West Ham – Brighton 0:3 (kon.)
koniec
West Ham United
0:3 (0:2)
Brighton & Hove Albion
Piatok 20.10.2017, 21:00 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 9. kolo Premier League, kde West Ham United privíta na svojom trávniku Brighton & Hove Albion FC. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    WEST HAM UNITED:

    Futbalisti West Hamu United momentálne figurujú na nepeknej 15. priečke so ziskom 8 bodov. Na svojom konte majú dve víťazstva, dve remízy a štyri porážky. Svojím súperom dovedna nastrieľali 8 gólov, ale až 14 inkasovali, čo z nich robí tretí najhorší tím ligy, čo sa týka inkasovaných gólov. Naposledy sa predstavili na trávniku Burnley, kde išli už v 19. minúte do vedenia zásluhou Antonia, ale neskôr sa v priebehu dvoch minút nechal po dvoch žltých kartách vylúčiť Carroll a to presne v 27. minúte a v početnom oslabení už nedokázali priviesť zápas až do víťazného konca. Vyrovnávajúci gól prišiel až v 85. minúte z kopačky Wooda, čo bol zároveň posledný gól stretnutia. Do dnešného zápasu rozhodne nezasiahne už spomínaný Carroll po vylúčení z posledného ligového zápasu.

    BRIGHTON & HOVE ALBION FC:

    Hráči tohto celku sú tabuľkovým susedom s ich dnešným súperom. Ich bilancia je taktiež takmer identická. Nachádzajú sa na 14. mieste so ziskom 8 bodov. To sa im podarilo po dvoch víťazstvách, dvoch remízach a štyroch porážkach. Ich aktuálne skóre je 6:10. Naposledy sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorí museli byť s výkonom svojich miláčikov v zápase s Evertonom spokojní. Úvodný gól prišiel až v 82. minúte z kopačky Knockaerta, ale posledné slovo mal Rooney, ktorý dokázal v 90. minúte využiť nariadený pokutový kop a vyrovnať. Zápas sa skončil výsledkom 1:1.

    Z pozície komentátora sa na Vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Hart – Zabaleta, Fonte, Reid (C), Masuaku – Obiang, Kouyaté – Antonio, Lanzini, Arnautović – J. Hernández.
    Náhradníci: Adrián – Cresswell, Ogbonna, Byram, E. Fernandes, Noble, A. Ayew.

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens, D. Pröpper, Izquierdo – Groß, G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Suttner, Goldson, March, Molumby, Schelotto, Is. Brown.

    Rozhodca: M. Atkinson – P. Kirkup, S. Child.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Murray robil, čo mohol, aby stihol dlhý pas svojho spoluhráča. To sa mu však nepodarilo, pretože bol veľmi nepresný a smeroval až za bránkovú čiaru.
     
    3
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa snažia usadiť na polovici súpera. To im zatiaľ nevychádza podľa predstáv.
     
    4
    Pascal Gross doručil prízemnú prihrávku z hranice šestnástky s cieľom nájsť spoluhráča, ktorý bol v dobrej pozícii. Jeden z obrancov súpera ale pas zablokoval a loptu upratal do bezpečia. Arbiter signalizuje rohový kop. Táto výhoda pripadla pre Brighton.
     
    5
    Pascal Gross pristúpil ku realizácii rohového kopu, ale jeho centrovaný pokus našiel len hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu upratal za hranicu vlastného vápna.
     
    6
    Dobrá prihrávka sa dokotúľala až do šestnástky, z kadiaľ ju Jose Izquierdo poslal na orbitu. Lopta snáď ešte stále plachtí.
     
    7
    Futbalisti hosťujúceho celku získali výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.
     
    8
    Hráči tímu Brighton si vymieňajú loptu sériou krátkych prihrávok v snahe vytvoriť si streleckú pozíciu.
     
    10
    Tím Brighton práve strelil gól!
    Po nedovolenom zákroku jednŕho z domácich hráčov mali hostia výhodu voľného kopu z väčšej vzdialenosti. V šestnástke sa najlepšie zorientoval GLENN MURRAY, ktorý reagoval na centrovanú loptu hlavičkovým zakončením, ktoré nasmeroval presne do ľavej časti bránky. Stav stretnutia je 0:1! Asistenciu si na svoje konto pripíše Pascal Gross.
    10. Glenn Murray (BRN) - 0:1
     
    12
    Antonio dokázal odcentrovať z pravej strany ihriska, ale jeho prízemný center smeroval len do priestoru nikoho.
     
    13
    Po sérii prihrávok sa k lopte dostal aj gólman Brightonu, ktorý hral v tomto prípade na istotu a loptu poslal čo najďalej od vlastného vápna.
     
