Orange 20 – Košice 1:7 (kon.)
koniec
HK Orange 20
1:7 (0:2, 1:1, 0:4)
HC Košice
Utorok 31.10.2017, 17:00 • Easton Aréna, Piešťany • Tipos Extraliga (SR) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Utorňajší termín je už tradične v znamení zápasu HK Orange 20, ktorý tentokrát v Piešťanoch privíta hokejistov HC Košice. Zápas sa začne o 17:00 hod.

    HK ORANGE 20

    Slovenskí hokejisti do 20 rokov začali novú sezónu niekoľkými dobrými výsledkami, no v poslednom období sa im vôbec nedarí. Na začiatku októbra doma zdolali Detvu 4:1, no následne prehrali sedem zápasov po sebe. Zaujímavosťou je, že spomínanú negatívnu sériu začali v Steel aréne, kde dnešnému súperovi podľahli tesne 2:1. Odvtedy dokázali bodovať iba dvakrát, keď po predĺžení nestačili na Zvolen a Banskú Bystricu. Zverenci Ernesta Bokroša ukazujú väčšiu silu v Piešťanoch, kde získali 10 zo svojich 13 bodov. Najproduktívnejším hráčom mužstva je Erik Smolka. Rodák z Trenčína má na konte tucet bodov za päť gólov a sedem prihrávok. V mesiaci október sa mladíkom nedarí pri hre v nerovnovážnom počte hráčov na ľade. Zo 42 presilových hier využili len tri a ubránili sa len v 84% oslabení. V bráne by nemal chýbať Roman Durný, ktorého úspešnosť zákrokov je na hranici 89,5%.

    HC KOŠICE

    Hokejistom Košíc patrí v tabuľke priebežné tretie miesto s osembodovou stratou na Duklu Trenčín. V piatok síce dokázali lídra tabuľky zdolať, no následne zlepšenú formu nepotvrdili na ľade Nitry. Oceliari v nedeľu pod Zoborom prehrali 4:2, keď sa o všetky domáce góly postaral Matej Paulovič. Zverencov Milana Jančušku čaká mimoriadne nabitý týždeň, počas ktorého odohrajú kvarteto zápasov. Aj preto sa dá očakávať, že pred zajtrajším duelom v Nových Zámkoch budú chcieť trošku ušetriť sily. Košice sa môžu pochváliť druhou najlepšou obranou, ktorej stavebným kameňom je kvalitná brankárska dvojica Vladislav Habal a Joakim Lundström. Obaja majú úspešnosť zákrokov nad 93%. V prvom zápase proti mladíkom chytal švédsky brankár, pripísal si gólovú prihrávku a o čisté konto prišiel 124 sekúnd pred koncom. V kádri chýba len dlhodobo zranený Jiří Bicek, ktorý odohral iba štyri stretnutia.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    05.10.17 Košice – Slovensko U20 2:1
    24.11.16 Slovensko U20 – Košice 2:5
    20.09.16 Košice – Slovensko U20 6:0
    24.11.15 Slovensko U20 – Košice 0:8
    01.10.15 Slovensko U20 – Košice 1:3
     
    Úvodné zostavy:

    HK Orange 20: Durný (Hlavaj) – Hedera, Hílek, Fereta, Zeleňák, Švarc, Dlapka, Matejovič, Krempaský – Jaško, Kundrik, Marcinek – Vybiral, Čacho, Vašaš – Smolka, Tamáši, Okuliar – Václav, Šmída, Mesaroš.

    HC Košice: Lundström (Habal) – Kessel, Pulli, Čížek, Bača, Dudáš, Šedivý, Matejka, Michalčin – Hričina, Boltun, Nagy – Kafka, Hovorka, Koyš – Klíma, Pacan, Šoltés – Vrábeľ, Suja, Petráš.

    Rozhodcovia: Vladimír Fridrich, Milan Novák – Martin Krajčík, Tomáš Gegáň.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    Už po necelých tridsiatich sekundách musel zasahovať domáci brankár. Od modrej čiary prudko vystrelil americký obranca Blake Kessel, ale našiel len lapačku gólmana Romana Durného.
     
