Barys – Vladivostok 4:3 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Chabarovsk 3:2 (2:1 po s.n.) | Metallurg Magnitogorsk – CSKA Moskva 2:7 (kon.)
Togliatti – HC Slovan sk 5:1 (kon.)
koniec
Lada Togliatti
5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
HC Slovan Bratislava
Streda 18.10.2017, 17:00 • Lada Arena, Togliatti • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Nikita Filatov sa dostal za chrbát defenzívy belasých, zakončil po ľade zoči-voči Mazancovi, Marek ho vychytal a puk schoval v pokľaku medzi svojim betónmi!
    52:49 Kirill Kapustin - 5:1
     
    52:49
    Togliatti dáva gól!
    Statická defenzíva hostí posadená na kolotoč a naháňajúca domácich hráčov, Gurkin poslal puk po modrej z pravej strany na ľavú, vystrelil Kostromitin a na ľavom kruhu puk za Mazancov chrbát zblokoval KIRILL KAPUSTIN. Asistencie: Dmitrij Kostromitin a Jefim Gurkin.
     
    50:58
    Skorochodov prepol na vyšší rýchlostný stupeň, po ľavej strane nakorčuľoval s pukom na palici cez modrú čiaru, vystrelil od kruhu, Mazanec puk efektne zatočil do svojej lapačky.
    49:11 Denis Zernov - 4:1
     
    49:11
    Togliatti dáva gól!
    Pomerne lacný gól v sieti hostí, Mazanec po predchádzajúcom zákroku zostal ležať na ľade, vyrazil späť do hry puk po strele Belousova z pravej strany a na hlavu mu spadol Després, puk bol za bránkou, arbitri hru neprerušili, napriek tomu, že Mazanec signalizoval, že nemôže hrať. DENIS ZERNOV tak poľahky puk spoza bránky zasunul po ľade do odkrytej časti bránky belasých. A práve Zernov natlačil Desprésa na Mazanca. Zankovec si vyžiadal video a tak v Moskve musia pozrieť záznam na magnetoskope. Videorozhodca gól domácich uznal. Asistencia: Georgij Belousov.
    46:43 Michal Řepík - 3:1
     
    46:43
    Slovan Bratislava dal gól!
    Pri hre štyroch proti štyrom vyrobil Slovan peknú akciu, Boychuk z pravej strany poslal puk za ľavý kruh a svojim príklepom MICHAL ŘEPÍK vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Lazušinovej bránky. Asistencie: Zach Boychuk a Ivan Švarný.
     
    45:09
    Rachimullin a Šťastný sa pustili do seba, obaja po dve minúty za hrubosť, hrať budeme štyria proti štyrom.
     
    43:17
    Domáci sa dostali do prečíslenia dva na jeden, Filatov bol sám na ľavej strane, Nikita nevystrelil, poslal puk vpravo a odtiaľ pálil Harper, Mazanec ho v páde na zem betónmi výborne vychytal a puk poslal späť do hry!
     
    38:19
    Mazanec podržal belasých, keď v pokľaku likviduje puk z hokejky Bočarova, ktorý pálil spomedzi kruhov vo výbornej pozícii.
     
    36:28
    Després sa oprel do puku na modrej, Lazušin Simonov príklep efektne schoval vo svojej lapačke.
     
    34:49
    Skorochodov dostal dve minúty za podrazenie, Slovan možnosť na krok k obratu vývoja zápasu.
     
    31:55
    Kašpar vystrelil z pravej strany, Lazušin puk vyrazil pred seba, Boychuk ho netrafil, medzi kruhmi Meszároš už áno, Lazušin Andrejov puk poslal cez betóny späť do hry. Belasým dnes nie je súdené vsietiť.
    28:39 Igor Skorochodov - 3:0
     
    28:39
    Togliatti dáva gól!
    Slovan puk nedostal von z pásma, od modrej putoval puk na pravý kruh, Zernov našiel pred bránkovisko nakorčuľujúceho IGORA SKOROCHODOVA, ktorý do protipohybu klzajúceho Mazanca po kľučke poľahky po ľade zasunul. Asistencie: Denis Zernov a Georgij Belousov.
     
    24:29
    Buchtele alebo Boychuk trafil odkrytú časť bránky z prvej strany, hlavný však hru predtým prerušil, pre údajné postavenie hráča v bránkovisku, arbitri teraz zobrali regulárny gól belasým.
     
    19:37
    Sekerka na Šerbatova odmenená dvomi minútami, delenú presilovky si zahrá Slovan, Mastriukov putuje na trestnú.
     
    17:01
    Després prešiel s pukom na hokejke celým klziskom ako nôž maslom, vystrelil bekhendom z pravej strany pred bránkoviskom, Lazušin puk cez pravé rameno a brvno svojej bránky poslal na ochrannú sieť.
     
    14:28
    Buchtele a Rachimullin po dve minúty, hrať budeme štyria proti štyrom. Buchtele za hrubosť, Rachimullin za držanie hokejky.
     
    11:03
    Togliatti dáva gól!
    Prečíslenie domácich dva na jeden, SHANE HARPER dostal puk na pravú stranu, vystrelil z kruhu a Mazancovi puk nešťastne prekĺzol do siete. Asistencie: Kirill Kapustin a Charles Genoway.
     
    09:03
    Filatov bol sám pred bránkoviskom, dostal puk na hokejku a vystrelil, Mazanec puk poslal späť do hry a podržal tím v bielych dresoch.
     
    08:05
    Brejková akcia domácich, Mastriukov sa ocitol s pukom po prihrávke Bočarova za defenzívou hostí a zoči-voči Mazancovi nastrelil pravú žrď jeho bránky!
     
    06:07
    Nesterov inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie Voráčka, Slovan má príležitosť na vyrovnanie.
     
    05:17
    Lada vyrobila peknú akciu, puk od bránkovej čiary putoval za ľavý kruh, odtiaľ efektne vystrelil Filatov, Mazanec puk v pokľaku zlikvidoval.
     
    03:23
    Togliatti dáva gól!
    Lada trestá vylúčenie Bačíka, posadila Slovan na kolotoč a strelou z ľavej strany z vrcholu kruhu SHANE HARPER poslal puk pod brvno Mazancovej bránky. Asistencia: Charles Genoway.
     
    01:49
    Krosček v podaní Bačíka, Slovan pôjde do štyroch, presilovka pre domácu Ladu.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 4. Harper (Ch. Genoway), 12. Harper (Kapustin, Ch. Genoway), 29. Skorochodov (Zernov, Belousov), 50. Zernov (Belousov), 53. Kapustin (Kostromitin, Gurkin) – 47. Řepík (Boychuk, Švarný)


    Lada Togliatti: Lazušin (Krasotkin) – Cha. Genoway, Vorobiov, Ďakov, Ježov (C), Kirillov, Gurkin, Kostromitin (A) – Filatov, Kapustin, Harper – Valujskij, Mastriukov, Bočarov – Belousov (A), Zernov, Skorochodov – Nesterov, Achmetov, Rachimullin
    HC Slovan Bratislava: Mazanec (Štepánek) – Švarný (A), Voráček, Després, Ebert, Bačík, Meszároš (C), Barker – Šerbatov, Hrnka, Buchtele – Kašpar (A), Boychuk, Řepík – Smoleňák, Viedenský, Co. Genoway – Sádecký, Šťastný, Skalický

    Rozhodca: Gamalej, Ovčinnikov – Micheľ, Parikov

    Diváci: 5.142