Lok. Košice – Žilina B 2:0 (kon.) | Pohronie – Nové Mesto n/V 5:0 (kon.)
koniec
FC Lokomotíva Košice
2:0 (1:0)
MŠK Žilina B
Piatok 22.09.2017, 16:00 • Mestský futbalový štadión Košice • MONACObet liga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 9. kolo našej druhej najvyššej súťaži, kde FC Lokomotíva Košice privíta na svojom trávniku MŠK Žilinu B. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FC LOKOMOTÍVA KOŠICE

    Futbalisti Košíc po 8. kole figurujú na prvej priečke tabuľky s 19-bodovým ziskom. Na svojom konte majú šesť víťaztiev, jednu remízu a jednu porážku. Svojim súperom dovedna nastrieľali 15 gólov a len 5 inkasovali. Ak zoberieme do úvahy aj dva pohárové zápasy, tak momentálne ťahajú sériu ôsmych zápasov bez prehry, pričom v siedmych prípadoch uspeli trojbodovo. Práve v poslednom ligovom stretnutí nedokázali vyhrať a uhrali len remízový výsledok v Šamoríne, pre ktorý to bol len štvrtý bod v aktuálnom ročníku. Šamorín hral od 39. minúty bez vylúčeného Horvátha, ktorý smeroval predčasne do spŕch po dvoh žltých kartách. To využil Karas v 60. minúte na vsietenie úvodného gólu, ale domaci sa nevzdali a dokázali na tent zásah odpovedať aj v početnom oslabení. Bol to Juliao, ktorý stanovil výsledok v 77. minúte na konečných 1:1.

    MŠK ŽILINA B

    Hráči tohto celku sa nachádzajú na druhej priečke s jednobodovou stratou na prvé Košice a tak sú na dnešné stretnutie obrovské očakávania. Žilina dokázal šesťkrát zvíťaziť a dvakrát prehrať. Svojim súperom nastrieľala 24 gólov, čo zo Žiliny robí najlepší útočiaci tím. Samozrejme má na svojom konte aj nejaké inkasované góly a to presne 11. Futbalisti Žiliny svoj posledný ligový zápas odohrali pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorí sa prišli pozrieť na duel so Sereďou. Napriek tomu, že im dokonale vyšiel úvod stretnutia, tak ho nedokázali priviesť do úspešného konca. V 10. minúte išli ako prví do vedenia domáci zásluhou Bozenika. O 12 minút neskôr dokázal odpovedať a vyrovnať Bilas. V 25. a 30. minúte pridal ešte dva kúsky do konca prvého polčasu domáci Bichakhchyan, ale potom prišiel druhý polčas ako z hororu. Najprv hostia znížili v 48. minúte po presnom zásahu Lauru, potom o minútu neskôr zásluhou Moronga vyrovnali a posledný gól padol z kopačky hosťujúceho Ba Tidianeho. Zápas sa skončil výsledok 3:4 z pohľadu Žiliny B.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Lokomotíva Košice: Bréda – Ilinjo, Kolek, Človečko, Karaš, Cicman, Zajac (C), Pavúk, Tóth, Vancák, Cmarko
    Náhradníci: Dický – Beli, Serenčin, Kuľha, Horváth, Fabini, Harvila

    MŠK Žilina B: Holec (C) – Lacko, Dybala, Michlík, Bichakhchyan, Herrera, Jankauskas, Šušolík, Martinček, Petrák, Majštinik
    Náhradníci: Krkoško – Ďuriš, Ďuratný, Suľa, Chribík, Leško

    Rozhodca: Šuniar – Borsányi, Smolíková.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Domáci futbalisti si po skvelej kombinácii dokázali vytvoriť strelecký priestor, čo sa snažil využiť jeden z nich, ale jeho delovka smerovala len do stredu brány. Holec loptu poľahky chytil.
     
