Brémy – Bayern 0:2 (kon.) | Frankfurt – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Augsburg – Mönchengladbach 2:2 (kon.) | Stuttgart – Mainz 1:0 (kon.) | Dortmund – Hertha 2:0 (kon.)
koniec
FC Augsburg
2:2 (1:2)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 26.08.2017, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas bol tiež celkom zaujímavý, domáci hrali aktívne a snažili sa o vyrovnanie. To sa im napokon podarilo tesne pred koncom zápasu zásluhou Córovu a tak zápas končí zrejme spravodlivou remízou 2:2! Do hry zasiahol od 63. minúty na strane hostí aj slovenský reprezentant László Bénes.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera! (17:24:42)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Mönchengladbach po rýchlom útoku zahrával priamy kop, ale lopta je napokon v moci brankára Hitza a zrejme to už bolo z toho zápasu všetko.
     
    90+1
    Hostia po inkasovanom góle ožili a začínajú útočiť. Pre nich je zrejme remíza z toho zápasu skôr sklamaním, ale vzhľadom na druhý polčas si myslím že by remíza bola spravodlivá.
     
    90
    Hlavný rozhodca tohto zápasu Stegemann nastavuje ešte tri minúty!
    89. Sergio Córdova (AUG) - 2:2
     
    89
    FC Augsburg dal gól!
    Nepodarilo! Domáci sa dostali až pred bránu hostí, z pravej strany prišiel výborný center pred bránu hostí, lopta si našla SERGIA CÓRDOVA a ten peknou strelou vyrovnáva na 2:2! Vyrovnanie je určite zaslúžené.
     
    88
    Augsburg už začína smerom do útoku aj viacej riskovať a otvárať obranu. Uvidíme, či sa hosťom podarí ustáť tento záverečný tlak ich dnešného súpera.
     
    87
    Do pokutového územia hostí smeroval nebezpečný center, brankár Sommer si však s touto situáciou poradil bez problémov. Čas už hrá proti domácemu mužstvu.
     
    85
    Max zahrával rohový kop domáceho celku, ale ani táto lopta nepriniesla žiadne nebezpečenstvo pre hostí. Domáci tlak sa už stupňuje.
     
    84
    Domáci sa postupne už dostávajú aj k záverečnému tlaku, zatiaľ však defenzíva hosťujúceho mužstva odoláva úspešne. Veľa času domácim futbalistom už neostáva.
     
    83
    Centrovanú loptu pred pokutové územie si futbalisti Augsburgu postrážili a už sa snažia o útočný výpad. Hostia sa tak musia rýchlo vrátiť späť na svoje územie.
     
    82
    Mönchengladbach po faule získava priamy kop, zrejme ho realizuje slovenský reprezentant Bénes. Domáci sa tak teraz musia mať na pozore.
     
    81
    Ani tento rohový kop domácich fanúšikov nepotešil, hostia sa úspešne ubránili. Mönchengladbach už vyráža do rýchleho protiútoku a snaží sa usadiť na útočnej polovičke.
     
    81
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Raffael, prichádza Fabian Johnson.
     
    80
    V útoku je opäť domáce mužstvo a po zblokovanej strele získava Augsburg ďalší rohový kop. Postupom času sa dá očakávať, že domáci začnú viacej riskovať.
     
    78
    Do rýchleho brejku sa teraz dostávali hostia, avšak Raffael sa previnil iba útočným faulom. Loptu tak na svojej polovičke získavajú domáci futbalisti.
     
    77
    Obraz hry sa v posledných minútach stále nemení, aktívnejší sú domáci futbalisti, ale stále sa im nedarí v koncovke. Hostia si tak držia svoje tesné vedenie o jeden gól a domácim sa už čas začína pomaličky aj krátiť.
     
    76
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Michael Gregoritsch, prichádza Sergio Córdova.
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Ku Ča-čchol, prichádza Rani Khedira.
     
    75
    Ku Ča-čchol sa snažil o individuálnu útočnú akciu, postranný rozhodca mu tu však neumožnil, pretože signalizuje ofsajd domáceho futbalistu.
     
    74
    Ďalší rýchly brejk hosťujúceho mužstva, k strele sa napokon dostal Bénes, ale jeho zakončenie išlo iba mimo brány domácich. O útok sa tak už snažia futbalisti Augsburgu.
     
