Trnava – Slovan Bratislava 1:2 (kon.) | Trenčín – Michalovce 1:2 (kon.) | Senica – Nitra 0:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Prešov 4:1 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
4:1 (3:1)
FC Tatran Prešov
Sobota 19.08.2017, 19:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času dostáva žltú kartu aj de Oliveira Renan. Trošku zbytočne tvrdo išiel do súboja s Christopherom Udehom. Ten tomu ale očividne niečo herecky prihral.
     
    88
    Domáci dlhšie obliehali pokutové územie súpera, no následne loptu stratili. Rýchlu akciu Prešova musel za cenu faulu prerušiť Denis Horník a u hlavného rozhodcu si vykoledoval žltú kartu.
     
    83
    Tak napokon budú striedať obaja tréneri. Na strane hostí prichádza na ihrisko András Lenárt, ktorý nahradil Petra Katonu. Na domácej strane diváci potleskom vyprevadili Ľubomíra Urgelu. Autor dvoch gólov schádza z ihriska a namiesto neho nastupuje de Oliveira Renan.
     
    74
    Druhé striedanie aj na strane domáceho tímu. V zápase končí aktívny Róbert Gešnábel, ktorý je momentálne najlepším strelcom tímu. Tentokrát prenecháva svoje miesto Erikovi Ujlakymu.
     
    69
    Miroslav Jantek druhýkrát v dnešnom zápase strieda. Na trávnik posiela Martina Dupkalu, ktorý by mohol oživiť ofenzívne rady. Naopak, zápas sa končí pre Issu Adekunleho.
     
    66
    Jozef Talian si na svoje konto pripisuje veľmi dobrý zákrok. Po centri z pravej strany zakončoval Ľubomír Urgela, no jeho hetrikovú strelu dokázal prešovský brankár reflexívne vyraziť. Následne bol Róbert Gešnábel v ofsajde.
     
    63
    Prvé striedanie na domácej strane. Cleber Silva Nascimento končí v dnešnom stretnutí a tréner Juraj Jarábek posiela na trávnik Ewertona Paixao da Silvu.
     
    56
    Ďalším potrestaným hráčom v dnešnom dueli je Christopher Udeh. Ten si počínal nedovolene v súboji s Cleberom Silvom Nascimentom, ktorý navyše bude musieť byť ošetrovaný.
     
    51
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci futbalisti zakončujú vydarenú 11-minútovkou tretím streleným gólom. Ďalšiu gólovú asistenciu si na svoje konto pripisuje Peter Orávik, ktorý pred bránou našiel ĽUBOMÍRA URGELU a ten druhýkrát v zápase prekonal Jozefa Taliana.
     
    46
    Hosťujúci tréner počas polčasovej prestávky urobil jednu zmenu v zostave. Na trávniku vidíme Jozefa Špyrku, ktorý nahradil zrejme Lukáša Micherdu.
     
    45+1
    Zlaté Moravce dali gól!
    V nadstavenom čase prvého polčasu domáci futbalisti zveľadili svoj náskok. Róbert Gešnábel dostal pekný pas za obranu a na druhej strane našiel osamoteného Petra Orávika. Ten si položil obrancu, následne nezištne prihral DAMIÁNOVI BARIŠOVI a ten nekompromisne rozvlnil sieť.
     
    44
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného duelu je Richard Kačala. Ten si počínal veľmi tvrdo v súboji s Petrom Orávikom a zaslúžene dostáva kartové napomenutie.
     
    40
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci futbalisti otáčajú vývoj dnešného duelu. Po predošlej štandardnej situácii zostali hráči v bielych dresoch v pokutovom území súpera. Lopta sa v nej poriadne poodrážala. Napokon sa s trochou šťastia odrazila na nohu RÓBERTA GEŠNÁBELA, ktorý ju pohotovo poslal do siete.
     
    37
    Hlavný rozhodca dnešného stretnutia Michal Smolák prvýkrát vyťahuje žltú kartu. Potrestaným hráčom je po faule v strede ihriska hosťujúci obranca Ján Dzurík.
     
    26
    Zlaté Moravce dali gól!
    Hostia sa z tesného vedenia príliš dlho netešili. Už o necelé deve minúty sa po ľavej strane presadil Peter Orávik, následne poslal loptu do nebezpečného priestoru a odtiaľ ju pravačkou upratal do siete ĽUBOMÍR URGELA.
     
    24
    Prešov dal gól!
    Hostia otvárajú skóre dnešného zápasu. Zlaté Moravce nezvládli obrannú situáciu a nezachytili kolmú prihrávku na ROLANDA ČERNÁKA. Ten si v šestnástke prebral loptu a chladnokrvne ju umiestnil k ľavej žrdi brány súpera.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 26. Urgela (Orávik), 40. Gešnábel, 45+1. Bariš (Orávik), 51. Urgela (Orávik) – 24. Černák (Katona)

    Karty:   88. Horník (ZMO), 90. Renan Renan (ZMO) – 37. Dzurík (PRE), 44. Kačala (PRE), 56. Udeh (PRE)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:12.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren (C), Karlík, Horník, Záhumenský – Nascimento (63. Paixao da Silva), Bariš, De Oliveira Silva, Orávik – Gešnábel (74. Ujlaky) – Urgela (83. Renan Renan).
    Náhradníci: Novota – Paixao da Silva, Ujlaky, Jamrich, Jančura, Renan Renan, Baggio da Costa.

    FC Tatran Prešov: Talian (C) – Kačala, Bartek, Udeh, Dzurík – Micherda (46. Špyrka), Sedlák, Katona (83. Lenárt), Adekunle (69. Dupkala) – Černák – Grzegorz.
    Náhradníci: Slančík – Dupkala, Keresteš, Špyrka, Miliutin, Lenárt.

    Rozhodca: Michal Smolák – Rastislav Žákech a Juraj Lieskovský.