    3
    Vancák bol v útoku až príliš aktívny a dopustil sa nedovoleného zákroku. Na svoje konto si pripíše útočný faul a hostia majú výhou nepriameho voľného kopu.
     
    4
    Hostia si môžu voľný kop zopakovať. Tentoraz sa previnil voči pravidlám Tóth.
     
    5
    Futbalisti Žiliny majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    6
    Žilinčanom príliš nevyšla kombinácia smerom dopredu a Petrák absolútne nereagoval na prihrávku svojho spoluhráča. Lopta putuje do zámedzia a Košice budú pokračovať odkopom od bránky.
     
    8
    Loptu majú na svojich kopačkách hosťujúci hráči, ktorí kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
     
    9
    Domáci zakladali rýchly útok po strede ihriska, ale finálna prihrávka Tótha nevyšla podľa predstáv. Pri lopte sú už hostia, ktorí zakladajú rýchly protiútok.
     
    10
    Domáci futbalisti si dokázali vytvoriť strelecký priestor na hranici veľkého vápna. Strela bola tečovaná a Lokomotíva Košice bude zahrávať rohový kop.
     
    11
    Žltú kartu dostáva (FC Lokomotíva Košice). Meno napomínaného hráča bude doplnené neskôr.
     
    12
    Hostia mali výhodu voľného kopu, po ktorom sa dostal do zakončenia jeden z nich, ale jeho hlavičkové zakončenie smerovalo mimo bránky.
     
    13
    Lopta sa nachádza na polovici Žiliny, ale sú to práve hostia, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    14
    Hostia založili rýchly útok z vlastnej tretiny a dokázali ho ukončiť strelou smerom k bránke, ale strelecký pokus smeroval tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    16
    Jeden z domácich hráčov si zbehol do šestnástky súpera, odkiaľ sa snažil reagovať na center svojho spoluhráča. Jeho následný hlavičkový pokus dokázal gólman zachytiť.
     
    17
    Žltú kartu dostáva (MŠK Žilina B). Meno hráča doplníme neskôr.
     
    19
    Domáci futbalisti sa na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    20
    MŠK Žilina B bude zahrávať outové vhadzovanie na polovici súpera.
     
    21
    Žilina má po nedovolenom zákroku jedného z domácich hráčov výhodu voľného kopu takmer z poliacej čiary.
     
    22
    Mali sme možnosť vidieť riešenie v podobe krátkej rozohrávky voľného kopu. Žilinčania môžu tak aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    23
    Vďaka svojej útočnej aktivite si dokázala MŠK Žilina vybojovať rohový kop.
     
    24
    Ale centrovanú loptu po rohovom kope dokázal zachytiť jeden z brániacich hráčov, ktorý poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti.
     
    25
    Pri lopte sú hráči Žiliny, ktorí si snažia na polovici vytvoriť lepšiu streleckú pozíciu.
     
    26
    Lokomotíva Košice bude zahrávať voľný kop zo zaujímavej pozície na priame ohrozenie.
     
    27
    Ale bola z toho len nepodarená strela, ktorá smerovala úplne mimo bránky. Nasledovať bude odkop od Bŕedovej bránky.
     
    28
    Herrera si to namieril smerom dopredu po pravej strane ihriska, ale v súboji si počínal nedovolene. To neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý odpískal útočný faul.
     
    29
    FC Lokomotíva Košice bude po nedovolenom zákroku zahrávať pokutový kop!
     
    29
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia po úspešnej realizácii pokutového kopu. Z bieleho bodu sa nemýlil KAMIL KARAŠ, ktorý poslal loptu presne k pravej tyčke. Stav stretnutia je 1:0!
     
    31
    Žilinčania sa snažili o rýchlu odpoveď, ale ich útočná snaha ostala nevyužitá. Ohroziť súpera môžu po nariadenom rohovom kope.
     
    32
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala do hĺbky šestnástky súpera, kde sa do zakončenia dostal jeden s hráčov Žiliny, ale jeho strelecký pokus dokázal zblokovať brániaci hráč.
     
