Groznyj – Arsenal Tula 1:2 (kon.)
koniec
FK Achmat Groznyj
1:2 (0:1)
PFK Arsenal Tula
cz Pondelok 21.08.2017, 19:00 • Achmat Arena, Groznyj • Ruská Premier Liga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruska Premier Liga pokračuje dalšími zápasy, my budeme společně sledovat utkání mezi FK Achmat Groznyj a FC Arsenal Tula.
     
    FK Achmat Groznyj

    Achmat Groznyj se v uplynulé sezóně umístil těsně za příčkami, které znamenají účast v pohárové Evropě. Na čtvrtý Krasnodar scházel pouhý jediný bod, o tomto umístění se rozhodovalo až do posledního utkání. Hráči Akhmatu Groznyj neprožívají zrovna špatný vstup do letošního ročníku. Výsledkem je umístění v přesné polovině tabulky se ziskem devíti bodů.
     
    FC Arsenal Tula

    Arsenal Tula měl v loňské sezóně mnohem větší starosti, umístil se totiž na čtrnácté pozici, tedy barážové pozici. O bytí či nebytí rozhodlo dvojzápas v rámci baráže, které se účastnila druholigová Yenisey. Arsenal sice prohrál na hřišti druholigového celku 1:2, domácí výhra 1:0 pak stačila na zachránění se v ruské nejvyšší soutěži. Znovuzrozený celek se v úvodu letošní sezóny nenachází zrovna v dobrém rozpoložení, momentálně se ohřívá na sestupové pozici.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Achmat Groznyj: Gudijev – Achjadov, Semjonov, Ángel, Sampaio, Mohammadi – Švec, Rodolfo, Ivanov (C) – Jaba, Mitrišev.
    Náhradníci: Gorodov – Bacujev, Bernard Berisha, Ravanelli, A. Kadyrov, Roshi, Plijev, Sadajev.

    FC Arsenal Tula: V. Gabulov (C) – K. Kombarov, Beljajev, Sunzu, V. Álvarez – Bourceanu – Tkačjov, Čaušić, Maximov, Gorbatěnko – Djordjević.
    Náhradníci: Berezin, Levašov – Adžojev, A. Denisov, Chaguš, Mingazov, Jarmolickij, Sikojev, Rasic..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní arbitr poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávky se chopili hostující fotbalisté.
     
    3
    Po nepřesném odkopu jednoho z fotbalistů Arsenalu, bude domácí brankář Gudijev vykopávat od své svatyně.
     
    4
    Mohammadi se na levém křídle přeci jenom prodral k centru, ten byl ovšem odvrácen hned prvním bránícím hráčem.
     
    5
    Groznyj začíná mít územní převahu, jeho hráči totiž už delší dobu drží hrací předmět, který nepouští do moci svého soupeře.
     
    6
    Na hrací ploše si ustlal Tkačjov, který byl při pokusu o obhození protihráče poslán k zemi. Píská se faul a Arsenal Tula bude rozehrávat ze své poloviny.
     
    7
    Hosté si neporozuměli při přechodu do útočné fáze, nepřesnou přihrávkou se prezentoval Maximov, který se pokoušel vysunout Djordjeviče.
     
    8
    První střelecký pokus má na svědomí právě Djordjevič. Černohorský útočník si seběhl na centrovaný balón, který hlavičkou poslal vysoko nad.
     
    9
    Úvodní minutky jsou lehce nepřesné, ani jedno z mužstev není schopno kloudnější rozehrávky.
     
    10
    Z hlediště se ozývá také mohutný pískot. Divákům se nelíbí velmi pomalá hra, která nevede k žádným vyloženým šancím.
     
    11
    Až nyní se domácí mohli dostat do slibnější akce, se záchrannou brzdou ale přispěchal Beljajev, jenž faulem přerušil protiútok.
     
    12
    Následný standardní situace proletěla pokutovým územím bez jediné teče, míč končí až v náruči připraveného Gabulova.
     
    13
    Velmi rozháraná hra vyústila ve střelu aktivního Djordjeviče, jenž si s trochou štěstí udělal ve vápně prostor a následně slabě střílel doprostřed branky.
     
    14
    Mohammadi dokázal zpracovat vysoký balón hrudí, následně si elegantně obhodil protihráče a nacentroval do šestnáctky.
     
    15
    Jaba si sebíhal mezi dvojicí obránců na kolmici, na kterou přeci jenom nedosáhl. Brazilskému forvardovi chyběl zhruba krok.
     