    74
    Lopta je opäť na kopačkách Augsburgu, ale domáci sa na útočnú polovičku teraz dostávajú pomalšie. Hosťujúca defenzíva je tak zatiaľ v druhom polčase nezlomná, aj keď už pár krát to vyzeralo pre hostí nebezpečne.
     
    73
    Schmid vyslal prízemnú prihrávku do pokutového územia hostí, ale aj s touto situáciou si obrana hostí poradila bez problémov. Mönchengladbach to skúša cez rýchle brejky, ale tie im nič zaujímavého neprinášajú.
     
    72
    Domáci sa však znova dostávajú k lopte a snažia sa o útočný výpad. Augsburg tlačí na svojho súpera, ale v koncovke úspešný nie je. Hostia sa aj naďalej nachádzajú vo výhodnejšej pozícii.
     
    71
    Nezapršalo ani z toho pokusu, hostia sa ubránili bez náznakov problému. Mönchengladbach vyráža na útočnú polovičku kde sa snaží o postupnú kombináciu.
     
    70
    Znova sa podarilo útočný výpad založiť domácemu Frambergerovi, jeho prienik do pokutového územia prináša domácim rohový kop.
     
    69
    Hazard zachytil zlú prihrávku domácich a loptu následne poslal na slovenského reprezentanta Bénesa. Ten sa snažil o individuálnu útočnú akciu, avšak loptu napokon aj on stráca.
     
    68
    Úspech teraz nepriniesol ani center do pokutového územia hostí od Framberger, obrana Mönchengladbachu ho bezpečne odvrátila ďaleko od svojej brány.
     
    67
    Aktívnejší sú v posledných chvíľach jasne domáci futbalisti, ale obrana hostí aj naďalej úspešné odoláva, aj keď s veľkými ťažkosťami. Uvidíme, či sa domácim podarí z toho zápasu vybojovať aspoň jeden bod.
     
    66
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Patrick Herrmann, prichádza Jonas Hofmann.
     
    65
    Veľa nechýbalo a mohlo byť vyrovnané! Schmid sa ocitol vo veľkej gólovej príležitosti, jeho pokus však brankár hostí Sommer výborne vyrazil do bezpečia!
     
    64
    Tak výborná správa pre Slovensko! Do hry zasahuje aj slovenský reprezentant László Bénes. Uvidíme, ako sa mu do konca stretnutia bude dariť.
     
    63
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Denis Zakaria, prichádza László Bénes.
     
    62
    Rohové kopy však domácim nevychádzajú podľa predstáv, ďalšiu loptu hostia bezpečne odvrátili ďaleko od svojej brány. Domáci však už chystajú ďalší útočný výpad.
     
    61
    Framberger vyslal center do pokutového územia hostí, túto loptu však hostia dokázali odvrátiť na rohový kop. Domáci stále prehrávajú o jeden gól a musia tak útočiť častejšie.
     
    60
    Hostia sa pokúsili o rýchly protiútok, ale v rozhodujúcej chvíli hostia loptu po chybnej prihrávke stratili. Nevydaril sa ani útok domáceho tímu a tak je skóre zápasu naďalej rovnaké.
     
    59
    Ani tento rohový kop neznamenal nič nebezpečné a hostia s ubránili bez problémov. Mönchengladbach tak je už pri lopte a kombinuje na svojej polovičke.
     
    58
    Do útoku sa teraz dostali domáci futbalisti a Schmid vybojoval pre svoj tím rohový kop. Hostia s tak teraz budú musieť brániť, brankár Sommer si už organizuje svojich spoluhráčov.
     
    57
    Oba tímy momentálne chybujú vo finálnej fázy a tak veľa futbalových momentov nevidíme. Hostia si však aj naďalej držia svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    56
    Následne sa domácim podarilo z pravej strany vyslať prudký center do pokutového územia hostí, brankár Sommer však loptu úspešne vyboxoval do bezpečia.
     
    55
    Augsburg získava na svojej polovičke loptu a už sa tak domáci snažia o útočný výpad. Mönchengladbach sa tak musí urýchlene vrátiť späť na svoju polovičku.
     
    54
    Hlavný rozhodca teraz musel spornú situáciu v pokutovom území konzultovať s videorozhodcom, penaltu však napokon správne neodpískal!
     
    54
    Momentálne však sledujeme trošku hluchšiu pasáž hry. Oba tímy často chybujú vo svojich prihrávkach a tak nevidíme žiadne súvislé útočné akcie.
     
