Karabach – Atlético Madrid 0:0 (kon.) | Barcelona – Olympiakos 3:1 (kon.) | Juventus – Lisabon 2:1 (kon.)
Chelsea – AS Rím 3:3 (kon.) | Bayern – Celtic 3:0 (kon.) | Anderlecht – Paríž 0:4 (kon.)
Benfica – Manchester United 0:1 (kon.) | CSKA Moskva – Bazilej 0:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:0 (2:0)
Celtic Glasgow
Streda 18.10.2017, 20:45 • Allianz Arena, München • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    FC Bayern Mníchov

    "Bavori" sa nachádzajú na druhom mieste svojej skupiny B so ziskom troch bodov a vyrovnaným skóre 3:3. Hneď na úvod si doma hladko poradili s Anderlechtom výsledkom 3:0, keď sa postupne trafili Lewandowski, Thiago a Kimmich. V druhom stretnutí to ale bolo o niečo horšie, pretože na pôde PSG rozdielom triedy prehrali. Práve francúzsky tím skupiny bez stratu bodu vedie.

    V domácej Bundeslige sa Bayern po výmene trénera, keď Carla Ancelottiho nahradil Jupp Heynckes, veľmi dobre naladil na ďalšie kolo Ligy majstrov, keď doma rozstrieľal Freiburg 5:0. V tabuľke je z toho ale iba druhé miesto, dva body za Borussiou Dortmund.

    Celtic FC

    Vyzerá to tak, že škótsky majster sa pobije s tým belgickým, Anderlechtom, o to, kto pôjde z tretieho miesta do Európskej ligy. Akýkoľvek bodový zisk Celticu v Allianz Arene by bol veľkým prekvapením, ktoré sa neočakáva, ale kto vie... lopta je guľatá, tak uvidíme. Každopádne, zverenci Brendana Rodgersa majú na konte tri body, rovnako, ako nemecký veľkoklub, avšak pasívne skóre 3:5.

    "Nakladačku" totiž Celtic dostal hneď na úvod, keď doma 0:5 podľahol PSG. Následne sa opravil v Belgicku, RSC Anderlecht "pukol" 3:0. Do čierneho sa trafili Griffiths a Sinclair, Mbodji si dal vlastný gól.

    Celtic v minulej sezóne škótskej najvyššej súťaže neprehral ani jeden zápas a niečo podobné sa pokúsi zopakovať aj teraz. Zatiaľ sa mu to darí, po deviatich kolách je prvý s 23 bodmi, rovnako ako druhý Aberdeen. Má sedem výhier a dve remízy.

     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba – Rudy, Th. Alcântara – Robben, T. Müller, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Süle, James Rodríguez, Rafinha, Arturo Vidal, Tolisso, Friedl.

    Celtic FC: C. Gordon – Gamboa, Lustig, Boyata, Tierney – S. Brown, Ntcham – Roberts, Armstrong, Sinclair – Griffiths.
    Náhradníci: de Vries – N. Bitton, M. Dembele, Rogic, Ajer, C. McGregor, Forrest..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Bayern sa od začiatku zápasu drží na lopte a svojou typickou kombináciou ju nechce požičať súperovi. Uvidíme, či Bavori na Celtic vyletia a pokúsia sa o rýchly gól.
     
    2
    Kingsley Coman sa postaral o prvú strelu tohto stretnutia, lenže jeho pokus defenzíva hostí zrazili na prvý rohový kop zápasu.
     
    3
    Z rohu sa domácim futbalistom nepodarilo presadiť, pri lopte teda prvýkrát na dlhší časový úsek futbalisti zo Škótska. Muller si navyše v strede poľa pomohol faulom.
     
    4
    Boyatov nákop sa podarilo zastaviť defenzíve Bayernu Mníchov. Ten prešiel dopredu po ľavej strane, avšak pas skončil iba pri Gordonovi.
     
    6
    Robert Lewandowski dostal veľmi peknú kolmicu za obranu, takže loptu s naviezol do šestnástky, kde ešte prihral pod seba a po strele Thiaga lopta skončila v sieti. Nakoniec sa podľa bránkového rozhodcu guľatý nezmysel dostal pred prihrávkou Poliaka za čiaru.
    6.
     
