Astana – Tel Aviv 4:0 (kon.) | Lugano – Plzeň 3:2 (kon.) | Be'er Sheva – FCSB 1:2 (kon.)
Borisov – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.) | CZ Belehrad – Arsenal 0:1 (kon.) | Konyaspor – Salzburg 0:2 (kon.)
Marseille – Guimarães 2:1 (kon.) | Östersunds FK – Bilbao 2:2 (kon.) | Zorja Luhansk – Hertha 2:1 (kon.)
Nice – Lazio 1:3 (kon.) | Waregem – Arnhem 1:1 (kon.) | Zenit – Rosenborg 3:1 (kon.)
Vardar – Sociedad 0:6 (kon.) | Villarreal – Slavia 2:2 (kon.) | Skenderbeu – Partizan 0:0 (kon.)
D.Kyjev – YB Bern 2:2 (kon.) | Braga – Razgrad 0:2 (kon.) | Hoffenheim – Başakşehir 3:1 (kon.)
AC Miláno – AEK Atény 0:0 (kon.) | Austria – Rijeka 1:3 (kon.) | Everton – Lyon 1:2 (kon.)
Bergamo – Limassol 3:1 (kon.) | Tiraspol – Lok. Moskva 1:1 (kon.) | Zlín – Kodaň 1:1 (kon.)
koniec
FC Astana
4:0 (2:0)
Maccabi Tel Aviv
Štvrtok 19.10.2017, 17:00 • Astana Arena, Astana • Európska liga • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Astana dosiahla historicky najvyššie víťazstvo v rámci svojho účinkovania v skupinovej fáze Ligy majstrov alebo Európskej ligy. Kazašský šampión ovládol zápas proti Maccabi Tel Aviv, keď herne jasne dominoval a bol mimoriadne efektívny. V prvom polčase dvakrát skóroval Patrick Twumasi a po prestávke ho napodobnil Junior Kabananga. Astana sa vďaka dnešnému triumfu dostala priebežne na druhé miesto v skupine. Hostia zostávajú po prehre na dne tabuľky bez jediného streleného gólu. (18:54:05)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Patrick Twumasi ešte zabojoval o hetrik. Pretlačil sa do pokutového územia a prudkou strelou ohrozil Rajkovića. Zakončenie však prišlo z ofsajdu.
     
    90+2
    Hlásateľka na štadióna oznámila, že za najlepšieho hráča dnešného zápasu bol zvolený strelec dvoch gólov Patrick Twumasi.
     
    90+1
    Nenad Erić dnes nemal veľa práce. Pripísal si len jediný zákrok, pretože ho súperi viackrát neohrozili. Svojmu tímu pomáha aspoň v rozohrávke.
     
    90
    Hráči by už najradšej odišli do šatní, pretože uplynulých dvadsať či tridsať minút je len čakaním na konečný hvizd. Hlavný rozhodca pridal ešte 180 sekúnd navyše.
     
    89
    Patrick Twumasi vbehol do otvorenej obrany súpera a chcel si pripísať tretí gól v dnešnom stretnutí. Loptu však napálil pravačkou mimo brány.
     
    88
    Dmitrij Šomko je dnes veľmi aktívny, ale strelecky mu to nejde. Jeho pokus z diaľky smeroval vysoko nad bránu Maccabi Tel Aviv.
     
    87
    Zápas sa už len dohráva. Astana si kontroluje pohodlný náskok a niektorí fanúšikovia kazašského šampióna postupne odchádzajú zo štadióna.
     
    85
    Posledné striedanie dnešného zápasu patrilo domácemu trénerovi. Z ihriska predčasne odišiel Abzal Bejsebekov, ktorého vymenil Aschat Tagybergen.
     
    84
    Rozhodca na čiare videl ofsajdové postavenie jedného z hráčov Tel Avivu, takže lopta sa vracia na kopačky domácich futbalistov.
     
    82
    Maccabi Tel Aviv zažíva v Európskej lige strelecké trápenie. Tesne pred koncom tretieho zápasu v skupinovej fáze stále čaká na prvý gól.
     
