Trenčín – Lipt. Mikuláš 2:1 (po pr.) | B. Bystrica – Nitra 3:0 (kon.) | Nové Zámky – Zvolen 3:4 (0:1 po s.n.)
Žilina – Poprad 1:2 (kon.) | Košice – Detva 3:1 (kon.)
koniec
HC Košice
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
HK Detva
Nedeľa 05.11.2017, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 19. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Vylúčenie v tíme HC 07 Orin Detva (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    59:10
    Detva to ešte skúša hrou bez brankára.
     
    57:01
    Detva dala gól!
    Tak napokon je tu predsa len dramatizácia v podaní detvianskeho gólu. Hostia využili presilovú hru, postaral sa o to JOZEF TIBENSKÝ. Asistencia: Martin Chovan.
     
    55:57
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Klíma – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    55:28
    Košičania si ale vypracovali jednu z mála šancí v tretej tretiny. Opäť v nej mala prsty Kafkova formácia, ktorej ľavý krídelník má na svojom konte v dnešnom zápase už dva presné zásahy.
     
    51:01
    Detva sa niekoľkými výbornými prihrávkami dostala do šance, na konci ktorej bola dobrá strela k vzdialenejšej žrdi. Striedačka sa už chcela tešiť, napokon ale puk skončil mimo priestoru bránky.
     
    50:28
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Christián Michalčin – 2 min., hákovanie).
     
    47:48
    Kafka našiel peknou zadovkou korčuľujúceho Hovorku, ktorý sa pozrel na bránku a zakončil k bližšej žrdi. Jeho pokus ale Adam Nagy výborne vytlačil na zadný mantinel.
     
    43:07
    Petráš sa prezentoval veľkou bojovnosťou a pretlačil sa do zakončenia, keď si obkorčuľoval až troch hráčov Detvy. Jeho zakončenie skončilo na pozornom Adamovi Nagyovi.
     
    39:42
    Vylúčenie v tíme HC 07 Orin Detva (Kuklev – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    38:54
    Gachulinec odkorčuľoval z ľadu s veľkými problémami. Zdalo sa, že má hráč Detvy problém so svojou nohou, a tak mu už na striedačku prichádza pomôcť košický lekársky tím.
     
    36:08
    Košice dali gól!
    Gól ale prišiel po návrate Ščurka na ľadovú plochu. Košice tak vedú pomerom 3:0, o čo sa postaral svojím druhým presným zásahom v zápase PETR KAFKA. Asistencia: Jakub Suja.
     
    33:38
    Vylúčenie v tíme HC 07 Orin Detva (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    28:36
    Toto už ale bolo o poznanie nebezpečnejšie! Až štvorica hráčov Detvy sa teraz dostala pred bránku Habala, ktorý bol na roztrhanie, keď musel niekoľkokrát zastaviť puk šmýkajúci sa po ľadovej ploche. Nanešťastie pre Detvu z toho lepšie zakončenie nebolo.
     
    24:47
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Václav Čížek – 2 min., držanie).
     
    24:01
    Tak to bol krásny hokejový moment! Surovka sa pri modrej čiare pozrel na bránku a skúsil to tvrdou ranou švihom, Habal ale podobné zakončenie očakával a strelcovi vystavil semafór par excellence.
     
    21:01
    Košice dali gól!
    Domáci využívajú zaváhanie súpera a zvyšujú svoje vedenie už na 2:0. PETR KAFKA sa teraz osamotený rútil proti Adamovi Nagyovi a dobre umiestnenou strelou mu nedal šancu na zákrok.
     
    13:40
    Koyš nedal dýchať Huňadymu, ktorý tak puk von z obranného pásma neposlal. Košice to okamžite využili na strelu spoza kruhov, ktorú pred bránkoviskom ešte dobre tečoval Pacan. Puk sa ale napokon do siete nezmestil.
     
    11:57
    Všetko sa ale zmenilo v tejto chvíli. Nenápadná košická strela bola zrejme ešte tečovaná, Nagy sa preto zahnal lapačkou len do vzduchu. Detviansky gólman mal veru poriadne šťastie, puk napokon skončil na jeho bránke.
     
    04:46
    Košičania v dobrej šanci! Strela od modrej bola zastavená, puk si ale na čepeľ stiahol Hričina. Ten preveril pozornosť Adama Nagya z uhla, gólman hostí v tomto zákroku uspel.
     
    04:35
    Vylúčenie v tíme HC 07 Orin Detva (Michal Murček – 2 min., podrazenie).
     
    03:48
    Košice dali gól!
    Napriek tomu sa domáci hokejisti dostávajú do vedenia. Košičania získali buly v útočnom pásme, ktoré vyhrali a po sérii niekoľkých rýchlych prihrávok sa presadil JERE PULLI. Asistencie: Ladislav Nagy, Blake Kessel.
     
    03:34
    Košice sa teraz vydali do rýchleho prečíslenia dvoch proti jednému. Po prvej strele ešte pred Nagyom dobiedzal Boltun, avšak gólman Detvy mal puk pod kontrolou.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 4. Pulli (Nagy, Kessel), 22. Kafka, 37. Kafka (Suja) – 58. Tibenský (Chovan)


    HC Košice: Habal – Kessel, Pulli, Čížek, Bača, Dudáš, Šedivý, Matejka, Michalčin – Hričina, Boltun, L. Nagy – Kafka, Hovorka, Suja – Klíma, Pacan, Koyš – Novotný, Vrábeľ, Petráš
    HK Detva: A. Nagy – Mar. Chovan, Kuklev, Šimon, Sládok, Gachulinec, Jendroľ, Fekiač – Ščurko, Surovka, Novák – Tibenský, Murček, Milý – Piačka, Mat. Chovan, Surový – Ondris, Huňady, Abramov

    Rozhodca: Orolin, Snášel – Gavalier, Smrek