    7
    Bayern naďalej pokračuje vo svojej ofenzívnej snahe. Lewandowski znova prebral loptu za obranou Celticu, v šestnástke po kontakte s Lustigom, ktorý ho potiahol za dres spadol. Penalta to nebude!
     
    8
    Robben prepasíroval loptu prihrávkou okolo niekoľkých hráčov až na os ihriska v šestnástke súpera, odtiaľ ju obrancovia Celticu dokázali odkopnúť.
     
    9
    Coman nedobehol dlhý pas na ľavej strane ihriska. Bayern napriek tomu pokračoval v snahe, nakoľko loptu okamžite získal. Kimmichov center sprava najprv neprešiel, ďalší pred Lewandowskim odvrátil Boyata.
     
    10
    Prvých desať minút je jednoznačne pod taktovkou Bayernu Mníchov. Celtic sa s loptou v podstate ešte ani nedostal na polovicu protivníka.
     
    12
    Hostia sa takmer dostali do prvej svojej šance v tomto stretnutí, avšak finálna prihrávka, ktorá smerovala na Griffithsa, nakoniec išla o nejaký priestor vedľa.
     
    13
    Robben poslal krásnu kolmicu do pokutového územia, kde si Coman loptu prebral, ale vystreliť nedokázal. To sa podarilo až Kimmichovi, ktorého pokus mieril vedľa.
     
    14
    David Alaba sa na center pripravoval dosť dlho, našiel však iba Tierneyho. Bayern ostáva na polovici súpera a pokračuje v kombinácii.
     
    14
    Tentokrát sa Coman predral po krídle až do šestnástky, jeho center do druhej vlny zastavil Gamboa, no iba tak, že predložil loptu do veľkej šanci Alabovi, ktorý z prvej prestrelil.
    14.
     
    15
    Bayern Mníchov to znova skúšal po ľavej strane, dvojica Coman – Alaba tentoraz narazila na sformované bloky. Domáci otočili hru doprava.
     
    16
    Coman získal roh, na ktorý si naskakoval Joshua Kimmich. Jeho pokus neprešiel, takže prišla kontra. Sinclair veľmi pekne potiahol loptu až do šestnástky, trafil prvého obrancu pred sebou.
     
    17
    Bayern dal gól!
    Tlak domácich je odmenený. Po centri sprava sa najskôr Celtic ubránil, no ďalší pas už našiel hlavu Lewandowskeho. Toho ešte skvele prečítal Gordon, na dorážku od THOMASA MÜLLERA už nárok nemal.
    17. Thomas Müller (BAY) - 1:0
     
    19
    Ofenzívna aktivita Bayernu neprestáva ani po strelenom góle, ale Celticu sa v tejto chvíli darí lepšie odolávať valiacim sa lavínam súpera.
     
    20
    Griffiths si hľadal miesto v pokutovom území, aby sa dostal k centru tesne nad zemou z ľavej strany. Pas Tierneyho dokázal však včas odkopnúť Boateng.
     
    21
    Robben našiel v pokutovom území Mullera. Ten ešte prihrával pod seba na hranicu malého vápna, lopta sa až k Lewandowskemu nedokázala dostať.
     
    22
    Kimmich poslal loptu z rohového kopu po trávniku na hranicu šestnástky, kam si rýchlo nabehol Robert Lewandowski, no z prvej mieril vysoko nad.
     
    23
    Celtic sa stále snaží dostať do stretnutia, čo mu však vôbec nejde. Teraz síce chvíľu dlhšie drží loptu, ale nevyzerá to tak, že mu to bude niečo platné.
     
    24
    Kingsley Coman bol úplne sám medzi dvomi obrancami Celticu asi desať metrov pred šestnástkou, takže aspoň vystrelil. Brankára Gordona len pozdravil.
     
    25
    Bayern sa vo svojom ofenzívnom šantení upokojil, stále si však Celtic musí dávať veľký pozor na to, ako sa budú správať jeho obrancovia.
     
    26
    Scott Sinclair chcel potiahnuť loptu po ľavej strane, v tejto aktivite ho zastavil ofsajd. Na druhej strane centroval Alaba, Lewandowski hlavičkoval vedľa brány.
     