    34
    Loptu majú v moci hostia, ktorí budú zahrávať outové vhadzovanie z polovice súpera.
     
    35
    Žilinčania si dokázali vytvoriť streleckú pozíciu, ale nedokázali ju patrične využil. Strelecký pokus bol namierený len mimo bránky a tak budú Košice pokračovať odkopom od vlastnej bránky.
     
    37
    Po dlhšej dobe sa odhodlali zaútočiť aj domáci hráči. Dokázali z toho vyťažiť len strelu, ktorá nesmerovala medzi tri žrde. Nasledovať bude odkop od bránky MŠK.
     
    38
    Žilinčania sú smerom dopredu od inkasovaného gólu oveľa aktívnejší. Teraz si vďaka svojej útočnej snahe vybojovali rohový kop.
     
    39
    Výhodu rohového kopu dokázali zúžitkovať ku streleckému zakončeniu, ale len mimo bránky. Lokomotíva Košice bude pokračovať odkopom od vlastnej bránky.
     
    41
    Loptu majú pevne pod kontrolou domáci futbalisti, ktorí poctivo vyčkávajú na vlastnej polovici ihriska na moment prekvapenia.
     
    43
    Kamil Karaš si v súboji pomáhal rukami a hlavný rozhodca nariadil voľný kop v prospech Žiliny. Ten sa odohraje zo strednej vzdialenosti.
     
    44
    Centrovanú loptu po voľnom kope dokázal zachytiť jeden z brániacich hráčov, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    45
    Záver prvého polčasu majú vo svojich rukách domáci hráči, ktorí vrhajú svoje sily do útoku.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu. V ňom sme mali možnosť vidieť jeden presný zásah a to z kopačky Kamila Karaša z pokutového kopu. Po prvom polčase Lokomotíva Košice vedie nad svojim súperom jednogólovým výsledkom. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    MŠK Žilina bude zahrávať outové vhadzovanie na polovici súpera. Tam sa budú snažiť usadiť a vytvoriť si lepšiu streleckú pozíciu.
     
    50
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Meno šťastného strela je RADOSLAV ČLOVEČKO. Stav stretnutia je 2:0!
     
    53
    Domáci mohli vzápätí skórovať opäť, ale Holec si na svoje konto po tomto streleckom pokuse pripíše ďalší úspešný zákrok.
     
    54
    Kamil Karaš si v útoku počínal nedovoleným spôsobom. MŠK Žilina bude zahrávať voľný kop z vlastnej polovice.
     
    55
    FC Lokomotíva Košice bude zahrávať rohový kop z ľavej strany. Nechajme sa prekvapiť ako s ním vynaložia.
     
    56
    V šestnástke Žiliny sa po rohovom kope zorientoval jeden z útočiacich hráčov, ktorého hlavičkový pokus opečiatkoval tyčku. To bola šanca!
     
    58
    Rohový kop budeme sledovať aj na opačnej strane. Dokáže ho Žilina využiť ku kontaktnému zásahu?
     
    59
    Ale tento centrovaný pokus po rohovom kope si našiel cestu len ku brániacemu hráčovi, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    60
    Ďalší rohový kop budeme sledovať na domácej strane.
     
    61
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na bližšiu žrď, kde stál pripravený brániaci hráč, ktorý poslal loptu od bezpečnej vzdialenosti.
     
    62
    Domáci hráči kombinovali na súperovej polovici a jeden z nich si dokázal vytvoriť lepšiu streleckú pozíciu. Jeho delovka bola stečovaná a lopta putovala do zámedzia. FC Lokomotíva Košice budú pokračovať rohový kopom.
     
    63
    Ďalší rohový kop ostane nevyužitý. Tento center nemal potrebnú výšku a ani razanciu. Lopta sa nachádza mimo ohrozenia.
     
