Gap – Zürich 1:11 (kon.) | Frölunda – EC-KAC 2:1 (kon.) | Liberec – Cardiff 5:2 (kon.)
Stavanger – Redhawks 3:4 (kon.) | Kuopio – Kometa Brno 2:4 (kon.) | Hradec Králové – Nottingham 2:4 (kon.)
Davos – Växjö 0:3 (kon.) | Bern – TPS 4:0 (kon.)
koniec
KalPa Kuopio
2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
HC Kometa Brno
cz Sobota 26.08.2017, 18:00 • Data Group Arena, Kuopio • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:28
    Godla zůstává po oddechovém čase na střídačce. Domácí to zkouší v šesti.
     
    59:28
    Trenér KalPy Kuopio Sami Kapanen si vzal oddechový čas.
     
    59:28
    Závěr zápasu ještě zpestřila velmi krátká rozmíška mezi Gymerem a Haščákem, po níž oba muži zamíří na trestnou lavici.
     
    57:06
    A aby těch špatných zpráv pro domácí nebylo málo, necelé tři minuty před koncem třetí třetiny budou hrát vůbec poprvé v oslabení. Dvě minuty za sekyru na Jana Hrušku obdržel Santeri Lukka.
    56:44 ZAŤOVIČ - 2:4
     
    56:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to byla pastva pro oči! Štencel vyslal nádhernou kolmici od vlastní brankové čáry na útočnou modrou MARTINU ZAŤOVIČOVI, který udělal tři rychlé kroky a v samostatném brejku překonal Godlu přesnou střelou nad lapačku. Asistence: Jan Štencel.
    54:11 HRUŠKA - 2:3
     
    54:11
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté dávají možná rozhodující branku a vrací se do vedení! Ondřej Němec namazal na levý kruh JANU HRUŠKOVI, který ranou z první vymetl pravý horní roh brány. Godla byl bez šance na zákrok. Asistence: Ondřej Němec, Tomáš Vincour.
     
    47:53
    Již v pořadí šestou přesilovku si zahrají domácí. 2 +2 minuty za vražení na hrazení obdržel Tomáš Bartejs.
     
    43:10
    Následně mohlo být pro hosty ještě hůře. Jokinen svůj výpad po pravém křídle ovšem nezakončil přesnou střelou.
    42:04 LUOSTARINEN - 2:2
     
    42:04
    KalPa právě vstřelila branku!
    Naproti tomu na druhé straně se domácí prosazují a poprvé od 9. minuty je srovnáno! Gymerovu střelu tečoval za Čiliakova záda osmnáctiletý forvard EETU LUOSTARINEN. Asistence: Frank Gymer, Konsta Mäkinen.
     
    41:45
    Hynek Zohorna se šikovně protáhl od mantinelu do mezikruží do lukrativní palebné pozice, ovšem puk poslal mimo bránu.
     
    38:43
    Piipponen dostal přihrávku před Čiliaka, otočil se a snažil se procpat puk přes brněnského brankáře, který ale pokus finského forvarda eliminoval.
     
    38:20
    Ještě jedna početní převaha pro KalPu v této periodě. Dvě minuty za sekání obdržel Marcel Haščák.
     
    36:18
    To byl zatím zákrok večera v podání Marka Čiliaka, který vytáhl parádní zásah proti Lavoiemu, jenž zakončoval tváří v tvář brněnského brankáře.
     
    32:13
    Jan Štencel vyhodil puk z obranného pásma do hlediště, a Kometu čeká čtvrté oslabení v zápase.
     
    32:06
    Vainiola obehrál bránícího hráče Komety a z levého kruhu poslal jedovatý pokus, který nadělal Čiliakovi starosti. Brněnský gólman však dokázal s obtížemi zakročit.
     
    30:18
    Domácí následně rozvinuli nebezpečnou přesilovkovou kombinaci, dva velmi dobré pokusy Santeriho ale zlikvidoval výborný Čiliak.
     
