Karabach – Atlético Madrid 0:0 (kon.) | Barcelona – Olympiakos 3:1 (kon.) | Juventus – Lisabon 2:1 (kon.)
Chelsea – AS Rím 3:3 (kon.) | Bayern – Celtic 3:0 (kon.) | Anderlecht – Paríž 0:4 (kon.)
Benfica – Manchester United 0:1 (kon.) | CSKA Moskva – Bazilej 0:2 (kon.)
koniec
Juventus Turín
2:1 (1:1)
Sporting Lisabon
Streda 18.10.2017, 20:45Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Juventus Turín dnes svojim výkonom rozhodne neoslnil, no napokon v domácom prostredí vydrel tri body po víťazstve 2:1 nad Sportingom Lisabon. O rozhodujúci presný zásah sa v závere stretnutia postaral Mario Mandžukić. Sporting však dnes predviedol veľmi výkon, za ktorý sa rozhodne hanbiť nemusí. Favoritovi tohto zápasu to rozhodne poriadne skomplikoval. To je nadnes odo mňa už všetko, prajem vám dobrú noc! (22:41:51)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hostia ešte dostali možnosť zahrávať jednu štandardnú situáciu, Bruno Fernandes však tentokrát nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov, a tak sa Sportingu napokon vyrovnať nepodarilo.
     
    90+3
    Záver stretnutia priniesol dve obrovské príležitosti, keď sa o pár desiatok sekúnd po Doumbiovej príležitosti dostal do šance na opačnej strane aj Gonzalo Higuaín, ktorý vyprášil rukavice pripraveného Ruia Patrícia.
     
    90+2
    Tak pozor! Sporting mohol v nadstavenom čase z ničoho nič vyrovnať! Bruno Fernandes krásne zatočil loptu na vzdialenejšiu žrď, kde číhal Seydou Doumbia, no ten jeho center len tesne minul!
     
    90+1
    Momentálne už plynie úvodná minúta z celkového počtu 180 sekúnd nadstaveného času.
     
    90
    Tento center do pokutového územia od Miralema Pjanića však bol absolútne nevydarený, následne sa navyše Juan Cuadrado previnil nedovoleným zákrokom.
     
    90
    Gonzalo Higuaín padá po súboji so Sebastiánom Coatesom, domáci majú k dispozícii štandardnú situáciu zo vzdialenosti asi 25 metrov.
     
    89
    Dybala sa pokúsil loptu dostať do pokutového územia, tá sa napokon odrazila na kopačky hostí, ktorí ju však opäť len odovzdali futbalistom Juventusu.
     
    88
    Juventus sa snaží kontrolovať hru a v tomto momente dokonca po dobrej práci Paula Dybalu dokázal vybojovať rohový kop, vďaka čomu domáci ušetria nejaké tie sekundičky vo svoj prospech.
     
    87
    Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Rodrigo Battaglia, prichádza Seydou Doumbia.
     
    87
    Rui Patrício to teraz skúsil dlhým nákopom až na Basa Dosta, no Holanďan sa nechal nachytať do ofsajdovej pasce domácej defenzívy.
     
    86
    Hostia sa ešte pokúsia o vyrovnávajúci gól, útočníci Juventusu však teraz odvádzajú dobrú prácu, keď napádajú rozohrávku súpera už od jej počiatku.
     
    85
    Treba povedať, že Sporting Lisabon v doterajšom priebehu zápasu bol favorizovaným domácim minimálne vyrovnaným súperom a z pohľadu nezaujatého diváka by tomuto zápasu rozhodne viac svedčala remíza.
    84. Mario Mandžukić (JUV) - 2:1
     
    84
    Juventus Turín dal gól! Domáci boli trpezliví, až sa im to napokon vyplatilo. Alex Sandro odcentroval cez Picciniho, lopta prepadla takmer celým pokutovým územím, kde sa cez Mathieua presadil MARIO MANDŽUKIĆ a Chorvát tak dostáva svoj tím do vedenia!
     
    83
    Giorgio Chiellini sa pred pokutovým územím hostí previnil útočným faulom, za ktorý vidí z rúk Michaela Olivera žltú kartu.
     
    82
    Po zblokovanej strele Paula Dybalu spoza pokutového územia sa lopta dostala späť do blízkosti Ruia Patrícia, no Gonzalovi Higuaínovi ju z nohy odkopol Jeremy Mathieu. Ďalší roh v prospech domácich.
     
