Villarreal – Astana 3:1 (kon.) | Slavia – Tel Aviv 1:0 (kon.) | D.Kyjev – Skenderbeu 3:1 (kon.)
YB Bern – Partizan 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Braga 1:2 (kon.) | Başakşehir – Razgrad 0:0 (kon.)
Austria – AC Miláno 1:5 (kon.) | Rijeka – AEK Atény 1:2 (kon.) | Bergamo – Everton 3:0 (kon.)
Limassol – Lyon 1:1 (kon.) | Zlín – Tiraspol 0:0 (kon.) | Kodaň – Lok. Moskva 0:0 (kon.)
Be'er Sheva – Lugano 2:1 (kon.) | FCSB – Plzeň 3:0 (kon.) | CZ Belehrad – Borisov 1:1 (kon.)
Marseille – Konyaspor 1:0 (kon.) | Guimarães – Salzburg 1:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Östersunds FK 0:2 (kon.)
Hertha – Bilbao 0:0 (kon.) | Waregem – Nice 1:5 (kon.) | Arnhem – Lazio 2:3 (kon.)
Vardar – Zenit 0:5 (kon.) | Sociedad – Rosenborg 4:0 (kon.) | Arsenal – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
1:0 (1:0)
Maccabi Tel Aviv
Štvrtok 14.09.2017, 19:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • Európska liga • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas už moc zaujímavý nebol, videli sme však pár zaujímavých situácii. Hostia hrali v tomto dejstve lepšie, ale nepodarilo sa im streliť gól a tak Slavia vyhráva na domácej pôde 1:0!

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera! Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:51:55)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Maccabi sa ešte dostáva na útočnú polovičku, Slavia sa však bráni úspešne a dostáva všetky lopty do bezpečia. Zrejme to už domáci futbalisti zvládnu a získanú dôležité tri body.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Sheran Yeini (Maccabi Tel Aviv).
     
    90+2
    Slavia prenikla do pokutového územia hostí, ale Sobol sa do zakončenia nepretlačil. Následne domáci faulovali, ale získali cenné sekundy.
     
    90+1
    Hostia už útočia so všetkým čo majú, aj brankár Rajkovič hrá vysoko zo svojej brány. Maccabi tak hrá už vabank.
     
    90
    Nadstavený čas v druhom polčase: 4 minúty!
     
    89
    Netrvalo dlho a hostia opäť zaútočili, táto strela spoza 16-tky len tesne minula bránu domáceho tímu. Kovář išiel do zákroku, loptu však napokon netrafil. Uvidíme, koľko ešte nadstaví hlavný rozhodca tohto zápasu.
     
    88
    Tento útok zo strany hostí bol už nebezpečnejší, našťastie Rikan v pokutovom území domácich zakončoval v páde a brankár Kovář tak nemal ťažkú prácu.
     
    87
    Ani tento útočný výpad Maccabi úspešný nebol, domáci získavajú loptu a presúvajú sa na útočnú polovičku. Následne sa dostal do zakončenia Hušbauer, mieril však vysoko.
     
    86
    Rohový kop napokon domáci futbalisti ubránili, Ngadeu dostal loptu do bezpečia. Hostia ešte ostali na istý čas v útoku, ale napokon už nič zaujímavého nevymysleli.
     
    85
    Hostia sa presunuli pred pokutové územie domácich a po stečovanej strele získava rohový kop. Slavia sa tak teraz bude musieť brániť tlaku svojho súpera.
     
    84
    Domáci sa opäť dostali do pokutového územia svojho dnešného súpera, Van Buren to však celé pokazil a napokon loptu stráca. Hostia sa pokúšajú vyraziť do rýchleho protiútoku.
     
    83
    Slavia sa dostala pred pokutové územie hostí, na ľavej strane získal loptu Stoch, poslal zaujímavý projektil na bránu Maccabi a brankára Rajkovića táto situácia poriadne vystrašila, loptu však vyráža do bezpečia!
    82. Miroslav Stoch (SLA)
     
    82
    Obaja tréneri tak už využili všetky striedania, dostali sme sa do záverečnej časti tohto zápasu, Slavia naďalej vyhráva 1:0!
     
    81
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Jakub Hromada, prichádza Michael Ngadeu.
     