    27
    Hrá sa v strede ihriska, loptu majú na kopačkách futbalisti Celticgu Glasgow. Ich hra je ale smerom dopredu totálne nulová.
     
    28
    Kimmich neprihrával smerom na Hummelsa práve po zemi, takže stopér Bayernu využil situáciu a hlavou prihral svojmu brankárovi Ulreichovi.
     
    29
    Bayern dal gól!
    Boatengov pas našiel na rohu malého vápna voľného Comana, ten sa ešte snažil prihrať pod seba. Táto aktivita síce nevyšla, avšak práve mladý Francúz chvíľu na to centroval z krídla a JOSHUA KIMMICH poslal loptu z prvej krásnou hlavičkou až do siete za bezmocného Gordona.
    29. Joshua Kimmich (BAY) - 2:0
     
    30
    Robert Lewandowski sa mohol zapísať na streleckú listinu a zvýšiť skóre už na 3:0, jeho tvrdú strelu však brankár Craig Gordon dokázal zneškodniť.
     
    33
    Bayern získal rohový kop, z ktorého síce nezahrozil, ale Griffiths tesne pred vlastnou šestnástkou fauloval Boatenga, takže z toho bude zaujímavá pozícia pre priamu strelu.
     
    34
    K lopte sa postavil Lewandowski, nasmeroval ju iba do múru. Bayern ale ostáva na súperovej polovici a naďalej sa snaží niečo vymýšľať.
     
    35
    Center Alabu zašiel iba ku Gamboovi, ktorý loptu zrazil na roh. Center Kimmicha bol vysoký, navyše si faulom pomohol Muller.
     
    37
    Coman sa snažil dostať sa do šestnástky z ľavej strany, odkiaľ hľadal Lewandowskeho, no poľský útočník sa k lopte nedostal skôr, než Tierney.
     
    38
    Lustig perfektne prečítal situáciu vo svojom vápne, kedy predskočil súpera a k lopte sa dostal ako prvý. Okamžite ju odpratal preč.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Patrick Roberts (Celtic FC).
     
    40
    Tierney na zemi zastavil sklzom na loptu Robbena, Alaba zrazeným centrom získal roh. Po pase od Kimmicha hostia dostali guľatý nezmysel až k Ulreichovi.
     
    41
    Robben v pokutovom území uvoľnil spoluhráča, vystavil ho do ofsajdu. Vzápätí Lustig ubránil Lewandowskeho aj za cenu rohu pre Bayern.
     
    42
    Centrovaný pas sa podarilo hosťom dostať do bezpečia a dokonca chceli po krídle aj zahroziť. Dozadu sa vrátil Arjen Robben, naozaj on a loptu získal späť pre spoluhráčov.
     
    43
    David Alaba roztancoval Gambou, prihral do malého vápna, kde číhal aj Robert Lewandowski, no prvý bol pri lopte odkopávajúci Boyata.
     
    44
    Ofsajd zastavil ďalšiu akciu Bayernu Mníchov, Celtic sa ale iba s problémami dostáva z vlastnej polovice. Možno to bude ľahšie po faule na Ntchama.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Bayern Mníchov totálne ovládol prvý polčas. Hlavne po hernej stránke bol Celtic iba divákom, ktorý sa pozeral na hru nemeckého majstra. Do siete Craiga Gordona padli tri lopty, dvakrát gól platil. O presné zásahy sa postarali Müller a Kimmich.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Patrick Roberts vyskúšal šťastie zaujímavým pokusom spoza pokutového územia, jeho rana však priestor brány Ulreicha minula.
     
    49
    Robben vyzval na beh do šestnástky súpera Lewandowskeho, avšak ten už nedokázal uvoľniť Mullera, takže Bayern o loptu poľahky prišiel.
     
    50
    Celtic sa drží na lopte v strede ihriska a bude môcť pokračovať aj ďalej, Alaba si totiž nedovolene pomohol voči Robertsovi.
     
    51
    Zlá rozohrávka hostí mohla dať domácim futbalistom šancu na skórovanie. Robben však strieľal iba do hráčov pred sebou, získal roh.
     
