Tappara – Jyväskylä 3:2 (kon.) | Třinec – Redhawks 2:1 (kon.) | Brynäs – Mannheim 2:1 (kon.)
Frölunda – Liberec 4:6 (po pr.) | Växjö – Salzburg 5:3 (kon.) | Mníchov – Bern 2:5 (kon.)
Zug – Kometa Brno 2:5 (kon.) | Nottingham – Zürich 0:3 (kon.)
koniec
EV Zug
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
HC Kometa Brno
cz Utorok 07.11.2017, 19:45 • Bossard Arena • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z hokejové Ligy mistrů. Společně se dnes podíváme na duel mezi EV Zug a Kometou Brno. Zápas startuje v 19:45.
     
    Úvodní utkání

    Úvodní osmifinálový duel se odehrál před týdnem v DRFG Aréně. Domácí Kometa Brno dvakrát vedla, jenže švýcarský celek dokázal dvakrát vyrovnat. Kometa o své výhře rozhodla až v závěrečné třetině, kdy se zásluhou Haščáka dostala do dvoubrankového vedení. V samotném závěru utkání ještě snížil McIntyre, který vrátil Zug do hry. Před dnešní odvetou je tak vše nadále otevřené.
     
    Kometě se navíc daří také v domácí soutěži. Úřadující šampión drží druhou pozici a z posledních třech duelů odešla Kometa jako vítěz. V neděli navíc uspěla v derby na ledě Jihlavy, aniž by inkasovala. Naopak Zug má v posledních týdnech opačné problémy. Švýcarskému celku patří v domácí soutěži až šestá příčka a naposledy dokázal zvítězit 22. října v Klotenu.
     
    Úvodní sestavy:

    EV Zug: Stephan (Aeschlimann) – Schlumpf, Thiry, Diaz, Geisser, Oejdemark, Morant, Fohrler – Stalberg, Roe, Martschini – Suri, McIntyre, Schnyder – Senteler, Holden, Haberstich – Forrer, Kast, Zehnder

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Jekel) – Furch, Barinka, Štencel, Vágner, Kowalczyk, Bartejs – Mallet, Hruška, H. Zohorna – Dočekal, Nahodil, Svoboda – Gajarský, Káňa, Mlynář – Dvořák, R. Zohorna, Horký

    Rozhodčí: Hoppe, Lemelin – Kaderli, Kovacs.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Kometa uspěla na úvodním vhazování dnešního utkání. Brněnští obránci se přesto museli vrátit za Vejmelkovu klec, odkud rozjíždějí útok.
     
    00:35
    První záložení útoku českému celku nevyšlo. Prudkou přihrávku po mantinelu zastavil obránce domácích, jenže Geisser vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    01:02
    Hynek Zohorna se rychlou kličkou za brankou zbavil svého strážce, jenže po přihrávce na modrou čáru pálil Barinka mimo tři tyče.
     
    01:32
    Poprvé musel zasahovat hostující brankář Vejmelka. Gólman Komety vyjel proti odraženému kotouči a před dotírajícím soupeřem jej přikryl lapačkou.
     
    02:10
    Ani domácím se nyní nepovedla rozehrávka v útočném pásmu. Obránce si nedokázal zpracovat přihrávku na modrou čáru a puk mu přeskočil do středního pásma.
     
    02:38
    Barinka měl velké problémy s odraženým kotoučem a dokonce ztratil stabilitu. I v pádu však bekhendem vyhodil puk za modrou čáru.
     
    03:14
    Hosté se hnali do přečíslení, jenže Hynek Zohorna byl při úprku do útočného pásma příliš rychlý a vlétl do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    03:28
    Furch uklidnil rozehrávku Komety brzdou v obranném pásmu. Hostující obránce poté prudkou přihrávkou odevzdal kotouč domácím zadákům.
     
    04:12
    Hruška se v útočném pásmu natlačil mezi obránce, jenže Thiry mu na poslední chvíli přizvedl hokejku a brněnský útočník minul branku.
     
