Gruzínsko – Írsko 1:1 (kon.) | Srbsko – Moldavsko 3:0 (kon.) | Albánsko – Lichtenštajnsko 2:0 (kon.)
Fínsko – Island 1:0 (kon.) | Wales – Rakúsko 1:0 (kon.) | Izrael – S. Macedónsko 0:1 (kon.)
Španielsko – Taliansko 3:0 (kon.) | Ukrajina – Turecko 2:0 (kon.)
koniec
Španielsko
3:0 (2:0)
Taliansko
Sobota 02.09.2017, 20:45 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sa hra Talianska zlepšila, ale domáci pridali ešte jeden gól a tak zápas vyhrávajú pomerom 3:0! Hostia mali dve dobré príležitosti na strelenie gólu, ale brankár de Gea podržal svoje mužstvo a má tak aj on podiel na dobrom výsledku svojho tímu. Španielsko získava dôležité 3 body a upevnilo si tak prvú pozíciu v tabuľke.

    Ja Vám už ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok už neskorého večera! Týmto prenosom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:37:17)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Pri lopte sú teraz hostia, ale nedarí sa im tak ako po celý zápas zakladať úspešné útočné výpady a tak sa im zrejme v tomto zápase už skórovať nepodarí.
     
    90
    Hlavný rozhodca nadstavuje v druhom polčase ešte 2 minúty!
     
    89
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Isco, prichádza David Villa.
     
    88
    Morata po rýchlom prechode domácich dostal loptu do siete hostí, ale tento gól pochopiteľne pre ofsajd neplatí. Teraz dôjde k poslednému striedaniu domácich.
     
    87
    Taliansko ešte získalo po hre rukou priamy kop, po ňom však úspešný zákrok predviedol de Gea a prípisal si po dlhšej dobe úspešný zákrok. Celkovo mal brankár domácich v tomto zápase málo práce, ale dvakrát musel vytiahnuť výborný zákrok.
     
    86
    Španielsko kombinuje na svojej polovičke a hostí tak ešte k nejakému záverečnému tlaku nepúšťa. Uvidíme, či príde ešte nejaká zaujímavá situácia na jednej či druhej strane.
     
    85
    Domáci sa teraz po zisku lopty nikam neponáhľajú, snažia sa zbierať cenné sekundy. Španielsko má k dispozícii ešte jedno striedanie, do hry zrejme zasiahne David Villa a domáce tribúny jasajú.
     
    84
    Hostia sa ešte snažia niečo vymyslieť a dosiahnú aspoň čestný zásah, ale Taliansku sa dnes proste v útoku nedarí. Domáci naopak zúžitkovali svoje príležitosti výborne a siahajú na dôležité 3 body.
     
    83
    K lopte sa teraz dostáva Taliansko, ale nedarí sa mu preniknúť na útočnú polovičku. Španielsko aj naďalej bez problémov kontroluje záverečné minúty tohto zápasu.
     
    82
    Hra sa teraz na chvíľ prerušila, Morata si vyžiadal ošetrenie. Je však už v poriadku a hraj spoločne s domácim futbalistom opäť pokračuje. Zápas pomaličky vrcholí, domáci smerujú za troma bodmi.
     
    81
    Domáci hrajú však aj naďalej aktívne a vybojovali si rohový kop. Ten však žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol a hostia sa tak ubránili bez problémov.
     
    80
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Ciro Immobile, prichádza Manolo Gabbiadini.
     
    79
    Zrejme je tak už o osude tohto zápasu rozhodnuté. Domáci vyhrávajú o 3 góly a do konca zápasu už veľa času neostáva. Uvidíme, či však ešte prídu nejaké zaujímavé momenty.
     
    78
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Marco Asensio, prichádza Saúl Ñíguez.
    77. Álvaro Morata (ESP) - 3:0
     
    77
    Španielsko dalo gól!

    Po rýchlom útoku domácich futbalistov prichádza aj tretí gól Španielska! Domácemu trénerovi vyšlo striedanie výborne, Ramos odcentroval pred bránu hostí a ALVARO MORATA zakončil presne – 3:0!
     
