Mönchengladbach – Stuttgart 2:0 (kon.) | Schalke – Bayern 0:3 (kon.) | Augsburg – Lipsko 1:0 (kon.)
Wolfsburg – Brémy 1:1 (kon.)
koniec
FC Augsburg
1:0 (1:0)
RB Lipsko
Utorok 19.09.2017, 20:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zaznel hvizd hlavného arbitra a to znamená, že je tento duel u konca. V druhom dejstve sme už žiadny gól nevideli a to znamená, že si Augsburg z dnešného stretnutie odniesie plný bodový zisk po presnom zásahu Gregoritscha z prvého polčasu. Domáci celok sa viac sústredil na pevnú defenzívu a udrieť sa snažil po rýchlych kontrách a naopak hostia nám predvádzali kombinačný futbal, ale žiaľ bez gólového efektu. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:24:56)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:3.
    Střely mimo: 5:8.
    Rohy: 3:2.
    Ofsajdy: 5:2.
    Fauly: 14:15.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Emil Forsberg sa snažil prekvapiť gólmana tkz. nožničkami, ale jeho strelecký pokus smeroval mimo bránky. Nasledovať bude odkop od bránky Augsburgu, s ktorým rozohraním sa gólman nebude ponáhľať.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom polčase nadstaviť ešte tri minúty navyše.
     
    90
    V zadných radoch sa akrobatickým obranným zákrokom prezentoval Halstenberg, ktorý takmer prekonal vlastného gólmana. Ten sa musel poriadne natiahnuť, aby loptu stihol zachytiť.
     
    89
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Alfred Finnbogason, prichádza Sergio Córdova.
     
    87
    Do konca riadnej hracej doby ostávajú necelé tri minútky a tlak hostí stále neprichádza. Je pravda, že defenzíva Augsburgu zatiaľ funguje na výbornú a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    86
    Už to vyzeralo tak, že sa Gouweleeuw sa dostane do vážnejšej príležitosti, ale vo svojej snahe fauloval gólmana súpera, čo si hlavný rozhodca všimol a odpískal.
     
    85
    Domáci futbalisti rozbehli rýchly protiútok, po ktorom sa do hlavičkového zakončenia dostal Finnbogason, ale napriek tomu, že bol nikým nestrážený, tak nedokázal loptu usmerniť presne do bránky. Jeho pokus smeroval tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    84
    RB Leipzig má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera. To je skvelá príležitosť na usadenie sa.
     
    83
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 26 113 platiacich divákov.
     
    82
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Benno Schmitz, prichádza Dominik Kaiser.
     
    81
    Po peknej kombinácii hosťujúceho celku sa do zakoněnia dostal Kampl, ktorý poslal tvrdý pokus z hranice veľkého vápna. Loptu namieril však vysoko nad. Veľká škoda.
     
    80
    Bruma sa dopustil útočného faulu. Daniel Siebert všetko videl celkom jasne a zapískal. Bruma sa háda "ostošesť", ale rozhodnutie arbitra je nemenné. Tím Augsburg si vybojoval štandardnú situáciu a útočná snaha tak môže pokračovať ďalej.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Daniel Baier (FC Augsburg).
     
    78
    Domáci futbalisti sa spoločne s loptou nachádzajú na súperovej polovici, kde zbierajú cenné sekundy vo vlastný prospech.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Kevin Kampl (RB Leipzig).
     
    75
    Emil Forsberg dostal skvelú prihrávku, do ktorej sa na hranici veľkého vápna oprel z prvej. Jeho strelecký pokus v páde nasmeroval tesne vedľa ľavej tyčky. Nasledovať bude odkop od bránky FC Augsburg.
     
    74
    Pomer streleckých pokusov je: 9:11.
     
    73
    Philipp Max s tvrdým zákrokom. Daniel Siebert zapískal pre faul. Štandardná situácia pre RB Lipsko. Priame ohrozenie gólmana z tejto pozície by zrejme nebolo dobrým riešením.
     
    72
    Siebert fúkol do píšťaľky po nedovolenom zákroku jedného z domácich hráčov. Hostia štandardku okamžite nakrátko rozohrali.
     