    81
    Postupný útok domáceho tímu bol zastavený hvizdom hlavného rozhodcu, ktorý odpískal útočný faul Abzala Bejsebekova.
     
    80
    Hostia mohli založiť rýchly protiútok, ale domáca defenzíva bola výborne sformovaná, pretože ihneď zareagovala.
     
    78
    Domácim fanúšikom to vôbec nevadí. Na tribúnach sa bavia mexickými vlnami a už teraz oslavujú víťazstvo Astany.
     
    77
    Momentálne je to futbalová nuda. Maccabi Tel Aviv nedokáže vpredu nič vymyslieť a FC Astana iba bráni.
     
    75
    Hostia naopak vyčerpali všetky možnosti na striedanie. Z ihriska odišiel nevýrazný Vidar Kjartansson, nahradil ho Eytan Tibi.
     
    74
    Domáci kouč urobil druhé striedanie v dnešnom zápase. Dohral Roman Murtazajev, ktorého vymenil Marin Tomasov.
     
    73
    Hostia síce prekonali brankára Nenada Erića, ale útočník Maccabi Tel Aviv stál v ofsajde a zbytočne zakončoval.
     
    72
    Izraelský tím je teraz častejšie pri lopte, pretože domáci sa stiahli do defenzívy a vyčkávajú na prípadné chyby súpera.
     
    71
    Astana kráča za historicky druhým víťazstvom v skupinovej fáze Európskej ligy. V minulom ročníku odohrala šesť duelov s jediným triumfom, v dvoch vystúpeniach v aktuálnej edícii ešte nevyhrala.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných dvadsať minút. O víťazovi je však rozhodnuté, takže nevidíme futbal najvyššej kvality.
     
    68
    Evidujeme prvú zmenu v domácom tábore. Z ihriska schádza Serikžan Mužikov, ktorého nahradí Srdjan Grahovać.
     
    67
    Domácim futbalistom sa otvoril priestor na rýchly prechod dopredu. Center z ľavého krídla smeroval na Juniora Kabanangu, ale ten sa nedostal do zakončenia.
     
    65
    Patrick Twumasi výborne odcentroval takmer od rohovej zástavky. Lopta však nenašla pripraveného Juniora Kabanangu.
     
    64
    Hostia konečne ožili, ale je to spôsobené najmä tým, že Astana hrá uvoľnene a už si nedáva pozor na dodržiavanie taktiky.
     
    63
    Nenad Erić si pripísal prvý úspešný zákrok v dnešnom stretnutí. Eliran Atar najskôr trafil iba brániacich hráčov, no Christian Battocchio už preveril pozornosť domáceho gólmana.
     
    61
    Igor Šitov (Astana) padal na zem, ale ešte si pomohol rukami a stiahol na trávnik prenikajúceho protihráča. Hlavný rozhodca ihneď reagoval žltou kartou.
     
    60
    Veľká šanca domáceho tímu. Patrick Twumasi stál chrbtom k bráne, ale prihrávkou našiel voľného Romana Murtazajeva, ktorý pálil presne k žrdi. Predrag Rajković výborne zasiahol.
     
    59
    Dmitrij Šomko si narazil loptu so spoluhráčom na ľavom krídle, snažil sa odcentrovať do šestnástky, ale jeho pokus bol zblokovaný na roh.
     
    58
    Patrick Twumasi a Junior Kabananga dnes dosiahli dva góly a majú našliapnuté na hetrik. Do konca zápasu zostáva ešte dosť času na to, aby ho zavŕšili.
     
    57
    Junior Kabananga nepríjemne dopadol na trávnik po súboji v pokutovom území a teraz musí byť ošetrený.
     
    56
    Junior Kabananga prenikol po ľavom krídle, výborne prihrával pred bránu, kde mal dvoch hráčov, ale ani jeden z nich neposlal loptu do odkrytej siete.
     
    55
    Predrag Rajković síce inkasoval až štyrikrát, no nemal veľa možností ukázať svoje kvality. Zabrániť mohol akurát tretiemu gólu.
     