    16
    Gorbatěnko byl ve středu hřiště nešťastně trefen ramenem Achjadovem, což uviděl hlavní sudí a odpískal faul.
     
    17
    Slaboučký centr do šestnáctky musel odvracet Semenov pouze za cenu rohového kopu. Ten doletěl pouze na nohu Wilkera, jenž balón odvrací.
     
    18
    Mohammadi si velmi zkušeně pohlídal balón, který směřoval za brankovou čáru. Gudijev si již míč staví a následně ho pošle zpět do hry.
     
    19
    Hra je opět kouskována. Byl to znovu Gorbatěnko, který dostal po odehrání míče slušně naloženo. Levý záložník Arsenalu toho v úvodu utkání snáší opravdu hodně.
     
    22
    Není to zrovna ofenzivní fotbalová podívaná. Spíše sledujeme nudnou pasáž hry, která je lokalizována do středové poloviny.
     
    23
    Domácí se marně snaží dostat přes hustinu těl ve středu hrací plochy, hráči v zeleném kompletu to nyní zkouší přes pravou stranu.
     
    24
    Velmi dobré utkání prozatím hraje domácí levý obránce Mohammadi, který je aktivní jak dopředu, tak i dozadu.
     
    25
    Beljajev hodně podcenil vysoký balón, který vůbec neodehrál. Ke kulatému nesmyslu se tak dostal Jaba, jenž z úhlu loboval pouze nad horní konstrukci.
    25. Jaba nezakončil přesně.
     
    26
    O územní převaze domácích fotbalistů poukazuje také statistické vyjádření. To říká, že Achmat má míč šedesát procent času, naopak Arsenal zbylých čtyřicet.
     
    27
    Dnešní utkání navíc nesleduje bůhvíjaká divácká návštěva. Na stadionu je vidět spoustu volných míst, kterým by určitě slušelo větší zaplnění.
     
    28
    Mezitím se nám na zeleném pažitu neděje nic nového. Groznyj je stále v držení míče, přičemž se opětovně nemůže prokousat až k zakončení.
     
    29
    S balónem se po delší době pomazlil také brankář Gudijev, který ho jednou nohou zpracoval a druhou odehrál zpět ke svým spoluhráčům.
     
    30
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    A pozor, hosté se totiž dostávají do překvapivého vedení! SERGEY TKAČJOV se dostal k odraženému balónu, který přízemní střelou uklidil přesně k tyči.
    30. Sergej TKAČJOV - 0:1
     
    32
    Nudné utkání tak dostává jiný náboj. Arsenal Tula se zčistajasna dostal do vedení a na řadě jsou tak domácí, pakliže tedy chtějí s výsledkem něco udělat.
     
    33
    Faktem, je že sice domácí hráči byli povětšinu času aktivnější. Soupeř ale hrozil z velmi nebezpečných křídelních útoků, který před maličkou chvíli dokázali zužitkovat.
     
    34
    Se sympatickým centrem přispěchal Mohammadi, jehož polovysoký balón musel odklidit Beljajev za branku. Roh pro Achmat.
     
    35
    Nadýchaný centr letěl ke vzdálenější tyči, kde se nakonec nedokázal žádný z hráčů v zeleném kompletu dostat k zakončení.
     
    36
    Sampaio zboural při odehrání míče protihráče k zemi a Arsenalu se tak naskýtá slušná standardní situace z pravé strany.
     
    37
    Lehká práce pro Gudijeva. Centr byl totiž přetažený a balón tak proletěl nad hlavami všech hráčů až do rukavic domácího strážce tyčí.
     
    38
    Mohammadi nyní vzal další útočný výpad na sebe, stahovačkou si poradil s jedním bránícím hráčem, jenomže následnou přihrávku nedokázal poslat na Mitriševa.
     
    39
    Dalekonosný pas od Semenova z vlastní poloviny mířil pouze do ofsajdového postavení, což potvrdil také opakovaný záběr.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s několika minutovým nastavením.
     
    42
    Dvojice protihráčů šla do souboje o míč celkem neohroženě, výsledkem je nějaké menší zranění domácího Ivanova.
     
    43
    Ne zrovna přesvědčivý výběh předvedl Gudijev, který si sbíhal ven ze šestnáctky. U míče byl jako první Djordjevič, jenž z velmi těžké pozice nedokázal zacílit přesně.
     