    80
    Striedanie v tíme Maccabi Tel Aviv: z ihriska odchádza Dor Miha, prichádza Omer Atzili.
     
    79
    Domáci prenikli až do pokutového územia hostí, ale tam sa už do zakončenia nedostali a loptu si prebralo hosťujúce mužstvo. Maccabi tak okamžite vyráža na útočnú polovičku.
     
    78
    Kjartansson sa prebojoval s loptou do pokutového územia domácich, Jugas ho však úspešne obral o loptu a dopredu už vyráža Slavia. Maccabi sa tak rýchlo vracia späť.
     
    77
    Eden Aréna kričala druhý krát v tomto zápase gól, ale Necid ho hlavičkou dosiahol v ofsajde! Škoda, presný zásah by už zrejme znamenal definitívne rozhodnutie.
     
    76
    Maccabi zahrávalo na útočnej polovičku po faule priamy kop, Rikanovo zakončenie však úspešné nebolo a bude to odkop od brány Kovářa.
     
    75
    Hostia sa teraz častejšie tlačia na útočnú polovičku, čoskoro možno začnú aj viacej riskovať. Slavia sa však dnes bráni úspešne a okrem jednej príležitosti vážnejšie nezaváhala.
     
    74
    Slavia však napokon po nepresnej prihrávke loptu stratila a dopredu vyráža hosťujúci celok. Domáci však úspešne bránia svoje územie a dlhšiu dobu tak nič zaujímavého nevidíme.
     
    73
    Domáci znova kombinujú na útočnej polovičke, Maccabi sa snaží vysokým napádaním získať loptu na svoje kopačky. Pomaličky sa začína hosťom čas krátiť.
     
    72
    Striedanie v tíme Maccabi Tel Aviv: z ihriska odchádza Jean-Sylvain Babin, prichádza Avraham Rikan.
     
    72
    Dnešné stretnutie sleduje 13 035 divákov.
     
    71
    Slavia to teraz skúša cez rýchly protiútoky, ale obrana hostí si dáva na tieto situácie pozor. Hostia to zase skúšajú cez postupné prihrávky na útočnú polovičku, ale domáci si takisto dávajú pozor.
     
    70
    Necid išiel za výbornou prihrávkou za obranu hostí, správne však postranný rozhodca signalizuje ofsajd. Maccabi sa tak dostáva k lopte a snaží sa už usadiť na útočnej polovičke.
     
    69
    Útočné výpady sa teraz striedajú na oboch stranách, dlhšie sme však žiadnu príležitosť nevideli. Častejšie však kombinujú hostia.
     
    68
    Prvý krát tak v zápase striedali už aj hostia, Jaroslav Šilhavý spravil zakrátko aj druhú zmenu v zostave. Slavia teraz kombinuje na útočnej polovičke.
     
    67
    Striedanie v tíme Maccabi Tel Aviv: z ihriska odchádza Jahor Filipenka, prichádza Nick Blackman.
     
    66
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Jaromír Zmrhal, prichádza Mick Van Buren.
     
    65
    Maccabi sa postupnou kombináciou dostalo až na dostal domácej brány, z pravej strany prišiel prízemný center do pokutového územia Slavie, Atarove zakončenie však minulo bránu domácich.
     
    64
    Teraz tak už došlo k striedaniu na domácej strane, Slavia získava aut v strede ihriska. Domáci sa pochopiteľne nemajú kam ponáhľať, druhý gól by im však určite dodal väčšieho pokoja.
     
    63
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Jan Sýkora, prichádza Josef Hušbauer.
     
    62
    Pri postrannej čiare bolo prichystané striedanie domácich, ale stále k nemu nedošlo. Pri lopte sú momentálne hostia, ale teraz sa im nedarí prejsť na útočnú polovičku.
    61.
     
    61
    Maccabi následne zahrávalo rohový kop a opäť musel situáciu zachraňovať Deli. Domáci sú teraz trocha v rozpakoch, ale upratali loptu do bezpečia.
     
    60
    A mohlo byť vyrovnané! Nečakane sa hostia prebojovali až do pokutového územia, Kjartansson oklamal brankára Kovářa a následne sa dostal do zakončenia, v poslednej chvíli sa však do strely hodil Deli a zabránil ísť lopte do siete! Prvá výstraha pre domácich futbalistov.
     
    59
    K prvému striedaniu sa napokon odhodlá Jaroslav Šilhavý, na domácej strane sa už čaká na prerušenie hry.
     
    58
    Rýchly protiútok sa snažil založiť Hromada, ale napokon loptu po chybe stratil a tak už smerom dopredu idú hostia. Opäť sa však len márne prebíjajú cez val domácich.
     
