Slovan Bratislava – Makroteam Žilina 9:2 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava futsal
9:2 (6:0)
ŠK Makroteam Žilina
Utorok 17.10.2017, 19:15 • HANT Aréna Bratislava • Varta futsal liga • 3. kolo
     
    Slovan Bratislava nezaváhal ani v treťom ligovom vystúpení v rámci aktuálnej sezóny. Belasí na domácej pôde rozstrieľali Žilinu jasne 9:2 a dosiahli tretie vysoké víťazstvo, vďaka čomu sa vrátia na čelo tabuľky. V drese domáceho tímu dvakrát skórovali Záruba, Rafaj a Kyjovský. Po jednom presnom zásahu pridali Haľko, Adam Zdráhal a Kozár. Za hostí korigovali nepriaznový stav Hudek a Moura Da Silva. (20:53:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    39:15
    Desiatka vyzerala po deviatom góle jedenásť minút pred koncom veľmi reálne, ale Slovan nevyužili niekoľko šancí a už má málo času.
     
    38:01
    Do konca zápasu zostávajú posledné dve minúty. Žilina hrá stále bez brankára a je zaujímavé, že zatiaľ neinkasovala, pretože v priebehu duelu dostala až deväť gólov.
     
    37:15
    Domáci futsalisti odkopli loptu za čiaru, pretože Marek Bahna signalizoval zdravotné problémy a musel odkrívať za čiaru.
     
    36:51
    Radim Záruba vystrelil cez celé ihrisko, pretože videl odkrytú bránu. Lopta sa krútila správnym smerom, no ku gólu chýbalo pár centimetrov.
     
    36:07
    Marconi De Lima Batista sa rozhodol vypáliť z ľavého krídla, ale Karpiak zostal pokojný, pretože lopta smerovala mimo brány.
     
    35:34
    Slovanisti si opäť nedávajú pozor na fauly ako v prvom polčase. Zaznamenali už päť nedovolených zákrokov.
     
    35:13
    Slovanu nevyšla postupná kombinácia na polovici súpera. Prihrávka zo stredu ihriska smerovala za čiaru.
     
    34:20
    Žilina skúša hru bez brankára, ale zatiaľ si nedokázala vypracovať výraznejšiu šancu. Naopak, Slovan mohol pridať desiaty gól.
     
    33:47
    Ďalšia obrovská chyba v rozohrávke hostí. V hre bez brankára poslali loptu priamo na nohu Martina Zdráhala, ktorý neuspel proti hráčovi stojacemu na čiare.
     
    33:22
    Kozár mohol dosiahnuť desiaty gól. Po katastrofálnej rozohrávke Žiliny zostal úplne sám pred bránou, ale Lajš ho vychytal.
     
    32:38
    Martin Zdráhal sa rozhodol vystreliť z väčšej vzdialenosti. Lopta mu vôbec nesadla na nohu a Lajš zostal bez zákroku.
     
    32:10
    Hudek naskočil do hry v brankárskom drese a skúsil strelu z diaľky. Karpiak situáciu kontroloval a neinkasoval.
     
    31:34
    Hostia po timeoute nečakane odvolali brankára. Prehrávajú síce o sedem gólov, no aspoň sa pokúsia o zníženie.
     
    31:34
    Žilinčania si zobrali oddychový čas. Hosťujúci tréner viac-menej doprial oddych svojim zverencom, pretože im nerozdáva veľa pokynov.
     
    31:08
    Haľko chcel využiť moment, keď stál Lajš vysoko z brány. Skúsil preto ďalekonosnú strelu z vlastnej polovice, ktorá skončila na žilinskom gólmanovi.
     
    30:37
    Hosťom sa otvoril priestor na ďalší rýchly protiútok. Macedo Da Silva však nemal potrebnú rýchlosť a zakončoval z veľkej vzdialenosti.
     
    29:44
    Žilina dáva gól! Dušan Rafaj stratil loptu v strede ihriska a poslal dvoch súperov do rýchleho brejku. Ponúknutú šancu využil PETTERSON BRUNO MOURA DA SILVA, ktorý zoči-voči Karpiakovi napol sieť.
     
    29:02
    V domácom tíme nájdeme troch čakateľov na hetrik. Dva góly dosiahli Záruba, Kyjovský a Rafaj. Prvý menovaný pritom v predchádzajúcich dvoch stretnutiach zaznamenal spolu až osem presných zásahov.
     