    76
    V pokutovom území sa k odraznej lopte dostal Immobile a aj úspešne zakončil, ale bolo to z ofsajdovej pozície a tak tento gól hostí pochopiteľne neplatí.
     
    75
    Taliani ostávajú na útočnej polovičke a snažia sa o prienik do pokutového územia domácich. Hostia hrajú teraz aktívne, ale nič im to neprináša.
     
    74
    Nový muž na ihrisku Bernardeschi sa dostal k lopte a odcentroval do pokutového územia domácich, obrana Španielska však loptu odvrátila do bezpečia. Taliansko však pri lopte ešte ostáva.
     
    73
    Isco teraz vysunul dopredu Moratu, ten však nezvládol osobný súboj s obrancom hostí a do zakončenia sa tak už nedostal. Dopredu to tak už skúšajú futbalisti Talianska.
     
    72
    Zápas sa už pomaličky dostáva do záverečnej časti, zatiaľ moc záživný futbal v druhom polčase nesledujeme. Domáci si aj naďalej držia svoj náskok o dva góly a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, žeby sa hosťom podarilo zápas ešte zdramatizovať.
     
    71
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Andrés Iniesta, prichádza Álvaro Morata.
     
    70
    Útoky hosťujúcej reprezentácie však opäť nič neznamenajú a k lopte sa tak dostávajú domáci futbalisti. Španielsko sa už snaží usadiť na útočnej polovičke. Striedanie pripravuje aj domáci tréner.
     
    69
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Antonio Candreva, prichádza Federico Bernardeschi.
    68. Daniel Carvajal (ESP)
     
    68
    Španieli však teraz prenikli do pokutového územia, po chybe obrany Talianska sa do zakončenie dostal Carvajal, ale Buffona sa mu prekonať nepodarilo. Veľa nechýbalo a domáci mohli zápas definitívne rozhodnúť!
     
    67
    V držaní lopty je teraz Španielsko a postupne sa dostáva aj na útočnú polovičku. Domáci sa však moc do zakončenia nehrnú a skôr sa snažia kombinovať a kontrolovať tak priebeh zápasu.
     
    66
    Domáci sa však teraz do útoku neženú a nechávajú hrať svojho dnešného súpera. Útoky reprezentácie Talianska sú však stále bezzubé a nič hosťom neprinášajú. Na nejakú drámu to tak stále nevyzerá.
     
    65
    Napokon sa podarilo hosťom preniknúť až pred bránu domácich, do pokutového územia prišla zaujímavá prihrávka, ale Darmian na ňu nedočiahol a tak sa domáci do ohrozenia opäť nedostali.
     
    64
    Španielsko po chybe loptu stratilo a tak sa už snažia zaútočiť hostia. Taliansku sa však stále nedarí v prechode do útoku a tak sa domáci v ohrození nevyskytujú. Uvidíme, čo nám ešte zvyšok druhého polčasu ponúkne.
     
    63
    Hostia sa dostali na útočnú polovičku, ale Darmian sa previnil na pravej strane útočným faulom a tak Taliansko loptu stráca. Domáci sa nikam neponáhľajú a s rozohrávkou si dávajú na čas.
     
    62
    Domácim sa teraz vydaril rýchly prechod na útočnú polovičku, Asensio sa odhodlal k strele, ale jeho pokus dokázali hostia zblokovať do bezpečia. Následne reprezentácia Španielska bolo vytlačená na svoju polovičku.
     
    61
    Hra je však zatiaľ v druhom polčase vyrovnaná, videli sme len jednu zaujímavejšiu príležitosť a tú mali hostia. Skóre zápasu je tak aj naďalej 2:0 a domáci smerujú k veľmi dôležitým trom bodom.
     
    60
    Taliansko napokon rozohralo priamy kop nakrátko a následne sa hostia prihrávkami snažili preniknúť do pokutového územia. To sa im však nepodarilo a bude to výkop od brány domácich.
     