    57
    Lopta je aj naďalej na kopačkách izraleského celku, Slavia ale bráni stred poľa a svojho súpera stále k ničomu nepúšťa. Uvidíme, kedy sa tréneri rozhodnú siahnuť k striedaniu.
     
    56
    Souček to teraz skúšal individuálne, ale cez obranu hosťujúceho mužstva neprešiel. Maccabi tak znova získava loptu na svojej polovičke, ale v útoku sú dnes hostia veľmi pasívny.
     
    55
    Hostia sa už snažia preniknúť na útočnú polovičku domácich, Slavia však dnes pracuje dobre v defenzíve a Maccabi si tak stále nevytvorilo žiadnu vyloženú šancu.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Miroslav Stoch (SK Slavia Praha).
     
    53
    Domáci teraz zastavili rýchly útočný výpad svojho súpera, Maccabi sa sťahuje späť na svoju polovičku.
    52. Jaromír Zmrhal (SLA)
     
    52
    Nádejná šanca pre domácich futbalistov! Souček vybojoval loptu a prihrávkou vysunul v pokutovom území do šance Zmrhala, jeho zakončenie len tesne minulo bránu hostí!
     
    51
    Do pokutového územia domácich smeroval center z pravej strany, lopta však len preletela okolo brány Slavie a tak domáci mohli ostať pokojní.
     
    50
    Zmrhal získal loptu pred pokutovým územím hostí, snažil sa loptu posunúť na Necida, ale ten sa už nedokázal k jeho prihrávku dostať. Loptu tak získavajú hostia.
     
    48
    Domáci stratili loptu a tak zaútočili hostia, obrana Slavie však ustála aj túto situáciu. Maccabi sa však snaží hrať aktívne.
     
    47
    Slavia aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách, zatiaľ však kombinuje na svojej polovičke. Hostia sa však snažia o vysoké napádanie.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa už čoskoro začne!
     
    Prvý polčas sa skončil, domáci vyhrávajú 1:0! Domáci išli do vedenia už v 12. minúte zásluhou Necida a mali aj ďalšie príležitosti na skórovanie. Napokon však už gól nepadol, hostia si ani nevytvorili žiadnu šancu. Slavia tak zaslúžene vedie 1:0 a hostia majú do druhého polčasu majú na čom popravovať.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Napokon sa nadstavuje ešte jedna minúta!
     
    44
    Lopta je na polovičke hostí, Slavia získava autové vhadzovanie. Zrejme vidíme poslednú minútu prvého polčasu, nie je dôvod extra nadstavovať.
     
    43
    Opäť sa do útoku dostávali domáci futbalisti, ale Hromada pri preberaní lopty fauloval a tak hlavný rozhodca hru prerušil. Domáci futbalista môže byť rád, že za tento zákrok nevidel žltú kartu.
     
    42
    Ani zverencom Jaroslava Šilhavého sa teraz nepodarilo nič zaujímavé vymyslieť a od svojej brány bude odkopávať brankár Rajković.
     
    41
    Pred bránu domácich teraz smeroval prízemný center, ktorý jemne tečoval Kjartansson, s touto situáciu však brankár Kovář problémy nemal a loptu prebral do svojich rukavíc.
     
    40
    Maccabi získava aut na útočnej polovičke, ale ani teraz sa hosťom nedarí prejsť cez prehustený priestor domácich. Do konca prvého polčasu ostáva už len 5 minút.
     
    39
    Hostia sú teraz pri lopte a opäť sa snažia preniknúť na útočnú polovičku. Slavia ich tam však naďalej nepúšťa a momentálne sa domáci skorej sústreďujú na defenzívu.
     
    38
    Ani teraz to hosťom nevyšlo, navyše sa futbalisti Maccabi ocitli v ofsajde. Kovář tak uvedie loptu do hry. Pomaličky sa už blíži aj záverečná časť prvého polčasu.
     
    37
    Maccabi sa presunulo na útočnú polovičku, ale zatiaľ hostia nenašli recept na pozornú defenzívu domácich futbalistov. Slavia tak aj naďalej drží svoje tesné vedenie o 1 gól.
     