    81
    Po prihrávke od Alexa Sandra sa do pokutového územia dostal Blaise Matuidi, ani on však nedokázal odcentrovať cez dnes pozorne brániaceho Cristiana Picciniho. Uvidíme ďalší rohový kop Starej dámy.
     
    80
    Juventus sa v posledných minútach len bránil, no v záverečnej desaťminútovke bude musieť zvýšiť obrátky, ak chce dnes pred vlastnými fanúšikmi zabrať naplno.
     
    79
    Alex Sandro odcentroval cez Cristiana Picciniho, Rui Patrício trochu zazmätkoval a loptu, ktorú mal bez problémov kryť pri svojej žrdi napokon nadvakrát chytil až za čiarou, a tak je z toho lacný rohový kop v prospech domácich.
     
    78
    Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Fábio Coentrão, prichádza Jonathan Silva.
     
    76
    Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Gelson Martins, prichádza Joao Palhinha.
     
    75
    Posledné desiatky sekúnd pomerne prekvapivo patria futbalistom Sportingu Lisabon, Fábio Coentrão však teraz loptu na Basa Dosta neprestrčil.
     
    74
    Tak teraz sme videli niekoľko tvrdých vzdušných súbojov, všetko to vyvrcholilo napokon nepresnosťou do Bruna Fernandesa a vhadzovaním v prospech Juventusu.
     
    73
    William Carvalho zaujímavo točil loptu z pravej strany pred pokutové územie, tá však mierila len na päty Basa Dosta a Blaise Matuidi ju odpratal aspoň do autu.
     
    72
    Hostia túto štandardnú situáciu rozohrali nakrátko, napokon však predsa len prišlo k centru Gelsona Martinsa, lopta ale skončila len pri Giorgiovi Chiellinim.
     
    71
    Hráči Sportingu znova dokázali vyvinúť tlak na defenzívu Juventusu, prišlo tam aj k nedovolenému zákroku zo strany domácich a tak si Gianluigi Buffon musí opäť postaviť múr z niekoľkých svojich spoluhráčov.
     
    70
    Paulo Dybala napokon našiel presným centrom hlavu Maria Mandžukića, ktorý však aj toto hlavičkové zakončenie namieril len do miest, kde stál pripravený Rui Patrício.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Stefano Sturaro (Juventus Turín).
     
    69
    Juventus zaútočil prostredníctvom Paula Dybalu, po zákroku Jeremyho Mathieua bude nasledovať rohový kop v prospech domáceho celku, ktorý rozohrá sám Dybala.
     
    67
    Andrea Barzagli zatiaľ zastupuje Mehdiho Benatiu v strede obrany Juventusu dobre, keď aj taký neprehliadnuteľný útočník ako je Bas Dost je v druhom polčase zatiaľ absolútne vypojený z hry.
     
    66
    Tak napokon aj v druhom polčase sledujeme nie príliš okulahodiaci futbal s minimom vyložených príležitostí na jednej či druhej strane. Pre oboch gólmanov je to tak dnes pomerne smolný duel, keď napriek tomu, že nemali príliš veľa roboty, už raz vyťahovali loptu zo svojej siete.
     
    65
    Sporting útočil po ľavej strane, Marcos Acuňa sa však cez Stefana Sturara neprebil a navyše nevybojoval pre svoj tím ani len autové vhadzovanie.
     
    64
    Po centri Miralema Pjanića sa do hlavičkového zakončenia dostal Giorgio Chiellini, no bránu Ruia Patrícia netrafil, a tak aj približne 25 minút pred koncom zápasu zostáva stav nerozhodný.
     
    63
    Gonzalo Higuaín centroval do pokutového územia, kde bol Mario Mandžukić, ktorý napokon pre svoj tím po dobrej práci telom vybojoval aspoň rohový kop.
     
    61
    Domáci striedajú po druhýkrát v zápase. Z ihriska odišiel stredopoliar Sami Khedira a pri striedaní post za post ho nahradil Blaise Matuidi.
     
    60
    Sporting tak mal zaujímavú príležitosť na ohrozenie brány Juventusu, no o tú sa napokon sám pripavil, keď sa do ofsajdovej pasce nachytal Gelson Martins.
     