    28:16
    Slovan Bratislava dáva gól! Belasí pokračujú v exhibícii a majú na dosah desiatku. Po ďalšej vydarenej kombinácii sa zapísal do streleckej listiny DUŠAN RAFAJ.
     
    27:20
    Hostia mohli rýchlo zareagovať po brejku. Červený posunul loptu rozbehnutému Krištofíkovi, ale jeho strela z dobrej pozície nenašla cieľ.
     
    26:54
    Slovan Bratislava dáva gól! Bahna predviedol krásny individuálny prienik, postupne oklamal všetkých žilinských hráčov, loptu ponúkol ako na zlatom podnose MATÚŠOVI KYJOVSKÉMU a ten druhýkrát v zápase skóroval.
     
    26:07
    Radim Záruba posielal loptu pred bránu, kde si nabiehali dvaja jeho spoluhráči. Ani jeden však nemohol strieľať.
     
    25:34
    Matúš Kyjovský sa snažil zblízka nasmerovať loptu na bránu. Podarilo sa mu to, ale Lajš bol na správnom mieste.
     
    24:40
    Lajš mohol založiť rýchlu akciu Žiliny, ale lopta z jeho ruky smerovala do územia nikoho, čo nepotešilo hosťujúcich futsalistov.
     
    23:52
    Moura Da Silva sa nevedel presadiť cez defenzívu Slovana, ale pod tlakom získal aspoň faul a udržal loptu pre Žilinu.
     
    22:43
    Žilinčania získali loptu a usadili sa na polovici svojho súpera. Zatiaľ sa však nedokážu dostať do streleckej pozície.
     
    21:51
    Hudek sa opäť natlačil do koncovky. Dokonca strieľal až dvakrát a v druhom prípade aj nepríjemne atakoval brankára Karpiaka.
     
    21:12
    Žilina dáva gól! Karpiak si udržal čisté konto len 72 sekúnd. MARIÁN HUDEK skryl svoju strelu za viacero hráčov a lopta prešla až do brány.
     
    21:05
    Peter Brndiar už nenaskočil do druhého polčasu, pretože o víťazovi je rozhodnuté. Na jeho miesto nastúpil Marek Karpiak.
     
    20:25
    Slovan Bratislava dáva gól! Rozbehnutí domáci futsalisti pokračujú v ofenzíve a predvádzajú exhibičné akcie. PETER KOZÁR dostal loptu pred bránu a neomylne ju poslal do siete.
     
    20:01
    Začal sa druhý polčas.
     
    Slovan Bratislava potvrdzuje úlohu papierového favorita. Belasí mali slabší rozbeh, ale od siedmej minúty pridávali jeden gól za druhým a zastavili sa až na čísle česť. Dvakrát sa presadil Radim Záruba, po jednom presnom zásahu pridali Matúš Kyjovský, Adam Zdráhal, Peter Haľko a Dušan Rafaj.
     
    20:00
    Prvý polčas sa skončil.
     
    19:39
    Slovan Bratislava dáva gól! Belasí zvyšujú svoje vedenie. Martin Zdráhal mohol zakončovať, ale radšej prihral lepšie postavenému DUŠANOVI RAFAJOVI, ktorý prekonal Lajša.
     
    19:05
    Rafaj ponúkal loptu Zárubovi, ktorý mohol skompletizovať hetrik. Zblízka však nedokázal zakončiť a Lajš nemusel zasahovať.
     
    18:36
    Slovan Bratislava dáva gól! Dušan Rafaj si počkal na pohyb spoluhráča, našiel pred bránou úplne voľného PETRA HAĽKA a ten nemal problém skórovať.
     
    17:48
    Adam Zdráhal opäť skúšal šťastie. Tentoraz tvrdou strelou z pravej strany, ktorú pohotovo kryl Lajš.
     
    17:00
    Ďalšia príležitosť domáceho tímu. Adam Zdráhal dostal prihrávku do tesnej blízkosti brány, ale Lajš zneškodnil jeho pokus.
     
    16:48
    Marek Bahna ukázal výbornú techniku. Spracoval si loptu v náročnej pozícii a pohotovo preloboval Lajša. Lopta skončila na brvne.
     
    16:27
    Hudek dostal výbornú prihrávku do voľného priestoru na pravej strane, vyšlo mu spracovanie lopty, ale vo finálnej fáze bol zablokovaný.
     