    36
    Veľká šanca na strane domácich! Opakovala sa situácia ako pri prvom góle, Sabol posielal center pred bránu hostí, Necid tentokrát zakončoval v páde a len tesne minul bránu Maccabi!
    35. Tomáš Necid (SLA)
     
    35
    Po krátkej dobe sa do zakončenia dostal Stoch, jeho pokus z väčšej vzdialenosti však úspešný nebol. Rajković bude odkopávať od svojej brány.
     
    34
    Kovář znova odkopával od svojej brány a následne sa domáci presúvajú na útočnú polovičku. Necid sa dostal do zakončenia, jeho strela len tesne minula bránu hostí.
     
    33
    Po získaní lopty sa domáci snažili o rýchly útočný výpad, ale nepresná prihrávka skončila pri obrane hostí. Maccabi však následne takisto loptu stráca.
     
    32
    Maccabi je pri lopte a snaží sa o prienik na útočnú polovičku, zatiaľ sa to však hosťujúcemu mužstvu nedarí podľa predstáv. Slavia sa teraz stiahla na svoju polovičku.
    31. Miroslav Stoch (SLA)
     
    31
    Domáci získali po faule zaujímavý priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. K jeho realizácii sa napokon odhodlal Stoch, jeho priame zakončenie na bránu však bolo tečované a lopta doputovala k brankárovi Rajkovićovi.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Jean-Sylvain Babin (Maccabi Tel Aviv).
     
    30
    Slavia po autovom vhadzovaní prenikla do pokutového územia, Souček sa však už do zakončenia nedostal a loptu si do svojich rukavíc prebral brankár Rajković.
     
    29
    Do pokutového územia domácich smerovala nepresná prihrávka a lopta následne doputovala za postrannú čiaru. Bude to tak ďalší odkop od Kovářovej brány.
     
    28
    Hostia však zatiaľ kombinujú iba po stred ihriska, domáci sa tak v ohrození neocitajú. Domáci aj naďalej hrajú to čo im vyhovuje a držia si svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    27
    Hroma bol v strede poľa faulovaní a tak domáci získali priamy kop. Ten rozohrali nakrátko a loptu po chvíli stratili. Maccabi tak skúša založiť rýchly protiútok.
     
    26
    Kovář je pri lopte po nepresnosti Maccabi, brankár domácich už loptu posiela dlhým odkopom na svojich spoluhráčov. Slavia sa tak už snaží prebojovať na útočnú polovičku.
     
    25
    Stoch zachytil loptu a okamžite ju posielal smerom dopredu na Necida, autor zatiaľ jediného gólu tohto zápasu sa však ocitol v ofsajde. K lopte sa tak dostávajú hostia.
     
    24
    Eden Aréna teraz na chvíľu prestala dýchať! Pred bránu domácich smeroval zaujímavý center, v snahe ho dostať do bezpečia išiel po ňom Deli, no a veľa nechýbalo a mohol byť z toho aj vlastný gól. Našťastie sa tak nestalo.
     
    23
    Na útočnú polovičku sa už prebojovali domáci futbalisti a rozbiehajú svoju kombináciu. Hostia sa však takisto bránia úspešne a domáci sa k ničomu nedostávajú.
     
    22
    Domáci teraz nechávajú hrať svojho súpera, ale Maccabi je aj naďalej v útoku bezzubé a chýba tomu poriadna myšlienka. Slavia vytláča hostí na ich polovičku.
     
    21
    Hostia si teraz dlhšie držia loptu na svojich kopačkách, postupne prenikajú aj na útočnú polovičku, ale cez prehustenú obranu domácich sa im prebiť nedarí.
     
    20
    Lopta následne doputovala k brankárovi domácich a ten ju už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov. Hostia okamžite vysoko napádajú, zrejme sa už stihli z inkasovaného gólu oklepať.
     
    19
    Maccabi zachytilo nepresnú prihrávku domácich a prebralo si loptu na svoje kopačky. Hostia majú však problémy pri prechode na útočnú polovičku.
     
    18
    Napokon sa však teraz domáci do zakončenia nedostali, lopte pred bránu hostí smerovala do ofsajdu a tak postranný rozhodca túto snahu Slavie musel prerušiť. Šancu niečo vymyslieť tak majú teraz hostia.
     
    17
    Loptu však už držia na svojich kopačkách domáci futbalisti a skúšajú preniknúť na útočnú polovičku. Domáci tak s úvodnými minútami zápasu môžu byť určite spokojní.
     