    44
    Hlavní arbitr nyní musel uklidnit spor mezi Wilkerem a Djordevičem. Už se zdá být vše vpořádku a může se pokračovat dále.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Spokojenější odcházejí do kabin hráči Arsenalu, kteří vedou těsně 1-0. Domácí Groznyj je směrem dopředu naprosto bezzubý, soupeř velmi dobře brání a nepouští favorita utkání do větších příležitostí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Apti Achjadov, přichází Bernard Berisha.
     
    46
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Dantas Rodolfo, přichází Zaur Sadajev.
     
    47
    Domácí vstoupili na svého soupeře velmi aktivně. Mitrišev se uvnitř šestnáctky dostal ke střele, kterou brankář vyškrábl konečky prstů.
     
    48
    Následný rohový kop odvracel jeden z hostů zpět za brankovou čáru, na řadu tak přijde další exekuce rohu.
     
    49
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo, hosté se tak znovu ubránili. Gabulov si již staví balón k výkopu od své branky.
     
    50
    I na druhé straně přiletěl do malého vápna centr, avšak hodně nepřesný. Situaci řeší až Gudijev sevření míče do náruče.
     
    51
    Groznyj vlétl do svého protivníka opravdu hodně slušně! Na přihrávku pod sebe si seběhl jeden z domácích, který razantním projektilem orazítkoval břevno.
    51. Břevno domácích.
     
    52
    Zdálo se, že jeden z domácích zahrával ve vlastním pokutovém území rukou. Hlavní sudí zřejmě nic neviděl a nechal pokračovat dále.
     
    53
    Arsenal přečkal úvodní tlak a nyní je sám usídlen na útočné polovině. Druhý poločas je jednoznačně zážívnější, než ten první.
     
    54
    Bourceanu byl trefen zřejmě do hrudi a domácímu Ivanovovi je píská nedovolený zákrok. Hosté budou pokračovat ze své poloviny.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Anton Švec (FK Achmat Groznyj).
     
    57
    Stále sledujeme velmi domimantní výkon domácích, kteří se stále ne a ne dostat k vyrovnání. Čas navíc neúprosně kvapí a kvapí.
     
    58
    Po faulu od Gorbatěnko zahrával Groznyj standardní situaci kousek od pokutového území. Lehký bochánek mířil k zadní tyči, kde míč vyrazil pozorný brankář.
     
    59
    Akce ještě pokračovala na levé straně, odkud mířil do vápna další z centrů. I tentokráte se Arsenal ubránil a stále je v těsném vedení.
     
    60
    Hra je v úvodu druhého dějství hodně často kouskávana. Hosté velmi často sahají k nedovoleným zákrokům, čímž zpomalují útočné akce soupeře.
     
    61
    Přízemní centr doletěl k penaltovému puntíku, kde byl pouze Sunzu, jenž si se situací poradil tak, že balón odkopl až za autovou čáru.
     
    62
    No, co chybělo! Jeden z hostů si to totiž namířil po pravé straně a následný centr byl sražen pouze do boční sítě. Roh pro Arsenal.
     
    63
    Kdepak, rohové kopy dnes nejdou ani jednomu z týmů. Tento roh byl zahrán opět pouze do prostoru, kde se pohyboval Gudijev.
     
    65
    Krásný a navíc přesný pas letěl na Sadajeva, který sebob bohužel pro domácí pohyboval v ofsajdu. Rozruch byl tak naprosto zbytečný.
     
    66
    Djordjevič nyní naprosto zadrbal přečíslení svého celku. Černohorský forvard se po odrazu hnal z levé strany před brankáře, celou situaci ale vyřešil lajdáckou přihrávkou.
     
    67
    Domácí se nyní dožadovali odpískání faulu po hraničním zákroku Sunzua. Sudí je jiného názoru a hru nechal pokračovat dále.
     
    68
    Ani tento pád na hranici šestnáctky nepřiměl hlavního arbitra k odpískání. Sadajev se prohnal kolem dvojice protihráčů a následně se teatrálně skácel k zemi.
     
    69
    Jakoby hlavní sudí Moskalyov spolkl svojí píšťalku. Na opačné straně neodpískal ani další z řady hraničních zákroků.
     
    69
    Pokutový kop pro domácí!
     
    70
    Tak to je neuvěřitelné. K exekuci pokutového kopu se postavil Jaba, jenž slabou střelou netrefil vůbec prostor mezi třemi tyčemi.
    70. Penalta
     
    71
    Achmat Groznyj tak promarnil obrovskou příležitost k vyrovnání. Do konce utkání zbývá už jen něco málo přes dvacet minut, podaří se domácím vyrovnat?
     