    00:49
    Mladíci sa teraz dostali do útočného pásma, ale zakončiť sa im nepodarilo. Druhá obranná formácia Košíc si bez väčších problémov poradila, a tak je Joakim Lundström stále bez zásahu.
     
    01:45
    Košice dali gól!
    Hostia sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia. Za domácou bránou vybojoval puk Filip Vrábeľ, následne pred ňou našiel osamoteného ŠIMONA PETRÁŠA a ten z tesnej blízkosti pretlačil puk za chrbát Romana Durného. Asistencia: Filip Vrábeľ.
     
    02:13
    Košice sú v úvode zápasu zjavne pri streleckej chuti. Od modrej čiary napriahol fínsky obranca Jere Pulli, ale trafil len jedného z domácich obrancov.
     
    02:29
    Domáci hokejisti v úvode zápasu korčuliarsky nestíhajú. Navyše, po prvýkrát sa budú musieť brániť, keďže na trestnú lavicu za sekanie odchádza Rastislav Václav.
     
    02:55
    Domáci hokejisti sa dokázali oslobodiť a dokonca sa črtala šanca pre Petra Kundrika. V poslednej chvíli ho ale odstavil od puku čistým spôsobom Martin Bača.
     
    03:27
    Mladíci vyhadzujú puk cez všetky čiary. Košiciam zatiaľ presilová hra príliš nevychádza. Aj teraz budú musieť hostia začínať až od brány, v ktorej stojí Joakim Lundström.
     
    04:46
    Domáci hokejisti sa síce ubránili presilovej hre, ale po jej skončení musel zasahovať brankár Roman Durný. Autorom nebezpečného streleckého pokusu od modrej čiary bol obranca Christian Michalčin.
     
    05:39
    Košičania mali teraz obrovskú šancu pridať druhý gól. Dávid Šoltés išiel sám na bránu a len za cenu sekania ho zastavil Patrik Marcinek. Hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie, no hosťujúci útočník strelou švihom neuspel.
     
    06:27
    Domácim hokejistom sa zatiaľ nepodarilo ohroziť švédskeho brankára Joakima Lundströma. Aj teraz sa síce dostali do útočného pásma, ale Košičania ich vytláčali len do rohov ihriska.
     
    07:16
    Košičania získali puk za bránou súpera a vytvorili si ďalšiu zaujímavú šancu. Z ľavého kruhu na vhadzovanie pálil Jere Pulli, ale podobne ako pred pár minútami Christian Michalčin neuspel.
     
    08:00
    Zverenci Milana Jančušku pokračujú vo veľmi dobrom výkone. Štvrtá formácia hostí dostala mladíkov pod tlak, k strele od modrej čiary sa dostal Christian Michalčin, no puk nasmeroval vedľa ľavej žrde.
     
    08:20
    Domáci hokejisti nemôžu pokračovať vo svojej aktivite, keďže jeden z čiarových rozhodcov odpískal postavenie mimo hry. Hra sa tak presťahuje iba do stredného pásma.
     
    09:29
    Sledujeme teraz veľmi rozháranú hru z oboch strán. Desiata minúta prvej tretine je v znamení množstva nepresností, a tak si obaja brankári môžu oddýchnuť.
     
    10:32
    Tomáš Hričina spätnou kľučkou prekvapil domácich hokejistov a už časoval prihrávku na lepšie postaveného spoluhráča. V poslednej chvíli bol však faulovaný, a tak dostáva dve minúty za podrazenie Martin Dlapka.
     
    10:58
    Košice dali gól!
    Zverenci Milana Jančušku potvrdzujú rolu favorita a na konci jedenástej minúty pridávajú ďalší gól. Presilovú hru využil MAREK HOVORKA, ktorý sa zaskvel prudkou strelou od modrej čiary. Asistencie: Václav Čížek a Patrik Koyš.
     
    11:35
    Domácim hokejistom dnešný zápas zatiaľ príliš nevychádza. Joakima Lundströma prakticky ešte neohrozili a už v úvodnom dejstve dvakrát inkasovali.
     
