Česko – Srbsko 3:4 (kon.)
koniec
Česko
3:4 (1:1)
Srbsko
cz Utorok 12.09.2017, 18:35 • Městská sportovní hala, Chomutov • Kvalifikácia na Majstrovstvá Európy • Baráž
Predzápasové kurzy
     
    Já vám děkuji za pozornost a někdy zase u futsalu napočtěnou! (20:14:50)
     
    Za sborového potlesku a fandění "My tu baráž stejně vyhrajeme," končí utkání mezi Českem a Srbskem. Futsalisté bojovali, třikrát ovšem inkasovali během čtyř minut a rázem prohrávali 1:4. Davidu Cupákovi a Michalu Seidlerovi se sice povedlo snížit, na vyrovnání to ovšem nestačilo.

    Odveta bude jistojistě těžká, nic ztraceného ovšem stále není.
     
    Konec zápasu.
     
    39:40
    Následně Michal Seidler zakončoval z pravého úhlu, branku svým pokusem bohužel minul. Hrozně málo času zbývá domácím na srovnání stavu.
     
    39:30
    Michal Seidler po rohovém kopu zakončoval, místo branky ale trefil probíhajícího Romana Mareše. Veliká škoda.
     
    39:26
    Sledujeme závěrečný tlak českého mančaftu. Domácí vybojovali rohový kop a hala si přeje ještě jednu branku.
     
    38:29
    Po rychlé rozehře zakončoval David Drozd, kterému se levačkou ovšem nepovedlo trefit branku. Pokračovat se bude rozehrávkou od branky Srbska.
     
    38:06
    Neskutečnou patičkou pod víko zakončoval Michal Seidler. Miodrag Aksentijević byl ovšem pozorný a i tuto parádičku schoval ve svých rukavicích.
     
    37:35
    Srbové kombinovali v blízkosti české branky. Vše bylo ovšem ukončeno po přihrávce, která nikoho nenašla a balon skončil v autu.
     
    37:02
    Přihrávku za obranu dostal Radim Záruba. Český futsalista hned zakončoval, ale branku netrefil. Po zákroku ovšem zůstal ležet na palubovce a nezvedá se.
     
    36:27
    Následně přišel faul a od pravé lajny budou Češi rozehrávat standardní situaci. Hala žene Čechy do útoku a ti jim to oplácí aktivní hrou.
     
    36:03
    Michal Seidler byl blízko hattricku! Zblízka ovšem nepřehodil vysoce vyběhnutého Miodraga Aksentijeviće!
    35:31 SEIDLER - 3:4
     
    35:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po něm přišla přihrávka na MICHALA SEIDLERA, jehož tvrdá rána proskočila až do brankoviště. Už je to jen o jednu přesnou trefu, chomutovská hala bouří.
     
    35:28
    Po rozehře tvrdě pálil Lukáš Rešetár. Míč doletěl až do brankoviště, kde jej odehráli hosté na rohový kop.
     
    35:20
    Lukáš Rešetár unikal po levé lajně, kde vybojoval aut ve velké blízkosti hostující branky. Přijde snížení na rozdíl jediné branky?
     
    34:24
    Akce českého celku byla zakončována centrem do brankoviště, kde čekala hlavička Lukáše Rešetára. Těsně před ním ovšem zakročil bránící hráč Srbska.
     
    34:09
    Hodně dobrou akci Česka zakončoval tvrdou ránou Roman Mareš. Jeho pokus se ovšem odrazil od hráče Srbska do rohu a pokračovat se bude rohovým kopem.
     
    33:16
    Českému publiku se následně nelíbil zákrok na Romana Mareše. Potrestán ovšem nebyl a hraje se tak od branky Miodraga Aksentijeviće.
    32:49 CUPÁK - 2:4
     
    32:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Následně to vyšlo! Po rohovém kopu se prosadil DAVID CUPÁK! Aksentijević nedokázal zareagovat a Češi tak ztrácejí jen dvě branky.
     
    32:47
    Parádním centrem se prezentoval Rešetár, který hledal Cupáka. Těsně před ním ovšem tečoval na rohový jeden z hostů.
     
    32:09
    Středem hřiště prošel Stefan Rakić, jenž následně tvrdě zakončoval. Střelec třetí branky Srbska ovšem trefil jen nohu připraveného a vyběhnutého Gerčáka.
     