    51
    Bayern dal gól!
    MATS HUMMELS si nabehol do ideálnych partií šestnástky, kam dostal center od Robbena z rohového kopu a hlavou poslal loptu k žrdi.
    51. Mats Hummels (BAY) - 3:0
     
    53
    Tierney získal loptu v šestnástke súpera od Thiaga, dostal ju až na hranicu malého vápna, odkiaľ vystrelil svojou slabšou pravačkou len do brankár Ulreicha.
     
    54
    Kingsley Coman sa po krídle prešmykol až do pokutového územia protivníka, no nakoniec bol tak blízko Gordonovi, že škótsky brankár loptu bez problémov zasiahol.
     
    55
    Robert Lewandowski sa druhýkrát v stretnutí postavil k rozohrávke priameho kopu, ktorý získal Thiago, lenže poľský útočník znova nastrelil loptou iba múr.
     
    56
    Bayern sa v druhom polčase nedostal do takého tlaku, aký predvádzal v prvom dejstve. Teraz sa o to snaží, Celtic je zavretý vo svojej šestnástke.
     
    57
    Domáci to skúšali pravou stranou, odkiaľ dlho neprichádzal center, až ho nakoniec vyslal Kimmich. Získal rohový kop.
     
    58
    Joshua Kimmich sám rohový kop aj zahrával, svojím centrovaným pasom spoluhráčov, ktorí by mohli zakončovať, nenašiel.
     
    59
    Muller dobehol loptu v pokutovom území, okamžite ju poslal pod seba, lenže jeho prihrávku sa podarilo Gordonovi vyraziť do bezpečia.
     
    60
    Po dlhšom čase v ofenzívnej akcii aj Celtic, pokus Ntchama spoza veľkého vápna sa medzi tri žrde spratať nedokázal.
     
    61
    Arjen Robben sa dostal k hlavičke po rohovom kope, jeho pokus v poslednej chvíli na bránkovej čiare zastavil Kostaričan Gamboa. Už to mohlo byť o štyri góly.
     
    62
    Robert Lewandowski rozvlnil sieť, pretože po centri Alabu voľný na malom vápne dostal loptu do siete, lenže o tento akt sa postaral z ofsajdovej pozície.
    62.
     
    63
    Vtipný moment, pretože DJ na štadióne aj napriek neuznaní gólu naďalej hral melódiu, ktorou sa oslavujú v Mníchove góly a hlásateľ chcel vyzvať fanúšikov, aby zakričali meno strelca. Niekedy počas hlásenia sa zasekol a uvedomil si, že gól neplatil.
     
    64
    Celtic chystá dvojité striedanie. Uvidíme, či to pomôže aspoň ako-tak zmeniť obraz hry.
     
    65
    Striedanie v tíme Celtic FC: z ihriska odchádza Leigh Griffiths, prichádza Moussa Dembele.
    Striedanie v tíme Celtic FC: z ihriska odchádza Stuart Armstrong, prichádza Thomas Rogic.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thiago Alcântara, prichádza Arturo Vidal.
     
    68
    Celtic drží loptu na svojich kopačkách a dokonca na polovici súpera, lenže k bráne Ulreicha ho už obrancovia Bayernu Mníchov nepúšťajú.
     
    69
    Tom Rogič chcel zrýchliť hru kolmou prihrávkou do pokutového územia, v poslednej chvíli zasiahol Boateng a odkopol za autovú čiaru.
     
    70
    Kieran Tierney z ničoho nič vyslal prudký projektil spred pokutového územia, ktorým poriadne natiahol Ulreicha. Ten sa proti lopte smerujúcej do rohu brány hodil, nakoniec ju nezasiahol a skončila nad.
    70.
     
    71
    Scott Sinclair dočahol center sprava, hlavou loptu nedokázal poslať na bránu. Navyše, všetko prerušil ofsajdový hvizd.
     
    72
    Thomas Muller spadol v krídelnom priestore po kontakte s Tierneym. Faul sa síce pískal, avšak Bayern poslal loptu smerom do stredu ihriska.
     
    73
    Arjen Robben vybojoval rohový kop a ten aj sám zahral. Nepodarilo sa mu však nájsť spoluhráčov, futbalistu Celticu loptu bleskurýchle odpálili preč.
     