    59
    Cristiano Piccini podporil útok svojho tímu, odovzdal loptu Brunovi Fernandesovi, ktorý však neprešiel individuálne cez Alexa Sandra. Piccini však môže aspoň vhadzovať v blízkosti šestnásky domácich.
     
    58
    Po Martinsovom centri sa do šance pretláčal Sebastián Coates, no Michael Oliver videl jeho previnenie voči pravidlám, a tak píska v neprospech hosťujúceho tímu.
     
    57
    Gelson Martins je dnes jedným z najlepších futbalistov na trávniku. Teraz svojim dravým prienikom vybojoval pre Lisabončanov štandardnú situáciu v pomerne zaujímavej vzdialenosti od brány Gianluigiho Buffona.
     
    56
    Turínčania sa snažili vyvinúť tlak na defenzívu Sportingu, no Sami Khedira narazil v na Rodriga Battagliu, ktorý mu loptu napokon dokázal odobrať.
     
    55
    Veľmi kvalitný center poslal do pokutového územia Sportingu Alex Sandro, no loptu napokon nezasiahol ani jeden z jeho spoluhráčov, tá skončila až v aute, vhadzujú hostia.
     
    54
    Michael Oliver píska útočný faul Sportingu, konkrétne Sebastiana Coatesa, ktorý vo výskoku v pokutovom území Juventusu zasiahol Andreu Barzagliho.
     
    53
    Znova Gelson Martins. Teraz sa snažil vybojovať rohový kop od Giorgia Chielliniho, no domáci stopér osvedčil svoje mimoriadn skúsenosti a štandardnú situáciu v propsech súpera nedopustil.
     
    52
    Lisabončania dnes už po niekoľkýkrát ťahali svoj útok cez šikovného Gelsona Martinsa, ten však v tomto prípade stroskotal na defenzíve Juventusu. Hostia však budú môcť aspoň vhadzovať.
     
    51
    Na zemi zostáva ležať Paulo Dybala, ktorý teraz schytal kopanec do hlavy od Sebastiána Coatesa potom, čo sa ocitol na zemi po šprintérskom súboji práve s týmto obrancom Sportingu.
     
    50
    Juventus si nevytvoril po tejto štandardnej situácii žiadnu nebezpečnú príležitosť ani potom, čo zostal usadený pred pokutovým územím súpera.
     
    49
    Paulo Dybala roztiahol hru doprava, kde bol Juan Cuadrado, jeho center však vyriešil Rui Patrício, ktorý loptu odvrátil na prvý rohový kop v druhom polčase.
     
    48
    Loptu na svojich kopačkách držia v týchto momentoch hostia, ktorí to skúšajú najmä po ľavej strane, kde operuje Fábio Coentrão. Ten posielal do pokutového územia center, no Bas Dost ho v náročnej pozícii nasmeroval len vedľa brány domácich.
     
    47
    Tak v úvodných sekundách druhej polovice stretnutia to vyzerá, že by sme sa mohli dočkať záživnejšieho priebehu zápasu, ako tomu bolo v prvom polčase. Oba tímy teraz totiž podnikli pokus o rýchly protiútok, no defenzívy na obidvoch stranách zapracovali príkladne.
     
    46
    Sporting začal druhý polčas veľmi aktívne, keď svoj úvodný útok doviedol až k zakončeniu. Bruno Fernandes však bránu Gianluigiho Buffona svojim projektilom minul.
     
    46
    Cez polčas musel Massimiliano Allegri pristúpiť k jednej pravdepodobne vynptenej zmene. Na ihrisku už nevidíme obrancu Mehdiho Benatiu, ktorého nahradil Andrea Barzagli.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas stretnutia medzi Juventusom Turín a Sportingom Lisabon mal prekvapujúci úvod. Domáci pôsobili v úvode zápasu trochu nekoncentrovane, za čo napokon aj pykali, keď si po dobrej práci Gelsona Martinsa zrazil loptu do vlastnej siete Alex Sandro. Turínčanom sa v nasledujúcom priebehu podarilo aspoň vyrovnať, keď sa exkluzívnym priamym kopom prezentoval Miralem Pjanić. Ak nechce Juventus stratiť kontakt v tabuľke s FC Barcelona, dnes potrebuje jednoznačne zvíťaziť. Tak uvidíme, či sa mu v druhom polčase podarí proti kvaltine hrajúcim Lisabončanom strhnúť tri body na svoju stranu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Stará dáma chcela nadstavený čas využiť ešte na strelenie vedúceho gólu, Gonzalo Higuaín si však v hlavičkovom súboji v pokutovom území pomáhal proti Sebastiánovi Coatesovi rukami.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať ešte jedna minúta.
     
