Villarreal – Astana 3:1 (kon.) | Slavia – Tel Aviv 1:0 (kon.) | D.Kyjev – Skenderbeu 3:1 (kon.)
YB Bern – Partizan 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Braga 1:2 (kon.) | Başakşehir – Razgrad 0:0 (kon.)
Austria – AC Miláno 1:5 (kon.) | Rijeka – AEK Atény 1:2 (kon.) | Bergamo – Everton 3:0 (kon.)
Limassol – Lyon 1:1 (kon.) | Zlín – Tiraspol 0:0 (kon.) | Kodaň – Lok. Moskva 0:0 (kon.)
Be'er Sheva – Lugano 2:1 (kon.) | FCSB – Plzeň 3:0 (kon.) | CZ Belehrad – Borisov 1:1 (kon.)
Marseille – Konyaspor 1:0 (kon.) | Guimarães – Salzburg 1:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Östersunds FK 0:2 (kon.)
Hertha – Bilbao 0:0 (kon.) | Waregem – Nice 1:5 (kon.) | Arnhem – Lazio 2:3 (kon.)
Vardar – Zenit 0:5 (kon.) | Sociedad – Rosenborg 4:0 (kon.) | Arsenal – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
1:0 (0:0)
Konyaspor
Štvrtok 14.09.2017, 21:05 • Stade Vélodrome, Marseille • Európska liga • Skupina I
Predzápasové kurzy
     
    Dnes už toho viac neuvidíme, pretože hlavný arbiter svojím hvizdom ukončil tento duel. Ten možno označiť ako veľmi atraktívny a tak diváci, ktorí investovali svoje financie na kúpu lístka môžu byť spokojní. Tím Marseille sa úvodného gólu dočkal až v druhom polčase zásluhou Ramiho, ale napokon to stačilo a tak si tento celok pripíše do tabuľky plný bodový zisk. Domáci futbalisti dnes vsadili na kombinačný štýl hry a naopak hostia sa sústredili na pevnú defenzívu a udrieť sa snažili po rýchlych kontrách. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (23:01:32)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:1.
    Střely mimo: 9:3.
    Rohy: 2:3.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 11:8.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala do hĺbky šestnástky Marseille, ale tam sa najlepšie zorientoval Rolando, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    90+3
    Jeden z domácich brániacich hráčov hral na istotu a loptu nekompromisne poslal do zámedzia. Dokážu hostia využiť darovaný rohový kop?
     
    90+2
    Futbalisti hosťujúceho celku získali výhodu outového vhadzovaniana polovici súpera.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v druhom polčase ešte štyri minúty navyše.
     
    90
    Centrovaný pokus po rohovom kope dokázala defenzíva Konyasporu zachytiť a tak zabrániť možnému nebezpečenstvu.
     
    89
    Striedanie v tíme Olympique Marseille: z ihriska odchádza Dimitri Payet, prichádza André Anguissa.
     
    88
    Serkan Kirintili opäť v pohotovosti. Musel vytiahnúť jeden zo svojich reflexívnych zákrokov, aby dokázal zachytiť nepríjemný strelecký pokus smerujúci pod brvno. Lopta putuje do zámedzia a domáci budú zahrávať rohový kop, ale ešte predtým nasleduje striedanie na strane Marseille.
     
    87
    Centrovanú loptu po voľnom kope dokázal pokryť jeden z brániacich hráčov Marseille. Čas sa kráti a strelecké pokuse hosťujúceho celku neprichádzajú.
     
    86
    Bouna Sarr sa dopustil ostrého zákroku. Gediminas Mazeika zastavil hru a hráča si volá k sebe. Hostia majú možnosť skórovať po nariadenom voľnom kope. Nechajme sa prekvapiť ako s ním vynaložia.
     
    85
    Striedajúci Milošević skúsil svoje strelecké šťastie strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil smeroval vedľa ľavej tyčky. Nasledovať bude odkop od bránky Marseille. Pelé sa s rozohrávkou nebude príliš ponáhľať.
     
    84
    K lopte sa po dlhšej dobe dostal aj Pelé, ktorý s kľudom na kopačke ju preposlal vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    83
    Loptu majú na svojich kopačkách hráči Konyasporu, ktorí sa snažia vymyslieť niečo smerom dopredu. V závere stretnutia defenzíva Olympique Marseille funguje na výbornú a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    82
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Serkena Kirintiliho, ktorý hral v tomto prípade na istotu a zvolil ďaleký odkop od vlastnej svätyne.
     