    72
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Philipe Sampaio, přichází Ravanelli.
     
    73
    Momentálně se nehraje, neboť nějaké zdravotní problémy má jeden z hostů. Na hrací ploše je už i lékařský personál.
     
    74
    Byl to nakonec střelec doposud jediné branky dnešního utkání Tkačjov, který po pár vteřinách odkulhal za postranní čáru.
     
    74
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Sergej Tkačjov, přichází Anri Chaguš.
     
    75
    Achmat Groznyj právě vstřelil branku!
    No vida, máme vyrovnáno! Domácí zahrávali standardní situaci, která doplachtila přesně na hlavu ZAURA SADAJEVA, proti jehož hlavičce byl Gabulov krátký.
    75. Zaur SADAJEV - 1:1
     
    76
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    To jsou věci, hosté se totiž hned vzápětí dostávají zpět do vedení! Na neskutečně přesný centr si seběhl LUKA DJORDJEVIČ, jehož fantastická hlavička končí až v síti.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Luka Djordjević (FC Arsenal Tula).
     
    77
    Druhý poločas je jednoznačně o dost zábavnější. Nejen, že jsme viděli tři branky, dokonce se domácí dostali k pokutovému kopu, který neproměnili.
     
    78
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Luka Djordjević, přichází Federico Rasic.
     
    79
    Domácí tak musejí i nadále dotahovat nepříznivý výsledek. Do konce utkání zbývá necelých deset minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    80
    Na hrací ploše skončili hned dva hráči v zelených dresech, pískat se bude až ten druhý z faulů na Semenova.
     
    81
    Sadajev sice zastihl prudký balón ještě na vymezeném prostoru, při následném driblinku se ale dostal ven z hrací plochy.
     
    82
    Achmat se navíc po druhé inkasované brance nemůže dostat k souvislejšímu držení míče. Arsenal hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje.
     
    83
    Z ničeho nic velká šance na vyrovnání! Jaba se dostal k míči za obranou a pádil sám na brankáře. Na poslední chvíli k němu přiběhl Álvarez, který mu zamezil kloudnější zakončení.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Víctor Álvarez (FC Arsenal Tula).
     
    85
    Po další standardce domácích skončili na zemi hned dva hráči, pískán je faul toho domácího, který povalil na zem Kombarova.
     
    86
    Achmat slušně sevřel protivníka na jeho vlastní polovině, obětaví hráči hostujícího mužstva zatím stále brání těsné vedení.
     
    87
    Mitrišev byl na okraji šestnáctky zdvojen a na následný centr tak neměl prostor. Výsledkem je ledabylé odehrání hracího předmětu.
     
    89
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Ilja Maximov, přichází Alexandr Denisov.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Stále sledujeme to samé. Groznyj je s míčem na kopačkách daleko od branky, nicméně Arsenal skvěle brání kolem svého pokutového území.
     
    90+2
    Gabulov nyní pozdržel několik cenných vteřinek a následný odkop od branky poslal až k opačné šestnáctce.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Arsenal nakonec doválčil utkání do vítězného konce a proti favoritovi tohoto střetnutí bere všechny tři body. Pro hosty to navíc znamená, že se dostanou ze sestupového pásma.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:24.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (20:56:32)

    David Suchý

    Góly: 75. Sadajev (Ravanelli) – 30. Tkačjov, 76. Djordjević (Chaguš)

    Karty:   55. Švec (GRZ) – 76. Djordjević (ATU), 84. V. Álvarez (ATU)

    Nepremenená penalta: 70. Jaba (GRZ), mimo


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:24.
    FK Achmat Groznyj: Gudijev – Achjadov (46. Bernard Berisha), Semjonov, Ángel, Sampaio (72. Ravanelli), Mohammadi – Švec, Rodolfo (46. Sadajev), Ivanov (C) – Jaba, Mitrišev.
    Náhradníci: Gorodov – Bacujev, Bernard Berisha, Ravanelli, A. Kadyrov, Roshi, Plijev, Sadajev.

    PFK Arsenal Tula: V. Gabulov (C) – K. Kombarov, Beljajev, Sunzu, V. Álvarez – Bourceanu – Tkačjov (74. Chaguš), Čaušić, Maximov (89. A. Denisov), Gorbatěnko – Djordjević (78. Rasic).
    Náhradníci: Berezin, Levašov – Adžojev, A. Denisov, Chaguš, Mingazov, Jarmolickij, Sikojev, Rasic.