    12:01
    Tak snáď sa teraz domácim hokejistom podarí preveriť pozornosť švédskeho brankára. Budú hrať totiž presilovku, keďže hákovaním sa previnil David Pacan.
     
    12:40
    Domáci hokejisti mali teraz trošku smoly. Viliam Čacho vystrelil z pravého kruhu na vhadzovanie, no trafil len korčuľu Patrika Marcineka, ktorý sa snažil cloniť pred Joakimom Lundströmom.
     
    13:23
    Hlavní rozhodcovia vykazujú domácich do stredného pásma. Od modrej čiary síce prišla strela smerom na košickú bránu, ale v bránkovisku nedovolene stál Niki Jaško.
     
    13:55
    Košičania teraz držia puk za domácou bránou a zbierajú cenné sekundičky. Je už viac ako jasné, že v úvodnom oslabení neinkasujú, keďže David Pacan je už pripravený skočiť na ľad.
     
    14:18
    Opäť sa bude vhadzovať v strednom pásme, keďže štvrtá domáca formácia neprešla do útočnej tretiny v súlade s pravidlami. Až príliš rýchly bol Radoslav Mesaroš.
     
    15:25
    Hostia mohli pridať tretí gól v dnešnom dueli. Petr Kafka spracoval ťažký puk pred bránkoviskom, následne ho posunul na voľného Mareka Hovorku, no jeho tvrdú strelu z priestoru medzi kruhmi reflexívne vyrazil Roman Durný.
     
    16:10
    Hra teraz bola prerušená, pretože rozhodcovia stratili puk z dohľadu. Košičania ho pritlačili k mantinelu, a tak sa bude vhadzovať po pravej ruke skúseného brankára Joakima Lundströma.
     
    16:36
    Christian Michalčin je dnes mimoriadne aktívny a prezentoval sa snáď už treťou dobrou strelou od modrej čiary. Po zákroku domáceho brankára skončil puk na ochrannej sieti, a tak Košice získali útočné pásmo.
     
    17:40
    Domáci hokejisti sa dlhší čas držali v útočnom pásme, ale zase kombinovali len mimo nebezpečného priestoru. Zatiaľ ich hre chýba priamočiarosť a väčšia strelecká aktivita.
     
    18:12
    Tak teraz sme videli snáď prvú nebezpečnejšiu akciu domácich. Po menšom zaváhaní Blakea Kessela sa natlačil pred bránu Oliver Okuliar, ale z tesnej blízkosti už nedokázal prekonať švédskeho brankára.
     
    18:45
    Na druhej strane sme videli dobrú individuálnu akciu Petra Boltuna. Ten sa natlačil pred bránu, následne to bejzbalovým spôsobom skúšal ešte Tomáš Hričina, ale trafil len pripraveného Romana Durného.
     
    19:34
    V samotnom závere prvej tretiny sa črtala šanca na domáce prečíslenie. Trojica mladíkov ale prišla o puk už tesne za modrou čiarou, a tak z toho žiadna gólová príležitosť nebola.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina bola jasne v réžii favorita zápasu. Košičania boli aktívnejším celkom a dvakrát dostali puk za chrbát Romana Durného. Už na konci druhej minúty skóroval Šimon Petráš a následne presilovú hru využil prudkou strelou od modrej čiary Marek Hovorka. Za zmienku stojí spomenúť aj nepremenené trestné strieľanie, ktorého exekútorom bol Dávid Šoltés. Mladíci toho príliš veľa nevymysleli, a tak budú musieť v ďalšom priebehu výrazne zlepšiť svoju hru. Druhá tretina sa začne približne o 17:52 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:29
    Domáci hokejisti budú mať na začiatku druhej tretiny veľkú šancu na strelenie kontaktného gólu. Na trestnú lavicu totiž smeruje za sekanie Tomáš Hričina.
     
    21:10
    Domácim hokejistom zatiaľ presilová hra nevychádza. Už sme spomínali aj v našom pred zápasovom príspevku, že v mesiaci október dokázali zverenci Ernesta Bokroša zužitkovať len tri presilové hry.
     