    54
    Astana je dnes mimoriadne efektívna. Domáci tím predvádza určite lepší futbal ako hostia, ale vyťažil z minima maximum.
    53. Junior Kabananga (ATN) - 4:0
     
    53
    Astana práve strelila gól! Kazašský šampión zažíva skvelý večer. JUNIOR KABANANGA si našiel miesto v pokutovom území, dostal ideálnu prihrávku priamo na nohu a poslal loptu za bezmocného Rajkovića.
     
    51
    Futbalisti z Tel Aviv stále čakajú na prvý presný zásah v aktuálnom ročníku Európskej ligy. V skupinovej fáze neskórovali viac ako päť polčasov.
     
    50
    Hostia dostali výhodu rohového kopu. Center z pravej strany však našiel iba domácich futbalistov, ktorí odvrátili nebezpečenstvo.
    48. Junior Kabananga (ATN) - 3:0
     
    48
    Astana práve strelila gól! JUNIOR KABANANGA mal proti sebe presilu hráčov v bielych dresoch, ale skúsil vystreliť. Útočník domácich kvalitne vypálil a z hranice šestnástky poslal loptu presne do dolného rohu brány.
     
    47
    Domáci futbalisti pokračujú v aktívnej hre z úvodného dejstva. Centrovaná lopta Kabanangu smerovala na tiesneného Mužikova, ktorý sa nepresadil.
     
    46
    Hostia vykonali cez prestávku hneď dve zmeny v základnej zostave. Na ihrisku už nenájdeme Dora Peretza s Tinom-Svenom Sušićom, na ich miesta prišli Eliran Atar a Avraham Rikan.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodná polovica stretnutia priniesla hernú prevahu domáceho celku. Oba tímy sa spočiatku ťažko rozbiehali, ale Astana postupne prebrala kontrolu nad zápasom a vypracovala si dvojgólový náskok. Hrdinom kazašského majstra je zatiaľ Patrick Twumasi, ktorý zaznamenal oba presné zásahy, pričom prvý dosiahol z penalty.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca pridal nad rámec riadneho hracieho času ešte jednu minútu.
     
    45
    Patrick Twumasi zviedol osobný súboj na hranici pokutového územia so Jeanom-Sylvainom Babinom, no dopustil sa faulu.
     
    43
    Maccabi Tel Aviv dopláca na prílišnú pasivitu. Domáci futbalisti ukazujú oveľa väčšiu snahu a chýbajúcu kvalitu dokážu nahradiť bojovnosťou.
    42. Patrick Twumasi (ATN) - 2:0
     
    42
    Astana práve strelila gól! Domácim vyšla jednoduchá kombinácia. Dmitrij Šomko zostal voľný na ľavom krídle, presne odcentroval do pokutového územia a PATRICK TWUMASI napálil loptu priamo do brány.
     
    41
    Patrick Twumasi zase rozohrával štandardku z rovnakej pozície ako pred minútou. Tentoraz našiel hlavu Majeuského, ktorý zakončoval nepresne.
     
    40
    Nick Blackman (Tel Aviv) zastavil rýchly protiútok domáceho tímu, ale dopustil sa prehrešku proti pravidlám a dostal žltú kartu.
     
    40
    Astana nevyužila ponúknutú štandardnú situáciu. Twumasiho center do pokutového územia odvrátila obrana Maccabi.
     
    39
    Maccabi veľmi rýchlo prišlo o loptu v útoku. Nick Blackman sa ocitol pod tlakom a urobil chybu.
     
    38
    Hostia majú problémy aj v rozohrávke. Astana ich vysokým napádaním donútila k strate lopty.
     
    36
    Tino-Sven Sušić sa snažil preniknúť po ľavej strane, ale vbehol do zhusteného priestoru a prišiel o loptu.
     
    35
    Maccabi Tel Aviv bude musieť reagovať na nepriaznivý vývoj stretnutia. Izraelský tím hral doteraz defenzívne, no po inkasovanom góle potrebuje zvýšiť aktivitu v útoku.
    33. Patrick Twumasi (ATN) - 1:0
     
    33
    Astana práve strelila gól! PATRICK TWUMASI ukázal pevné nervy, loptu si postavil na biely bod a presnou strelou rozvlnil sieť. Predrag Rajković nedokázal reagovať.
    33. Dor Peretz (MTA)
     
    33
    Dor Peretz (Tel Aviv) zastavil strelu Šomka z priameho kopu rukou a hlavný rozhodca si to všimol. Okrem žltej karty naradil aj penaltu.
     