    74
    Arjen Robben vyslal z vnútra šestnástky súpera technickú strelu, s ktorou si Gordon síce veľmi ťažko, ale predsa len poradil. O dorážku sa mohli postarať hneď dvaja hráči, lopta prešla pomedzi Lewandowskeho a Mullera.
     
    75
    Veľká možnosť aj na druhej strane. Dembelé si loptu spracoval na hrancii šestnástky a nakoľko sa obrancovia domácich zabudli, tak sa dostal až pred Ulreicha, ten predviedol skvelý zákrok. Následný prišiel po okamžitej dorážke Rogiča do druhej strany.
     
    76
    Ulreich takmer spravil veľkú chybu pri rozohrávke, keďže loptu nasmeroval na Dembelého. V poslednej chvíli všetko vyriešil obranca Boateng.
     
    77
    Joshua Kimmich centroval z pravej strany, jeho pas skončil v rukaviciach brankára Craiga Gordona.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza James Rodríguez.
    Striedanie v tíme Celtic FC: z ihriska odchádza Patrick Roberts, prichádza James Forrest.
     
    79
    Po centri z rohového kopu od Arjena Robbena hlavičkoval Mats Hummels, svoj pokus nasmeroval vedľa brány Craiga Gordona.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Joshua Kimmich, prichádza Rafinha.
     
    81
    Začala sa posledná fáza stretnutia, ktoré Bayern takmer s určitosťou vyhrá. Uvidíme, či skóre ostane nezmenené, alebo sa ešte pohne.
     
    82
    Dobrá strela Forresta z uhlu cez obrancu Hummelsa išla medzi tri žrde, brankár Ulreich musel loptu vyrážať do bezpečia.
     
    84
    Zápas sa už ako keby len dohrával. Oba tímy sa síce snažia niečo smerom dopredu vymýšľať, ale je vidieť, že je to už len preto, aby "reč nestála".
     
    85
    Mats Hummels vyskúšal strelu z diaľky a vôbec nebola márna, no ani nijak extra nebezpečná. Brankár Craig Gordon aj tak musel zasiahnuť.
     
    86
    Scott Sinclair zrazeným pokusom dostal loptu do siete, jeho presný zásah však pre previnenie sa voči pravidlám neplatí. Anglický krídelník si loptu prebral v ofsajde.
    86.
     
    87
    Arturo Vidal vystrelil veľmi nebezpečne spred pokutového územia Celticu, loptu nasmeroval niekoľko čísel nad bránu Craiga Gordona.
     
    88
    James Rodríguez poslal nádhernú loptu za obranu súpera do šestnástky na Vidala, ktorý z otočky vystrelil z voleja presne do stredu brány, kde našiel Gordona.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Thomas Muller dostal presný center na hranicu malého vápna, kde sa vyšplhal vysoko do vzduchu a krásnou hlavičkou takmer prekonal Craiga Gordona. Toho od inkasovania zachránil famózny zákrok.
     
    90+3
    Scott Sinclair si prebral loptu v šestnástke súpera, kde si zasekol jedného obrancu, lenže Boateng mu loptu uchmatol.
    90+3.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Bayern Mníchov bol hlavne v prvom polčase dominantným tímom, čo potvrdil dvomi gólmi. V druhom polčase hru kontroloval aj napriek tomu, že Celtic nejaké šance mal. Skóre na 3:0 ale nakoniec uzavrel Hummels.

    Ja sa s vami lúčim a prajem vám dobrú noc. (22:37:54)

    Matej Kubove

    Góly: 17. T. Müller, 29. Kimmich, 51. Hummels

    Karty:   39. Roberts (CEL)


    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich (80. Rafinha), J. Boateng, Hummels, Alaba – Rudy, Th. Alcântara (67. Arturo Vidal) – Robben, T. Müller (C), Coman (78. James Rodríguez) – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Süle, James Rodríguez, Rafinha, Arturo Vidal, Tolisso, Friedl.

    Celtic Glasgow: C. Gordon – Gamboa, Lustig, Boyata, Tierney – S. Brown (C), Ntcham – Roberts (78. Forrest), Armstrong (65. Rogic), Sinclair – Griffiths (65. M. Dembele).
    Náhradníci: de Vries – N. Bitton, M. Dembele, Rogic, Ajer, C. McGregor, Forrest.