    04:28
    Další zásah pro domácího brankáře. Stephan musel dávat pozor na nahození od levého mantinelu a raději schoval kotouč do lapačky.
     
    05:10
    Aktivní Hruška se znovu tlačil do útočného pásma. Důrazný obránce jej však skvělou poziční hrou vytlačil do rohu kluziště.
     
    05:19
    Kometa si zahraje svou první přesilovku! Dvě minuty za držení dostává Sandro Fohrler.
     
    06:15
    Hosté se usadili v útočném pásmu, jenže Kometě zatím chybí střelba. Domácí obrana skvěle zmenšuje soupeřovým střelcům úhel.
     
    06:41
    Domácí se po šťastném odrazu zmocnili kotouč a ihned jej vyhodili přes všechny čáry. Kometě se pomalu začíná krátit čas.
     
    07:19
    Domácí v plném počtu.
     
    07:30
    Hosté se po návratu do plného počtu osvobodili vysokým vyhozením kotouče do středního pásma a unavená čtveřice ihned vyrazila na střídačku.
     
    08:10
    Michal Barinka zastavil nepřesnou přihrávku do útočného pásma a ihned se pokusil zalotiž protiútok. Kometa si na šanci musí počkat.
     
    08:35
    Barinka znovu úspěšně zasáhl v souboji na modré čáře. Ani tentokrát se nikdo z útočníků v bílých dresech neprodral s pukem do útočného pásma.
     
    09:10
    Zug se usadil v útočném pásmu a domácí se dokonce dostali ke střele. Martschini pálil z levého kruhu, jenže ránou z první minul branku.
     
    10:03
    Mallet dotíral na rozehrávku domácího celku za jeho brankou. Proti přesile obránců však neměl šanci na úspěch a Zug může rozjet nový útok.
     
    10:26
    Stephan musel po delší době zasahovat. Domácí brankář utěsnil mezírku u levé tyče své branky a vyrazil prudkou střelu z ostrého úhlu.
     
    11:03
    Kometa si vypracovala první opravdu velkou šanci! Mlynář projel do útočného pásma a zpětnou přihrávkou našel volného spoluhráče, jehož pokus gólman vyrazil!
     
    11:30
    V hale zatím panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci od úvodního vhazování ženou Zug do útoku. Do Švýcarska vyrazila také početná skupina příznivců Komety.
     
    12:10
    Další útok Zugu zabrzdila příliš prudká přihrávka na levé křídlo. Nikdo v modrém se po kotouči nestačil natáhnout a puk prosvištěl na zakázané uvolnění.
     
    12:26
    Hruška spěchal do útočného pásma. Mallet si jeho pohybu všiml a ihned poslal jeho směrem přihrávku, kterou zastavil dobře postavený Thiry.
     
    13:08
    Skvělý Vejmalka! Na brněnského brankáře se řítil rozjetý Viktor Stalberg, ale hostující gólman se nenechal rozhodit a parádním zákrokem zachránil Kometu před inkasováním!
     
    13:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se ujímá vedení! Český mistr přežil velkou šanci soupeře a sám udeřil! Na přesnou přihrávku z rohu útočného pásma si do volného prostoru před brankou najel LUKÁŠ NAHODIL a střelou mezi betony otevřel skóre! Asistence: Martin Dočekal.
    13:54 Lukáš NAHODIL - 0:1
     
    14:30
    Domácí celek se ihned vydal do útoku s pokusem o odpověď, jenže nahození do rohu útočného pásma dojel pouze obránce Michal Barinka.
     
    15:10
    Furch vybojoval puk v souboji v rohu kluziště a ihned založil útok Komety. Po jeho přihrávce operoval Nahodil u mantinelu, ale Kometa zatím nezakončila.
     
    15:35
    Johann Morant nabral puk na bekhend a vysokým obloučkem jej poslal za branku brněnské Komety. Nikdo z domácích hokejistů se k jeho pobídce neprobil.
     
    16:15
    Stalberg obdržel přesnou přihrávku do rohu útočného pásma, jenže následně pokazil pobídku na modrou čáru a zahnal spoluhráče do středního pásma.
     