    44
    O pár desiatok sekúnd neskôr rozohrávali domáci po nedovolenom zákroku jedného z hráčov Sportingu štandardnú situáciu, Miralem Pjanić však svojim centrom do pokutového územia tentokrát našiel len Ruia Patrícia.
     
    43
    Turínčania vyslali dopredu Gonzala Higuaína, ktorý bol síce v náročnej pozícii proti Cristianovi Piccinimu, no napokon vybojoval pre svoj tím aspoň rohový kop.
     
    42
    Po pár minútach odmlky zaútočili aj futbalisti Sportingu, keď hlavičkoval Sebastian Coates, no jeho pokus bol mimoriadne nevydarený a lopta letela až medzi divákov na tribúne za Gianluigim Buffonom.
     
    40
    Giorgio Chiellini hľadal na ľavom krídle Maria Mandžukića, toho však dnes už po niekoľkokýkrát dobe od lopty dostavil Cristiano Piccini, ktorý Chorváta nepustil s loptou do nebezpečnej pozície.
     
    39
    Juventus v posledných minútach stále viac tlačí na defenzív súpera a začína mať priebeh zápasu pod absolútnou kontrolou. Uvidíme, či sa mu podarí streliť aj vedúci gól, ktorým by otočil vývoj zápasu vo svoj prospech.
     
    37
    Ďalším potrestaným hráčom so žltou kartou je stredopoliara Sportingu Lisabon Bruno Fernandes, ktorý si nedovolene "vyšliapol" na Miralema Pjanića.
     
    36
    Tak ako sme predpokladali, Mehdi Benatia pokračuje v zápase, loptu držia teraz na kopačkách hostia z Portugalska, defenzíva Juventusu sa však už z nečakaného úderu v úvode zápasu spamätala.
     
    35
    Na malú chvíľu sa nehrá, keďže hlavný rozhodca Michael Oliver si všimol na trávniku ležať Mehdiho Benatiu, ktorý bude potrebovať krátke ošetrenie. Potom by však mal pokračovať v hre.
     
    34
    William Carvalho odovzdal loptu Marcosovi Acuňovi, ten sa však k centru nedostal, keďže narazil na dobre pozične pracujúceho Stefana Sturara. Lisabončania budú mať k dispozícii aspoň autové vhadzovanie.
     
    33
    Posledné minúty jednoznačne ukazujú, že prevahu začína získavať na sovju stranu domáci tím, ktorý stále viac tlačí na defenzívu Sportingu Lisabon.
     
    32
    Sami Khedira dobre videl na pravej strane rozbehnutého Paula Dybalu, no ten napokon loptu na ihrisku nestihol a vhadzovať tak môžu znova domáci.
     
    31
    Juan Cudarado tentokrát prihrávkou na hranicu pokutového územia našiel len jedného zo súperov a Sporting znova vyrazil do rýchleho protiútoku cez Gelsona Martinsa. Ten však pravdepodobne netrafil loptu tak, ako by si predstavoval a tá napokon tesne minula bránu Gianluigiho Buffona.
     
    30
    Juventusu strelený gól mimoriadne pomohol a už mohol vyhrávať. Juan Cuadrado vnikol do pokutového územia, prihrával pod seba na Maria Mandžukića a ten len veľmi tesne minul bránu hostí!
    29. Miralem Pjanić (JUV) - 1:1
     
    29
    Juventus Turín dal gól! Tak toto bol výstavný kúsok. O exekúciu priameho kopu sa postaral sám faulovaný Bosniak MIRALEM PJANIĆ a trafil to ideálne ponad múr. Rui Patrício nemal žiadnu šancu.
     
    28
    Rodrigo Battaglia teraz poriadne podkúril svojim spoluhráčom. Pred vlastným pokutovým územím totiž vo výskoku zasiahol lakťom do tváre Miralema Pjanića a tak bude mať Juventus príležitosť na zaujíamvú štandardnú situáciu.
     
