Tappara – Salzburg 4:2 (kon.) | B. Bystrica – Wolfsburg sk 0:1 (kon.) | IFK Helsinky – Brynäs 2:5 (kon.)
Cracovia – Mníchov 1:2 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Grizzlys Wolfsburg
Piatok 01.09.2017, 18:00 • Zimný štadión, Banská Bystrica • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi celkami HC 05 iClinic Banská Bystrica a Grizzlys Wolfsburg, a to výsledkom 0:1. Banská Bystrica si tak vo svojom treťom v zápase v CHL prepísala už tretiu prehru a naďalej tak ostáva bez zisku jediného bodu na chvoste skupiny A. (20:17:05)

     
    Koniec zápasu.
     
    59:00
    Banská Bystrica má k dispozícii presilovú hru, navyše to skúša hrou bez brankára. Šiesti barani proti štyrom hráčom nemeckého celku!
     
    58:08
    Neuspel ani Marek Bartánus, ktorý si nakorčuľoval pred bránku, z dobrej pozície totiž pálil nepochopiteľne len priamo do nemeckého gólmana.
     
    58:06
    Vylúčenie v tíme Grizzlys Wolfsburg (Jeff Likens – 2 min., hákovanie).
     
    56:11
    Banská Bystrica bola veľmi blízko vyrovnania, Felix Brückmann ale pravdepodobne definitívne potvrdil svoje postavenie muža zápasu. Najskôr zneškodnil bekhendový pokus Bortňáka, následne zastavil aj nebezpečný puk z dorážky.
     
    55:33
    Od mantinelu strieľal Alexander Karachun, nebolo to ale najpresvedčivejšie zakončenie, a tak si dokázal Lassila s pukom poradiť.
     
    53:00
    Podobné spálené gólové príležitosti ešte môžu Banskú Bystricu poriadne mrzieť. Do konca riadnej hracej doby totiž ostáva 7 minút a slovenský účastník stále prehráva.
     
    52:48
    Olivier Dame-Malka spálil dve obrovské šance, najskôr pálil z bezprostrednej blízkosti Brückmanna do jeho betóna, neskôr našiel z medzikružia jeho lapačku.
     
    52:35
    S vylúčeniami sa teraz ptrtrhlo vrece, veľmi dlho sa na ľade nestretli piati hrači na oboch stranách.
     
    50:35
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest si odsedí za hráčsku lavicu Bubela.
    48:24 Zázračný Teemu Lassila! Weiß samostatný únik nevyužil
     
    48:24
    Banská Bystrica teraz vrhla všetky sily do útoku a úplne zabudla na defenzívu, čo mohol využiť Alexander Weiß. Ten sa dostal do samostatného úniku, Lassila ale domácich výborne podržal.
     
    46:46
    Vylúčenie v tíme Grizzlys Wolfsburg (Mark Voakes – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    46:25
    K oveľa lepšej strele sa ešte dostal pri modrej čiare Olivier Dame-Milka, ktorý vyslal poriadne tvrdý projektil. Ten ale presvišťal popri pravej šibenici nemeckej bránky až na zadné plexisklo.
     
    45:17
    Po dlhšom čase sa na útočný výpad vydal niekto z domácich, konkrétne to bol Lamper. Ten sa dostal aj k zakončeniu, avšak pozorný Felix Brückmann ostáva aj naďalej neprekonaný.
     
    44:42
    Až teraz z toho bol strelecký pokus nemeckého celku, táto rana ale presná nebola a puk tak zadunel len na zadnom mantineli.
     
    44:06
    Wolfsburg sa v ostatných minútach zameral skôr na pozorné bránenie a puk zbytočne poslal cez všetky čiary nedovoleným spôsobom. Zakázané uvoľnenie.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 35. Fauser


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Dame-Malka, Gélinas, Mihalik, Košecký, Róth – Lamper, Bortňák, Gabor – Bartánus, Faille, Lunter – Hohmann, Bubela, Brittain – Češík, Tamáši, Belluš
    Grizzlys Wolfsburg: Brückmann (Kuhn) – Likens, Wurm, Ankert, Krupp, Dehner, Roach – Aubin, Voakes, Karachun – Furchner, Fauser, Hoehenleitner – Weiß, Dixon, Foucault – Riefers, Mulock

    Rozhodca: Baluška, Tscherring – Šefčík, Výleta