    81
    Striedanie v tíme Olympique Marseille: z ihriska odchádza Valère Germain, prichádza Bouna Sarr.
     
    80
    Ostáva nám posledných desať minút do konca riadnej hracej doby a hosťujúcim futbalistom sa absolútne nedarí dostávať do lepších streleckých pozícii.
     
    79
    Marseille si zdá sa užíva to, že má loptu pod kontrolou. Hráči čakajú na správny moment na vytvorenie streleckej pozície.
     
    78
    Germain dokázal z ľavej strany poslať prízemný center do pokutového územia súpera, ale ten nemal potrebnú razanciu a ani presnosť. Loptu si pohodlne prevzal brániaci hráč.
     
    77
    Prihrávka, s ktorou sa Morgan Sanson pokúsil ohroziť obranu súpera končí na území nikoho.
     
    76
    Dimitri Payet sa hnevá sám na seba, pretože si jeho spoluhráč nabiehal do výhodnej pozície, ale nedokázal mu tam poslať presnú prihrávku. Loptu zachytil Serken Kirintili.
     
    75
    Striedanie v tíme Olympique Marseille: z ihriska odchádza Florian Thauvin, prichádza Lucas Ocampos.
     
    73
    Dimitri Payet presnou prihrávkou našiel úplne voľného spoluhráča. Toho však sklamal prvý dotyk s loptou, po ktorom o loptu prišiel. Pri lopte sú už hostia, ktorí sa pokúsia založiť rýchly útok smerom dopredu.
     
    72
    Striedanie v tíme Konyaspor: z ihriska odchádza Ömer Ali Sahiner, prichádza Imoh Ezekiel.
     
    71
    Po nedovolenom zákroku Luiza Gustava zahrávali hostia voľný kop z väčšej vzdialenosti. Na ten si najvyššie vyskočil Pelé, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Luiz Gustavo (Olympique Marseille).
     
    69
    Nejc Skubic skúsil vytvoriť nebezpečnú pozíciu centrom pred bránku, ale výsledok sa značne líši od jeho úmyslov. Žiadna gólová pozícia sa nekoná.
     
    68
    Druhý polčas je omnoho atraktívnejší ako ten prvý. Mali sme možnosť vidieť množstvo zaujímavých príležitostí na oboch stranách a dočkali sme sa aj úvodného gólu. Dokážu hostia vyrovnať? Majú na to približne 22 minút.
     
    67
    Dimitri Payet vystrelil ihneď po dobrej prihrávke. Snaha z hranice šestnástky ovocie nepriniesla, keď skončila vedľa ľavej tyči.
     
    66
    Skvelý zákrok vyťahuje Serkan Kirintili a likviduje tak pokus tesne nad zemou rovno doprostred bránky. Vyslal ho Hiroki Sakai po tom, ako sa uvoľnil v pokutovom území.
     
    65
    Podobná situácia aj na opačnej strane. Tentoraz sa útočným faulom previnil striedajúci Milošević.
     
    64
    Thauvin bol v útoku až príliš aktívny, čo si všimol aj Gediminas Mazeika, ktorý hvizdom vstupuje do diania hry. Thauvin si na svoje konto pripíše útočný faul.
     
    63
    Sahiner už nedokázal zachytiť dlhý pas svojho spoluhráča. Je pravda, že prihrávka bola pridlhá a tak sa lopta ocitla až za postrannou čiarou. Pri lopte sú už domáci futbalisti.
     
    62
    Striedanie v tíme Konyaspor: z ihriska odchádza Volkan Findikli, prichádza Jens Jønsson.
     
    61
    Jeden z hráčov hostí zbytočne nešpekuloval a pokúsil sa prekvapiť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil len opečiatkoval brvno Pelého bránky. To bola šanca!
     
    60
    Rolando skvelo zachytil rozohrávku súpera, po čom sa okamžite snažil založiť rýchly protiútok. Loptu si však príliš predkopol a tá si to namierila až za postrannú čiaru.
     
    59
    Dimitri Payet si najprv spracoval prihrávku a neskôr zakončil k ľavej tyčke. Serken Kirintili predviedol jeden z mnoha skvelých zákrokov, vďaka čomu ostáva stav stretnutia nezmenený.
     
    58
    Ale rohový kop nedopadol podľa predstáv. Centrovaná lopta smerovala na bližšiu žrď, kde ju zachytil hneď prvý brániaci hráč.
     