    27
    Juan Cuadrado je dnes na pravej strane ofenzívy Juventusu veľmi aktívny. Znova sa pokúšal o individuálny prienik, no tentokrát to napokon nebude ani rohový kop v prospech jeho tímu.
     
    26
    Sami Khedira roztiahol hru doprava na Juana Cuadrada, ten zodvihol hlavu a pokúsil sa odcentrovať, napokon však napálil len pred sebou stojaceho Fábia Coentrãa.
     
    25
    Po 25 minútach hry registrujeme prvú žltú kartu. Vidí ju hosťujúci obranca Sebastián Coates, ktorý v sklze veľmi nepríjemne zasiahol Gonzala Higuaína.
     
    24
    Rodrigo Battagilia nemal v ofenzíve komu prihrať, a tak napriahol k strele spoza šestnástky. Trafil však len pred sebou stojaceho Mehdiho Benatiu.
     
    23
    Juventus v posledných minútach zlepšil pohyb po ihrisku a hneď je to na jeho hre vidieť. Alex Sandro sa snaží odčiniť nešťastný moment spred niekoľkých minút. Teraz pekne našiel Paula Dybalu, ktorého prízemná strela tesne minula pravú žrď Patríciovej brány.
     
    22
    Po štandardnej situácii znova zakončoval Mario Mandržukić, tentokrát sa však proti Sebastiánovi Coatesovi previnil nedovoleným zákrokom, ktorý neušiel pozornému oku hlavného rozhodcu Olivera.
     
    21
    Obrovská príležitosť Juventusu! Alex Sandro prestčil loptu na Paula Dybalu, ktorý ju prízemným prudkým centrom naservíroval Mariovi Mandžukićovi, Rui Patrício proti nemu dobre vybehol a vytečoval loptu na rohový kop.
     
    21
    Gelson Martins sa vyrútil do rýchleho protiútoku, dostal sa až do pokutového územia, kde ho však zastavila posledná inštancia v podobe Giorgia Chielliniho.
     
    20
    Paulo Dybala s Juanom Cuadradom predviedli kvalitný vysoký pressing, ktorým spôsobili defenzíve Lisabončanov veľké problémy a vybojovali loptu pre svoj tím. Miralem Pjanić ju však veľmi lacno stratil.
     
    19
    Sám Bruno Fernandes centroval do pokutového územia, defenzíva Turínčanov dokázala jeho loptu odvrátiť až na polovicu súpera, domáci sa však naďalej musia brániť.
     
    18
    Giorgio Chiellini sa teraz veľmi hnevá na rozhodcu Michaela Olivera, ktorý odpískal jeho nedovolený zákrok na Bruna Fernandesa. Nič to však nemení na tom, že Sporting Lisabon bude mať možnosť znova ohroziť bránu domácich.
     
    17
    No a už mohlo byť vyrovnané. Odrazená lopta z pokutového územia bola výzvou pre Samiho Khediru, ktorý ju napálil na bránu, no Rui Patrício si tento zákrok postrážil.
     
    16
    Center od ľavej rohovej zástavky napokon preletel celú šírku ihriska, Juan Cuadrado sa dostal do súboja s Marcosom Acuňom, ktorý ho poslal k zemi a Turínčania tak budú môcť zahroziť zo štandardnej situácie.
     
    15
    Mario Mandžukić bojoval na ľavej strane o loptu s Cristianom Piccinim, Juventus mal k dispozícii autové vhadzovanie, z ktorého napokon po dobrej práci Alexa Sandra vznikol rohový kop.
     
    14
    Lisabončanov strelený gól ešte viac osmelil, no tento center do pokutového územia nenašiel vysokého Basa Dosta, ale len rukavice Gianluigiho Buffona.
     
    13
    Juventus mal do týchto chvíľ síce loptu väčšinu času pod kontrolou, no stačilo jedno zaváhanie v strede poľa a prišiel trest zo strany Sportingu Lisabon. Domáci tak budú musieť v nasledujúcich minútach doťahovať.
    12. Aléx Sandro (SPL) - 0:1
     
    12
    Lisabon dáva gól! Tak to je obrovský šok na štadióne v Turíne. Domáci prepadli v strede poľa, lopta sa po peknej kolmici dostala až k Gelsonovi Martinsovi, ktorý ešte Buffona neprekonal, no loptu si následne nešťastne zrazil do siete ALEX SANDRO. Hostia sa tak dostávajú do prekvapujúceho vedenia.
     