    53
    Rohový kop nám však nič zaujímavého neponúkol, domáci futbalisti však ešte ostávajú na útočnej polovičke. Uvidíme, či sa im ešte podarí niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    52
    Domáci však zachytili nepresnú prihrávku hosťujúceho mužstva a okamžite sa dostali pred pokutové územie svojho súpera. Včas však teraz zasiahla obrana Mönchengladbachu a uvidíme tak rohový kop domáceho tímu.
     
    51
    Pri lopte sú momentálne hostia a okamžite sa snažia o prechod na útočnú polovičku. Druhý polčas tak má podobné tempo ako ten prvý, čo je pre oko diváka určite dobru správou.
     
    50
    Tento pokus však pre domácich vyzeral už dosť nádejne! Po rohovom kope sa k hlavičke dostal Caiuby a jeho pokus minul bránu hostí len o malý kúsok!
     
    49
    O odpoveď sa teraz snažili aj domáci, strela z veľkej diaľky od Hazarda však bola veľmi nepresná a toto proste bránu domácich ohroziť ani nemohlo. Druhý polčas však začínajú oba tímy aktívne.
     
    48
    Sledovali sme útočný výpad aj na strane domácich, po centri do pokutového územia sa k nebezpečnej hlavičke dostal Gregoritsch, jeho pokus len tesne minul bránu hostí!
     
    47
    Hostia sa ihneď presunuli na útočnú polovičku a snažili sa niečo nebezpečného vymyslieť, Hitz musel ďaleko zo svojej brány aby dostal loptu do bezpečia.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcim futbalistom. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Napokon sa po 45 minútach prvý polčas skončil! V ňom sme sa teda určite nenudili, videli sme expresne rýchly gól domácich a hosťom sa napokon podarilo otočiť vývoj stretnutia. Sledovali sme aj veľa zaujímavých príležitostí na oboch stranách a množstvo útočných výpadov. To je určite dobrá pozvánka aj na sledovanie druhého polčas, ktorý sa začne približne o 16:31!
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Jeffrey Gouweleeuw (FC Augsburg).
     
    44
    Zanedlho sa domáci znova dostávajú k lopte a presúvajú sa na útočnú polovičku. Každú chvíľu by mal byť už ohlásený aj nastavený čas.
     
    43
    Augsburg získal po rýchlom prechode na útočnú polovičku rohový kop, po ňom sa k odrazenej lopte v pokutovom území dostal Finnbogason, ale jeho strela z dobrej pozície letela iba nad bránu hostí!
     
    42
    Žltú kartu dostáva Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach).
     
    41
    Veľká šanca na strane hostí! Hazard sa krásne prebojoval sám až do pokutového územia domácich, následne sa ocitol vo veľmi nádejnej pozícii na skórovanie, ale jeho pokus skončil len na pravej tyčke domácej brány!
     
    40
    Po rohovom kope sa domáci ešte dostali napokon do zakončenia na bránu hostí, ale brankár Sommer nemal s týmto pokusom domácich žiadne problémy.
     
    39
    Domáci získali priamy kop v strede poľa, po jeho rozohrávke ešte operovali pred pokutovým územím svojho súpera a obrana hostí musela odvrátiť nebezpečný center na rohový kop.
     
    38
    Lopta teraz lieta od jedného tímu k druhému, veľa futbalovej krásy tak nevidíme. Pomaličky sa však už blíži aj záver prvého polčasu, pri ktorého sledovaní sa určite nenudíme.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach).
     
    35
    Po centri do pokutového územia domácich sa snažil k hlavičke dostať T. Hazard, ale napokon sa mu to nepodarilo a bude to len odkop od brány domáceho brankára Hitza.
     
    34
    Mönchengladbach však znova začína hru vyrovnávať a máme tak možnosť sledovať útočné výpady na oboch stranách. Diváci na štadióne sa tak určite nenudia.
     
    33
    A opäť sa k lopte dostáva Augsburg a snaží sa o útočný výpad. Hostia tak teraz poľavili zo svojej aktivity a nechávajú hrať svojho dnešného súpera. Uvidíme, čo nás ešte zaujímavého po zvyšok prvého polčasu čaká.
     
    32
    Domáci sa však už snažia o rýchlu odpoveď a po prechode na útočnú polovičku si vybojovali aj rohový kop. Ten sa však podarilo hosťom bez problémov odvrátiť.
     