    57
    Hostia si vďaka svojej útočnej snahe dokázali vybojovať rohový kop. Nechajme sa prekvapiť ako s ním vynaložia.
    56. Valère Germain (OMA)
     
    56
    Germain si šikovne zbehol do voľného priestoru v šestnástke súpera, kde naňho okamžite smerovala centrovaná lopta. Do nej sa oprel hlavou, ale jeho hlavičkový pokus len opečiatkoval brvno.
     
    55
    Domáci futbalisti rozbiehali rýchlu akciu po ľavej strane ihriska, ale tam ich výlet skončil na brániacom hráčovi, ktorý loptu odkopol za postrannú čiaru. Domáci budú vhadzovať na súperovej polovici.
     
    54
    Priebeh hry sa nám upokojil. Pri lopte sú po dlhšej dobe hostia, ktorí obliehajú súperovú polovicu.
     
    52
    Po nedovolenom zákroku Wilfrieda Moka zahrávali domáci voľný kop. K jeho realizácii sa postavil Dimitri Payet, ktorého centrovaný pokus našiel hlavu jedného z jeho spoluhráčov, ale hlavičkové zakončenie smerovalo mimo bránky. Nasledovať bude dlhý odkop od bránky Konyasporu.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Wilfried Moke (Konyaspor).
     
    50
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si formou krátkych prihrávok chcú vytvoriť lepšiu streleckú pozíciu.
     
    49
    Sakajsi splnil svoje obranné povinnosti, keď zachytil rozohrávku súpera a loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
    48. Adil Rami (OMA) - 1:0
     
    48
    Marseille dal gól!
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na vzdialenejšiu žrď, kde si defenzíva nedokázala pokryť ADILA RAMIHO, ktorý presnou hlavičkou otvára stav stretnutia. 1:0! Asistenciu si na svoje konto pripíše Dimitri Payet.
     
    47
    Dimitri Payet si spracoval prihrávku ešte pred hranicou veľkého vápna a zakončil. Jeho delovka bola tečovaná a lopta si to namierila do zámedzia. Domáci budú pokračovať rohovým kopom.
     
    46
    Striedanie v tíme Konyaspor: z ihriska odchádza Musa Araz, prichádza Deni Milošević.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje prvý polčas. Ten možno označiť ako priemerný. Mali sme síce možnosť vidieť niekoľko zaujímavých situácii, ale očakávania boli o niečo vyššie. Domáci futbalisti sa počas celého zápasu snažia preraziť skrz kombinačný futbal a naopak hostia vsadili na pevnú defenzivu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v prvom dejstve nadstaviť ešte dve minúty navyše.
     
    45
    Hostia sa budú snažiť v závere prvého polčasu usadiť na polovici súpera. Teraz majú výhodu outového vhadzovania, čo je ideálna príležitosť.
     
    44
    Po nedovolenom zákroku Musa Araza mohli domáci skórovať po nariadenom voľnom kope, ale na centrovanú loptu si najvyššie vyskočil jeden z obrancov, ktorý zažehnal všetky očakávania.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Musa Araz (Konyaspor). To si vyslúžil za podkopnutie.
     
    42
    Volkan Findikli je potrestaný za držanie súpera. Gediminas Mazeika nariaďuje priamy voľný kop.
     
    41
    Ali Turan z pozície posledného brániaceho hráča zaznamenal veľmi dôležitý obranný zákrok, po ktorom nedovolil nikomu zakončiť.
     
    40
    Marseille drží loptu za pomoci krátkych prihrávok. Hráči čakajú na správny moment, aby si našli medzierku cez obranu súpera.
     
    38
    Momentálny pomer držania lopty je: 54% – 46%.
     
    37
    Florian Thauvin s menším zranením. Vyzerá to tak, že bude v poriadku a schopný pokračovať.
     
    36
    Florian Thauvin si pýta pomoc lekárov bolestivým výrazom v tvári. Uvidíme, aké vážne to sním je.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Ferhat Öztorun (Konyaspor).
     
    34
    Dimitri Payet si našiel voľný priestor, kde okamžite inkasoval loptu. Dvaja brániaci hráči sa napokon stihli vrátiť a jeho následný pokus o prihrávku dokázali zblokovať.
     
    33
    Parádny zákrok! Ferhat Öztorun dostal prihrávku, ale nedostal sa k ďalšiemu kroku, pretože ho jeden z obrancov odzbrojil.
     
    32
    Dimitri Payet sa prezentoval pekným krosom smerujúcim do šestnástky súpera, ale tam opäť úradoval Serkan Kirintili, ktorý loptu vyboxoval mimo nebezpečia.
     