    11
    Tak zatiaľ sledujeme veľmi nezáživný priebeh zápasu. Na oboch stranách chýba nejaká väčšia presnosť, ktorá by viedla aspoň k náznaku nebezpečnej príležitosti pred jednou, či druhou bránou.
     
    10
    Sporting znova útočil, tenotkrát po ľavej strane no napokon z toho po aktivite Gelsona Martinsa nič nebezpečné pre Gianluigiho Buffona nebolo. Pri lopte sú opäť domáci.
     
    9
    Alex Sandro nakopával loptu pred pokutové územie, tam ju však pred Mariom Mandžukićom postrážil Sebastián Coates, vznikol z toho protiútok Sportingu, no Gelson Martins svojim centrom našiel len Mehdiho Benatiu.
     
    8
    Juventus síce má loptu vo svojej moci, no zo strany jeho hráčov je to zatiaľ pomerne statické a chýba tam väčšia ochota ponúkať sa svojim spoluhráčom do kombinácie.
     
    7
    Mario Mandžukić si vypýtal na polovici ihriska faul od Cristiana Picciniho, následne chcel okamžite rozohrať a prekvapiť tak defenzívu súpera, Michael Oliver však vracia loptu na miesto priestupku.
     
    6
    Center Miralema Pjanića bol zrazený na rohový kop, po ktorom Turínčania zostali pred pokutovým územím, no ich ofenzívna aktivita sa pre túto chvíľu končí ofsajdovým postavením Giorgia Chielliniho.
     
    5
    Následne prešli domáci do proitútoku, loptu ťahal Juan Cuadrado, ktorý si ju narovnal na os ihriska, kde ho musel faulovať Rodrigo Battaglia, a tak uvidíme prvú nebezpečnú štandardnú situáciu pred pokutovým územím Sportingu.
     
    4
    Lisabončania začali tento zápas mimoriadne aktívne a robia svojim pohybom hráčom Juventusu veľké problémy. Fábio Coentrão chcel prestrčiť loptu na Basa Dosta, po odrazenej lopte následne prišiel faul Marcosa Acuňu na Stefana Sturara.
     
    3
    Bruno Fernandes nakopával loptu do pokutového územia, namiesto Basa Dosta však našiel len Giorgia Chielliniho, ktorý následne loptu odkopol do bezpečia.
     
    2
    Juventus teraz pri pokuse o kombináciu v strede poľa predviedol niekoľko nepresností, Sporting to však dokázal využiť len na nákop, ktorý skončil až pri Gianluigim Buffonovi. Hostia sa však napriek tomu dostávajú k lopte na polovici súpera.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou hostí z Lisabonu. Juventus však okamžite začal s vysokým napádaním a po nútenom odkope Ruia Patrícia sa už lopta dostala na kopačky domáceho celku. Prvý nákop dopredu od Giorgia Chielliniho však nenašiel rozbehnutého Alexa Sandra, ale skončil len v aute.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Juventus Turín: Buffon (C) – Sturaro, Benatia, Chiellini, Sandro – Pjanić, S. Khedira – Cuadrado, Dybala, Mandžukić – Higuaín.
    Náhradníci: Szczęsny – Costa, Matuidi, Barzagli, Asamoah, Bentancur, Bernardeschi.

    Sporting Lisabon: Patrício – Piccini, Coates, Mathieu, Coentrão – W. Carvalho (C), Battaglia – G. Martins, B. Fernandes, Acuňa – Dost.
    Náhradníci: Salin – J. Silva, A. Pinto, B. César, Podence, Palhinha, Doumbia.

    Rozhodca: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett – Andre Marriner, Paul Tierney – Harry Lennard (všetci Anglicko).
     
    Vážení fanúšikovia!

    Aj dnes pokračuje ďalšími zápasmi skupinová fáza Ligy majstrov. Spoločne sa tentokrát pozrieme do Turína na moderný Allianz Stadium, kde domáci Juventus privíta portugalský Sporting Lisabon. Stretnutie sa začína v tradičnom čase 20:45.