    59
    Znova sa však k nej po krátkej dobe dostávajú a na útočnej polovičke po faule získavajú aj priamy kop. Nejedná sa však o žiadnu nebezpečnú vzdialenosť.
     
    58
    A podobne je tomu tak aj pri tomto výpade hostí, nepresná prihrávka do pokutového územia domácich nemohla Španielsko nijak ohroziť a hostia tak loptu strácajú.
     
    57
    Hostia sú aj naďalej v držaní lopty, ale nič nebezpečné z ich strany neprichádza. Domáci totižto neposkytujú svojmu súperovi dostatok priestoru a tak sú hostia v útoku bezzubý.
     
    56
    Tento útok domácich už k strele na bránu neviedol a nepresná prihrávka skončila iba u kapitána hostí. Taliansko sa tak pokúša u založenie útočnej akcie, momentálne sa však dostáva iba po stred poľa.
     
    55
    Španielsko sa napokon usadilo na útočnej polovičke, spoza 16-tky sa k strele odhodlal Asensio, jeho pokus však tesne minul pravú tyčku brány Talianska. Buffon sa tak postará od výkop od svojej brány.
     
    54
    Domáci sa teraz presúvajú na útočnú polovičku a tak sa hostia budú musieť brániť. Útok Španielska je však pomalší a tak sa hostia stihli v plnom počte vrátiť späť na svoju polovičku.
     
    53
    Isco odkopol nebezpečnú prihrávku pred bránu domácich do bezpečia a hostia získali rohový kop. Po ňom sa do zakončenia dostal Belotti, ale jeho pokus mieril mimo bránu domácich. de Gea tak mohol ostať pokojný.
     
    52
    Taliani sa postupne presúvajú na útočnú polovičku, stále sa im však nedarí založiť úspešný útočnú akciu cez prehustenú obranu domácich. Španieli sa nemajú kam ponáhľať a môžu nehať hrať svojho súpera.
     
    51
    Na vlastnej polovičke sa hostia dostávajú k lopte a už skúšajú založiť nejaký ten útočný výpad. Španielsko však bráni dobre stred poľa a svojho súpera tak ďaleko nepúšťa.
     
    50
    Za krátku dobu hostia zaútočili opäť, ale Belotti sa ocitol v ofsajde a tak ja táto útočná snaha Talianska prerušená. Hostia tak zatiaľ v druhom polčasu hrajú aktívne, gól im však streliť súdené zatiaľ nie je.
    49. Lorenzo Insigne (ITA)
     
    49
    Taliansko mohlo teraz znížiť náskok domácich! Insigne prebral loptu po výbornej prihrávke, pálil tvrdo niekde do stredu brány, ale de Gea previedol výborný reflex a opäť tak podržal svoju mužstvo!
     
    48
    Španielsko sa dostalo pred pokutové územie svojho súpera a po aktivite Isca zahrávalo rohový kop. Ramos následne skákal do hlavičkového zakončenia, ale úspešný nebol. Dopredu tak už idú hostia.
     
    47
    K lopte sa však teraz dostáva domáca reprezentácia, ktorá už zahájila svoju kombinácia a postupne sa už skúša dostať na útočnú polovičku. Predsa len, domáci môžu hrať uvoľnenejšie.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril Taliansku. Oba tímy nastupujú do tohto dejstva bez zmien v základnej zostave. Uvidíme, či sa ešte hosťujúcej reprezentácii podarí s vývojom zápasu niečo spraviť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Moje slová sa potvrdili a hlavý rozhodca ukončil prvý polčas. V ňom boli lepším tímom domáci futbalisti a skóre 2:0 to aj potvrdzuje. Hostia mali za stavu 1:0 veľkú šancu na vyrovnanie, ale de Gea podržal svoje mužstvo. Inak zo strany hostí už nič nebezpečného neprišlo, domáci svoje šance využili a tak zatiaľ smerujú za troma bodmi.

