Astana – Villarreal 2:3 (kon.) | Lok. Moskva – Kodaň 2:1 (kon.) | Lugano – Be'er Sheva 1:0 (kon.)
Plzeň – FCSB 2:0 (kon.) | Borisov – CZ Belehrad 0:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Arsenal 1:0 (kon.)
Konyaspor – Marseille 1:1 (kon.) | Salzburg – Guimarães 3:0 (kon.) | Östersunds FK – Zorja Luhansk 2:0 (kon.)
Bilbao – Hertha 3:2 (kon.) | Nice – Waregem 3:1 (kon.) | Lazio – Arnhem 1:1 (kon.)
Zenit – Vardar 2:1 (kon.) | Rosenborg – Sociedad 0:1 (kon.) | Tel Aviv – Slavia 0:2 (kon.)
Skenderbeu – D.Kyjev 3:2 (kon.) | Partizan – YB Bern 2:1 (kon.) | Braga – Hoffenheim 3:1 (kon.)
Razgrad – Başakşehir 1:2 (kon.) | AC Miláno – Austria 5:1 (kon.) | AEK Atény – Rijeka 2:2 (kon.)
Everton – Bergamo 1:5 (kon.) | Lyon – Limassol 4:0 (kon.) | Tiraspol – Zlín 1:0 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
3:2 (1:2)
Hertha BSC
Štvrtok 23.11.2017, 19:00 • Estadio de San Mamés, Bilbao • Európska liga • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    Hertha Berlín druhý polčas absolútne nezvládla. Až príliš skoro začala brániť tesný náskok, čo sa jej napokon stalo osudným. Po nešťastnej ruke Sebastiana Langkampa vyrovnal z pokutového kopu opäť Aritz Aduriz a o domácom víťazstve 3:2 rozhodol po rýchlom brejku Iñaki Williams. Bilbao sa tak udržalo v hre o postup a o dva týždne si to v priamom súboji rozdá s ukrajinskou Zorjou Luhansk. Naopak, nemecký klub bude hrať v poslednom dueli už len o česť. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dnešného večera. (21:00:29)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Marvin Plattenhardt nezahral priamy kop vôbec dobre, pretože trafil len početný múr. Následne sa však dostal do koncovky Davie Selke, no mieril len do stredu brány, kde bol pripravený Iago Herrerín.
     
    90+1
    Alexander Esswein prenikal po pravej strane. Ručnú brzdu zatiahol Xabier Etxeita, a tak je ďalší potrestaným hráčom. Dôležitejšie však je, že Hertha má výhodu priameho kopu z dobrej pozície.
     
    90
    Riadny hrací čas sa v týchto chvíľach naplnil. Paolo Tagliavento pridáva ešte tri minúty, ktoré môžu zachrániť Herthu Berlín v hre o postup. Na San Mamés však musí skórovať.
     
    89
    Na pravej strane teraz dostal trošku viac priestoru Mitchell Weiser. Mladý nemecký futbalista okamžite posielal loptu do šestnástky, ale tam bola jasná prevaha hráčov v červeno-bielych dresoch.
     
    88
    Aritz Aduriz teraz pekne podržal loptu na útočnej polovici ihriska. Zakryl si ju telom a šikovne sa nechal faulovať Sebastianom Langkampom. Baskovia tak môžu zbierať cenné sekundičky.
     
    87
    Bilbao sa teraz snaží držať loptu čo najďalej od vlastnej brány. Hertha je však v druhom polčase smerom dopredu bezzubá a brankár Iago Herrerín prakticky nemusel zasahovať.
     
    86
    Striedajúci Raúl García to teraz prehnal s dôrazom v súboji s Arnem Maierom. Hlavý rozhodca ho za to patrične odmenil, keď mu udelil kartové napomenutie žltej farby.
     
    85
    Maximilian Mittelstädt centroval z ľavej strany, ale našiel len pripraveného Andera Iturraspeho. Ten príliš nešpekuloval a nekompromisným odkopom poslal loptu do bezpečného priestoru.
     
    84
    Domáci fanúšikovia už akoby oslavovali víťazstvo svojho tímu, no Berlínčania majú stále šancu na vyrovnanie. K lopte sa dostal opäť Vedad Ibišević, ale ani tentokrát sa nedostal k strele.
    82. Iñaki Williams (ATB) - 3:2
     
    82
    Bilbao dalo gól! Domáci futbalisti otáčajú vývoj stretnutia a približujú sa k jarným vyraďovacím bojom. Hertha zlyhala pri rozohrávke priameho kopu, Baskovia sa dostali do brejku a po centri Mikela Balenziagu z ľavej strany nekompromisne skóruje IÑAKI WILLIAMS.
     
    81
    Do prvej útočnej akcie sa po svojom príchode na trávnik dostal Vedad Ibišević, no neuspel. O pár sekúnd neskôr fauluje Aymeric Laporte a je potrestaný žltou kartou.
     
    80
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Valentino Lazaro, prichádza Vedad Ibišević.
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Córdoba, prichádza Raúl García.
     
    79
    A ďalší nedovolený na strane španielskeho mužstva. Proti pravidlám si počínal Aritz Aduriz, keď poslal na trávnik Marvina Plattenhardta. Okrem toho sú prichystané ďalšie striedania.
     
    78
    Iñaki Williams to teraz skúšal individuálne. Po ľavej strane prenikol do pokutového územia, ale veľmi dobre si s ním poradil Sebastian Langkamp. Následne domáci útočník fauluje.
     
    77
    Teraz sme videli dve neúspešné akcie domáceho tímu. Najskôr si pomohol útočným faulom Iñigo Córdoba a o niekoľko sekúnd neskôr bol v tesnom ofsajde dvojgólový Aritz Aduriz.
     
    76
    Mitchell Weiser prišiel o loptu pri rohovej zástavke. Následne sa ju snažil ešte vybojovať Davie Selke, no v súboji s Aymericom Laportem si počínal v rozpore s futbalovými pravidlami.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 35. Aduriz (pen.), 66. Aduriz (pen.), 82. I. Williams – 26. Leckie, 36. Selke

    Karty:   81. Laporte (ATB), 86. Raúl García (ATB), 90+1. Etxeita (ATB) – 34. Langkamp (HER), 67. Selke (HER)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:9.
    Athletic Club Bilbao: Herrerín – Lekue, Etxeita, Laporte, Balenziaga – San José (46. Iturraspe), M. Rico – I. Williams, Aketxe (46. Susaeta), I. Córdoba (80. Raúl García) – Aduriz.
    Náhradníci: Arrizabalaga – Bóveda, Iturraspe, Susaeta, de Marcos, Merino, Raúl García.

    Hertha BSC: Kraft – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Lustenberger, Maier – Leckie (72. Esswein), Lazaro (80. Ibišević), Mittelstädt – Selke.
    Náhradníci: Klinsmann – Pekarík, Skjelbred, Esswein, Kalou, Ibišević, Torunarigha.

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – Alessandro Costanzo, Matteo Passeri (ITA)