    16:50
    Hosté zatím skvěle brání. Český celek vyčkává na hru domácího Zugu a obránci Komety posílají puk odrazem o mantinel za modrou čáru.
     
    17:20
    Stalberg spěchal za další dlouhou přihrávkou do otevřené obrany Brna. Obránce Štencel se stačil srovnat a ihned napálil puk do bezpečí.
     
    17:50
    Jeden z domácích útočníků si sjížděl na přihrávku mezi kruhy, nicméně důrazný obránce jej na poslední chvíli rozhodil a domácí střelec netrefil kotouč.
     
    18:07
    Až nyní musel Vejmelka zasahovat. Hostující brankář si povyjel proti střele zápěstím z mezikruží a bez problémů schoval kotouč do výstroje.
     
    18:22
    Tentokrát musel Vejmelka dávat pozor na prudké nahození ze středního pásma. Gólman Komety nic neriskoval a betonem vykopl puk do rohu kluziště.
     
    18:46
    Svou první přesilovku si zahraje také domácí celek! Dvě minuty za držení protihráče si odsedí Michal Furch.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Zug právě vstřelil branku!
    Domácí celek dokázal v přesilové hře dotáhnout krok! Kometa sice vyvezla puk do bezpečí, jenže po rychlém protiútoku dostal RAFAEL DIAZ přihrávku mezi kruhy a přesnou střelou zápěstím překonal Vejmelku! Asistence: Viktor Stalberg, Lino Martschini.
    19:20 Rafael DIAZ - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí! Kometa Brno vlétla do utkání velmi aktivně a v úvodních minutách domácí Zug prakticky k ničemu nepustila. Hosté si dokonce vybojovali přesilovou hru, jenže v ní udeřit nedokázali. Gólu se Kometa dočkala až ve 14. minutě, kdy se prosadil Lukáš Nahodil. Brňané poté kontrolovali své vedení, jenže v závěru třetiny nabídli soupeři přesilovou hru, ve které vyrovnal Rafael Diaz. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    Střely na branku: 5 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Kometa uspěla na úvodním vhazování druhé třetiny. Hostující celek se ihned vydal do útoku, ale obránce Thiry stačil zasáhnout.
     
    20:37
    Mallet vybojoval puk v souboji u mantinelu, jenže jeho přihrávku na levou stranu vystihl obránce Schlumpf. Domácí se poté prohnali do ofsajdu.
     
    21:02
    Dočekal dostal prostor za modrou čárou, připravil si puk ke střele zápěstím a prověřil pozornost domácího brankáře. Stephan jeho pokus vykopl.
     
    21:19
    Na druhé straně vypadl Vejmelkovi kotouč po tvrdé střele od modré čáry. K odraženému puku se sice dostal domácí hráč, ale obránce mu zabránil v zakončení.
     
    22:00
    Stephan vyjel ven z branky, aby svým spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou. Domácí brankář nabral puk na bekhend a vyhodil jej do bezpečí.
     
    22:24
    Jeden z hostů se v plné rychlosti snažil tečovat prudké nahození od pravého mantinelu. Obránce jeho pohyb dobře pokryl a Stephan nemusel zasahovat.
     
    23:10
    Thomas Thiry uklidnil hru domácích za brankou. Oba celky poslaly na led čerstvé síly. Zatím sledujeme hodně svižné utkání.
     
    23:41
    Kowalczyk se v útočném pásmu dostal k odraženému puku a vystřelil přes blokujícího obránce. Gólman Stephan puk našel a schoval do lapačky.
     
    24:08
    Dočekal na modré čáře vyhodil vyhození domácích z obranného pásma a vrátil puk zpátky za Stephanovu branku. Kometa si nyní vypracovala tlak.
     
    24:42
    Až nyní pomohl Stephan spoluhráčům vypíchnout kotouč z nebezpečného prostoru a Zug se ubránil vyhozením do středního pásma.
     
    25:02
    Süss se při průniku po pravém křídle natlačil před brankáře, jenže Stephan jeho pokus dokázal zlikvidovat! Brněnský hráč ale přepadl přes brankáře a vyhodil branku z jejího postavení.
     
