Chicago – Philadelphia 3:0 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Vancouver – NJ Devils 0:2 (kon.)
Anaheim – Toronto 1:3 (kon.) | San Jose – Nashville 4:1 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Philadelphia Flyers
cz Štvrtok 02.11.2017, 01:12 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:37
    Hosté ještě vybojovali vhazování v útočném pásmu a znovu to zkouší bez brankáře. Rozdíl je však tříbrankový.
    58:11 Alex DEBRINCAT - 3:0
     
    58:11
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Simmonds dostal přihrávku mezi kruhy, ale okamžitě byl v obležení tří hráčů a ztratil kotouč. Puk poté k červené čáře vyvezl ALEX DEBRINCAT, který v pohodě zakončil do prázdné brány. Asistence: John Hayden, Arťom Anisimov.
     
    57:52
    Zatímco Giroux zakončoval z pravé strany, Brian Elliott zamířil na střídačku. Hosté mají šest hráčů v útočném pásmu.
     
    57:09
    Bleskově se teď přesunul Elliott aby zlikvidoval nebezpečné zakončení z levého kruhu! Veledůležitý zákrok hostujícího gólmana.
     
    56:09
    Po Couturierově nahození z pravého kruhu měl Crawford obrovské trable. Dokonce už byl pouze vleže, avšak Voráček ani Giroux na něj s dorážkami nevyzráli.
     
    51:54
    Zničehonic se ve skvělé pozici objevil Toews, který se rychle zorientoval před bránou a pohotovým zakončením ohrozil Briana Elliotta. Střela šla bohužel pro domácí jen doprostřed brány.
     
    49:54
    Obrovská šance domácích. Nick Schmaltz dostal zprava kotouč až do těsné blízkosti brankové čáry, když se puk od Altovy brusle odrazil do tyče a poté putoval za zády Elliotta mimo bránu.
     
    48:29
    Teď ale domácí obrana zapomněla na Claudea Girouxe, který šel ze strany sám na brankáře. Crawford ale dokázal zasáhnout pravým betonem.
     
    44:17
    Crawford je dnes nepřekonatelný. Znovu se Wayne Simmonds dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti, avšak ležící brankář Chicaga ještě stačil zasáhnout vyrážečkou.
     
    43:25
    Podruhé v zápase jde Jonathan Toews (CHI) na lavici hanby. Tentokrát se dopustil podražení.
     
    43:07
    Jakub Voráček si našel prostor na pravém křídle a po obdržení dlouhé přihrávky se natlačil až před Crawforda. Zakončením u vzdálenější tyče ale neuspěl.
     
    33:03
    Moc dlouho se v pěti nehrálo. Lance Bouma (CHI) je penalizován za podražení.
     
    30:50
    První přesilovou hru si po faulu Jonathana Toewse (CHI) zahraje Philadelphia. Kapitán Jestřábů se dopustil hákování.
     
    29:41
    Z pohledu Flyers mohlo být veseleji, nicméně Crawford teď fantasticky zasáhl proti jednomu z hostů, jenž zakončoval sám z levého kruhu.
    29:18 Jonathan TOEWS - 2:0
     
    29:18
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak to je studená sprcha pro hostující celek. Philadelphia sice získala buly v útočném pásmu, ale jednomu z hostů pak nesedla střela od modré čáry a JONATHAN TOEWS tak zničehonic ujížděl na Elliotta. Domácí kapitán si vybral bekhendovou kličku se zakončením mezi nohy a uspěl! Bez asistence.
    28:58 Arťom ANISIMOV - 1:0
     
    28:58
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilovka domácího celku. Okamžitě po buly šel kotouč na modrou čáru, kde Kane ke střele vybídl Fransona. Jeho razantní pokus Elliottovi vypadl a zcela osamocený ARŤOM ANISIMOV pak zasunul kotouč do odkryté brány. Asistence: Cody Franson, Patrick Kane.
     
    28:52
    Přesilová hra pro Chicago. Brandon Manning (PHI) se provinil držením protihráče.
     
    25:43
    Na obou stranách bylo k vidění přečíslení dvou na jednoho. DeBrincat nejprve trefil pouze blokujícího Alta a stejně dopadl Couturier, jenž vypálil do obránce.
     
    22:57
    Travis Sanheim se rozhodl podpořit přečíslení a nakonec od mantinelu dostal přihrávku na střed útočného pásma. Tváří v tvář proti Crawfordovi však neuspěl.
     
    20:46
    Třetí přesilová hra pro domácí tým. Mark Alt (PHI) vyhodil kotouč mezi diváky a bude za to pykat.
     
    19:02
    Fransonova střela od modré čáry Elliottovi vypadla a poté musel hostující gólman děkovat obránci, který dobrým blokem zastavil dorážku mířící do odkryté brány.
     
    18:27
    Valtteri Filppula (PHI) opět v akci. Tentokrát jde po hákování na trestnou lavici.
     
    18:15
    Skvěle to na druhé straně udělal Valtteri Filppula, který bleskově objel bránu a zakončoval u tyče. Crawford se však rychle natáhl, díky čemuž zastavil téměř jistý gól.
     
    14:33
    Crawford za bránou zastavil puk jen pro soupeře, který touš okamžitě nahodil na bránu. Sean Couturier se pak kotouč důrazně snažil dostat za brankovou čáru, nicméně domácí gólman napravil svou chybu.
     
    13:18
    Connor Murphy (CHI) i Scott Laughton (PHI) dostává pětiminutový trest za bitku.
     
    07:35
    Za vysokou hůl je nyní vyloučen Valtteri Filppula (PHI), který se faulu dopustil při napadání v útočném pásmu.
     
    03:35
    Valtteri Filppula se dostal do úniku, když obdržel výbornou přihrávku na útočnou modrou čáru. Střela z mezikruží však zamířila do Crawfordovy lapačky.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 29. Anisimov (Franson, P. Kane), 30. J. Toews, 59. DeBrincat (Hayden, Anisimov)


    Chicago Blackhawks: Crawford (A. Forsberg) – Keith (A), Franson, Rutta, Seabrook (A), Kempný, C. Murphy – DeBrincat, J. Toews (C), Pánik – Saad, Schmaltz, P. Kane – Sharp, Anisimov, Hayden – Bouma, Wingels, Hartman.
    Philadelphia Flyers: Elliott (Neuvirth) – Provorov, Hägg, Sanheim, Gudas, Manning, Alt – Giroux (C), Couturier, Voráček – Konecny, Filppula (A), Simmonds (A) – Weal, Lehterä, Weise – Leier, Laughton, M. Raffl.

    Rozhodca: Watson, Hebert – Driscoll, Mills

    Diváci: 21 524