    71
    Lopta sa nachádza na polovici Leipzigu, ale sú to práve hosťujúci futbalisti, ktorí majú hru pevne pod kontrolou.
     
    70
    FC Augsburg mohol navýšiť svoje skóre po rohovom kope, ale centrovaná lopta si našla cestu len ku brániacim hráčom, ktorí ju upratali do bezpečnej vzdialenosti.
     
    68
    Obranca si svoju robotu splnil na výbornú. Divákom predviedol parádny zákrok, keď sa mu podarilo zablokovať strelu zo strednej diaľky, ktorú vyslal Emil Forsberg.
     
    67
    Finnbogason sa rútil ako blesk cez trojicu brániacich hráčov. Tento súboj neustál a pred hranicou veľkého vápna spadol na trávnik. V tomto prípade Siebert mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    66
    Ku Ča-čchol sa po súboji ocitol na trávniku a hlavný arbiter bol nútený fúknuť do píšťaľky. RB Leipzig bude po tomto zákroku pri lopte.
     
    65
    Loptu majú pevne pod kontrolou hostia, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú formou krátkych prihrávok na polovici súpera.
     
    64
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Jan Morávek, prichádza Marcel Heller.
     
    63
    Kevin Kampl zahral rohový kop celkom slušne, ale jeden z obrancov zareagoval rovnako výborne a z výskoku hlavičkuje loptu do bezpečia.
     
    62
    Marcel Halstenberg si našiel voľný priestor po prevzatí výbornej prihrávky a vyslal ranu smerujúcu presne do ľavej šibenice. Jeho nadšenie ale nezdieľal brankár, ktorý predviedol pekný zákrok a pokus pokryl. RB Lipsko má výhodu rohu.
    61. Marwin Hitz (AUG)
     
    61
    Chystá sa striedanie aj na domácej strane. Môžme len hádať, kto ihrisko opustí a kto ho naopak nahradí.
     
    60
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Yussuf Poulsen, prichádza Emil Forsberg.
     
    59
    Jeden z domácich hráčov si v súboji pomáhal nedovolým spôsobom. Hlavný arbiter si toho všimol a okamžite odpískal. RB Leipzig bude zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.
     
    58
    Do veľkej príležitosti sa dostal Jan Morávek, ktorý zakončil z bezprostrednej blízkosti, ale bohužiaľ len do priestorov, kde stál pripravený gólman.
     
    57
    Sabitzer sa teraz prezentoval veľmi škaredým utočným faulo hodný žltého napomenutia. Sabitzer si do budúcna musí dať na podobné zákroky pozor, pretože v dnešnom stretnutí uź jednu žltú kartu získal.
     
    56
    Bruma skúša prihrať, ale lopta z jeho kopačky je zablokovaná. Hlavný arbiter a jeho asistent ukazujú, že Augsburg bude vhadzovať loptu.
     
    55
    Jan Morávek poslal dlhý kros až do pokutového územia súpera, kde sa najlepšie zorientoval Mvogo, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
     
    54
    Momentálny pomer držania lopty je: 37% – 63%.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Marcel Sabitzer (RB Leipzig).
     
    52
    Exekútor rohového kopu sa ho rozhodol rozohrať krátkou formou, vďaka čomu môže jeho tím aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    51
    Skvelá obranná práca v podaní Gouweleuuweho, ktorý včasným zákrokom nepustil za seba rozbiehajúci sa útok súpera. RB Leipzig bude pokračovať rohovým kopom.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Jan Morávek (FC Augsburg).
     
    49
    Domáci gólman musel vyutekať z bránky, aby bol pri lopte skôr, než útočiaci Timo Werner. To sa mu aj podarilo a loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    48
    FC Augsburg si vďaka svojej útočnej aktivite vybojoval výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    47
    Halstenberg skúsil svoje strelecké šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale v tomto prípade nepochodil. Jeho strelecký pokus bol zblokovanýhneď prvým brániacim hráčom.
     