    31:31
    Následně zakončoval již do prázdné branky jeden z hostů. Hlavičku ale mezi tři tyče nakonec nenasměroval. Po této akci přichází timeout Česka.
     
    31:01
    Michal Seidler následně dostával míč na levou stranu a hned zakončoval. Branku sice trefil, ale jeho nedůrazná rána brankáře Aksentijeviće nemohla ohrozit.
     
    30:35
    Čeští futsalisté začali kombinovat a rozproudili atmosféru. V tom nejlepším přišla ovšem špatná přihrávka na Radima Zárubu a celá akce byla ukončena.
     
    29:41
    Slobodan Rajčević nyní udělal Gerčákovi naprosto úžasnou kličku a levačkou zakončoval do prázdné branky. S padajícím obráncem, jež celou situaci zachránil ale nepočítal!
     
    29:12
    Nejen, že to drhne v útoku, domácím se nyní nepovedlo přihrát ani v obraně a hosté se tak k míči dostali naprosto zadarmo.
     
    28:38
    Na noze měl druhou branku v utkání Michal Seidler, který dostal přihrávku před branku. Střelou mezi nohy Aksentijeviće se mu ale nepovedlo snížit!
     
    28:20
    Následně dostával míč na pravé křídlo David Cupák, který hned zakončoval. Branku netrefil, bránící hráče před sebou ano.
     
    28:05
    Srbsko brání opravdu skvěle, v chomutovské hale se nefandí tak, jako za stavu 1:1 a českým hráčům se prostě nedaří.
    27:36 PERIĆ - 1:4
     
    27:36
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    A tohle je nejspíše konec českých nadějí v tomto utkání. MARKO PERIĆ využil nepřesnosti v české obraně a podruhé v utkání skóroval!
     
    27:11
    Po rozehře tvrdě pálil Michal Kovács. Střela měla potenciál, jen kdyby ale neskončila na prvním bránícím hráči.
     
    26:56
    Aktivní Radim Záruba se nyní dostával do báječné střelecké pozice. Míč se mu ovšem nepovedlo vůbec dobře trefit a ten tak skončil nad brankou.
    26:23 RAKIĆ - 1:3
     
    26:23
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    A přišla odměna, to nevypadá moc dobře! STEFAN RAKIĆ dostal míč na levou stranu, nezpanikařil a pohotově prostřelil Libora Gerčáka!
     
    26:15
    Nyní Záruba obešel obránce a dostal se do střelecké pozice. Levačkou ale střílel hodně vedle branky, dokonce je z toho aut.
     
    25:59
    Na konci povedené kombinační hry stál Radim Záruba, jenž nahrával před branku svému spoluhráči. Zde ale stáli bránící hráči, kteří příhru zablokovali
     
    25:21
    Hosté opravdu dobře brání a český celek do ničeho nepouštějí. Uvidíme, zda se dnes domácím povede ještě něco vymyslet a vyrovnat.
     
    24:31
    Češi kombinovali na útočné polovině, nic se jim ale nepovedlo vymyslet. Srbové se tak zmocnili míče a postupují dopředu.
    23:17 PERIĆ - 1:2
     
    23:17
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Parádní akce Srbska končí brankou a hosté otáčejí! Mladen Kocić našel naprosto neskutečnou přihrávkou MARKA PERIĆE u Gerčáka. Hostující kapitán jen nastavil nohu a vstřelil vedoucí branku.
     
    22:45
    Parádní přihrávku do běhu dostal David Cupák, jenž mohl postupovat sám na brankáře. Míč si bohužel předkopl a do zakončení se již nedostal.
    21:49
     
    21:49
    Mladen Kocić zasekl míč a našel volného Simiće, který zakončoval do odkryté branky. Ve volném prostoru se ovšem zjevil Gerčák, jenž nejlepším zákrokem večera ohromil publikum!
     
    21:21
    Následně to zkoušel Michal Seidler, střelec české branky prošel po levé straně, nějak nebezpečný ale nebyl. Vybojoval ovšem alespoň roh.
     
    20:58
    Parádní zákrok Libora Gerčáka, jenž se natáhl jako hokejový brankář a skvěle vyrazil stčelecký pokus Mladena Kociće!
     