    22:08
    Mladíci budú hrať približne 20 sekúnd presilovú hru o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu putuje aj center štvrtej útočnej formácie Jakub Suja, ktorý sa previnil takisto sekaním.
     
    22:19
    A ďalšie vylúčenie na strane Košíc. Na trestnú lavicu odchádza aj obranca Martin Bača, ktorý dostáva menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    23:00
    Domáci hokejisti boli nasťahovaní v útočnom pásme, ale košický brankár zatiaľ odoláva. Joakim Lundström si zatiaľ drží čisté konto, podobne ako väčšinu času prvého vzájomné duelu.
     
    24:20
    Domáci hokejisti prehajdákali obrovskú šancu na to, aby sa vrátili do zápasu. Kontaktný gól nestrelili, hoci viac ako dve minút hrali v početnej výhode o dvoch hráčov. Ich presilovkové trápenie tak pokračuje ďalej.
     
    24:55
    Košičania sa v úvodných piatich minútach druhej tretiny kvôli viacerým oslabeniam k ničomu nedostali, no teraz môžu ukázať svoju ofenzívnu kvalitu a streliť ďalší gól.
     
    25:36
    Domáci hokejisti sa budú musieť brániť v početnom oslabení. Na trestnú lavicu totiž druhýkrát smeruje Martin Dlapka. Tentokrát dostáva menší trest za nedovolené bránenie.
     
    27:00
    Bohužiaľ, v druhej tretine máme problémy s televíznym prenosom, a tak vám nevieme priniesť aktuálne informácie z ľadovej plochy. Košice by ešte mali hrať približne pol minútu presilovú hru.
     
    29:05
    HK Orange 20 dalo gól!
    Domácim hokejistom sa podarilo znížiť náskok favorita zápasu. K strele od modrej čiary sa dostal Vojtech Zeleňák, košický brankár Joakim Lundström puk iba vyrazil pred seba, čo dokázal využiť PETER KUNDRIK. Asistencie: Vojtech Zeleňák a Patrik Marcinek.
     
    30:00
    Polovicu zápasu dnešného zápasu máme za sebou a v Piešťanoch rozhodne máme ešte o čo hrať. Mladíkom strelený gól dodal sebavedomie a tlačia sa pred Joakima Lundströma.
     
    30:38
    Košičania teraz kombinovali v útočnom pásme, ale do zakončenia sa nedostali. Mladíci sa následne snažili dostať do rýchleho brejku, ale ich snahu zmarila nepresná prihrávka.
     
    31:24
    Košický brankár radšej kryje puk po nahodení jedného z domácich hráčov a prerušuje hru. Vhadzovať sa tak bude po jeho pravej ruke. Mladíci sú teraz o niečo lepším mužstvom.
     
    32:06
    Joakim Lundström teraz musel dvakrát zasahovať. Najskôr zakročil po nahodení Rastislava Václava a po následnom prehranom vhadzovaní Košíc kryje aj pohotovú strelu Viliama Čacha.
     
    32:49
    Teraz sme videli zaujímavé momenty na oboch stranách. Najskôr Petr Kafka nahadzoval puk pred bránu, ale Patrika Koyša nenašiel. O niekoľko sekúnd neskôr sa pred Joakima Lundströma natlačili Vladimír Vybiral, ale vyrovnávajúci gól nevsietil.
     
    33:10
    Roman Durný teraz musel zasahovať. Po vyhranom košickom vhadzovaní sa oprel do puku obranca Lukáš Matejka, no jeho strelecký pokus od modrej čiary nemal veľa šancí na úspech.
     
    34:00
    Krásna akcia v podaní domácich. Oliver Okuliar krížnou prihrávkou našiel Erika Smolku, ten pohotovo vystrelil, no Joakim Lundström sa stihol presunúť a zneškodnil jeho pokus.
     
    34:22
    Aktivita domácich hokejistov bude prerušená vylúčením. Na trestnú lavicu smeruje Oliver Okuliar, ktorý dostáva menší trest za hákovanie. Dokážu Košice využiť túto početnú výhodu?
     