    46
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Marvin Compper, prichádza Stefan Ilsanker.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Michael Gregoritsch, prichádza Ku Ča-čchol.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončil prvý polčas. Ten možno označiť pre oko diváka ako veľmi atraktívny. Mali sme možnosť vidieť jeden presný zásah Gregoritscha a niekoľko zaujímavých príležitostí na oboch stranách. Ani jeden z tímov výraznejšie nedominuje. Oba celky sa snažia držať loptu na vlastných kopačkách tak dlho, ako to len pôjde. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    V závere prvého polčasu majú hru pevne pod kontrolou hostia, ktorí sú usadení na polovici súpera. Tam si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom vytvoriť si lepšiu streleckú pozíciu.
     
    43
    Bruma dokázal zakončiť skrz brániaceho hráča, ale jeho strelecký pokus si nenašiel cestu medzi tri žrde. Nasledovať bude odkop od bránky FC Augsburg.
     
    42
    Domáci futbalisti rozbiehali rýchly protiútok, ale ten stroskotal hneď z úvodu, keď útočiaci Gregoritsch stratil v súboji loptu.
     
    41
    Útočná snaha domáceho celku končí ofsajdovým postavením jedného z hráčov Augsburgu.
     
    40
    Centrovaná lopta po rohovom kope našla len hlavu brániaceho hráča, ktorý ju odhlavičkoval za postrannú čiaru. FC Augsburg bude pokračovať outovým vhadzovaním.
     
    39
    Martin Hinteregger sa prezentoval utešenou strelou. Spracoval si prihrávku, pohľadom skontroloval bránku a vypálil spoza šestnástky. Pre gólmana by to bola ťažká pozícia, ale lopta trafila jedného z obrancov a od neho sa odrazila preč. Lopta ide mimo hry. Šancu skórovať z rohového kopu bude mať Augsburg.
     
    38
    Diego Demme sa dopustil ostrého zákroku. Daniel Siebert zastavil hru a hráča si volá k sebe. Štandardka pre Augsburg. Nie je to zrovna pozícia, z ktorej je dobré priamo vystreliť. Ale uvidíme.
     
    37
    Compper skúsil svoje strelecké šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil smeroval vysoko nad. V tomto prípade nemusel Hitz vôbec zasahovať.
     
    36
    Mali sme možnosť sledovať ďalšie ofsajdové postavenie. Tentoraz sa v ňom objavil Yussuf Poulsen.
     
    35
    Diego Demme nenašiel pasom v šestnástke žiadneho spoluhráča. Jeho snaha bola zablokovaná. Lopta prekročila postrannú čiaru. RB Lipsko bude vhadzovať loptu.
     
    34
    Momentálny pomer streleckých pokusov je: 5:2.
     
    33
    Timo Werner si zbiehal do pokutového územia súpera, kde sa pokúsil reagovať na center jeho spoluhráča. Ten bol však veľmi nepresný a lopta si to namierila až do zámedzia.
     
    32
    Finnbogason bol v súboji až príliš aktívny, čo si všimol postranný arbiter, ktorý signalizoval nedovolený zákrok. Hlavný rozhodca s ním súhlasil a odpískal.
     
    31
    Lopta sa dostala až na kopačku Hitza, ktorý nič neriskoval a poslal ju čo najďalej od vlastného vápna.
     
    30
    Orban si na svoje konto pripíše útočný faul, po ktorom budú domáci futbalisti zahrávať voľný kop takmer z polovice ihriska.
     
    29
    Caiuby sa snažil zakončiť v čase, keď sa nachádzal v rohu šestnástky súpera. K zakončeniu sa však nedostal, pretože mu loptu zobral brilantným sklzom jeden z brániacich hráčov.
     
    28
    Zaznel hvizd hlavného arbitra po tom, čo sa Baier ocitol po súboji na trávniku. Augsburg bude zahrávať voľný kop z poliacej čiary.
     
    27
    Gregoritsch doslova odcentroval outové vhadzovanie do vápna súpera, ale tam loptu zachytil jeden z obrancov, ktorý tak nedovolil nikomu zakončiť.
     