    Uvidíme, čo nám oba tímy predvedú v druhom polčase, hlavne hostia majú čo zlepšovať.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Zrejme hlavný rozhodca nebude nadstavať žiadne minúty, výrazne sa hra neprerušovala. Španielsko presunulo svoju kombináciu na vlastnú polovičku a už čaká na koniec prvého polčasu.
     
    43
    Pomaličky sa už blíži aj záver prvého polčasu, domáci sú pri lopte a nikam sa neponáhľajú. Uvidíme, či príde ešte niečo zaujímavé, alebo sa prvý polčas bude už len dohrávať.
     
    42
    Ak sa Taliansko dostane k lopte, tak dlho si ju neužije a pomerne rýchlo ju stratí. Španielsko sa potom následne usadí na útočnej polovičke a postupnými prihrávkami kontorluje priebeh tohto zápasu.
     
    41
    Hostia tak v prvom polčase zatiaľ za svojim súperom zaostávajú a majú pred sebou veľmi náročnú úlohu. Domáci však dominujú aj naďalej a zatiaľ to vyzerá, že tri body ostanú v Španielsku.
    40. Isco (ESP) - 2:0
     
    40
    Španielsko dalo gól!

    Napokon je tu druhý gól tohto zápasu! Domáci aj naďalej držali svojho dnešného súpera pod tlakom, pred pokutovým územím si prihrávku úspešne spracoval ISCO a následne opäť peknou strelou presne k pravej tyčke prekonal Buffona po druhýkrát v tomto zápase – 2:0!
     
    39
    Taliansko sa teraz nachádza pod tlakom a lopty odpratáva do bezpečia. Španielsko tak teraz v útoku dominuje a aj naďalej si drží svoje tesné vedenie o jeden gól. Uvidíme, či nám ešte prvý polčas niečo zaujímavé ponúkne.
     
    38
    Španielsko je aj naďalej pri lopte a postupnými prihrávkami preniká na útočnú polovičku. Taliansku teraz nič iné neostáva ako sa len znova brániť. Domáci postupne stupňujú svoj tlak.
     
    37
    Rohový kop žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol a Taliansko sa tak ubránilo bez problémov. K lopte sa však na svojej polovičke opäť dostávajú domáci futbalisti.
     
    36
    No a napokon sa zaútočiť podarilo domácej reprezentácii, Carvajal vyslal tvrdú strelu z ťažkého uhla, pre svoj tím však vybojoval aspoň rohový kop. Španielsko tak ostáva na útočnej polovičke.
     
    35
    Silva teraz utekal za dlhou prihrávkou, ale je mu signalizovaný ofsajd. Hostia tak získavajú na svojej polovičke loptu a môžu skúsiť založiť útočnú akciu. Domáci sa však dobre rozmiestňujú v strede ihriska.
     
    34
    To sa však hosťom nepodarilo a k lopte sa tak už dostávajú domáci futbalisti. Momentálne však kombinujú na svojej polovičke a snažia sa založiť postupný útok založený na krátkych a presných prihrávkach.
     
    33
    Španielsko napokon dokázalo aj zaútočiť, Iniesta prihrával do pokutového územia, ale pri lopte bol skorej brankár Buffon a tak je snaha domácich prerušená. Taliansko sa už snaží vymyslieť útočný výpad.
     
    32
    Domáci sa tak znova postupne usádzajú na útočnej polovičke, ale zatiaľ nejavia žiadnu aktivitu na bránu svojho súpera. Hostia sa však musia mať na pozore a dobre si strážiť každý kúsok ihriska.
     
    31
    Taliansko však zachytilo loptu a postupovalo do rýchleho protiútoku. Belotti bol však postranným rozhodcom nachytaný v ofsajde a tak je útočná snaha hostí prerušená. Dopredu tak opäť môžu ísť domáci.
     
    30
    Belotti vyprodukoval na polovičke hostí faul a tak domáci zahrávali priamy kop. Žiadnu zaujímavú situáciu to však neprinieslo a Taliansko sa ubránilo bez problémov. K lopte sa však opäť dostávajú domáci futbalisti.
     