    31
    Thauvin dokázal poslať do vápna prudký center z pravej strany ihriska, ale v čase, keď sa tam nenachádzal ani jeden jeho spoluhráč. Loptu si pohodlne prevzal Serkan Kirintili.
     
    30
    Serkan Kirintili predviedol veľmi nevídaný zákrok, keď na centrovanú loptu súpera reagoval sklzom. Každopádne zákrok to bol úspešný.
     
    29
    Jordan Amavi to v súboji prehnal s agresivitou, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu. Ten svojim hvizdom vstupuje do diania hry. Pri lopte budú hostia.
     
    28
    Öztorun sa po súboji ocitol na trávniku a hlavný arbiter na túto udalosť reaguje hvizdom do píšťaľky. Hostia budú zahrávať voľný kop takmer z poliacej čiary.
     
    27
    Črtajúca sa šanca! Kamara prihrával do pokutového územia s úmyslom vytvoriť šancu pre spoluhráča, ale Serkan Kirintili pohotovo reaguje a zastavuje rodiacu sa šancu.
     
    26
    Jeden z hosťujúcich hráčov vyslal do šestnástky domácich veľmi nepríjemný center z pravej strany, ale pri lopte bol najbližšie Pelé, ktorý ju zachytil.
     
    25
    Dimitri Payet bol v dobrej pozícii a chýbali mu naozaj len centimetre, aby sa dostal k prihrávke do priestoru.
     
    24
    Hosťujúca defenzíva zatiaľ funguje vynikajúco a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru v predbránkovom priestore, vďaka čomu majú domáci problém vytvoriť si lepšiu streleckú pozíciu.
     
    23
    Domáci sa na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera, kde sa formou krátkych prihrávok snažia rozhodiť defenzívu súpera a tak sa dostať do lepšej streleckej pozície.
     
    22
    Valere Germain vyrazil za prihrávkou do pokutového územia, ale Serkan Kirintili je v strehu a podarilo sa mu zmariť rodiacu sa šancu na skórovanie.
     
    21
    Serkan Kirintili musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci Dimitri Payet. To sa mu aj podarilo a loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    20
    Gediminas Mazeika nemohol ignorovať tento tvrdý zákrok, ktorého sa dopustil Florian Thauvin a musel tak fúknuť do píšťalky.
     
    19
    Malick Evouna bol postavený mimo hry, rozhodca to videl a zdvihol svoju zástavku.
     
    18
    Hostia sa snažili založiť rýchly útok po ľavej strane ihriska. Tam sa však nachádzal všadeprítomný Amavi, ktorý ich nábeh zastavil. Hostia budú vhadzovať.
     
    17
    Prerušenie netrvalo dlho a v hre sa tak pokračuje ďalej. Pri lopte sú momentálne domáci futbalisti, ktorí si na vlastnej polovici ihriska medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    16
    Hra je prerušená. Fanúšikovský tábor hosťujúceho celku odpálil na tribúne niekoľko dýmovníc.
     
    15
    Presnú prihrávku si na rohu šestnástky postrážil Dimitri Payet a vystrelil. Zle umiestnený pokus skončil katastrofálne mimo ľavej žrde.
     
    14
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 64% – 36%.
     
    13
    Rami sa pokúšal založiť rýchlu akciu stredom ihriska, ale jeho prudkú prihrávku dokázal zachytiť jeden z brániacich hráčov.
     
    12
    Brilantná individuálna akcia! Malick Evouna si našiel svoju cestu do šestnástky cez prekážky v podobe obrancov súpera a následne vystrelil. Jeho pokus rozvlnil sieť, ale len tú bočnú.
    11. Dimitri Payet (OMA)
     
    11
    Payet mal na kopačke úvodný gól! Jeho ďalekonosný pokus smeroval presne k pravej tyčke, kde sa skvelým zákrokom prezentoval Kirintili, ktorý si na svoje konto pripíše úspešný zákrok.
     
    10
    Payet sa snažil vysunúť nabiehajúceho spoluhráča, ale jeho prihrávka bola pridlhá a skončila až na kopačke gólmana.
     
    8
    Lopta sa nachádza na polovici Olympique Marseille, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    7
    Kamara zakončil z voleja zvnútra šestnástky, ale jeho strelecký pokus smeroval tesne mimo bránky. Nasledovať bude odkop od bránky Kirintiliho.
     
    6
    Po nedovolenom zákroku Ali Turana mali domáci výhodu voľného kopu z väčšej vzdialenosti. K lopte sa v šestnástke dostal jeden z domácich hráčov, ale zakončiť už nestihol.
     