    29:06
    Po zaváhání obránce KalPy se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho. Vincour našel Zaťoviče, který se snažil překonat Godlu kličkou do protipohybu, slovenský gólman ale podržel své mužstvo.
     
    28:33
    Třetí přesilovka zápasu a potřetí si ji zahrají domácí. Dvě minuty za hákování obdržel Jan Hruška.
     
    28:19
    Na druhé straně byli při rychlém protiútoku nebezpeční domácí, Luostarinen, ovšem zblízka mířil mimo bránu.
     
    26:56
    Po hodně dlouhé době se hosté dostali za červenou čáru a málem z toho byla branka! Hynek Zohorna při rychlém brejku trefil bekhendem tyč Godlovy brány.
     
    23:12
    Přesilovka pro KalPu. Jakub Krejčík po buly srazil Piipponena, za což obdržel dvouminutový trest. Druhá početní převaha pro Kometu.
     
    20:01
    Zajímavé rozhodnutí hlavního kouče Kuopia. Na druhou třetinu nastupuje do brány místo Hovinena mladý slovenský gólman Denis Godla!
     
    17:06
    První přesilovku zápasu si zahrají domácí. Dvě minuty za podražení obdržel Hynek Zohorna.
    11:52 RUUTTU - 1:2
     
    11:52
    KalPa právě vstřelila branku!
    A záhy slovenský brankář ve službách Komety poprvé inkasuje. Zadák brněnského celku Krejčík si na sebe vzal příliš velké sousto, když s pukem vyjel před bránu, kde na něj číhali dva forčekující domácí hráči. Obránce Komety zazmatkoval a přihrál puk ALEXANDEROVI RUUTTU, který se následně tváří v tvář Čiliakovi nemýlil. Bez asistence.
    09:42 V. NĚMEC - 0:2
     
    09:42
    Kometa právě vstřelila branku!
    Modrobílí přidávají další branku a z ochozů Data Group Areny se ozývá pískot nespokojených domácích fanoušků. Štencelovu střelu od modré čáry tečoval za Hovinenova záda VOJTĚCH NĚMEC, který si připisuje svůj druhý gól v druhém zápase letošní Ligy mistrů. Asistence: Jan Štencel, Tomáš Vincour.
    08:19 KÁŇA - 0:1
     
    08:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Chvíli po obrovské šanci se hosté přeci jen prosadili a otevírají skóre duelu. Horký nahrával před bránu Gajarskému, jenž v souboji s dvěma bránícími hráči nezasáhl kotouč. Ten se ale odrazil na nikým nehlídaného JANA KÁŇU, který z mezikruží prostřelil Hovinena střelou k bližší tyči. Asistence: Luboš Horký.
     
    07:16
    Hosty dělily milimetry od vedoucí branky! Nahodil dostal spoustu prostoru i času, najel si do útočného pásma a jeho prudká střela orazítkovala břevno! Celou situaci ještě musel zkoumat videorozhodčí.

    Václav Petrů

    Góly a asistencie: 12. Ruuttu, 43. Luostarinen (Gymer, Mäkinen) – 9. Káňa (Horký), 10. V. Němec (Štencel, Vincour), 55. Hruška (O. Němec, Vincour), 57. Zaťovič (Štencel)


    KalPa Kuopio: Hovinen (21. Godla) – Riikola, Maione, Lukka, Seppälä, Leskinen, Mäkinen, Parikka – Sebok, Jokinen, Lavoie – Nuutinen, Tavi, Vainiola – Gymer, Luostarinen, Kantola – Piipponen, Mutanen, Ruuttu – Texier.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec, Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Dujsík – Haščák, Hruška, Svoboda – Vincour, V. Němec, Zaťovič – H. Zohorna, Nahodil, Mallet – Horký, R. Zohorna, Káňa – Gajarský.

    Rozhodca: Sjöberg (SWE), Vikman (FIN) – Neva (FIN), Sormunen (FIN)

    Diváci: 2591