    31
    Treba zrejme uznať, že hostia sa dostávajú do vedenia o jeden gól zaslúžene. Až na ten šokujúci úvod prvého polčasu hrajú oveľa aktívnejšie a momentálne sú tak na koni.
    30. Oscar Wendt (MNC) - 1:2
     
    30
    Mönchengladbach dal gól!
    Hostia otáčajú vývoj skóre vo svoj prospech! Po rýchlom prechode na útočnú polovičku sa hostia postupne dostali až do pokutového územia, tam sa k odrazenej lopte dostal OSCAR WENDT a šťastne hlavou poslal loptu do siete – 1:2!
     
    29
    Napokon sa k strele z väčšej vzdialenosti odhodlal Finnbogason, ale s týmto pokusom nemohol mať brankár hostí Sommer žiadne problémy. Augsburg sa tak vracia späť na svoju polovičku.
     
    28
    Do útoku sa teraz ženú domáci futbalisti, ich prechod je však pomalší a postupný. Hostia sa im snažia túto snahu znepríjemniť vysokým napádaním.
     
    27
    Oba tímy teraz často chybujú vo svojich prihrávkach a tak ich útočné snahy končia príliš skoro. Aj naďalej však sledujeme veľmi napínavé stretnutie.
     
    26
    Mönchengladbach sa rýchlo presunul na polovičku domácich, postupne sa rodila šanca hostí, avšak Vestergaard sa prezentoval útočným faulom a tak sme zakončenie na bránu domácich nevideli.
     
    25
    V individuálnej akcii sa teraz ocitol Gregoritsch, ale domácemu futbalistovi stopku včas vystavila obrana hostí. Útoky sa tak prielavajú na oboch stranách, obe defenzívy však zatiaľ vzdorujú.
     
    24
    Augsburg napokon loptu rýchlo v strede poľa stratil a tak išli do útoku znova hostia. Stindl bol však chytený v postavení mimo hry a tak je táto snaha hostí prerušená.
     
    23
    Do útoku sa postupne prepracovali znova aj hostia, ale vo finálnej fáze prišla iba nepresná prihrávka a tak sa domáci do nebezpečenstva nedostali. Uvidíme, či niečo v útoku teraz predvedie aj Augsburg.
     
    21
    O slovo sa však teraz v útoku prihlásili aj domáci futbalisti, Caiubyho center do pokutového územia bol však pridlhý a lopta opustila hraciu plochu. Sommer bude vykopávať od svojej brány.
     
    20
    Aj naďalej sú tak aktívnejším celkom hostia, momentálne sa však domáci úspešne bránia. Zápas má stále vysoké tempo a divákom sa musí páčiť.
     
    19
    Hostia zahrávali priamy kop, po ňom si loptu prebral Herrman a skúšal nebezpečne vystreliť, jeho strelu však dokázala obrana domácich zblokovať do bezpečia.
     
    18
    Žltú kartu dostáva Daniel Baier (FC Augsburg).
     
    17
    T. Hazard ťahal ďalší útočný výpad svojho mužstva, avšak hosťujúcemu futbalistov je v rozhodujúcej chvíli signalizovaný ofsajd. Lopta tak pripadne domácim futbalistom.
     
    16
    Napokon sa domáci neprepracovali do ničoho zaujímavého a v držaní lopty je tak už ich súper. Mönchengladbach sa znova snaží zakladať útočné akcie a pohroziť tak domácim.
     
    15
    Domáci futbalisti prenikli už na polovičku svojho dnešného súpera a rozbiehajú svoju kombináciu. Hostia im však veľa priestoru neposkytujú a tak sa domáci teraz do šancí nedostávajú.
     
    14
    Z tohto tlaku sa už napokon hosťujúcim futbalistom nepodarilo nič zaujímavého vyťažiť a tak sa k lopte dostáva domáci celok. Augsburg sa pokúša o postupné prihrávky smerom dopredu.
     
    13
    Momentálne sú aktívnejší hostia a znova sa púšťajú do útočného výpadu. Domáci sa tak nachádzajú pod tlakom, ešte že sa im podarilo tak rýchlo skórovať a držia zatiaľ remízový stav.
     
    12
    Hostia teraz dlho obliehali pokutové územie domácich futbalistov, Wendt sa dostal k odrazenej lopte a pohotovo vypálil. Jeho strela skončila len tesne nad bránou Augsburgu!
     
    10
    Strelený gól hostí poriadne posilnil a momentálne znova útočia. Zápas tak pokračuje vo vysokom tempe, domáci sa teraz budú musieť znova brániť.
     