    25:15
    Hruška vybojoval odražený puk za brankou domácího celku a poslal prudkou přihrávku před branku domácích. Nikdo v bílém se nenatlačil před obránce.
     
    26:30
    Dočekal znovu napadal rozehrávku soupeře v rohu obranného pásma. Domácí zadáci si tentokrát věděli rady a dopravili puk za modrou čáru.
     
    27:00
    Po dlouhé době byl v permanenci také Karel Vejmelka. Gólman Komety si věděl rady se střelou zápěstím z ostrého úhlu a schoval puk do lapačky.
     
    27:23
    Domácí nyní zvýšili svou aktivitu a Vejmelka musel likvidovat dělovku od modré čáry. Brněnský brankář kotouč dobře viděl a vyrazil jej mimo tři tyče.
     
    28:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se znovu dostává do vedení! Hosté postupovali ve třech proti jedinému obránci soupeře. Gajarský obdržel přihrávku do jízdy, jeho zakončení sice skončilo na tyči, ale k odraženému kotouči se dostal TOMÁŠ MLYNÁŘ, který jej dopravil do sítě! Asistence: Adam Gajarský.
    28:30 Tomáš MLYNÁŘ - 1:2
     
    29:05
    Domácí hokejisté ihned rozjeli rotaci v blízkosti Vejmelkovy branky, jenže na přihrávku před branku si nenajel nikdo v modrém dresu.
     
    29:35
    Kometa se nyní chytře osvobodila vysokým obloučkem do obranného pásma soupeře. Hokejisté českého mistra odjíždějí na střídačku.
     
    30:11
    Mohlo být vyrovnáno! Martschini dostal pěknou přihrávku mezi kruhy, srovnal si kotouč na holi, jenže zápěstím trefil pouze rameno hostujícího brankáře!
     
    30:26
    Až nyní Vejmelka definitivně přerušuje hru! Brankář Komety se vrhl proti odraženému kotouči a zalehl jej u pravé tyče. Vhazuje se jeho pravici.
     
    31:07
    Vejmelka si poradil také s prudkým nahozením ze středního pásma a vyrážečkou poslal puk k hokejce hostujícího zadáka. Kometa může uklidnit hru.
     
    31:35
    Zug teď hraje opravdu aktivně. Zehnder se z pravé tyče snažil najít mezírku mezi Vejmelkou a brankovou konstrukcí, jenže hostující brankář byl pevný jako skála.
     
    32:00
    Po delší době musel zasahovat také domácí Stephan. Brankář Zugu raději přerušil hru po nahození od modré čáry.
     
    32:00
    Kometa si zahraje další přesilovku. Tobias Geisser totiž vyhodil puk mezi diváky a vyfasoval dvouminutový trest.
     
    32:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá přesilovou hru a navyšuje své vedení už na 3:1! Tohle byla opravdu rychle využitá přesilovka! ALEXANDRE MALLET dostal moře prostoru před branku, převzal si kotouč a pohotově jej uklidil za záda domácího brankáře! Bez asistence.
    32:15 Alexandre MALLET - 1:3
     
    32:15
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Horký – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu EV Zug (Roe – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min.).
     
    33:10
    Kometa nadále pokračuje v přesilové hře. Domácí hokejisté se však zmocnili kotouč a poslali jej přes všechny čáry.
     
    33:35
    Brňané se usadili v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém dresu si tentokrát netroufl na zakončení. Defenzíva Zugu nemá moc práce.
     
    34:15
    Domácí v plném počtu.
     
    34:46
    Vejmelka předvedl další parádní zákrok! McIntyre se před brankou natáhl po odraženém kotouči, střílel na zadní tyč, ale Vejmelka jeho pokus vyškrábl!
     
    35:03
    Domácí hokejisté se nadále snaží útočit. Geisser nahodil puk od modré čáry, nicméně jeho pokus minul Vejmelkovu klec o dobré dva metry.
     