    15:20
    Lukáš Červený postupoval na bránu domácich, ale v súboji jedného proti jednému si netrúfol na skúseného Petra Kozára.
     
    14:26
    Hosťom sa otvoril priestor na rýchly protiútok. V situácii troch proti dvom strieľal Moura Da Silva, ale iba do hráčov v belasom.
     
    13:48
    Peter Haľko urobil taktický faul v strede ihriska. Pre Slovan je to však už piaty nedovolený zákrok v tomto polčase.
     
    13:11
    Radim Záruba je pri streleckej chuti. Po rohovom kope kvalitne vypálil volejom a Lajš iba dúfal, že lopta skončí vedľa brány.
     
    13:03
    Haľko si vypýtal faul v dobrej palebnej pozícii a získal pre Slovan štandardku. Rovnaký hráč napokon aj zakončoval, no jeho strela bola zblokovaná.
     
    12:38
    Haľko vypomáhal v defenzívnej činnosti. V snahe zachytiť prihrávku z pravého krídla poslal loptu na roh.
     
    12:08
    Slovan Bratislava dáva gól! Belasým vyšla krásna kombinácia. Bahna loptu krásne spracoval na hrudi a priťukol ju voľnému ADAMOVI ZDRÁHALOVI, ktorý skóroval do odkrytej brány.
     
    11:30
    Žilinčania mohli po faule priamo ohroziť domácu bránu. Patrik Krištofík však zvolil prihrávku, ktorú zachytil Brndiar.
     
    11:17
    Macedo Da Silva využil chvíľku nepozornosti v obrane belasých a vystrelil z diaľky. Brndiar nemusel zasahovať.
     
    11:08
    Slovan Bratislava dáva gól! Neudržateľný RADIM ZÁRUBA dosiahol už desiaty presný zásah v treťom dueli aktuálnej sezóny. Prudká strela českého futsalistu z pravej strany skončila v sieti. Žilinský tréner reaguje oddychovým časom.
     
    10:00
    Sme presne v polovici úvodného dejstva. Slovan dvoma gólmi v priebehu troch minút získal potrebnú sebadôveru a potvrdzuje úlohu papierového favorita.
     
    09:04
    Slovan Bratislava dáva gól! RADIM ZÁRUBA potvrdzuje úlohu elitného kanoniera slovenskej najvyššej súťaže. Český futsalista vypálil z ľavej strany a Lajšovi lopta prekĺzla za čiaru.
     
    08:30
    Slovan sa postupne rozbieha. Po vlažnom úvode sa dostal do tempa a teraz jasne prevyšuje svojho protivníka.
     
    07:55
    Haľko po rohovom kope dlho spracovával loptu, ale napokon ju skrotil na nohe a tvrdou ranou preveril Lajša.
     
    07:18
    Kozár pokračuje v dobrých momentoch a ponúka spoluhráčom výborne prihrávky. Tentoraz vysunul Haľka, ktorému strela nesadla.
     
    06:45
    Slovan Bratislava dáva gól! Kozár opäť vymiešal žilinskú defenzívu, prihral pred odkrytú bránu MATÚŠOVI KYJOVSKÉMU a ten zblízka poslal loptu do siete.
     
    06:30
    Bratislavský kapitán Kozár pomotal hlavy žilinský obrancom, prihral voľnému Adamovi Zdráhalovi, ale jeho strela nebola presná.
     
    05:59
    Tentoraz zakončoval z pravého krídla Macedo Da Silva. Lopta vyletela spoza viacerých hráčov, ale skončila na bočnej sieti.
     
    05:44
    Žilina pohrozila po zaváhaní domácich futsalistov. Strelu Baláža vytlačil Brndiara za čiaru.
     
    05:10
    Slovan má podľa očakávania viac z hry, častejšie drží lopty, ale zatiaľ sa ťažko dostáva do vyložených šancí.
     
    04:20
    Marconi De Lima Batista pokazil prihrávku a takmer poslal dvoch protihráčov do brejku. Na poslednú chvíľu sa však vrátil do defenzívy.
     
    03:42
    Radim Záruba dostal prihrávku do zhusteného priestoru, snažil sa o volej, ale tvrdo narazil do jedného zo žilinských hráčov.
     
    03:12
    Martin Zdráhal pohotovo zakončoval z pravého krídla. Brankár Lajš mu zmenšil strelecký uhol a nepustil loptu za svoj chrbát.
     