    29
    Španieli tak opäť kombinujú na útočnej polovičke, hostia sa snažia túto snahu domácich eliminovať vysokým napádaním. Domáci však zatiaľ chyby nerobia a loptu si aj naďalej držia na svojich kopačkách.
     
    28
    Napokon sa podarilo Insignemu vyslať pred bránu domácich nebezpečný center a Ramos mal čo robiť, aby túto loptu odvrátil. Domáci sa ubránili úspešne a dostávajú sa k lopte. Taliansko sa tak vracia späť na svoju polovičku.
     
    27
    V držaní lopty sú teraz hostia, avšak opäť majú problémy preniknúť na útočnú polovičku. Domáci sa však aj naďalej musia brániť a nespraviť žiadnu vážnu chybu, ktorú by ich súper mohol potrestať.
     
    26
    Rohový kop domáci rozohrali nakrátko, po malej chvíli odcentroval do pokutového územia hostí Koke, hlavička Piguého však mierila len tesne nad bránu hostí. Skóre zápasu je tak aj naďalej nezmenené, Španielsko vyhráva 1:0!
     
    25
    Španielsku sa teraz podaril rýchly prechod na útočnú polovičku a prihrávku do pokutového územia Taliansko odvracia na rohový kop. Domáci sa tak ešte udržia na polovičke svojho dnešného súpera.
     
    24
    Pred bránu domácich tak smerovala opäť centrovaná lopta, avšak zakončenie zo strany hostí nebolo nijak úspešné a tak si domáci mohli vydýchnuť. O výkop sa postará brankár de Gea.
     
    23
    Hostia však ostávajú aj naďalej na útočnej polovičke a Alba musel aj za cenu faulu zastaviť tento útok Talianska. Domáci tak teraz budú čeliť nebezpečnému priamemu kopu v blízkosti ich brány.
    22. Andrea Belotti (ITA)
     
    22
    Mohlo byť vyrovnané! Hostia prenikli až do pokutového územia domácich, po výbornom centri sa nebezpečnou hlavičkou prezentoval Belotti, ale brankár de Gea vytiahol vynikajúci zákrok a zachránil tak domácich od inkasovaného gólu!
     
    21
    Ani domácim futbalistom teraz nevyšiel útočný výpad a tak si hostia na svojej polovičke vybojovali loptu a už sa pokúšajú zaútočiť. Domáci sa tak musia rýchlo vrátiť späť na svoje územie.
     
    20
    Španielsko momentálne kombinuje na útočnej polovičke a Taliansku neostáva nič iné ako sa brániť. Domáci sa však nikam neponáhľajú a predvádzajú svoju typickú kombináciu.
     
    19
    Napokon hosťujúcej reprezentácii nič nepriniesol ani center do pokutového územia domácich od Darmiana, k lopte sa už dostávajú domáci futbalisti a skúšajú preniknúť na útočnú polovičku.
     
    18
    K lopte sa však už opäť dostáva Taliansko, ktoré sa po inkasovanom góle prebudilo a začína hrať čoraz aktívnejšie. Zatiaľ sa však z zaujímavej situácii nedostali a Španielsko aj naďalej vyhráva krásnym gólom Isca.
     
    17
    Do pokutového územia domácich smeroval zaujímavý center, avšak nikto z hráčov Talianska naň nedočiahol a tak sa domáci do nebezpečenstva nedostali. de Gea tak bude znova odkopávať od svojej brány.
     
    16
    Hostia sa napokon usadili na útočnej polovičke, ale zatiaľ sme nič zaujímavého z ich strany nevideli. Brankár domácej reprezentácie de Gea sa tak aspoň drží v zápasovom tempe formou výkopov od svojej brány.
     
    15
    A práve hostia sú teraz pri lopte, domáci troška poľavili a nechávajú hrať svojho dnešného súpera. Taliansko má však problémy s prechodom na útočnú polovičku, domáci tak zatiaľ vynikajú aj v defenzíve.
     