    20:18
    Radim Záruba parádně prošel po levé straně a dostal se až před Aksentijeviče, kterého sice prostřelil, míč se ale do branky nedokutálel!
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Oba národní týmy se vracejí na palubovku a druhý poločas brzy začne. Povede se českým hráčům dostat se zpět do vedení?
     
    Je za námi první poločas, který skončil remízou 1:1. Český celek šel již ve čtvrté minutě po vedení a měl i další šance. Zvýšit vedení se ovšem nepovedlo a Srbové vyrovnali. Ve třinácté minutě tak šikovně srovnal Mladen Kocić.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:31
    Česko udělalo obrovskou chybu v rozehře a Stefan Rakić unikal sám na Gerčáka. Ten ale pronikajícího srbského hráče naprosto parádně vychytal!
     
    19:13
    V poslední minutě se do útoku vydali hosté. Slobodan Rajčević přihrál od pravé čáry na tu levou, tam ale nikoho nenašel, a tak se bude pokračovat hrou českého celku. Vše ale až po timeoutu domácích.
     
    18:26
    V Chomutově se píská po ruce, kterou hrál údajně jeden ze srbských hráčů. Italští rozhodčí ovšem zůstali chladní a hru nechali pokračovat.
     
    17:38
    Podél pravé lajny se až k brance prodral David Drozd. Následně zakončoval z úhlu, ale v této pozici ani on netrefil prostor, který stráží Aksentijević.
     
    16:54
    Po naprosto luxusní kombinaci měl před sebou poloprázdnou branku Lukáš Rešetár. Ten v těžké pozici zakončoval zblízka, branku nakonec přestřelil!
     
    15:51
    Ta ale nebyla vůbec dobře rozehraná a jeden z českých futsalistů míč odkopl až za branku Miodraga Aksentijeviće.
     
    15:47
    Mladen Kociś si nyní hodně takticky došel pro český třetí faul. Pokračovat se bude standardní situací z velice dobré vzdálenosti.
     
    15:18
    Dva velké zákroky Libora Gerčáka! Ten nyní vyrazil střelu z dálky i následnou dorážku zblízka. Skvělý výkon slávistického brankáře.
     
    15:05
    Těžký zákrok Libora Gerčáka. Slobodan Rajčević střílel levačkou na zadní tyč, český brankář ale na poslední chvíli vystrčil svou nohu.
     
    14:40
    Libor Gerčák hledal dlouhým centrem za obranu Michala Seidlera. Ten se dostával do hlavičkové pozice, Miodrag Aksentijević ale míč chytil dříve, než přišla hlavička.
     
    14:22
    Skvěle to zkoušel levačkou Jan Janovský. Zakončoval po kratším rozběhu a zkoušel se trefit mezi nohy Aksentijeviće. To se mu ale nakonec nepovedlo.
     
    14:05
    Dobrá šance a Michal Seidler v ní. Z levé strany překopával Aksentijeviće, což se mu povedlo. Míč ale nakonec skončil na břevně! Timeout pro Srby.
     
    13:40
    Srbská kombinace nikam nevedla, šlo to vidět i na přihrávce Marka Periće, který přihrával podél lajny na nikoho.
     
    12:50
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    A přišla bohužel odpověď! MLADEN KOCIĆ unikl po levé straně a přesnou střelou na přední tyč dokázal poprvé překonat Libora Gerčáka!
     
    12:44
    Na druhé straně aktivní český kapitán, Lukáši Rešetárovi se ale nepovedlo prostřelit bránícího hráče.
     
    12:06
    Povedenou kombinaci zakončoval kapitán Marko Perić přihrávkou z hranice brankové čáry. Nakonec byl za ní, každopádně ťukec to byl opravdu parádní.
     
    11:27
    Následně zakončoval z dálky Lukáš Rešetár, kterému se ale nepovedlo trefit branku. Zamířil jen těsně vedle levé tyčky.
     
    11:23
    Dlouhou kombinaci podél pravé lajny se pokoušel zakončit únikem Roman Mareš. Přes bránícího hráče se mu ovšem projít nepovedlo, aut pro Česko.
     