    02:54
    Žilina bola po dlhšom čase v útoku. Kombinácia hostí sa však skončila nepresnou prihrávkou.
     
    02:16
    Veľká šanca domáceho tímu. Po zlej rozohrávke Žilinčanov strieľal halfvolejom Peter Haľko, no jeho pokus skončil tesne vedľa žrde.
     
    02:00
    Matúš Kyjovský sa oprel do lopty z osi ihriska. Žilinský brankár Lajš na strelu dobre videl a pripísal si úspešný zákrok.
     
    01:47
    Radim Záruba tvrdo vypálil po rohovom kope. Jeho strela bola zblokovaná mimo ihriska.
     
    01:20
    Bahna sa pošmykol na útočnej polovici a stratil loptu. Žilina založila rýchly protiútok, ktorý vyvrcholil nepresnou strelou.
     
    00:48
    Adam Zdráhal bol faulovaný strede ihriska. Hostia si pripísali prvý nedovolený zákrok v zápase.
     
    00:22
    Žilinčania mali výhodu úvodného výkopu, ale ihneď sa dostali pod tlak napádajúcich hráčov a stratili loptu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    V domácom tábore dnes neočakávane chýba Gabriel Rick. Slovenský reprezentant sa predstavil na rozcvičke, ale z hry ho vyradili administratívne nezrovnalosti.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava futsal: Brndiar (Karpiak) – Rafaj, Záruba, A. Zdráhal, Kyjovský, M. Zdráhal, Kozár (C), Haľko, Michalec, Bahna, Péchy.

    ŠK Makroteam Žilina: Lajš – Hudek (C), Krištofík, De Lima Batista, Moura Da Silva, Červený, Škulec, Káčer, Baláž, Macedo Da Silva.

    Rozhodca: Behančín, Budáč.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z dohrávky tretieho kola slovenskej najvyššej futsalovej súťaže mužov. Aktuálny líder ŠK Slovan Bratislava privíta pred vlastnými fanúšikmi ŠK Makroteam Žilina.

    ŠK Slovan Bratislava futsal vstúpil do novej sezóny dominantným spôsobom. V úvodných dvoch kolách získal plný počet šiestich bodov a má vynikajúce skóre 17:1. Slovanisti v prvom vystúpení prevalcovali na domácej pôde Futsal Team Levice jednoznačne 9:1, keď strelil až päť gólov český kanonier Radim Záruba. Nová posila Bratislavčanov zažiarila aj v druhom súboji v Nových Zámkoch, kde zaznamenala hetrik pri ďalšom jasnom víťazstve 8:0. Počas minulého týždňa nastúpil Slovan v UEFA Futsal Cupe, kde neúspešne bojoval o prienik do Elite Round. Vo štvorčlennej skupine obsadil druhé miesto a o postup ho obrala smolná porážka s holandským Knooppuntom, ktorý skončil vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu prvý. Vo zvyšnych dvoch dueloch zabrali belasí naplno.

    ŠK Makroteam Žilina momentálne figuruje v strede tabuľky na šiestom mieste so ziskom troch bodov a negatívnym skóre 6:9. Futsalistom spod Dubňa nevyšiel štart do sezóny, keď prehrali u nováčika v Lučenci vysoko 3:7. Viac sa im darilo o týždeň neskôr v domácom prostredí, kde vo vyrovnanom stretnutí zdolali Banskú Bystricu 3:2. O tri body však museli bojovať až do záverečných sekúnd, pretože hostia v poslednej minúte znížili na rozdiel jediného gólu.

    Favoritom dnešného zápasu je bratislavský Slovan, ktorý má káder nabitý reprezentantmi a navyše preukazuje aj výbornú formu. Žilina bude môcť v hlavnom meste iba prekvapiť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 7. Kyjovský, 10. Záruba, 12. Záruba, 13. Zdráhal, 19. Haľko, 20. Rafaj, 21. Kozár, 27. Kyjovský, 29. Rafaj – 22. Hudek, 30. Silva


    ŠK Slovan Bratislava futsal: Brndiar (21. Karpiak) – Rafaj, Záruba, A. Zdráhal, Kyjovský, M. Zdráhal, Kozár (C), Haľko, Michalec, Bahna, Péchy.
    ŠK Makroteam Žilina: Lajš – Hudek (C), Krištofík, De Lima Batista, Moura Da Silva, Červený, Škulec, Káčer, Baláž, Macedo Da Silva.

    Rozhodca: Behančín, Budáč