji s Arnem Maierom. Hlavý rozhodca ho za to patrične odmenil, keď mu udelil kartové napomenutie žltej farby.
    82. Iñaki Williams (ATB) - 3:2
     
    82
    Bilbao dalo gól! Domáci futbalisti otáčajú vývoj stretnutia a približujú sa k jarným vyraďovacím bojom. Hertha zlyhala pri rozohrávke priameho kopu, Baskovia sa dostali do brejku a po centri Mikela Balenziagu z ľavej strany nekompromisne skóruje IÑAKI WILLIAMS.
     
    81
    Do prvej útočnej akcie sa po svojom príchode na trávnik dostal Vedad Ibišević, no neuspel. O pár sekúnd neskôr fauluje Aymeric Laporte a je potrestaný žltou kartou.
     
    80
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Valentino Lazaro, prichádza Vedad Ibišević.
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Córdoba, prichádza Raúl García.
     
    72
    Pál Dárdai prvýkrát v dnešnom zápase strieda. Na ihrisko prichádza Alexander Esswein, ktorý nahradí strelca úvodného gólu stretnutia Mathewa Leckieho.
     
    67
    Paolo Tagliavento vyťahuje druhú žltú kartu dnešného stretnutia. Jej autorom je opäť hráč z metropoly Nemecka. Davie Selke zbytočne v strede poľa potiahol za dres Xabiera Etxeitu.
    66. Aritz Aduriz (ATB) - 2:2
     
    66
    Bilbao dalo gól! Najlepší strelec domáceho tímu si teraz poriadne oddýchol. ARITZ ADURIZ poslal loptu po ľavej ruke brankára hostí, ten smer strely opäť vystihol, ale lopta s prispením žrde napokon doputovala za bránkovú čiaru.
    65. Sebastian Langkamp (HER)
     
    65
    Domáci futbalisti budú kopať druhý pokutový kop v dnešnom zápase! Smutným hrdinom je opäť Sebastian Langkamp, ktorý zahral rukou po centri z pravej strany. Loptu si podobne ako v prvom prípade berie Aritz Aduriz.
     
    46
    Domáci tréner José Ángel Ziganda posiela na trávnik hneď dvoch nových hráčov. Mikel San José sa prakticky k ničomu nedostal, a tak ho strieda Ander Iturraspe. Okrem toho nastupuje aj Markel Susaeta, ktorý vymení Agera Aketxeho.
    36. Davie Selke (HER) - 1:2
     
    36
    Hertha dala gól! Baskovia sa z vyrovnávajúceho gólu tešili približne 60 sekúnd. Po pravej strane sa totiž presadil Valentino Lazaro, presným centrom našiel osamoteného DAVIEHO SELKEHO a ten podobne ako Mathew Leckie hlavičkou prekonal domáceho brankára.
     
    35
    Bilbao dalo gól! Domáci futbalisti zatiaľ veľa futbalovej krásy neukázali, no vďaka premenenej penalte vyrovnávajú skóre zápasu. Zodpovednosť na svoje plecia zobral skúsený ARITZ ADURIZ, brankár Thomas Kraft síce vystihol smer strely, ale gólu nezabránil.
     
    34
    Loptu si už na biely bod stavia Aritz Aduriz. Ešte predtým však hlavný rozhodca Paolo Tagliavento vyťahuje žltú kartu, ktorej adresátom je faulujúci Sebastian Langkamp.
    33. Sebastian Langkamp (HER)
     
    33
    Domáci futbalisti budú mať výhodu pokutového kopu! Po centri Iñiga Lekua si spracoval loptu v šestnástke Iñaki Williams, obtočil sa okolo Sebastiana Langkampa, ktorý ho napokon poslal na trávnik nedovoleným spôsobom.
    26. Mathew Leckie (HER) - 0:1
     
    26
    Hertha dala gól! Hostia sú v prvom polčase lepším tímom a zaslúžene sa dostávajú do vedenia. Maximilian Mittelstädt centrom z ľavej strany našiel MATHEWA LECKIEHO, ten sa presadil cez obrancu Xabiera Etxeitu a presnou hlavičkou prekonal Iaga Herrerína.
    12. Davie Selke (HER), Fabian Lustenberger (HER)
     
    12
    Obrovská šanca na strane hostí. Berlínčania rozvinuli rýchlu akciu z pravej strany, následne si nabehol na kolmú prihrávku Davie Selke, no z hranice šestnástky trafil len brankára Iaga Herrerína. Následne pálil aj Mitchell Weiser, no ani on neotvoril skóre zápasu.
    4. Mathew Leckie (HER)
     
    4
    Hostia sú v úvode zápasu aktívnejším tímom a teraz sa dostali aj do prvého zakončenia. Maximilian Mittelstädt prihrávkou z ľavej strany našiel Mathewa Leckieho, ale jeho zakončenie vyrazil pohotovým zákrokom Iago Herrerín.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 35. Aduriz (pen.), 66. Aduriz (pen.), 82. I. Williams – 26. Leckie, 36. Selke

    Karty:   81. Laporte (ATB), 86. Raúl García (ATB), 90+1. Etxeita (ATB) – 34. Langkamp (HER), 67. Selke (HER)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:9.
    Athletic Club Bilbao: Herrerín – Lekue, Etxeita, Laporte, Balenziaga – San José (46. Iturraspe), M. Rico – I. Williams, Aketxe (46. Susaeta), I. Córdoba (80. Raúl García) – Aduriz.
    Náhradníci: Arrizabalaga – Bóveda, Iturraspe, Susaeta, de Marcos, Merino, Raúl García.

    Hertha BSC: Kraft – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Lustenberger, Maier – Leckie (72. Esswein), Lazaro (80. Ibišević), Mittelstädt – Selke.
    Náhradníci: Klinsmann – Pekarík, Skjelbred, Esswein, Kalou, Ibišević, Torunarigha.

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – Alessandro Costanzo, Matteo Passeri (ITA)