    64
    Jeden z hráčov Žiliny poslal nedovoleným spôsobom svojho protihráča na hraciu plochu. Hlavný rozhodca nariadil voľný kop v prospech domáceho celku.
     
    65
    Výhodu v podobe voľného kopu ostane nevyužitá. Jeden z obrancov Žiliny dokázal nebezpečný projektil zachytiť.
     
    67
    Po sérii krátkych prihrávok sa ku zakončeniu dostal jeden z domácich hráčov, ktorého delovka opečiatkovala len tyčku súperovej bránky.
     
    68
    Domáci si v posledných minútach vytvárajú menší tlak a súper už ani nejaví nejakú väčšiu snahu smerom dopredu.
     
    71
    Loptu majú po dlhšej dobe pod kontrolou hostia, ktorí sa usadili na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    72
    FC Lokomotíva Košice má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera. To je skelá príležitosť k usadeniu sa.
     
    75
    Domáci sú usadení na polovici súpera, kde si formou krátkych prihrávok razia cestu bližšie k vápnu súpera.
     
    76
    Po nedovolenom zákroku bude FC Lokomotíva Košice zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti,
     
    77
    Exekútor voľného kopu sa pokúsil prekvapiť gólmana priamym ohrozením, ale jeho strelecký pokus smeroval úplne mimo bránky.
     
    78
    Voľný kop budeme sledovať aj na druhej strane po nedovolenom zákroku Kamila Karaša. Dokážu hostia ešte zdramatizovať toto stretnutie?
     
    79
    Žilinčania dokázali výhodu voľného kopu zúžitkovať k zakončeniu, ale to smerovalo len mimo bránky. Nasledovať bude odkop od bránky súpera.
     
    81
    Po sérii krátkych prihrávok sa ku zakončeniu z hranice veľkého vápna dostal Vancák, ale jeho delovku dokázal zblokovať jeden z obrancov.
     
    83
    Radoslav Človečko sa snažil založiť rýchy útok po krídle, ale v jeho snahe bol faulovaný. Lokomotíva Košice bude mať výhodu voľného kopu z väčšej vzdialenosti.
     
    85
    Domáci futbalisti majú záver stretnutia pevne pod kontrolou. Momentálne sa nachádzajú na polovici súpera, kde sa na dlhší čas usadili.
     
    86
    V závere tohto duelu funguje domáca defenzíva na výbornú a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    88
    MŠK Žilina bude vhadzovať na polovici súpera. Nechajme sa prekvapiť, či ešte dokážu niečo s nepriaznivým výslekom urobiť.
     
    89
    Jeden z hráčov Žiliny si zbehol do vápna súpera, kde sa snažil reagovať na centrovanú loptu jeho spoluhráča, ale jeho hlavičkový pokus smeroval len mimo bránky.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Střely na branku: 8:2.
    Střely mimo: 7:9.
    Rohy: 4:4.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 16:14.
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného rozhodcu, ktorý ukončil tento duel. V ňom si Košice dokázali po výsledku 2:0 vybojovať plný bodový zisk a tak si upevniť prvé miesto v tabuľke. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (17:48:46)

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Lokomotíva Košice. Viac informácií tu.

    Góly: 29. Karaš (pen.), 50. Človečko

    Karty:   11. . (LKE) – 17. . (ZIN)


    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 7:9. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:14.
    FC Lokomotíva Košice: Bréda – Ilinjo, Kolek, Človečko, Karaš, Cicman, Zajac (C), Pavúk, Tóth, Vancák, Cmarko
    Náhradníci: Dický – Beli, Serenčin, Kuľha, Horváth, Fabini, Harvila

    MŠK Žilina B: Holec (C) – Lacko, Dybala, Michlík, Bichakhchyan, Herrera, Jankauskas, Šušolík, Martinček, Petrák, Majštinik
    Náhradníci: Krkoško – Ďuriš, Ďuratný, Suľa, Chribík, Leško

    Rozhodca: Šuniar – Borsányi, Smolíková