    26
    Timo Werner si nabehol na presný pas a sám pred brankárom napálil loptu do stredu bránky. Marwin Hitz predviedol svoje kvality a štýlovo strelecký pokus zlikvidoval.
     
    25
    Hostia mali príležitosť ohroziť súpera po nedovolenom zákroku, po ktorom im bol ponúknutý voľný kop. Exekútor sa ho rozhodol rozohrať krátkou formou.
     
    24
    Po rohovom kope sa do zakončenia z väčšej vzdialenosti dostal Baier, ktorého delovka smerovala len veľmi tesne vedľa pravej tyčky. To bola príležitosť!
     
    23
    Po nepresnom streleckom pokuse Gregoritscha budú domáci zahrávať rohový kop. Nechajme sa prekvapiť ako s ním vynaložia.
     
    22
    Kampl to v súboji prehnal s agresivitou a dopustil sa nedovoleného zákroku. Toto bol faul z kategórie taktických. Ak by tak neučinil, pravdepdobne by sa domáci dostali do nebezpečného protiútoku.
     
    21
    Marcel Sabitzer si zbieha na presnú prihrávku na hranici veľkého vápna a okamžite vysiela smerom na bránu strelu. Tá ale končí iba v zámedzí.
     
    20
    Marvin Compper poslal pas dopredu, ale obranca súpera zakročil a akciu prestrihol.
     
    19
    Kampl posielal do pokutového územia prízemnú prihrávku cez niekoľko brániacich hráčov. Jeden z nich loptu zachytil a upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    18
    Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom rozhodiť defenzívu Augsburgu.
     
    17
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 39% – 61%.
     
    16
    Ofsajd! Tentoraz si to zle načasoval Timo Werner, ktorý tak nemohol pokračovať o svojej útočnej snahe.
     
    15
    Najlepší strelec Timo Werner sa spoločne s loptou vydal do pokutového územia, kde z väčšieho uhlu sa pokúšal prekvapiť gólmana. Ten musel vytiahnúť reflexívny zákrok, aby jeho strelecký pokus smerujúci na bližšiu žrď dokázal zachytiť.
     
    14
    Domáci zakladali rýchly protiútok z vlastnej polovice ihriska, ale Francisco Caiuby nedokázal prejsť cez druhého brániaceho hráča, ktorému sa podarilo loptu získať na svoju stranu.
    13. Timo Werner (RBL)
     
    13
    Michael Gregoritsch mal na kopačke svoj druhý presný zásah, ale jeho tvrdý projektil nasmeroval tesne vedľa ľavej tyčky. To bola šanca!
     
    13
    Michael Gregoritsch sa snažil rozbehnúť rýchlu akciu smerom dopredu, ale jeho prihrávka smerovala presne na kopačku brániaceho hráča.
     
    12
    Asistent rozhodcu ukazuje ofsajd. Hlavný arbiter toto jeho rozhodnutie potvrdzuje. Francisco Caiuby je tým hráčom, ktorý sa nechal chytiť.
     
    11
    Domáci futbalisti sú zatiaľ oveľa útočne aktívnejší. Hosťom sa absolútne nedarí dostať sa do predbránkového priestoru.
     
    10
    Daniel Siebert zapískal a Jeffrey Gouweleeuw je tým previnilcom pri útočnom faule. Dobré rozhodnutie arbitra. Priamy voľný kop získava RB Lipsko.
     
    9
    Michael Gregoritsch vôbec nereagoval na prihrávku svojho spoluhráča, pretože si bol vedomí, že sa nachádzal v ofsajde.
     
    8
    Lopta sa nachádza na polovici FC Augsburg, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    7
    Jeden z domácich hráčov bol prichytený v ofsajdovej pasci súpera. RB Lepzig bude zahrávať nepriamy voľný kop.
     
    6
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Mvoga, ktorý hral v tomto prípade na istotu a loptu odkopol čo najďalej od vlastného vápna.
    4. Michael Gregoritsch (AUG) - 1:0
     
    4
    FC Augsburg dal gól!
    Domáci idú hneď z úvodu do vedenia! Zásluhu má na tomto góle MICHAEL GREGORITSCH, ktorý si zbehol do voľného priestoru v šestnástke súpera, kde inkasoval milimetrovú prihrávku, do ktorej sa oprel z prvej a loptu poslal až za chrbát gólmana. Stav stretnutia je 1:0! Asistenciu si na svoje konto pripíše Alfred Finnbogason.
     