    14
    Glenn Murray bol v ofsajde za obranou súpera a asistent rozhodcu to videl. Súperov tím bude zahrávať nepriamy voľný kop.
     
    15
    Pascal Gross sa snažil nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov, ale jeho dlhý kros našiel len kopačku brániaceho hráča.
     
    17
    Lopta sa nachádza na polovici Brigtonu, kde kontrolujú priebeh hry domáci hráči.
     
    18
    West Ham United si dokázal vďaka svojej útočnej snahe vybojovať rohový kop. Nechajme sa prekvapiť, ako s ním vynaloží.
     
    19
    Winston Reid sa vo výskoku pokúsil usmerniť centrovanú loptu z rohového kopu do bránky. Nepodarilo sa mu ale namieriť presne a loptu poslal vysoko nad brvno.
     
    20
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 57% – 43%.
     
    21
    Po súboji ostáva na trávniku ležať otrasený Antonio. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    22
    Winston Reid sa dostal k lopte po centri z rohového kopu a skúsil vystreliť. Jeden z obrancov ale jeho snahu zablokoval. Lopta je mimo hry a asistent rozhodcu už signalizuje rohový kop. Túto výhodu získava West Ham.
     
    23
    Centrovaná lopta po rohovom kope síce prepadla v šestnástke hostí, ale ako prvý bol pri lopte brániaci hráč, ktorý ju upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Javier Hernández (West Ham United).
     
    25
    Vyzerá to tak, že Antonio bude v poriadku. Už stojí na vlastných nohách a za postrannou čiarou sa pýta späť do hry.
     
    26
    Antonio sa ihneď po vstupe na trávnik zapojil do sľubnej akcie svojho tímu. Individuálnym spôsobom prenikol až na hranicu malého vápna, odkiaľ hľadal lepšie postaveného spoluhráča. Loptu dokázal zachytiť jeden z obrancov.
     
    27
    Arthur Masuaku napriahol k prudkej strele zo slušnej vzdialenosti, ale pokus bol napokon zablokovaný jedným z obrancov. West Ham aktuálne s rohovým kopom.
     
    28
    Manuel Lanzini sa po nábehu na presný center dostal do dobrej šance, ale s jeho strelou to už nebolo také ružové. Poslal ju len ponad brvno.
     
    29
    Antonio poslal z pravého krídla prudký center do veľkého vápna, ale len na kopačku osamoteného brániaceho hráča.
     
    30
    Domáci sa takmer celé stretnutie nachádzajú na súperovej polovici a vytvárajú si značný tlak. Je len otázka času, kedy to dokážu zúžitkovať ku vyrovnávajúcemu gólu.
     
    31
    West Ham drží loptu a hráči si vymieňajú krátke prihrávky. Čakajú na správny moment, aby prekĺzli cez obranu súpera.
     
    32
    Pomer streleckých pokusov je: 6:2.
     
    33
    Hostia sa snažili založiť rýchly protiútok, ale ten skončil skôr, ako začal. Môže za to veľmi nepresný pas Pascala Grossa.
     
    34
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    35
    Antonio bol v útoku až príliš aktívny, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu, ktorý si všimol, že si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom.
     
    37
    Hostia sa pokúsili usadiť na polovici súpera, ale neúspešne. Je pravda, že domáca defenzíva ponúka svojmu súperovi len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    38
    Javier Hernández sa prezentuje strelou z blízky po centri. Jeden z obrancov sa ale vložil do pokusu a zmaril ho.
     
    39
    Skvelá obranná činnosť v podaní Bruna, ktorý za seba nepustil rozbiehajúci sa útok súpera, a tak získal loptu na svoju stranu.
     
    41
    Zástavka letí do nebies! Javier Hernández je tým mužom, ktorý sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    42
    Domáci futbalisti si vďaka svojej vysokej aktivite dokázali vybojovať výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    43
    Pretiahnutý center do šestnástky, ktorý poslal Marko Arnautović, končí nezdarom. Upratala ho obrana súpera.
     
    44
    Javier Hernández sa ocitol sám v sľubnej šance po prevzatí dobrého pasu na hranici pokutového územia. Jeho pokus o fúz preletel vedľa pravej žrde. To bola šanca!
     
    45+1
    V prvom polčase sa nadstavujú eśte 2 minúty navyše.
     
    45+2
    Skvelý zákrok vyťahuje Joe Hart a likviduje tak pokus do pravej polovice bránky. Vyslal ho Glenn Murray po tom, ako sa uvoľnil v pokutovom území.
     
