Barys – CSKA Moskva 5:3 (kon.) | Omsk – HC Slovan sk 5:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Helsinki 0:3 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
HC SLOVAN Bratislava
Nedeľa 05.11.2017, 12:00 • Arena Omsk, Omsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované a Omsk právom dnes zapisuje do tabuľky všetky tri body. Po vylúčení Desprésa sa Avangard dostal na koňa a začal diktovať nielen tempo hry, no dokonale napĺňať aj scenár zápasu, ktorý mu naordinoval tréner Skabelka. Slovan síce dokázal vyrovnať v druhej tretine, Omsk však dnes žiadne prekvapenie nedopustil, svojich fans bavil pekným hokejom a navyšoval svoje konto. Raz za chrbtom Mazanca ešte zvonila konštrukcia jeho bránky, pomer striel medzi žrde v tretej tretine 16:11, celkom 40:25. Pekné popoludnie fanúšikom hokeja želá Vladimír Korduliak. (14:21:11)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Šerbatov ešte stihol poslať puk medzi tri žrde domácej bránky, Šilin v pokľaku zlikvidoval aj tento puk a zmenu skóre nepripustil.
     
    59:25
    Mazanec spoza svojej bránky rozohráva možno poslednú akciu dnešného hokejového predstavenia.
     
    58:25
    Arénou znie mohutné Avangard a publikum sa raduje nielen zo zisku troch bodov, ale aj z pekného hokeja, veď Omsk po sérii nevydarených zápasoch boduje dnes naplno.
     
    57:07
    Ebert hľadal pukom pred bránkoviskom Šťastného, Andrej nemal priestor na efektné zakončenie a puk skončil za bránkou domácich.
    56:32 Jevgenij Medvedev - 5:1
     
    56:32
    Avangard Omsk dal gól!
    Omsk opäť umne zakombinoval s pukom v zóne belasých, puk po modrej z ľavej strany na pravú poslal Menšikov, do puku sa oprel JEVGENIJ MEDVEDEV a prestrelil všetko, čo mu v ceste stálo. Asistencie: Vitalij Menšikov a Dmitrij Kugryšev.
     
    56:08
    Zakázané uvoľnenie belasých, hra sa tak opäť sťahuje pred Mazanca, vhadzujeme po ľavej ruke brankára Slovana.
     
    55:58
    Kugryšev z pravej strany priviezol puk k bránke hostí a nahodil ho do bránkoviska, Mazanec si postrážil priestor pri ľavej žrdi a puk cez hokejku schoval pod svojou rukavicou.
     
    54:48
    Peknou pohotovou strelou sa spoza pravého kruhu prezentoval zrejme Švarný, Šilin puk poslal do rohu klziska, Slovan hrá s pukom na hokejkách a drží Omsk v obrannom pásme.
     
    54:06
    Semionov po prechode modrou vystrelil príklepom, Mazanec puk poslal za svoju bránku, domáce publikum sa baví mexickou vlnou.
     
    53:09
    Lisov z pravej strany nahodil puk pred bránku, Michejev ho nedokázal tečovať za chrbát Mazanca, belasí sa zmocnili puku a vyrážajú do akcie.
     
    52:44
    Slovan odišiel z arény a na ľade vidíme už len jedno mužstvo, Švarný oslobodil belasých len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    51:52
    Slovan poslal puk von z pásma, oba tímy posielajú na ľad čerstvé sily, Omsk svojou hrou baví početné domáce publikum.
     
    50:04
    Kugryšev spálil peknú tutovku, dostal sa s pukom po kľučke vpravo a z uhla vystrelil, dokázal však minúť odkrytú časť Mazancovej bránky a puk skončil v rohu klziska.
     
    49:22
    Švarný vystrelil od modrej z jej stredu, Šilin v stoji puk schoval vo svojej rukavici.
     
    48:56
    Z vrcholu pravého kruhu k streľbe napriahol Berezin, svojim pukom však len opečiatkoval ochranné sklo za bránkou Mazanca.
     
    48:15
    Slovan opäť poslal puk von z pásma len za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa nám začala kúskovať.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 19. Medvedev (Everberg, Stas), 34. Fisenko (Medvedev, Kugryšev), 46. Minejev (Michejev, Kugryšev), 47. Semionov (Lisov, A. Petersson), 57. Medvedev (Menšikov, Kugryšev) – 27. Buchtele (Boychuk)


    Avangard Omsk: Šilin (Furch) – Čudinov, Ahnelöv, Martynov, Minejev, Medvedev (C), Menšikov, Lisov, Berezin – Petersson, Semionov, Purcell – Michejev, Fisenko (A), Kugryšev – Everberg, Stas (A), Kovaľov – Žukenov, Chochriakov, Fajzullin
    HC SLOVAN Bratislava: Mazanec (Štepánek) – Ebert, Sersen, Meszároš (C), Després, Voráček, Švarný (A), Barker – Genoway, Boychuk, Buchtele – Řepík, Viedenský, Kašpar (A) – Skalický, Šťastný, Šerbatov – Hlinka, Sádecký, Hrnka

    Rozhodca: Hofman, Sergejev – Šišlo, Ivanov

    Diváci: 8.270