Tappara – Salzburg 4:2 (kon.) | B. Bystrica – Wolfsburg sk 0:1 (kon.) | IFK Helsinky – Brynäs 2:5 (kon.)
Cracovia – Mníchov 1:2 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Grizzlys Wolfsburg
Piatok 01.09.2017, 18:00 • Zimný štadión, Banská Bystrica • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Banská Bystrica má k dispozícii presilovú hru, navyše to skúša hrou bez brankára. Šiesti barani proti štyrom hráčom nemeckého celku!
     
    58:08
    Neuspel ani Marek Bartánus, ktorý si nakorčuľoval pred bránku, z dobrej pozície totiž pálil nepochopiteľne len priamo do nemeckého gólmana.
     
    58:06
    Vylúčenie v tíme Grizzlys Wolfsburg (Jeff Likens – 2 min., hákovanie).
     
    56:11
    Banská Bystrica bola veľmi blízko vyrovnania, Felix Brückmann ale pravdepodobne definitívne potvrdil svoje postavenie muža zápasu. Najskôr zneškodnil bekhendový pokus Bortňáka, následne zastavil aj nebezpečný puk z dorážky.
     
    52:35
    S vylúčeniami sa teraz ptrtrhlo vrece, veľmi dlho sa na ľade nestretli piati hrači na oboch stranách.
     
    50:35
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest si odsedí za hráčsku lavicu Bubela.
    48:24 Zázračný Teemu Lassila! Weiß samostatný únik nevyužil
     
    48:24
    Banská Bystrica teraz vrhla všetky sily do útoku a úplne zabudla na defenzívu, čo mohol využiť Alexander Weiß. Ten sa dostal do samostatného úniku, Lassila ale domácich výborne podržal.
     
    46:46
    Vylúčenie v tíme Grizzlys Wolfsburg (Mark Voakes – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    46:25
    K oveľa lepšej strele sa ešte dostal pri modrej čiare Olivier Dame-Milka, ktorý vyslal poriadne tvrdý projektil. Ten ale presvišťal popri pravej šibenici nemeckej bránky až na zadné plexisklo.
     
    45:17
    Po dlhšom čase sa na útočný výpad vydal niekto z domácich, konkrétne to bol Lamper. Ten sa dostal aj k zakončeniu, avšak pozorný Felix Brückmann ostáva aj naďalej neprekonaný.
     
    39:04
    K výbornej strele sa ešte dostal Alexander Karachun, ktorý sa teraz poriadne zahnal svojou hokejkou a vystrelil k vzdialenejšej žrdi. Lassila sa postaral o to, že prehrávajú domáci stále len o jeden gól.
     
    35:55
    Sebastian Furchner odviedol v pravom kruhu kusisko práce, naviazal na seba troch hráčov a dal spoluhráčom možnosť zakončiť. Lassila Banskú Bystricu podržal a druhý rýchly gól nedostal.
    34:16 Gerrit FAUSER - 0:1
     
    34:16
    Tím Wolfsburg práve strelil gól! Gól je potvrdený. GERRIT FAUSER sa ešte po prvom zákroku Lassilu dostal k strele a poslal Wolfsburg do vedenia 1:0.
    33:11 Felix Brückmann na poslední chvíli vykopl střelu Bubely!
     
    33:11
    Bubela je dnes skutočne aktívnym mužom, čo potvrdil aj v tejto situácii. Sám si totiž vypracoval priestor pred bránkou a zakončil, Felixa Brückmanna ale neprekonal.
     
    30:17
    Vylúčenie v tíme Grizzlys Wolfsburg (Björn Krupp – 2 min., sekanie).
     
    27:58
    Bubela sa rozhodol ukončiť hluchú pasáž dobrou strelou po ľade k vzdialenejšej žrdi, Felix Brückmann si ale pripísal výborný zákrok. Nemecký gólman následne ešte zneškodnil aj dorážku.
     
    22:44
    Vylúčenie v tíme Grizzlys Wolfsburg (Tyson Mulock – 2 min., podrazenie).
     
    21:12
    Teraz to už ale bolo o poznanie nebezpečnejšie. Sebastian Furchner vyslal dobrý puk, ktorý sa Lassilovi ešte stratil z dohľadu. Gólman si ho však rukou pritlačil o telo a hru prerušil.
     
    18:11
    Vylúčenie v tíme Grizzlys Wolfsburg (Alexander Roach – 2 min., hákovanie).
     
    17:28
    Tak Lassila je zatiaľ jednoznačne mužom zápasu, minimálne zo strany Banskej Bystrice. Teraz sa totiž včas presunul k vzdialenejšej žrdi a zneškodnil puk, ktorý posielal Stephen Dixon.
     
    14:31
    Nebezpečná situácia prišla aj na opačnej strane klziska, kde to hostia skúšali od mantinela strelou pod brvno banskobystrickej bránky. Našťastie pre domácich bol ale Lassila na mieste a puk tak zachytil.
     
    13:47
    Josh Brittain mal teraz na hokejke ovárací gól stretnutia, v súboji s Brückmannom ale neuspel. Domáci hokejista dlho váhal, kam puk pošle a napokon si zvolil priestor medzi betónmi, na ktoré si dal gólman dostatočný pozor.
     
    09:53
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Miloš Bubela – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    08:53
    Na ľade v Banskej Bystrici sa teraz odohrali krásne hokejové momenty! Domáci najskôr súperovi pohrozili počas vlastného oslabenia, následne ale podcenili prechod do obrany, z čoho ťažil Jeremy Dehner. Jeho nepresná strela sa ešte odrazila, k puku sa však dostal Gerrit Fauser, proti ktorému musel zasiahnuť Lassila svojou lapačkou.
     
    07:13
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Branislav Kubka – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    04:53
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Branislav Kubka – 2 min., hákovanie).
     
    00:34
    Vylúčenie v tíme Grizzlys Wolfsburg (Alexander Karachun – 2 min., sekanie).

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 35. Fauser


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Dame-Malka, Gélinas, Mihalik, Košecký, Róth – Lamper, Bortňák, Gabor – Bartánus, Faille, Lunter – Hohmann, Bubela, Brittain – Češík, Tamáši, Belluš
    Grizzlys Wolfsburg: Brückmann (Kuhn) – Likens, Wurm, Ankert, Krupp, Dehner, Roach – Aubin, Voakes, Karachun – Furchner, Fauser, Hoehenleitner – Weiß, Dixon, Foucault – Riefers, Mulock

    Rozhodca: Baluška, Tscherring – Šefčík, Výleta