    32
    Patrick Twumasi na seba naviazal dvoch hráčov, udržal ich na svojom chrbte a vypýtal si faul. Nasleduje atraktívna štandardka pre Astanu.
     
    31
    Vidar Kjartansson sa rozhodol vystreliť spoza hráča. Jeho pokus z približne dvadsiatich metrov putoval mimo brány.
     
    30
    Polhodina hry priniesla minimum zaujímavých momentov, o ktoré sa starali výlučne domáci futbalisti. Najbližšie ku gólu mal Junior Kabananga.
     
    29
    Predrag Rajković chcel pomôcť svojmu tímu v rozohrávke, vyšiel vysoko z brány, ale loptu odkopol mimo ihriska.
     
    28
    Abzal Bejsebekov skúsil vystreliť spoza šestnástky, ale lopta mu vôbec nesadla na ľavú nohu a smerovala mimo brány.
     
    27
    Hostia sú čoraz pasívnejší a na polovici Astany sa objavujú len sporadicky. Nenad Erić je bez práce.
     
    26
    Domáca Astana ukazuje väčšiu túžbu po góle. Kazašský šampión v ostatných minútach zatlačil izraelského protivníka, ale trápi sa v koncovke.
     
    24
    Junior Kabananga si dobre prikryl loptu v pokutovom území, pätičkou hľadal Patricka Twumasiho, ale defenzíva hostí mu prekazila zámer.
     
    23
    Astana po dlhom obliehaní súperovej brány ohrozila Rajkovića. Strelou z hranice pokutového územia ho preveril Dmitrij Šomko.
     
    22
    Maccabi Tel Aviv nevyužil rohový kop. Nepresný center preletel celým pokutovým územím Astany, no loptu nikto nezasiahol.
     
    21
    Hneď z protiútoku pohrozili aj hostia. Prudká strela Christiana Battocchia bola zrazená na roh vďaka zásahu Logvinenka.
    20. Junior Kabananga (ATN)
     
    20
    V dvadsiatej minúte sme sa dočkali prvej vážnejšej šance. Center Šomka z ľavého krídla našiel Juniora Kabanangu, ktorý zakončoval zo vzduchu pätičkou. Jeho pokus však minul bránu.
     
    18
    Astana rozohrala rohový kop. Center Serikžana Mužikova smeroval do priestoru, ktorý mal pod kontrolou Predrag Rajković.
     
    17
    Patrick Twumasi úspešne obstrelil múr, ale loptu poslal priamo do miesta, kde bol pripravený Predrag Rajković. Brankár hostí si pripísal prvý úspešný zákrok.
     
    16
    Tino-Sven Sušić sa dopustil nedovoleného zákroku tesne pred šestnástkou. Domáci futbalisti dostávajú výhodu zaujímavého priameho kopu.
     
    14
    Hostia mali k dispozícii štandardku z ľavej strany. Christian Battocchio však neposlal loptu do šestnástky.
     
    13
    Hlavný rozhodca prvýkrát v zápase vytiahol žltú kartu. Videl ju Serikžan Mužikov (Astana), ktorý prišliapol nohu Sherana Yeiniho.
     
    12
    Patrick Twumasi dostal dobrý pas na pravé krídlo, ale spracovanie lopty mu nevyšlo a napokon nemohol ohroziť bránu.
     
    11
    Dmitrij Šomko nasadil jasličky jednému z protihráčov, ale vo finálnej fáze vyprodukoval nepresnú prihrávku.
     
    10
    Nick Blackman si urobil priestor na pravom krídle, odcentroval do pokutového územia, ale lopta našla pripraveného Erića.
     
    9
    Zatiaľ čakáme na zaujímavejšie momenty. Oba tímy hrajú na istotu a nepúšťajú sa dopredu s vyšším počtom hráčov.
     
    7
    Dor Peretz bol faulovaný v strede ihriska a ťažko sa zdvíhal na nohy. Napokon odchádza v sprievode lekárov za čiaru.
     