    16
    Po dlhšej dobe sa k lopte dostávajú aj hostia, ale v útoku sú zatiaľ veľmi pasívny. Škoda pre domácich, že predchádzajúca situácia neskončila gólom, mohlo to byť pre domácich veselšie.
    15. Tomáš Souček (SLA)
     
    15
    A mohlo to byť 2:0! Najprv do pokutového územia s loptou prenikol Stoch, center mu síce nevyšiel, ale lopta sa odrazila k úplne voľnému Součkovi a ten vo výbornej pozícii trafil iba do nôh brankára Rajkovića! Brankár hostí tak teraz výrazne podržal svoje mužstvo.
     
    14
    Slavia už kombinuje na útočnej polovičke, Maccabi sa snaží o vysoké napádanie rozohrávky domácich, ale český celok sa aj naďalej drží na polovičke svojho dnešného súpera.
     
    13
    To je teda výborný vstup domácich futbalistov do tohto zápasu, Slavia hrá aj naďalej aktívne a hostia sa tak musia brániť. Uvidíme, ako tento gól ovplyvní zvyšok prvého polčasu.
    12. Tomáš Necid (SLA) - 1:0
     
    12
    Tím Slavia práve strelil gól!
    Je tu prvý gól tohto zápasu! Domáci hrali teraz aktívnejšie a opäť sa presunuli na útočnú polovičku. Z ľavej strany prišiel center do pokutového hostí od Sobola, lopta si našla TOMÁŠA NECIDA a ten výbornou hlavičkou posiela loptu do brány – 1:0!
     
    11
    Hostia napokon chybovali v rozohrávke a loptu zachytil Stoch. Slovenský futbalista si všimol, že brankár Rajković je mimo svojho územia a tak okamžite pálil na bránu hostí. Jeho pokus bol však nepresný.
     
    10
    Loptu momentálne držia futbalisti hosťujúceho celku, postupnou kombináciu sa snažia presunúť na útočnú polovičku. Slavia však dobre bráni stred ihriska.
     
    9
    Slavia zahrávala prvý rohový kop v tomto zápase. Loptu od rohovej zástavy poslal do pokutového územia Stoch, Deliho hlavička však úspešná nebola. Dopredu tak teraz môžu ísť aj hostia.
     
    8
    Do útoku sa znova dostávajú domáci futbalisti, hostia ich rýchly útok prerušili aj za cenu faulu. Slavia tak v strede poľa získava priamy kop a môže sa zároveň presunúť na útočnú polovičku.
     
    7
    Podobná situácia sa teraz opakovala aj na druhej strane, dobre však v obrane domácich zapracoval Deli a nedovolil hosťom presne zakončiť. Kovář bude odkopávať od svojej brány.
     
    6
    Slavia získala loptu po chybe svojho súpera a okamžite vyrazila do protiútoku. Sýkora následne centroval do pokutového územia hostí, ale Necid už na loptu nedočiahol.
     
    5
    Pri lopte je teraz izraelský celok, zatiaľ však kombinuje iba na svojej polovičke a nikam sa neponáhľa. Za Maccabi pricestovala aj početná skupina fanúšikov a dávajú o sebe najavo.
     
    4
    Napokon to však bude iba odkop od brány hostí, domáci sa dostali až do pokutového územia svojho dnešného súpera, Sýkora napokon aj vystrelil a následne padol na zem. Hlavný rozhodca však pochopiteľne penaltu nepíska.
     
    3
    Domáci sa postupne už presúvajú na útočnú polovičku a snažia sa niečo nebezpečné vymyslieť. Maccabi sa tak radšej stiahlo späť na svoje územie a vyčkáva, čo domáci spravia.
     
    2
    Chybovali však teraz aj domáci futbalisti, nepresnú prihrávku Slavie zachytil Atar, všimol so odkrytú časť domácej brány a tak to skúsil aj z väčšej vzdialenosti. Obrana Slavie ale loptu pred bránou zachytila.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Izraelský celok však následne chyboval a lopta tak už patrí domácim futbalistom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, po úvodných formalitách sa tak toto stretnutie môže začať!
     