    45+3
    Tím Brighton práve strelil gól!
    JOSÉ IZQUIERDO sa prebil cez obranu súpera a vyslal strelu z rohu šestnástky, ktorá putovala presne k pravej žrdi. Videli sme parádny gól. Stav stretnutia je 0:2! Asistenciu si na svoje konto pripíše Davy Propper.
    45+3. José Izquierdo (BRN) - 0:2
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zaznel hvizd hlavného rozhodcu, s ktorým prichádza aj koniec prvého polčasu. Ten možno označiť ako veľmi atraktívny. Mali sme možnosť okrem dvoch presných zásahov vidieť aj množstvo šancí a zaujímavých momentov na oboch stranách. Domáci dnes vsadili na kombinačný štýl hry a naopak hostia sa sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. Brighton & Hove Albion FC po prvom polčase vedie výsledkom 2:0. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Cheikhou Kouyaté, prichádza André Ayew.
    46. Javier Hernández (WHU)
     
    47
    Už to vyzeralo tak, že sa Marko Arnautović dostane do sľubnej príležitosti, ale v tom ho zastavil verdikt postranného rozhodcu. Ofsajd!
     
    48
    Marko Arnautović svojou prihrávkou hľadal rozbehnutého spoluhráča, ktorý sa však k lopte nedostane. Tento úmysel dokázal vystihnúť brániaci hráč.
     
    49
    Pekný kros poslal Marko Arnautović, ale Mathew Ryan loptu vyboxoval mimo nebezpečia.
     
    51
    Brighton & Hove Albion FC bude pokračovať vhadzovaním na vlastnej polovici ihriska.
     
    52
    Lopta sa nachádza na polovici West Hamu United, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    53
    Defenzíva je v pohotovosti, keď odvracia nebezpečný center do šestnástky, ktorého autorom je Arthur Masuaku. Hlavný arbiter a aj jeho asistent zhodne ukázali na rohovú zástavku. West Ham so šancou ohroziť bránku súpera.
     
    54
    Manuel Lanzini nedokázal presne odcentrovať z rohu. Lopta skončil v zámedzí. To bol mizerný pokus.
     
    55
    Marko Arnautović si v súboji počínal nedovoleným spôsobom, vďaka čomu dal súperovi možnosť skórovať po nariadenom priamom kope.
     
    56
    Asistentova ruka je hore, pretože Shane Duffy nenašiel spôsob, ako preľstiť ofsajdovú pascu.
     
    57
    Marko Arnautović dokázal poslať nepríjemný center z ľavej strany ihriska, ktorý zachytil pozorný brániaci hráč. Hostia zakladajú rýchly protiútok, ktorý končí v strede pola.
     
    58
    Momentálny pomer držania lopty je: 64% – 36%.
     
    59
    Reid sa po súboji s Murrayom ocitol na trávniku. Hlavný arbiter si k sebe zavolal Murrayho, ktorého slovne napomenul.
     
    60
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Ryana, ktorý s veľkým kľudom loptu preposlal vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    61
    Domáci sa usadili na polovici Brightonu, kde sa snažia formou krátkych a presných prihrávok rozhodiť jeho defenzívu.
     
    62
    Javier Hernández skúsil individuálny prienik a urobil to asi najlepšie ako mohol. Vsunul sa medzi trojicu brániacich hráčov, kde bol nedovolenym spôsobom poslaný k zemi. West Ham bude zahrávať voľný kop zo zaujímavej pozície na priame ohrozenie.
     
    63
    K realizácii priameho kopu sa postavil Manuel Lanzini, ale jeho priamy pokus smeroval vysoko nad. Nasledovať bude odkop od bránky Brightonu.
     
    64
    West Ham dostal príležitosť opäť ohroziť súpera po nariadenom priamom kope. Manuel Lanzini opäť zahrával priamy kop. Lopta z jeho kopačky končí na múre. Lopta sa dostala až mimo ihriska a West Ham tak získava rohový kop.
     
    65
    Manuel Lanzini nepochodil s rohovým kopom. Ten skončil na obrancovi súpera.
    65. Manuel Lanzini (WHU)
     
    66
    West Ham si užíva útočné ťaženie, ale jeden z obrancov dokázal zažehnať celé nebezpečie. Lopta putuje mimo ihriska. West Ham získava výhodu rohového kopu.
     
    67
    Manuel Lanzini zahráva rohový kop, ktorým ale veľa vzruchu nenarobil. Lopta putovala do skrumáže hráčov súpera, ktorý loptu vykopli mimo pokutové územia.
     
    68
    Michail Antonio sa vydal sám dopredu s cieľom pripraviť šancu pre spoluhráčov, ale v tomto rozlete ho zastavil hráč súpera. Asistent arbitra ukazuje na rohovú zástavku. Rohový kop pre West Ham.
     
    69
    Manuel Lanzini to išiel skúsiť znovu, ale ani tento pokus z rohového kopu nenašiel toho správneho adresára. Lopta sa už nachádza v zóne bezpečia.
     