    6
    Astana je v doterajšom priebehu stretnutia aktívnejšia, ale ešte nedokázala ohroziť bránu súpera. Prihrávky či centre do šestnástky nenachádzajú adresátov.
     
    5
    Jean-Sylvain Babin odviedol dobrú prácu v defenzíve. Udržal na uzde Serikžana Mužikova a tomu lopta ušla za čiaru.
     
    4
    Domácim futbalistom sa otváral priestor na rýchly prechod do útoku. O loptu však prišli ešte v zárodku akcie, takže vzrušenie na tribúnach bolo zbytočné.
     
    3
    Úvod stretnutia je obojstranne opatrný. Preto si môžeme pripomenúť, že v Astane sa hrá na umelom trávniku a pod zatiahnutou strechou.
     
    2
    Astana dnes nastúpila v žltých dresoch, futbalisti Maccabi Tel Aviv zvolili biele dresy.
     
    1
    Program tretieho kola skupinovej fázy Európskej ligy bol odštartovaný. Úvodný výkop mali na starosti hostia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Astana: Erić – Šitov, Logviněnko, Aničić, Šomko – Murtazajev, Bejsebekov, Majeuski, Twumasi – Mužikov – Kabananga.
    Náhradníci: Mokin – Grahovać, Despotović, Tomasov, Tagybergen, Malij, Postnikov.

    Maccabi Tel Aviv: P. Rajković – Shpungin, Ben Chaim I, Babin, Davidzada – Dor Peretz, Battocchio, Yeini (C) – T.-S. Sušić, Kjartansson, Blackman.
    Náhradníci: Daniel – Atzili, Atar, Tibi, Filipenka, Altman, Avraham Rikan.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu tretieho kola skupinovej fázy Európskej ligy. Kazašský šampión FC Astana privíta na domácom trávniku izraelský Maccabi Tel Aviv.

    FC Astana figuruje po dvoch zápasoch na poslednej štvrtej priečke A-skupiny so ziskom jediného bodu a nepriaznivým skóre 2:4. Klub z kazašskej metropoly odštartoval svoje pôsobenie v skupinovej fáze prehrou 1:3 na ihrisku favorizovaného Villarrealu, kde dlho živil nádej na body. O niečo úspešnejšia bola Astana v druhom dueli. V domácom prostredí remizovala so Slaviou Praha 1:1. V kazašskej Premier League však FC Astana nemá konkurenciu. Štyri zápasy pred koncom súťaže má pred druhým tímom náskok štyroch bodov a jeden duel k dobru.

    Maccabi Tel Aviv predvádza lepšie výkony takisto na domácich trávnikoch. Po siedmich kolách izraelskej najvyššej súťaže sa nachádza na tretej priečke so stratou troch bodov na lídra z Haify. V skupine Európskej ligy je Maccabi takisto na treťom mieste so ziskom jediného bodu a skóre 0:1. Tel Aviv najskôr neuspel v Prahe, kde prehral so Slaviou 0:1, ale potom doma remizoval s Villarrealom 0:0. V aktuálnom ročníku preto stále čaká na strelenie gólu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 33. Twumasi (pen.), 42. Twumasi, 48. Kabananga, 53. Kabananga

    Karty:   13. Mužikov (ATN), 61. Šitov (ATN) – 33. Dor Peretz (MTA), 40. Blackman (MTA)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 10:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:10.
    FC Astana: Erić – Šitov, Logviněnko, Aničić, Šomko – Murtazajev (74. Tomasov), Bejsebekov, Majeuski, Twumasi – Mužikov (68. Grahovać) – Kabananga.
    Náhradníci: Mokin – Grahovać, Despotović, Tomasov, Tagybergen, Malij, Postnikov.

    Maccabi Tel Aviv: P. Rajković – Shpungin, Ben Chaim I, Babin, Davidzada – Dor Peretz (46. Avraham Rikan), Battocchio, Yeini (C) – T.-S. Sušić (46. Atar), Kjartansson (75. Tibi), Blackman.
    Náhradníci: Daniel – Atzili, Atar, Tibi, Filipenka, Altman, Avraham Rikan.