    Príjemný futbalový večer s Európskou ligou prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujú chvíle strávia jeho sledovaním. Do začiatku zápasu medzi mužstvami SK Slavia Praha a Maccabi Tel Aviv už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. V základnej zostave sa nachádza ja dvojica Slovákov – Miroslav Stoch a Jakub Hromada. Pre oba tímy to je z hľadiska postupu veľmi dôležitý súboj, uvidíme, ako to napokon celé dopadne. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni z Rakúska a to Robert Schörgenhofer – Markus Gutschi, Roland Riedel – Andreas Witschnigg. Eden Aréna je už na zápas pripravená, čaká sa len na príchod oboch tímom a rozhodcov tohto stretnutia. Pri sledovaním tohto zápasu Vám prajeme príjemný športový zážitok, z pozície komentátora tohto prenosu Vám ho prinesie Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    SK Slavia Praha: Kovář – Frydrych, Jugas, Deli, Sobol – Souček, Hromada – Sýkora, Stoch, Zmrhal (C) – Necid

    Náhradníci: Laštůvka – Hušbauer, Ngadeu, Van Buren, Bořil, Milan Škoda, Rotaň

    Maccabi Tel Aviv: P. Rajković – Yeini (C), Ben Chaim I, Babin, Davidzada – T.-S. Sušić, Filipenka, Battocchio – Atar, Kjartansson, Miha

    Náhradníci: Daniel – Shpungin, Atzili, Itzhaki, Blackman, Tibi, Avraham Rikan

    Rozhodca: Robert Schörgenhofer – Markus Gutschi, Roland Riedel – Andreas Witschnigg (všetci Rakúsko)
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá SK Slavia Praha a Maccabi Tel Aviv. Zápas a tak aj tento prenos začína o 19:00!

    Fanúšikovia futbalu si opäť prídu na svoje, týmto týždňom totižto štartuje okrem Ligy majstrov aj Európska liga. V tomto prenose sa zameriame na základnú skupinu A, kde Eden Aréna bude svedkami návratu Slavie do európskych futbalový súťaží.

    SK Slavia Praha:
    Český majster zahajoval pohárové ťaženie Európu v 3. predkole Ligy majstrov. Tam dostal za súpera bieloruský Bate Borisov. Po domácom víťazstve 1:0 prehral u súpera 1:2 a tak postúpil do baráže o Ligu majstrov. Žreb mu za súpera pridelil cyperský APOEL a to bolo pre Slaviu stopka v Lige majstorv. Najprv český celok prehral na cyperskej pôde 2:0 a doma už len remizoval 0:0. Slavia sa však môže tešiť na zápasy v Európskej lige. V českej lige sa zatiaľ Slavia nachádza na 2. mieste so stratou už 6 bodov na Plzeň. Uvidíme, ako pôjde tomuto českému klubu účinkovanie v pohárovej Európe.

    Maccabi Tel Aviv:
    Tento izraelský celok sa musel do Európskej ligy prebojovať všetkými predkolami. Postupne dokázal vyradiť Tiranu, Reykjavik, Panionios a Altach. Tento celok nie je v pohárovej Európe nováčikom, vie poriadne potrápiť svojho súpera. V domácej súťaži Tel Aviv odohral 3 zápasy a má na svojom konte dve výhry a jednu remízu. Uvidíme, ako pôjde tomuto izraelskému klubu účinkovanie v pohárovej Európe.

    Favorit:
    Pre oba celky je toto stretnutie veľmi dôležité, pretože ak pomýšľajú na postup zo skupiny, potrebujú v takýchto zápasoch bodovať. Čaká nás tak určite veľmi zaujímavé stretnutie, ktoré jasného favorita nemá.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 12. Necid

    Karty:   54. Stoch (SLA) – 30. Babin (MTA), 90+3. Yeini (MTA)


    SK Slavia Praha: Kovář – Frydrych, Jugas, Deli, Sobol – Souček, Hromada (81. Ngadeu) – Sýkora (63. Hušbauer), Stoch, Zmrhal (C) (66. Van Buren) – Necid.
    Náhradníci: Laštůvka – Hušbauer, Ngadeu, Van Buren, Bořil, Milan Škoda, Rotaň.

    Maccabi Tel Aviv: P. Rajković – Yeini (C), Ben Chaim I, Babin (72. Avraham Rikan), Davidzada – T.-S. Sušić, Filipenka (67. Blackman), Battocchio – Atar, Kjartansson, Miha (80. Atzili).
    Náhradníci: Daniel – Shpungin, Atzili, Itzhaki, Blackman, Tibi, Avraham Rikan.

    Rozhodca: Robert Schörgenhofer – Markus Gutschi, Roland Riedel – Andreas Witschnigg (všetci Rakúsko)