    10:22
    Po pravé straně unikl Denis Ramić, kterému se dokonce povedlo překonat i brankáře Gerčáka. Míč ovšem nezapadl na zadní tyčku, ale skončil jen vedle branky.
     
    10:00
    David Drozd nyní dostával balon na pravou stranu a pokoušel se jej vrátit do brankoviště. Přes vyběhnutého brankáře i obránce se mu to ovšem nepovedlo.
     
    09:33
    Radim Záruba zakončoval po úniku podél pravé lajny. Aksentijevič sice míč vyrazil před sebe, nic zásadního pro hosty z toho ovšem nebylo.
     
    08:58
    Libor Gerčák nyní pokazil přihrávku Srbska za obranu včasným výběhem a nákopem přes celé hřiště. Rozehrávat bude od své branky Miodrag Aksentijevič.
     
    08:31
    Michal Seidler nyní ztratil míč a Mladen Kocić postupoval sám na brankáře. Dloubákem ale trefil jen prsa zasahujícího Libora Gerčáka!
     
    08:02
    Krásná akce českého týmu. Michal Seidler dostal přihrávku vzduchem a z první zakončoval. U levé tyčky ale byl pozorný Aksentijevič, jenž střelu dokázal vyrazit.
     
    07:32
    Po pravé straně unikal střelec první branky, Michal Seidler. Bránícího hráče nakonec prostřelit nedokázal, pokračovat se bude autem.
     
    07:11
    Miloš Simić kličkoval před brankou českého celku, zakončení mu ale překazil pohotový a dobře bránící Radim Záruba. Po následném autu zakončoval vedle Rajčević.
     
    06:52
    Následně se na druhé straně po rozehře dostal do zakončení Michal Kovács. Ten ale našel pouze ruku připraveného Aksentijeviče.
     
    06:43
    Aktivní srbský tým si dokázal vybojovat standardní situaci u české branky. Zakončení Rajčeviće ovšem šlo po přihrávce jen vysoko nad branku.
     
    06:18
    Roman Mareš se pokoušel na levé straně projít přes bránícího hráče. Nakonec se mu to ale i díky těžké přihrávce od Davida Cupáka nepovedlo.
     
    05:45
    Dragan Tomić střelou z pravé strany nechal vyniknout pravou nohu Libora Gerčáka. Bránící hráč Česka míč následně odkopl do autu.
     
    05:32
    David Drozd krásnou kličkou a zakončením opět zvedl diváky ze sedadel. Branka z toho ovšem nakonec nebyla, míč skončil těsně vedle.
     
    05:04
    Na levé straně prošel do zakončení Lukáš Rešetár, jenž si obhodil brankáře a zakončoval do branky. Míč ale těsně před čárou odkopl vracející se bránící hráč.
    04:37
     
    04:37
    Obří zákrok srbského brankáře! Ten skvěle chytil střelu do protipohybu, kterou vyslal Radim Záruba. To byla škoda, druhá branka byla opravdu blízko!
     
    04:05
    Pokračovalo se akcí Srbska po pravé straně, která byla zakončována střelou na zadní tyčku. Tam ale skvěle padl obětavý Radim Záruba.
    03:50 SEIDLER - 1:0
     
    03:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tu první branka českého celku, a to po povedeném úniku! MICHAL SEIDLER dostal míč před branku, kde se mu i se štěstím povedlo prostřelit brankáře Aksentijeviče.
     
    03:29
    Skvělý zákrok Libora Gerčáka! Ten nyní vynuloval únik Marka Pršiće po pravé straně, srbský hráč mířil mezi nohy, ale zde škvírku nenašel!
     
    02:59
    Chomutovská hala se málem poprvé radovala. Dlouhý míč za obranu letěl na českého hráče, který následně trefil jen břevno srbské branky!
     
    02:39
    Kombinace hostů byla nyní ukončena nepřesnou přihrávkou Mladena Kociće od levé lajny na tu pravou.
     
    01:53
    Nyní byl Rajčević nejnebezpečnější. Unikl po pravé straně a zakončoval bodlem. Ani nyní ale neskóroval, český celek stále drží nerozhodný stav.
     
    01:24
    Další střelecký pokus Slobodana Rajčeviće. Z dálky nyní nechal vyniknout opět brankáře Gerčáka, jenž jeho dělovku vyrazil mimo tři tyče.
     