    35:07
    Košickí hokejisti sa zatiaľ do zakončenia nedostali a sami sa vyhodili z útočného pásma. Oceliari tak musia založiť novú útočnú akciu spoza brány Joakima Lundströma.
     
    35:35
    Roman Durný teraz predviedol pekný zákrok, keď sa stihol presunúť a pravým betónom vyrazil strelecký pokus Dávida Šoltésa z priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie.
     
    36:22
    Košice presilovú hru využiť nedokázali. Navyše, teraz sa hra presťahuje pred Joakima Lundströma, pretože sa zverenci Milana Jančušku previnili voči pravidlám zakázaním uvoľnením.
     
    36:53
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti v druhej tretine siahali po vyrovnaní, no z nenápadnej akcie inkasujú tretí gól. Šimon Petráš potiahol puk po pravej strane, následne ho hodil pred bránu a JAKUB SUJA šikovným zakončením prekonal Romana Durného. Asistencie: Šimon Petráš a Filip Vrábeľ.
     
    37:06
    Mladíci budú mať šancu znova streliť kontaktný gól. Hlavný rozhodca totiž vylučuje na košickej strane a posiela na trestnú lavicu za držanie protihráča amerického obrancu Blaka Kessela.
     
    37:42
    Presilová hra domáceho tímu príliš dlho netrvala. Na trestnú lavicu odchádza aj domáci Vojtech Zeleňák, ktorý dostáva rovnaký trest ako pred malou chvíľou Blake Kessel.
     
    38:27
    Momentálne hráme so štyrmi hráčmi na oboch stranách. Košičania sa usadili v útočnom pásme, dostali sa aj do koncovky, ale Tomáš Klíma v dobrej streleckej príležitosti neuspel.
     
    39:16
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny a Košice ešte majú šancu streliť štvrtý gól v presilovke. Od modrej čiary nahadzoval puk pred bránu zrejme Christian Michalčin, no po jemnom teči puk smeroval vedľa.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina bola zo strany mladíkov oveľa lepšia než tá prvá. V úvode síce prehajdákali dlhú presilovku o dvoch hráčov, no v polovici zápasu predsa len skórovali. Svojim dôrazom pred bránou súpera sa presadil Peter Kundrik. Domáci mali následne šance na vyrovnanie, pričom po góle volala najmä strela Erika Smolku. Košice sa ale ubránili a dokonca zásluhou Jakuba Suju strelili dôležitý tretí gól. Pred záverečným dejstvom tak jasný favorit stretnutia vedie 1:3.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:26
    Domáci hokejisti prepadli v strednom pásme. Pre Tomáša Hričinu sa črtala dobrá strelecká príležitosť, a tak ho len za cenu sekania zastavil obranca Dávid Matejovič.
     
    40:40
    Hostia sa usadli v útočnom pásme a na Romana Durného vyslali niekoľko striel. Domáci brankár ale neinkasoval, a tak ešte drží šance domáceho tímu na úspech.
     
    41:21
    Košice dali gól!
    Hostia využívajú druhú presilovú hru v dnešnom dueli. Strelu Tomáša Hričinu z pravého kruhu na vhadzovanie domáci brankár neudržal, a tak puk bez najmenších problémov poslal do siete dôrazný PETER BOLTUN. Asistencie: Tomáš Hričina a Ladislav Nagy.
     
    42:00
    Hostia sa teraz usadili v útočnom pásme a evidentne sú pri streleckej chuti. Napokon puk neudržal na modrej čiare Eduard Šedivý, čím umožnil striedať aj Kronimu Musliuovi, ktorý dostal nepríjemný zásah do korčule.
     
    42:51
    Hostia sa dostali do ďalšieho zakončenia. Po aktivite štvrtej útočnej formácie vystrelil už po niekoľký raz Christian Michalčin, ale mieril len do stredu brány, kde stál pripravený Roman Durný.
     
    43:21
    Puk skončil na hráčskej lavici Košíc, a tak sa hra presťahuje do ich obranného pásma. Milan Jančuška posiela na ľad svoju prvú útočnú formáciu, ktorá sa pred malou chvíľou gólovo presadila.
     