    14
    Taliansko začalo tento zápas trochu pasívne a domáci napokon strieľajú veľmi dôležitý prvý gól tohto zápasu. Všetko je však ešte otvorené a do konca zápasu majú hostia ešte dostatok času.
    14. Isco (ESP) - 1:0
     
    14
    Španielsko dalo gól!

    Je tu prvý gól tohto zápasu! K realizácii priameho kopu sa napokon odhodlal ISCO a krásnou strelou obstrelil múr a nedal brankárovi hostí Buffonovi žiadnu šancu na zákrok – 1:0! Výborný vstup domácich futbalistov do tohto zápasu.
     
    12
    Bonucci zastavil pred pokutovým územím nebezpečný prienik domácich a vidí za to žltú kartu. Domáci získavajú opäť podobný nebezpečný priamy kop ako pred malou chvíľou.
     
    11
    Po pravom krídle teraz pred bránu hostí utekal Carvajal, loptu si však až moc predkopol pred seba a následne už nestihol nič zaujímavého vymyslieť. Hostia však loptu odkopli len na polovičku domácich a tak Španielsko môže opäť zaútočiť.
     
    10
    Taliansku sa podarilo usadiť na útočnej polovičke, Candreva po výbornej prihrávke centroval do pokutového územia domácich, obrana Španielska však loptu dostala do bezpečia. Následne hostia po autovom vhadzovaní loptu stratili.
     
    9
    Snahu preniknúť dopredu tak teraz majú hostia, domáci sa musia rýchlo vrátiť späť na svoju polovičku. Taliansko však nemá veľa priestoru na manévrovanie s loptou, domáci bránia svoje územie úspešne.
     
    8
    Španielsko pred pokutovým územím svojho dnešného súpera vybojovalo nebezpečný priamy kop. K lopte sa napokon postavil kapitán domácich Ramos, ale jeho pokus letel len nad bránu hostí. Buffon sa tak postará o výkop.
     
    7
    Opäť sú pri lopte domáci futbalisti a snažia sa preniknúť na útočnú polovičku. Španielsko je tak od úvodu zápasu častejšie pri lopte a prezentuje sa krátkymi prihrávkami. Taliansko sa tak musí mať teraz na pozore.
     
    6
    Útok hostí ťahal po kraji Candreva, napokon však vyslal iba nepresnú prihrávku pred bránu domácich a lopta opustila hraciu plochu. O výkop sa tak postará brankár de Gea.
     
    5
    Španielsko tak zahrávalo priamy kop na útočnej polovičke, avšak napokon nič nebezpečné z ich strany neprišlo a do útoku sa už snaží preniknúť Taliansko. Uvidíme, či hostia niečo zaujímavého vymyslia.
     
    4
    Verratti fauloval v snahe preniknúť na útočnú polovičku domáceho Busquetsa a dostáva správne žltú kartu!
     
    3
    A opäť sú pri lopte domáci futbalisti, sledujeme tradične presnú kombináciu tohto mužstva. Hostia však výborne bránia stred poľa a vysokým napádaním domácich do ničoho nepúšťajú.
     
    2
    Sledovali sme rýchly prenik domácej reprezentácie na útočnú polovičku, pred bránou Talianska sa však útočného faulu dopustil Asensio a tak táto snaha domácich je prerušená.
     
    1
    Prvý polčas tohto prestížneho zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Španielsko momentálne kombinuje na svojej polovičke.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, vypočujeme si štátne hymny a zápas sa tak už môže začať!
     
    Príjemný futbalový večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku tohto zápasu medzi mužstvami Španielska a Talianska už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni z Holandska a to konkrétne Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra. V posledných vzájomných stretnutiach týchto tímov veľa gólov nepadá, tak sme určite zvedaví, ako tomu bude v tomto zápase, ktorý je pre oba tímy dôležitý. Na Estadio Santiago Bernabéu v Madride je už všetko pripravené, čaká sa len na príchod rozhodcov a oboch mužstiev.
     
