Bulharsko – Švédsko 3:2 (kon.) | Francúzsko – Holandsko 4:0 (kon.) | Luxembursko – Bielorusko 1:0 (kon.)
Maďarsko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Portugalsko – Faerské ostrovy 5:1 (kon.) | Švajčiarsko – Andorra 3:0 (kon.)
Cyprus – Bosna 3:2 (kon.) | Grécko – Estónsko 0:0 (kon.) | Belgicko – Gibraltar 9:0 (kon.)
koniec
Cyprus
3:2 (0:2)
Bosna a Hercegovina
cz Štvrtok 31.08.2017, 20:45 • GSP Stadium, Nikósie (kapacita 22859 míst) • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    85
    Nektarios Alexandrou si na levé straně dobře posunul míč, místo rychlého úniku po křídle ale vrátil hru zpátky na Avraama, jehož podkopl Armin Hodžić a za svůj zákrok viděl žlutou kartu.
     
    80
    Před rozehrávkou přímého kopu ještě oba týmy střídají. Na domácí straně dohrál Dimitris Christofi, místo něhož přišel Nektarios Alexandrou. U hostů ze hřiště odešel Vedad Ibišević, jehož nahradil Armin Hodžić.
    76. Pieros SOTIRIOU - 3:2
     
    76
    Kypr právě vstřelil branku!
    Domácí dokonávají obrat z 0:2 na 3:2! Po průniku Jasona Demetrioua po pravé straně a jeho následné přihrávce se v pokutovém území prosazuje kanonýr PIEROS SOTIRIOU, jemuž ještě pomohla teč Vranješe!
     
    75
    Druhé střídání na straně Bosny a Hercegoviny. Nepříliš výrazného Gojka Cimirota nahrazuje vytáhlý Mato Jajalo.
     
    72
    Zároveň to byla poslední akce pro Margacu, jehož nahrazuje Grigoris Kastanos.
     
    70
    Anglický rozhodčí se s rozdáváním karet pěkně rozjel, další žluté napomenutí vidí tentokrát hostující záložník Miralem Pjanić, který tak Bosně bude chybět v nedělním utkání proti Gibraltaru.
     
    68
    Vyrovnání výrazně pozvedlo herní nasazení obou týmů, za přemíru snahy a tvrdý zákrok na polovině hřiště ovšem vidí domácí Andreas Avraam žlutou kartu.
    67. Vincent LABAN - 2:2
     
    67
    Kypr právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Demetriou našel v pokutovém území Pierose Sotirioua, který míč sklepl na hranici šestnáctky VINCENTU LABANOVI, který vyslal prvotřídní bombu přesně do šibenice Begovićovy branky! Krásný gól!
    65. Demetris CHRISTOFI - 1:2
     
    65
    Kypr právě vstřelil branku!
    Domácí zcela zaslouženě snižují na rozdíl jediné branky! Po nedorozumění v bosenské obraně se prosazuje velmi aktivní DIMITRIS CHRISTOFI, jenž zužitkoval vysunutí od Vincenta Labana a nepovedený zákrok Vranješe.
     
    64
    První střídání na straně Bosny a Hercegoviny. Hřiště opouští střelec druhé branky Edin Višća, kterého nahrazuje Danijel Milićević.
    56. Christofi nedokázal pořádně zakončit
     
    56
    Velká šance domácích! Sotiriou si naběhl za bosenskou obranu a nabídl dobrou příležitost pro Christofiho, jenž zklamal při zakončení! Míč nedokázal ze vzduchu ideálně trefit a výrazně tak ulehčil Begovićovi práci.
     
    54
    Rozhodčí Marriner poprvé v zápase vytáhl žlutou kartu, kterou po zákroku na Pjaniće viděl už slovně napomínaný Kostakis Artymatas.
     
    46
    Do druhé půle Kypr nastupuje s jednou změnou. Kapitána Costase Charalambidese nahrazuje Andreas Avraam.
    43. Edin VIŠĆA - 0:2
     
    43
    Bosna právě vstřelila branku!
    V závěru prvního poločasu hosté zvyšují své vedení! Po fantastickém úniku Seada Kolašinace po levém křídle a následném měkounkém centru se na zadní tyči prosazuje EDIN VIŠĆA!
    33. Toni ŠUNJIĆ - 0:1
     
    33
    Bosna právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení! Pjanićův centr z rohového kopu se snesl na zadní tyč, kde se od kolene stopera TONIHO ŠUNJIĆE odrazil přesně do branky!
    32. Ibišević ztroskotal na Panagim
     
    32
    Po Panagiho chybě při rozehrávce se do velké šance dostal Vedad Ibišević, z ostrého úhlu ovšem trefil jen brankáře, který svou chybu napravil. Následovat bude rohový kop.
    25. Laban hlavou zamířil těsně vedle
     
    25
    Velká šance domácích! Nejdříve se po rychlém brejku dostal ke střele Charalambides, jeho ránu zablokovala bosenská obrana. Po následném centru se však na zadní tyči objevil zcela osamocený Vincent Laban, který hlavou zamířil těsně vedle branky!
     
    21
    Rychlý brejk tentokrát na druhé straně. Vedad Ibišević ovšem neprokázal kanonýrské rysy, zakončení mu vůbec nevyšlo.
    3. Lulić z velkého úhlu nastřelil tyčku
     
    3
    Sead Kolašinac posílal nebezpečnou přihrávku před branku, Kypřané se nejprve ubránili, následně však Senad Lulić nastřelil tyčku!

    Adam Lacek

    Góly: 65. Christofi (Laban), 67. Laban (Sotiriou), 76. Sotiriou (Demetriou) – 33. T. Šunjić (Pjanić), 43. Višća (Kolašinac)

    Karty:   54. Artymatas (CYP), 68. Avraam (CYP) – 70. Pjanić (BSN), 85. Hodžić (BSN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 15:12.
    Cyprus: Panagi – Demetriou, Katelaris, Merkis, Margaca (72. Kastanos) – Artymatas, Laban – Christofi (80. Alexandrou), Ch. Kyriakou, Charalambides (C) (46. Avraam) – Sotiriou.
    Náhradníci: Georgallides, Michael – Demetriou, Avraam, Papafotis, Alexandrou, Mitidis, Antoniades, Economides, Kastanos, Makris, Nicolaou.

    Bosna a Hercegovina: Begović – Bičakčić, T. Šunjić, O. Vranješ, Kolašinac – Pjanić, Lulić – Višća (64. Milićević), Ibišević (80. Hodžić), Cimirot (75. Jajalo) – Džeko (C).
    Náhradníci: Šehić, Pirić – Cocalić, Dumić, Hodžić, Milićević, Bajić, E. Zukanović, Šimunović, Milošević, Hadžić, Jajalo.

    Rozhodca: Marriner – Betts, Bennett (všichni Anglie)