    35:42
    Haberstich se před brankou dostal k odraženému kotouči a pohotově jej napálil na branku Komety. Naštěstí pro Brno těsně minul levou tyč!
     
    36:20
    Barinka neustál souboj u mantinelu a domácí celek udržel útočné pásmo. Zug nadále nahazuje jeden kotouč za druhým, ale Vejmelka chytá skvěle.
     
    37:10
    Až nyní dokázala Kometa uklidnit hru. Kotouč po prudkém nahození nejspíše zasáhl jeden z hráčů na střídačce, ale rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    37:26
    A další zákrok pro Karla Vejmelku. McIntyre vyjel zpoza branky a zkusil hostujícího gólmana překvapit z úhlu, ale od Vejmelkova betonu puk proskákal ven z brankoviště.
     
    38:00
    Kast schytal tvrdý hit v souboji za brankou Komety a odjíždí na střídačku s bolestivým výrazem v obličeji. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.
     
    38:16
    Hynek Zohorna si přikopl puk před branku soupeře, ale gólman jej dostal do ostrého úhlu. Zohorna se přesto dostal k zakončení, ale špičkou hole vyslal pomalou střelu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:25
    Kometa si tentokrát v závěru třetiny nechce komplikovat život a hosté hrají s pukem daleko od vlastní branky. Brňany žene vpřed také početná skupinka fanoušků.
     
    39:47
    Vyloučení v týmu EV Zug (Stalberg – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vágner – 2 min., hrubost).
     
    39:49
    V závěru druhé třetiny nechali hráči průchod emocím a na ledové ploše nyní sledujeme jednu potyčku za druhou!
     
    39:52
    Vyloučení v týmu EV Zug (Fohrler – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu EV Zug (Fohrler – 10 min. osobní trest).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Prostřední dvacetiminutovka se mnohem lépe vydařila Kometě! Hosté se ve 29. minutě dostali do vedení zásluhou protiútoku, který zakončil Tomáš Mlynář! Kometa poté přestála tlak Zugu a v přesilové hře přidal třetí branku Alexandre Mallet! Od té doby se domácí hokejisté tlačí do útoku, jenže Kometu dnes drží skvěle chytající Karel Vejmelka! V závěru třetiny jsme ještě sledovali velké množství potyček, ze kterých vyplynula přesilovka pro Kometu, kterou budou hosté dohrávat v závěrečné části hry!
     
    Střely na branku: 23 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Kometa bude v úvodu závěrečné periody dohrávat přesilovou hru.
     
    40:30
    Domácí celek však vybojoval kotouč v obranném pásmu a hokejisté Zugu puk ihned vyhodili přes všechny čáry. Hosté musí začít u své branky
     
    40:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa v přesilovce přidává další branku a přibližuje se vítězství! TOMÁŠ BARTEJS obdržel přihrávku na kruh, vybruslil si do střelecké pozice a zápěstím překonal domácího brankáře! Asistence: Jan Hruška.
    40:51 Tomáš BARTEJS - 1:4
     
    41:28
    Další závar před brankou domácího celku! Po kotouči se natahovali hned dva hráči Komety, ale ležící Stephan puk ještě udržel před brankovou čárou!
     
    41:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nakonec ano! LUKÁŠ NAHODIL skutečně posunul puk tak šikovně, že celým objemem přešel brankovou čáru! Rozhodčí celou situaci konzultoval u videa a nakonec přisoudil Kometě pátou branku. Někteří diváci už opouštějí halu! Čas se tedy musí o několik sekund vrátit zpět! Bez asistence.
    41:28 Lukáš NAHODIL - 1:5
     
    42:08
    Až nyní musel poprvé ve třetí třetině zasahovat Karel Vejmelka. Brankář Komety si bez problémů poradil s nahozením od levého mantinelu.
     
    42:08
    Tak pozor! Rozhodčí ještě odjíždí konzultoval předchozí akci Komety s kolegou u videa! Dočká se Brno páté branky?
     
    42:19
    Domácím se opravdu nedaří! Rafael Diaz jel sám na Vejmelku, poslal brankáře na opačnou stranu, jenže místo prázdné branky trefil pouze tyčku!
     