    44:36
    Teraz sme boli svedkami rozháraného úseku hry. Sledovali sme veľa nepresností na oboch stranách. Každopádne, takýto scenár skôr vyhovuje Košičanom, ktorí smerujú za troma bodmi.
     
    45:15
    Šimon Petráš a celkovo celý štvrtý útok hostí predvádza výborný výkon. Teraz spomínaný hráč zaviezol puk do útočného pásma, následne ho poslal na modrú čiaru, odkiaľ nepresne pálil Václav Čížek.
     
    45:40
    Domáci obranca David Hílek nahodil puk do útočného pásma. Joakim Lundström radšej hru prerušuje, pretože sa k nemu rýchlo dostal Peter Kundrik a nedovolil mu rozohrať.
     
    45:58
    Ladislav Nagy sa teraz prehnal okolo Viliama Čacha a postupoval na brankára Romana Durného. Košický útočník to skúšal bekhendovým blafákom, ale napokon okúsil len tvrdosť zadného mantinelu v pieštanskej aréne.
     
    46:10
    Košice dali gól!
    Hostia definitívne rozhodujú o osude dnešného zápasu. LADISLAV NAGY sa pred malou chvíľou nepresadil, no tentokrát zužitkoval krásnu prihrávku Petra Boltuna spoza brány. Roman Durný na prvú strelu reagoval, ale následnú dorážku už pustil za svoj chrbát. Asistencie: Peter Boltun a Tomáš Hričina.
     
    46:10
    Ernest Bokroš chce dať ešte svojim zverencom impulz v podobe brankárskej zmeny. Namiesto Romana Durného prichádza na záverečných štrnásť minút Samuel Hlavaj.
     
    46:44
    Po dlhšom čase musel zasahovať švédsky brankár. Myslím, že to bol Erik Smolka, ktorý preveril pozornosť Joakima Lundströma. Ten napokon na dvakrát chytá pokus najproduktívnejšieho hráča domácich.
     
    47:57
    Košice dali gól!
    Hostia sa teraz doslova pohrali s mladými hokejistami tímu HK Orange 20. Petr Kafka si vymenil puk s Marekom Hovorkom a zívala na neho prázdna brána. Český útočník síce trafil len pravú žrď, no následne puk upratal do brány PATRIK KOYŠ. Asistencie: Petr Kafka a Marek Hovorka.
     
    48:32
    Predošlá situácia sa ešte riešila s oboma trénermi. Diváci na štadióne v Piešťanoch síce pískajú, no osobne som nezaregistroval žiadne porušenie pravidiel. Po ďalšom ofsajde sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    49:13
    Tretí útok hostí sa dostal do útočného pásma. David Pacan smeroval svoju prihrávku na modrú čiaru, ale jednému z košických obrancov puk ušiel do strednej časti ľadovej plochy.
     
    49:50
    Domáci hokejisti dostávajú výhodu presilovej hry. Na trestnú lavicu odchádza strelec tretieho košického gólu Jakub Suja, ktorý dostáva menší trest za držanie.
     
    50:25
    Mladíci sa tlačili do zakončenia. Dokonca jedna zo striel smerovala aj Joakima Lundströma, ale švédsky brankár ju bez väčších problémov vyrazil do bezpečného priestoru.
     
    51:40
    Táto presilová hra domácim hokejistom prišil nevychádza. Košičania to hrajú veľmi skúsene a už po niekoľkýkrát vyhadzujú puk cez všetky čiary až za Samuela Hlavaja.
     
    52:26
    Košice budú hrať presilovú hru, keďže jeden z domácich hráčov sa zrejme previnil podrazením. Každopádne, ešte stále má hlavný rozhodca ruku nad hlavou a poskytuje hosťom výhodu.
     
    53:16
    Od modrej čiary tvrdo vystrelil Václav Čízek, no jeho pokus vyrazil domáci brankár. Následne je hra prerušená a presilová hra hostí je tak na svete. Vylúčeným hráčom je Andrej Leško za faul kolenom.
     
