Metallurg Magnitogorsk – Jekaterinburg 2:5 (kon.) | Togliatti – Čeljabinsk 0:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Helsinki 1:6 (kon.)
D. Moskva – Viťaz 4:3 (2:0 po s.n.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 1:2 (0:2 po s.n.) | Petrohrad – HC Slovan sk 7:1 (kon.)
koniec
SKA Petrohrad
7:1 (0:1, 3:0, 4:0)
HC Slovan Bratislava
Streda 23.08.2017, 18:30 • Ľadový palác, Petrohrad • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované, Slovan dokázal v Petrohrade vyhrať prvú tretinu, po slušnom výkone však odchádza z ľadu favorita s krutým debaklom a vojaci nám dnes predviedli lekciu z efektivity. Domáci základ svojho víťazstva položili v druhej tretine, Slovan začal tretiu tretinu umne, no nedokázal premeniť vypracované príležitosti. Slovan sa teraz presunie do Jaroslavli a v piatok odohrá duel na ľade ďalšieho súpera z kategórie tých ťažších. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 12:10, celkom 37:28, dobrú noc priaznivcom hokeja a KHL želá Vladimír Korduliak. (21:02:42)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Šťastný od modrej poslal švihom puk na bránku domácich, vysoký Mikko Koskinen išiel do pokľaku a puk zneškodnil vo svojom výstroji.
     
    59:15
    Dnešné stretnutie sleduje 10.260 divákov, ktorí oslavujú vysoké víťazstvo svojho klubu.
    58:58 Nikita Gusev - 7:1
     
    58:58
    Petrohrad dal gól!
    Slovan vyrobil chybu v rozohrávke, Hrnkov puk na modrej zachytil NIKITA GUSEV, sťahovačkou sa zbavil Švarného a ponad lapačku Mazanca puk končí v jeho sieti.
     
    58:13
    Karpov vystrelil spoza ľavého kruhu z jeho vrcholu, Viedenský clonil Mazancovi, Marek však puk schoval bezpečne vo svojej lapačke.
    57:50 Nikita Gusev - 6:1
     
    57:50
    Petrohrad dal gól!
    SKA pretavil v gól svoju presilovú hru, puk od bránkovej čiary dostal na pravý kruh NIKITA GUSEV a svojim pohotovým príklepom nedal Mazancovi šancu na zákrok. Asistencie: Patrik Hersley a Pavel Daciuk.
     
    57:30
    Kovaľčuk puk zachytil rukou už v strednom pásme, arbitri tak akciu domácim zastavili pre ofsajd a hru vykázali do stredného pásma.
     
    56:44
    Dve minúty za seknutie dostal Ebert a tak si domáci chlapci zahrajú ďalšiu presilovú hru.
    55:41 Řepík (SBA)
     
    55:41
    Zakázaným uvoľnením sa proti pravidlám previnil domáci klub, hra sa tak presťahuje pred Koskinena, vhadzujeme po pravej ruke gólmana z Fínska.
     
    54:31
    Řepík sa dostal do brejku a zakončil smerom k pravej žrdi bránky domácich, Koskinen cez vyrážačku poslal puk za svoju bránku a tak si na radosť z gólu budeme musieť počkať.
     
    53:45
    Slovan opäť zlikvidoval akciu domácich, puk síce len vyhodil von z pásma, belasí môžu na ľad poslať čerstvé sily, v tretej tretine hráme vo svižnom tempe a hostia držia s favoritom krok.
    52:28 Iľja Kovaľčuk - 5:1
     
    52:28
    Petrohrad dal gól!
    Ľadový palác v Petrohrade opäť buráca, spoza kruhov príklepom IĽJA KOVAĽČUK vymietol pavučiny v pravom hornom rohu Mazancovej bránky. Asistencia: Pavel Daciuk.
     
    52:00
    Domáci v plnom počte, Slovan ani v tejto presilovke uspieť nedokázal.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 25. Prochorkin (Širokov), 30. Daciuk (Zub, S. Plotnikov), 37. Kovaľčuk (Hersley, Daciuk), 47. Širokov (Belov, Rykov), 53. Kovaľčuk (Daciuk), 58. N. Gusev (Hersley, Daciuk), 59. N. Gusev – 17. Viedenský


    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Rundblad, Belov (A), Hersley, Gavrikov, Zub, Rukavišnikov, Rykov – Kovaľčuk (A), Daciuk (C), Plotnikov – Karpov, Koskiranta, Širokov – Gusev, Prochorkin, Barabanov – Ketov, Kalinin, Kablukov
    HC Slovan Bratislava: Mazanec (Štepánek) – Švarný (A), Taimi, Voráček, Ebert, Bačík, Kozák, Hedera, Černý – Kašpar (A), Viedenský, Řepík – Smoleňák (C), Buchtele, Genoway – Hrnka, Skalický, J. Mikúš – Šťastný, M. Hlinka, Ramstedt

    Rozhodca: Lavrentev, Fatejev – Palej, Ponamarenko

    Diváci: 10.260