    5
    Žltú kartu dostáva Ali Turan (Konyaspor).
     
    4
    Morgan Sanson nastrelil loptu do veľkého vápna, ale zmocnil sa jej len Serkan Kirintili, ktorý bol pri tomto centri najbližšie.
     
    3
    Olympique Marseille má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    2
    Pri lopte sa nachádzajú domáci futbalisti, ktorí sa už usadili na polovici súpera.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Olympique Marseille: Pelé – Sakaj, Rami, Rolando, Amavi – Kamara, Gustavo, M. Sanson – Thauvin, Germain, Payet (C).
    Náhradníci: Escales – Evra, Maxime López, Ocampos, B. Sarr, Sertic, Anguissa.

    Konyaspor: Kirintili – Skubic, Ali Turan (C), Moke, Öztorun – Findikli, Bourabia – Fofana, Araz, Sahiner – Evouna.
    Náhradníci: Demircan – Albayrak, Ay, Ezekiel, Filipovic, Jønsson, Milošević.

    Rozhodca: Gediminas Mazeika.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 1. kolo skupinovej fázy Európskej ligy, kde Olympique Marseille bude hostiť na vlastnom štadióne Konyaspor. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    OLYMPIQUE MARSEILLE

    Futbalistom Marseille nevyšiel minulý ročník domácej najvyššej súťaže podľa predstáv. Umiestnili sa na 5. priečke s obrovskou 33-bodovou stratou na majstra z Monaca. Vďaka konečnému umiestneniu si museli miestenku v skupinovej fáze Európskej ligy vybojovať kvalifikačnými bojmi. Tie absolvovali dva a v obidvoch boli úspešný. Najprv si zmerali sily s Oostende, kde po výsledkoch 4:2 a 0:0 postupili do posledného kola. Tam narazili na Domžale, ktorých porazili výsledkami 1:1 a 3:0. Aktuálna forma hráčov Marseille nie je veľmi dobrá. V aktuálnej ligovej sezóne figurujú na 10. priečke so ziskom 7 bodov. To sa im podarilo po dvoch víťazstvách, jednej remíze a dvoch porážkach. Nedokázali zvíťaziť v posledných troch zápasoch. V nich získali len jeden bod po remíze s Angers. Naposledy sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov, keď na vlastnom trávniku hostili Rennes. Tí však išli takmer okamžite do vedenia. V 2. minúte otvoril stav stretnutia Khazri. V 10. minúte pridal ďalší kúsok Bourigeaud. Tretí presný zásah do siete Marseille pridal Gnagnon. V 87. minúte už len znížil nepriaznivý stav Sanson.

    KONYASPOR

    Hráči tohto celku budú figurovať napriek nelichotivému umiestneniu v minulej sezóne v skupinovej fáze Európskej ligy. V aktuálnom ročníku tureckej ligy sa nachádzajú po 4. kole na nepeknej 14. priečke so ziskom troch bodov. To sa im podarilo po jednom víťazstve a troch porážkach. Jediné víťazstvo zaznamenali na domácej pôde v zápase s Genclerbirligi, kde po dvoch góloch Araza a jednom zásahu Skubica zvíťazili po výsledku 3:0. Posledný zápas odohrali na vlastnom štadióne, ale domáci fanúšikovia nemohli byťs výkonom svojich miláčikov spokojní. V 44. minúte išlido vedenia hostia zásluhou Loveho. Ďalší gól videli až v druhom polčase, keď sa síce trafil domáci Filipovic, ale len do vlastnej bránky.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 48. Rami

    Karty:   70. Gustavo (OMA) – 5. Ali Turan (KOY), 35. Öztorun (KOY), 43. Araz (KOY), 51. Moke (KOY)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:8.
    Olympique Marseille: Pelé – Sakaj, Rami, Rolando, Amavi – Kamara, Gustavo, M. Sanson – Thauvin (75. Ocampos), Germain (81. B. Sarr), Payet (C) (89. Anguissa).
    Náhradníci: Escales – Evra, Maxime López, Ocampos, B. Sarr, Sertic, Anguissa.

    Konyaspor: Kirintili – Skubic, Ali Turan (C), Moke, Öztorun – Findikli (62. Jønsson), Bourabia – Fofana, Araz (46. Milošević), Sahiner (72. Ezekiel) – Evouna.
    Náhradníci: Demircan – Albayrak, Ay, Ezekiel, Filipovic, Jønsson, Milošević.

    Rozhodca: Gediminas Mazeika