    53:57
    Košičania to teraz pekne vymysleli. Blake Kessel posunul puk do priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie, odtiaľ prudko vystrelil Dávid Šoltés, ale trafil len pripraveného Samuela Hlavaja.
     
    54:37
    Hostia predviedli prakticky totožnú akciu ako pred pár sekundami. K ďalšej strele sa dostal Dávid Šoltés, no z rovnakého miesta trafil len obetavého domáceho obrancu.
     
    55:10
    Hostia sa previnili zakázaným uvoľnením, a tak sa hra presťahuje pred Joakima Lundströma. Presilová hra tak zostane nevyužitá, pretože Andrej Leško je pripravený naskočiť na ľad.
     
    56:22
    Petr Kafka zahodil ďalšiu obrovskú šancu. David Pacan vymyslel krásnu útočnú akciu, pred bránou našiel českého útočníka, no ten podobne ako pred šiestym gólom Košíc trafil pravú žrď.
     
    56:49
    V priebehu pár sekúnd musel dvakrát zasahovať Joakim Lundström. Najskôr poľahky chytil pokus Viliama Čacha a po vyhranom vhadzovaní súpera kryje aj dobrú strelu obrancu Davida Híleka.
     
    58:09
    Košice dali gól!
    Tretia tretina zápasu sa mení na košickú exhibíciu. Brankár Samuel Hlavaj druhýkrát vyťahuje puk zo svojej brány, pretože ho peknou strelou švihom prekonal aj MARTIN DUDÁŠ. Asistencie: Dávid Šoltés a Eduard Šedivý.
     
    58:30
    Hostia mohli pridať aj ôsmy gól. Do brejku sa dostal Marek Hovorka, ale tiesnený domácim obrancom nedokázal kvalitnejšie zakončiť než do betónov Samuela Hlavaja.
     
    59:05
    Beží nám záverečná minúta dnešného duelu. Hra sa ešte presťahuje pred Joakima Lundströma, pretože možno trochu nekoncentrovaní košickí hokejisti si nerozumeli v rozohrávke.
     
    59:24
    V samotnom závere stretnutia uvidíme ešte jednu presilovú hru. Zahrajú si ju zverenci Ernesta Bokroša, pretože na trestnú lavicu si za sekanie sadá obranca Martin Bača.
     
    Koniec zápasu.
     
    Košickí hokejisti v dnešnom dueli potvrdili úlohu papierového favorita. Ešte v polovici duelu síce viedli len 1:2, no následne pridali ďalších päť presných zásahov. V záverečnom dejstve sa postupne presadili Peter Boltun, Ladislav Nagy, Patrik Koyš a tiež netradičný strelec Martin Dudáš. Oceliari sa tak dostávajú na druhé miesto tabuľky a už môžu premýšľať nad zajtrajším duelom v Nových Zámkoch. Naopak, mladíci prehrali ôsme stretnutie za sebou, čo nie je dobrým signálom pred decembrovým svetovým šampionátom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:23:37)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 30. Kundrik (Zeleňák, Marcinek) – 2. Petráš (Vrábeľ), 11. Hovorka (Čížek, Koyš), 37. Suja (Petráš, Vrábeľ), 42. Boltun (Hričina, Nagy), 47. Nagy (Boltun, Hričina), 48. Koyš (Kafka, Hovorka), 59. Dudaš (Šoltés, Šedivý)


    HK Orange 20: Durný (47. Hlavaj) – Hedera, Hílek, Fereta, Zeleňák, Švarc, Dlapka, Matejovič, Leško – Jaško, Kundrik, Marcinek – Vybiral, Čacho, Vašaš – Smolka, Okuliar, Musliu – Václav, Šmída, Mesaroš.
    HC Košice: Lundström (Habal) – Kessel, Pulli, Čížek, Bača, Dudáš, Šedivý, Matejka, Michalčin – Hričina, Boltun, Nagy – Kafka, Hovorka, Koyš – Klíma, Pacan, Šoltés – Vrábeľ, Suja, Petráš.

    Rozhodca: Vladimír Fridrich, Milan Novák – Martin Krajčík, Tomáš Gegáň.