    42:19
    Zug si zahraje přesilovku. Michal Furch dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    43:00
    Obráncům Komety se podařilo vystihnout prudkou přihrávku na modrou čáru a jeden z nich dokonce vypíchl kotouč do středního pásma. Zug musí začít znovu.
     
    43:12
    Karel Vejmelka předvedl parádní zákrok lapačkou proti dělovce od modré čáry. Hostující brankář dnes předvádí opravdu parádní zákroky!
     
    44:06
    Domácí nadále kombinují v útočném pásmu, nicméně nikdo v modrém zatím nenašel odvahu k zakončení. Kometa se brání bez problémů.
     
    44:19
    Hosté v plném počtu.
     
    45:10
    Domácí fanoušci už Zug svými hlasivkami prakticky nepodporují. Naopak příznivce Komety Brno je slyšet po celou dobu utkání.
     
    45:22
    Zug právě vstřelil branku!
    Domácí celek se přeci jen dočkal snížení! LINO MARTSCHINI ujel obraně Komety, naznačením rozhodil brankáře Vejmelku a bekhendem zakončil přesně pod břevno! Asistence: Viktor Stalberg.
    45:22 Lino MARTSCHINI - 2:5
     
    46:06
    Michal Barinka obdržel přesnou přihrávku na modrou čáru, srovnal si puk na hokejce, ale brankář Stephan jeho ránu schoval mezi betony.
     
    46:35
    Domácí brankář musel dávat pozor na dělovku od modré čáry, jenže prudká střela prosvištěla nad břevnem a zaduněla o zadní mantinel.
     
    47:10
    Haberstich si sjel na přihrávku na modrou čáru, proklouzl s pukem do útočného pásma, jenže důrazná obrana Komety jej nenechala zakončit.
     
    47:45
    Vejmelka nyní pomohl obraně Komety a odklidil z brankoviště odražený kotouč. Za pukem už spěchal jeden z domácích útočníků.
     
    48:06
    Na druhé straně skončil Štencel po průniku po levém křídle v brance Zugu a vyhodil ji z jejího postavení. Vhazovat se bude před Stephanem.
     
    48:28
    Lukáš Vágner dostal prostor na pravé straně útočného pásma, připravil si kotouč ke střele, ale jeho pokus zápěstím domácí brankář vykopl.
     
    49:00
    Zug nyní zařadil vyšší rychlostní stupeň a dostal Kometu pod tlak. Právě Vágner, který byl na ledě opravdu dlouho, raději vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    49:26
    A další zakázané uvolnění. Lukáš Nahodil se k puku dostal ještě před dotírajícím soupeřem a bez váháním jej poslal na opačnou stranu kluziště.
     
    50:10
    Zadáci Komety nyní uklidnili hru ve vlastním obranném pásmu. Furch si ale nepotykal se zpracováním a musel podstoupit souboj u mantinelu.
     
    50:36
    Tomáš Mlynář nahodil puk od levého mantinelu. Před brankou Zugu jeho pobídku ještě tečoval jeden z hostujících hráčů, jenže Stephan nemusel zasahovat.
     
    51:06
    Další vyhození Komety z obranného pásma neskončilo zakázaným uvolněním, jelikož puk letěl na branku a Stephan musel pomoci spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    51:36
    Na vysokou přihrávku před branku si sjížděl Tomáš Svoboda, jenže jeho zakončení z voleje prolétlo těsně vedle levé tyče branky!
     
    52:25
    Zápas se už pouze dohrává. Domácí hokejisté se sice tlačí do útočného pásma, jenže defenzíva Komety dnes funguje na výbornou.
     
    53:10
    Johann Morant podržel kotouč za brankou vlastního celku a vyčkal na vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly posílá na led také Kometa.
     
    53:45
    A další zakázané uvolnění. Kometě se v posledních minutách daří kouskovat hru, čímž nepouští domácí celek do tlaku.
     
    54:15
    Josh Holden napadal rozehrávku Komety za Vejmelkovou brankou. Štencel si jej včas všiml a bekhendem vyhodil puk do bezpečí.
     