    9
    Tak zápas ešte poriadne ani nezačal a sledujeme množstvo zaujímavých situácii. Uvidíme, či to tak vydrží až do konca stretnutia, čo si určite každý divák, ktorý sleduje toto stretnutie želá.
    8. Denis Zakaria (MNC) - 1:1
     
    8
    Mönchengladbach dal gól!
    Stav zápasu je rýchlo vyrovnaný! Hostia sa dostali do rýchlej útočnej akcie, domáca obrana chybovala a nechala DENISA ZAKARIA preniknúť samého až pred svoju bránu a hosťujúci futbalista úspešnou strelou vyrovnáva na 1:1!
     
    6
    Rohový kop sa podarilo hosťujúcemu mužstvu ubrániť bez problémov a Mönchengladbach navyše vyráža do rýchleho protiútoku. Domáci sa tak rýchlo vracajú späť na svoje územie.
     
    5
    Futbalisti domáceho celku sa znova dostali až do pokutového územia hostí, Gregoritsch sa dostal k nebezpečnej strele z voleja a Vestergaard zblokoval jeho strelu na rohový kop. Domáci si pýtajú penaltu, ale hlavný rozhodca ich žiadosti nevyhovel.
     
    4
    Mönchengladbach teraz navyše často chybuje a tak stráca aj loptu. Augsburg tak zatiaľ bez problémov kontroluje tieto minúty zápasu a pokúša sa znova o útočný výpad.
     
    3
    Domáci celok je aj naďalej veľmi aktívny a znova sa dostáva na polovičku svojho dnešného súpera. Hostia sa teda v tomto zápase stále len hľadajú.
    1. Alfred Finnbogason (AUG) - 1:0
     
    1
    FC Augsburg dal gól!
    Tak to je teda poriadny úvod tohto zápasu! Domáci futbalisti a ihneď po výkope usadili na útočnej polovičke, po chybe obrany hostí prenikli až pred bránu svojho súpera, loptu získal po výbornej prihrávke ALFRED FINNBOGASON a peknou strelou prekonal brankára hostí – 1:0!
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom. Augsburg sa už snaží usadiť na útočnej polovičke.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, zápas sa tak už čoskoro začne!
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: Hitz – Framberger, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Ku Ča-čchol, Baier (C) – Schmid, Gregoritsch, Caiuby – Finnbogason

    Náhradníci: Luthe – Córdova, Heller, Či Tong-won, R. Khedira, Kačar, Opare

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann, Kramer, Zakaria, T. Hazard – Stindl (C), Raffael

    Náhradníci: Sippel – Bénes, Cuisance, J. Hofmann, Johnson, Oxford, Traoré

    Rozhodca: S.Stegemann
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Augsburg – Borussia Mönchengladbach. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 15:30.

    Cez víkend pokračuje Nemecká Bundesliga, na programe je jej 2. kolo. V tomto prenose spoločne zavítame do WWK Arena v Augsburgu, kde domáce mužstvo Augsburg privíta Mönchengladbach.

    FC Augsburg:
    Domáci futbalisti napokon nemali úspešný vstup do novej sezóny. Na pôde Hamburgeru vo vyrovnanom zápase prehrali tesne 1:0! Augsburg patrí medzi celky, ktorý by mal bojovať o stred tabuľky.

    Borussia Mönchengladbach:
    Hostia mali však vstup do novej sezóny úspešný. Domáci zápas napokon vyhrali 1:0, aj keď sa s Kolínom poriadne natrápil. Mönchengladbach naopak patrí medzi celky, ktorý by mal bojovať o tie najväčšie méty.

    Favorit:
    Do tejto úlohy je podľa papierových predpokladov stavené hosťujúce mužstvo. Uvidíme, ako napokon toto stretnutie dopadne.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 1. Finnbogason, 89. Córdova – 8. Zakaria, 30. Wendt

    Karty:   18. Baier (AUG), 45. Gouweleeuw (AUG) – 37. Zakaria (MNC), 42. Vestergaard (MNC)


    FC Augsburg: Hitz – Framberger, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Ku Ča-čchol (76. R. Khedira), Baier (C) – Schmid, Gregoritsch (76. Córdova), Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Córdova, Heller, Či Tong-won, R. Khedira, Kačar, Opare.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann (66. J. Hofmann), Kramer, Zakaria (63. Bénes), T. Hazard – Stindl (C), Raffael (81. Johnson).
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Cuisance, J. Hofmann, Johnson, Oxford, Traoré.

    Rozhodca: S.Stegemann