    4
    Zástavka letí do nebies! Alfred Finnbogason sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    3
    Domáci FC Augsburg má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    2
    Michael Gregoritsch si našiel priestor v šestnástke, aby zakončil z centrovanej lopty. Jeho pokus preletel ponad brvno. Vysoký, nepresný a v celku nepodarený pokus.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: Hitz – Opare, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – R. Khedira, Gregoritsch – Morávek, Baier (C), Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Stafylidis, Danso, Ku Ča-čchol, Córdova, Schmid, Heller.

    RB Leipzig: Mvogo – Schmitz, Orban (C), Compper, Halstenberg – Sabitzer, Kampl, Demme, Bruma – Werner, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Laimer, Kaiser, Palacios, Forsberg.

    Rozhodca: Siebert – Rohde, Seidel.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 5. kolo nemeckej Bundesligy, kde FC Augsburg privíta na svojom trávniku RB Leipzig. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FC AUGSBURG

    Futbalisti tohto celku v aktualnom ročníku momentálne figurujú na 7. priečke so ziskom 7 bodov. To sa im podarilo po dvoch víťazstvách, jednej remíze a jednej porážke. Svojim súperom dovedna nastrieľali 7 gólov, ale aj 4 inkasovali. Na svoj posledný ligový zápas vycestovali do Frankfurtu, kde išli ako prví do vedenia zásluhou Maxa. Ďalší gól diváci videli až v 76. minúte a to z kopačky hosťujúceho Caiubyho, ktorý poslal svoj tím už do dvojgólového vedenia. O tri minútky neskôr zdramatizoval zápas Jović, ale jeho presný zásah len skrášlil nepriaznivý výsledok. Augsburg zvíťazil 2:1 a tak cestoval domov s plným bodovým ziskom.

    RB LEIPZIG

    Obhajca postu vicemajstra sa po štvrtom kole nachádza na 6. priečke so ziskom 7 bodov. Na svojom konte má dve víťazstvá, jednu remízu a jednu porážku, rovnako ako jeho dnešný súper. Rozdiel skóre majú futbalisti Leipzigu takisto na čísla +3, ale majú o jeden strelený gól na svojom konte viac. V poslednom meraní síl hostili na svojom trávniku Borussiu Mönchengladbach. V 17. minúte išli ako prví do vedenia domáci a to po presnom zakončení Tima Wernera, ktorý je momentálne najlepší strelec Bundesligy. V 25. minúte však dokázali hostia vyrovnať zásluhou Hazarda z pokutového kopu. V 31. minúte poslal domácich opäť do vedenia Augustin, ale Leipzig sa v koneňom dôsledku musel uspokojiť so ziskom jediného bodu, pretože v 61. minúte vyrovanl Stindl, čo bol aj posledný gól zápasu. V 83. minúte dostal červenú kartu Keita, ktorý tak v dnešnom dueli nenastúpi.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 4. Gregoritsch

    Karty:   50. Morávek (AUG), 79. Baier (AUG) – 53. Sabitzer (RBL), 77. Kampl (RBL)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 14:15.
    FC Augsburg: Hitz – Opare, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – R. Khedira, Gregoritsch (46. Ku Ča-čchol) – Morávek (64. Heller), Baier (C), Caiuby – Finnbogason (89. Córdova).
    Náhradníci: Luthe – Stafylidis, Danso, Ku Ča-čchol, Córdova, Schmid, Heller.

    RB Lipsko: Mvogo – Schmitz (82. Kaiser), Orban (C), Compper (46. Ilsanker), Halstenberg – Sabitzer, Kampl, Demme, Bruma – Werner, Y. Poulsen (60. Forsberg).
    Náhradníci: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Laimer, Kaiser, Palacios, Forsberg.

    Rozhodca: Siebert – Rohde, Seidel

    Diváci: 26 113