    70
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza José Izquierdo, prichádza Solly March.
     
    71
    Domáci sa aj naďalej pokúšajú niečo s nepriaznivým vývojom spraviť. Defenzíva Brightonu funguje výborne a svojho súpera nepúšťa do vyložených šancí.
     
    73
    Štatistika všetkých streleckých pokusov pre oba tímy je 12:4.
     
    74
    Skvelý zákrok vyťahuje Joe Hart a likviduje tak prízemný pokus do pravého dolného rohu. Vyslal ho Glenn Murray po tom, ako sa uvoľnil v pokutovom území. Brighton s rohovým kopom.
    74. Pablo Zabaleta (WHU)
     
    74
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Marko Arnautović, prichádza Edimilson Fernandes.
     
    75
    Pablo Zabaleta je potrestaný za držanie súpera. Martin Atkinson nariaďuje priamy voľný kop. Brighton získava kop z bieleho bodu. Viac ako sľubná šanca na skórovanie.
     
    76
    Tím Brighton práve strelil gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je GLENN MURRAY, ktorý poslal loptu z bieleho bodu presne do stredu brány. Stav stretnutia je 0:3 a pravdepodobne je o víťazovi rozhodnuté.
    76. Glenn Murray (BRN) - 0:3
     
    77
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Pascal Groß, prichádza Isaiah Brown.
     
    78
    Lewis Dunk zahral rohový kop celkom slušne, ale jeden z obrancov zareagoval rovnako výborne a z výskoku hlavičkuje loptu do bezpečia.
     
    79
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 56 977 platiacich divákov.
     
    80
    Solomon March vystrelil z vnútra veľkého vápna, ale jeho pokus je zablokovaný. Hlavný rozhodca a jeho asistent ukazujú na rohový kop. Zahrávať ho bude tím Brighton.
     
    81
    Výsledkom rohového kopu, ktorý zahral Shane Duffy je, že skončil na hlave obrancu súpera, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    83
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Anthony Knockaert, prichádza Ezequiel Schelotto.
     
    85
    Mathew Ryan zablokoval ďalekonosný pokus, ktorý Manuel Lanzini namieril doprostred bránky.
     
    86
    Zápas sa užlen viac-menej dohráva. Žiadna snaha smerom dopredu ani od jedného z celkov.
     
    87
    Tribúny v Londýne sa veľmi rýchlo vyprázdnili. Záver stretnutia sleduje možno polovica z pôvodného množstva divákov.
     
    88
    West Ham United má výhodu rohového kopu. Nechajme sa prekvapiť, či dokážu aspoň upraviť nepriaznivý výsledok.
     
    89
    Manuel Lanzini pristúpil k realizácii rohového kopu, ale lopta doplávala len k obrancom súpera, ktorý ju poslali do bezpečnej vzdialenosti.
     
    90
    Manuel Lanzini rozkmital svoje šikovné nohy a pokúsil sa oklamať dvojicu brániacich hráčov. To sa mu z časti aj podarilo, ale jeho finálna prihrávka našla len kopačku obrancu.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v druhom polčase ešte tri minútky navyše.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 2:5.
    Střely mimo: 5:1.
    Rohy: 10:3.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 5:13.
     
    Máme tu koniec zápasu, z ktorého vyšiel ako víťaz hosťujúci Brighton. Zápas bol pre oko diváka pomerne atraktívny. Mali sme možnosť vidieť mnoho zaujímavých šancí na oboch stranách. West Ham United dnes vsadil na kombinačný štýl hry, ale napriek tomu, že mal loptu na svojich kopačkách častejšie, tak nedokázal vsietiť ani jeden presný zásah. Naopak hostia sa sústredili na pevnú defenzívu a udrieť sa pokúšali po rýchlych kontrách, čo im dokonale vyšlo a zaslúžene vyhrali rozdielom triedy. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:57:41)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 10. G. Murray, 45+3. Izquierdo, 76. G. Murray (pen.)

    Karty:   24. J. Hernández (WHU)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:1. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 5:13.
    West Ham United: Hart – Zabaleta, Fonte, Reid (C), Masuaku – Obiang, Kouyaté (46. A. Ayew) – Antonio, Lanzini, Arnautović (74. E. Fernandes) – J. Hernández.
    Náhradníci: Adrián – Cresswell, Ogbonna, Byram, E. Fernandes, Noble, A. Ayew.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – Knockaert (83. Schelotto), Stephens, D. Pröpper, Izquierdo (70. March) – Groß (77. Is. Brown), G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Suttner, Goldson, March, Molumby, Schelotto, Is. Brown.

    Rozhodca: M. Atkinson – P. Kirkup, S. Child

    Diváci: 56 977