    01:07
    Lukáš Rešetár se pokoušel z levé strany dostat až před branku Aksentijeviče. Bránící hráči Srbska byli ovšem proti.
     
    00:19
    Slobodan Rajčević se postaral o první střelecký pokus. Od pravé lajny ale prověřil jen rukavice českého brankáře Libora Gerčáka.
     
    00:05
    O rozehru se postarali futsalisté Srbska, kteří se hned vydali do útoku. Nyní se jim daří kombinovat na útočné polovině.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Po podání rukou a společné fotce začne první utkání baráže o futsalové ME. Držte českému celku palce u našeho online přenosu!
     
    Před startem utkání zazní ještě hymny obou reprezentací, začne se tou srbskou.
     
    Na palubovku chomutovské sportovní haly pomalu vstupují futsalisté obou celků. Češi budou hrát v červené, Srbové zvolili bílou.
     
    Krásný den z Chomutova. Za nějakých deset minut startuje utkání mezi Českem a Srsbkem. První ze dvou střetnutí je důležité především pro český výběr, který chce udělat krok k postupu a vybudovat si skvělou výchozí pozici do odvety.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Gerčák, Vahala – Cupák, Záruba, R. Mareš, Rešetár, Slováček, Seidler, Drozd, Kovács, Janovský, Vnuk, Holý, Belej.

    Srbsko: Aksentijevič, Momčilovič – Perič, Stankovič, Rakič, Milosavac, Krstič, Tomič, Prsič, Jovanovič, Kocič, Simič, Ramič, Rajčevič..
     
    Řekli před utkáním...

    David Cupák: „V Chomutově vždy přišla plná hala a celý zápas nás diváci skvěle podporovali. Doufám, že i v tak důležité baráži nás diváci podpoří, a požene nás plný dům za co nejlepším výsledkem.“

    Michal Seidler: „Je pro mě výzvou hrát počtvrté za sebou na ME. Budeme dělat vše proto, abychom to zvládli.“

    David Drozd: „Je to pro mě vrchol reprezentační kariéry, k důležitějšímu zápasu jsem ještě za národní tým nenastoupil.“
     
    Zajímavosti před utkáním

    - Český tým se v Chomutově připravuje od soboty, celek Srbska přicestoval v pondělí.
    - Jeden trénink absolvoval futsalový tým v Kadani a bylo z toho zajímavé setkání. Sešel se v jedné hale s reprezentacemi U21 a U19.
     
    SRBSKO

    Naprosto podobně jako Češi jsou na tom i Srbové. Ti budou chtít uhrát v Chomutově co nejlepší výsledek, doma by měli jejich fanoušci rozpoutat neskutečnou atmosféru. Srbsko skončilo ve skupině E na druhém místě, bod za prvním Španělskem, se kterým ale prohráli 0:6. Moldavsko zdolali 7:3, Polsko 4:0.
     
    ČESKO

    Čeští reprezentanti se do baráže dostali přes první a druhou fázi kvalifikace. V té druhé skončili na druhém místě za fantastickými Kazachy, kteří vyhráli skupinu bez ztrátu bodu a obdržené branky. Češi zdolali Makedonii (7:3) a v těsném utkání také Dánsko (5:4). Nyní přes domácí reprezentací čeká poslední dvojzápas. Bude krok úspěšný?
     
    Krásný den z Chomutova! Čeští futsalisté zde odehrají první utkání baráže o mistrovství Evropy. Soupeřem budou Srbové, kteří stejně jako Češi skončili na druhém místě ve druhé fázi kvalifikační skupiny. Důležité domácí utkání startuje v 18:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Panuška

    Góly: 4. Seidler, 33. Cupák, 36. Seidler – 13. Kocić, 24. Perić, 27. Rakić, 28. Perić


    Česko: Gerčák (Vahala) – Cupák, R. Mareš, Rešetár, Drozd, Záruba, Slováček, Seidler, Kovács, Janovský, Vnuk, Holý, Belej.
    Srbsko: Aksentijevič (Momčilovič) – Perić, Kocić, Simić, Rajčević, Momčilović, Stanković, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Pršić, Jovanović, Krstić.

    Rozhodca: Galante – Malfer, Manzione.