    54:40
    Adam Gajarský si řekl o přihrávku na pravou stranu, jenže spoluhráč místo toho nahodil puk do útočného pásma, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    55:20
    Furch vymyslel prudkou přihrávku podél pravého mantinelu, jenže další hráč Komety jeho pobídku protečoval pouze na hůl připraveného obránce.
     
    55:45
    McIntyre se před brankou Komety natahoval po přihrávce z rohu útočného pásma, nicméně domácí střelec nebyl dostatečně rychlý.
     
    56:35
    Jan Hruška si nabruslil na dlouhou přihrávku, dostal se před obránce, ale brankář jej donutil objet branku a Hruška se už nedostal do střelecké pozice.
     
    57:10
    Rafael Diaz sice dojel nahození do rohu útočného pásma, ale jeden z obránců k němu bleskově přistoupil a obral jej o puk.
     
    57:30
    Skupina fanoušků Komety si užívá závěrečné minuty dnešního utkání a z hostujícího sektoru se ozývají hlasité chorály.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:17
    Lukáš Nahodil svedl souboj v rohu útočného pásma. Domácí hokejisté byli v přesile a obrali Nahodila o puk. Zug má šanci na jeden z posledních útoků.
     
    59:07
    Vejmelka musel vytáhnout ještě jeden fantastický zákrok! Zehnder pálil ze středu hřiště. Jeho ránu Vejmelka vyrazil a parádně zlikvidoval také dorážku!
     
    59:40
    Utkání se dohrává v obranném pásmu hostujícího celku. Domácí hráči však bojují v rohu kluziště a Kometa může pomalu začít slavit postup do čtvrtfinále.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Kometa Brno zvládla také odvetu na ledě švýcarského protivníka a po výsledcích 4:3 a 5:2 postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů! Domácí celek dnes s Kometou držel krok jen v první třetině. Skóre dnešního utkání otevřel Lukáš Nahodil, jenže ještě před přestávkou vyrovnal Rafael Diaz! Ve druhé třetině ale Kometa přidala dvě branky. Nejprve se trefil Tomáš Mlynář a Alexandre Mallet zužitkoval přesilovou hru! Domácí si vytvořili šance, jenže v brance Komety čaroval fantastický Vejmelka! Kometa o svém triumfu definitivně rozhodla na začátku třetí třetiny, kdy se nejprve trefil Tomáš Bartejs a po konzultaci u videa rozhodčí uznali druhou branku Lukáši Nahodilovi! Tempo hry poté opadlo a Lino Martschini už pouze symbolicky snížil na 2:5.
     
    Střely na branku: 36 – 30
    Český hokej bude mít ve čtvrtfinále Ligy mistrů hned tři zástupce!

     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:22:16)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 20. Diaz (Stalberg, Martschini), 46. Martschini (Stalberg) – 14. Nahodil (Dočekal), 29. Mlynář (Gajarský), 33. Mallet, 41. Bartejs (Hruška), 42. Nahodil


    EV Zug: Stephan (Aeschlimann) – Schlumpf, Thiry, Diaz, Geisser, Oejdemark, Morant, Fohrler – Stalberg, Roe, Martschini – Suri, McIntyre, Schnyder – Senteler, Holden, Haberstich – Forrer, Kast, Zehnder
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Jekel) – Furch, Barinka, Štencel, Vágner, Kowalczyk, Bartejs – Mallet, Hruška, H. Zohorna – Dočekal, Nahodil, Svoboda – Gajarský, Süss, Mlynář – Dvořák, R. Zohorna, Horký

    Rozhodca: Hoppe, Lemelin – Kaderli, Kovacs
    31.10.2017
    Kometa Brno - Zug 4:3

    Góly a asistencie: 3. Süss (Horký, Malec), 37. Mallet (Plášek, Zohorna), 49. Haščák (Němec), 57. Haščák (Němec) – 29. Stalberg, 39. Suri (Stalberg, Helbling), 60. McIntyre (Roe, Martschini)