    Úvodné zostavy:

    Španielsko: de Gea – Carvajal, Ramos (C), Piqué, Alba – Busquets, Koke – Silva, Iniesta, Asensio – Isco

    Náhradníci: Arrizabalaga, Reina – Nacho Fernández, Monreal, Azpilicueta, Th. Alcântara, Saúl Ñíguez, Deulofeu, Morata, Pedro, David Villa, Aspas

    Taliansko: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Darmian – Candreva, De Rossi, Verratti, Spinazzola – Belotti, L. Insigne, Immobile

    Náhradníci: G. Donnarumma, Perin – Conti, D'Ambrosio, Astori, Rugani, Pellegrini, Éder, Parolo, Bernardeschi, El Shaarawy, Gabbiadini

    Rozhodca: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všetci NED)
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Španielska a Talianska. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45, z pozície komentátora Vám ho prinesie Miroslav Revaj.

    Od Štvrtka opäť pokračuje kvalifikačný cyklus o MS 2018 v Rusku. Jednotlivé reprezentácie budú hrať už siedme respektíve ôsme kvalifikačné zápasy v základnej skupine. Kvalifikácia sa dostala už do momentu, kde ide o veľa mnohým tímom a nasledujúce zápasy rozhodnú kto na MS postúpi priamo a kto pôjde aspoň do baráže.

    V tomto prenose sa zameriame na kvalifikačnú skupinu G, ktorú zatiaľ ovládajú dve reprezentácia a práve v tomto zápase pôjde o ich vzájomnú konfrontáciu.

    Španielsko:
    Túto reprezentáciu určite netreba nijak zvláštne predstavovať, tradične patrí medzi najlepšie mužstvá a hrajú za ňu najlepší hráči sveta. Momentálne domácim v skupine G patrí 16 bodov, ktoré získali za 5 výhier a 1 remízu. V poslednom zápase Španielsko nastúpilo na pôde v Macedónsku a len tesne si poradilo s touto reprezentáciou 2:1! Španieli sú momentálne na čele tabuľky tejto skupiny.

    Taliansko:
    Podobné slová môžme použiť aj pri opise tejto reprezentácie a nemusíme šetriť na chvále. Aj hosťujúce mužstvo má na svojom konte 16 bodov za 5 výhier a 1 remízu. V poslednom zápase si Taliansko doma poradilo s Lichtenštajnskom jedznoznačne 5:0! Taliani sú momentálne v skupine na 2. mieste kvôli horšiemu skóre.

    Posledný vzájomný zápas:
    Ten sa odohral ešte minulý rok takisto v rámci tejto kvalifikácie a v Turíne sa zrodila remíza 1:1!

    Favorit a situácia v skupine:
    Čaká nás vyrovnané stretnutie, pri ktorého sledovaní by sme sa nudiť nemali. Pre oba tímy je to však dôležitý zápas, v prípade víťazstva sa tak výrazne posunú k priamemu postupu.

    Miroslav Revaj

    Góly: 14. Isco, 40. Isco, 77. Morata

    Karty:   4. Verratti (ITA), 12. Bonucci (ITA)


    Španielsko: de Gea – Carvajal, Ramos (C), Piqué, Alba – Busquets, Koke – Silva, Iniesta (71. Morata), Asensio (78. Saúl Ñíguez) – Isco (89. David Villa).
    Náhradníci: Arrizabalaga, Reina – Nacho Fernández, Monreal, Azpilicueta, Th. Alcântara, Saúl Ñíguez, Deulofeu, Morata, Pedro, David Villa, Aspas.

    Taliansko: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Darmian – Candreva (69. Bernardeschi), De Rossi, Verratti, Spinazzola – Belotti, L. Insigne, Immobile (80. Gabbiadini).
    Náhradníci: G. Donnarumma, Perin – Conti, D'Ambrosio, Astori, Rugani, Pellegrini, Éder, Parolo, Bernardeschi, El Shaarawy, Gabbiadini.

    Rozhodca: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všetci NED)