    JUVENTUS TURÍN

    Juventus je neohrozeným vládcom talianskej Serie A a práve vďaka šiestemu titulu v rade sa dostal aj do tohtoročnej edície Ligy majstrov, ktorej je pravidelným účastníkom. Vlani to Turínčania dotiahli až do samotného finále, kde však nestačili na mašinu zvanú Real Madrid a podľahli mu napokon 1:4. Minimálne napodobniť tento výsledok by chceli zverenci trénera Massimiliana Allegriho dosiahnuť aj v tomto ročníku. V úvodných dvoch zápasoch skupiny D však mierne zaostali za očakávaniami. Najskôr sa čakalo, že budú trochu viac vzdorovať FC Barcelona, no tej napokon podľahli rozdielom triedy 0:3. Na druhej strane, proti Olympiakosu Pireus sa zase čakali bezproblémové tri body, no treba povedať, že aj výraznejší triumf ako je „len“ 2:0. V tejto súťaži sa však v základnej skupine počítajú najmä body, a tie má Juventus na svojom konte tri. Proti Olympiakosu sa strelecky presadili Gonzalo Higuaín a Mario Mandžukić, ktorí sú tak zatiaľ jedinými dvoma strelcami talianskeho majstra. Juventus sa na dnešný duel nenaladil najlepšie, keď v generálke cez víkend v Serii A podľahol v domácom prostredí Laziu Rím 1:2. Pritom Massimiliano Allegri nemá až také veľké starosti so skladaním základnej zostavy, veď na listine zranených sú len dve mená – Benedikt Höwedes a Mattia De Sciglio, ktorého štart však nie je výlúčený.

    SPORTING LISABON

    Sporting obsadil v minulej sezóne portugalskej najvyššej súťaže tretie miesto, a tak sa do skupinovej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže musel prebíjať cez predkolo, kde však zvládol prekážku v podobe rumunského FCSB. Levy z Lisabonu sa medzi európskou klubovou špičkou predstavili aj vlani, tam však v pomerne náročnej skupine získali len tri body a skončili na poslednom štvrtom mieste. V tejto sezóne dokázali z úvodných dvoch duelov vyťažiť jedno víťazstvo, keď zvládli prestrelku na ihrisku Olympiakosu, kde triumfovali 2:3. Následne veľmi sympaticky vzdorovali aj Barcelone, no napokon sa smutným hrdinom stal Sebastian Coates, ktorého vlastný gól rozhodol o troch bodoch pre Kataláncov. Zverenci trénera Jorgeho Jesusa tak doposiaľ strelili tri góly, o ktoré sa postarali Gelson Martins, Bruno Fernandes a Seydou Doumbia. Na náročný súboj s Juventusom sa naladili víťazne, keď v Portugalskom pohári prešli cez treťoligový Oleiros po výsledku 2:4. Jorgemu Jesusovi robí pred týmto duelom starosti zdravotný stav dvojice Fábio Coentrão, Seydou Doumbia. Ich štart však nie je úplne vylúčený.

    Tieto dva tímy sa vo svojej histórii ešte v súťažnom zápase nestretli. Favoritom je jednoznačne domáci Juventus, no v o niečo väčšej hernej pohode sa pravdepodobne budú nachádzať hostia z Lisabonu. V Turíne tak dnes čaká veľmi zaujímavá konfrontácia.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Jakub Kocourek

    Góly: 29. Pjanić, 84. Mandžukić – 12. Sandro (vla.)

    Karty:   69. Sturaro (JUV), 83. Chiellini (JUV) – 25. Coates (SPL), 37. B. Fernandes (SPL)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:17.
    Juventus Turín: Buffon (C) – Sturaro, Benatia (46. Barzagli), Chiellini, Sandro – Pjanić, S. Khedira (61. Matuidi) – Cuadrado, Dybala, Mandžukić – Higuaín.
    Náhradníci: Szczęsny – Costa, Matuidi, Barzagli, Asamoah, Bentancur, Bernardeschi.

    Sporting Lisabon: Patrício – Piccini, Coates, Mathieu, Coentrão (78. J. Silva) – W. Carvalho (C), Battaglia (87. Doumbia) – G. Martins (76. Palhinha), B. Fernandes, Acuňa – Dost.
    Náhradníci: Salin – J. Silva, A. Pinto, B. César, Podence, Palhinha, Doumbia.

    Rozhodca: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett – Andre Marriner, Paul Tierney – Harry Lennard (všetci Anglicko)