Swansea – Manchester United 0:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Southampton – West Ham 3:2 (kon.)
Bournemouth – Watford 0:2 (kon.) | Burnley – West Bromwich 0:1 (kon.) | Leicester – Brighton 2:0 (kon.)
Stoke City – Arsenal 1:0 (kon.)
koniec
Stoke City FC
1:0 (0:0)
Arsenal FC
Sobota 19.08.2017, 18:30 • Bet365 Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Nacho Monreal našiel centrom Girouda, ten sa v šestnástke dokázal zbaviť svojho strážcu, no loptu hlavou poslal len tesne vedľa pravej žrde Jacka Butlanda!
     
    90
    Nadstavuje sa päť minút.
     
    89
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Erik Pieters, prichádza Bruno Martins Indi.
     
    79
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Granit Xhaka, prichádza Alex Iwobi.
     
    79
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Theo Walcott.
    72.
     
    72
    O pár okamihov neskôr už Alexandre Lacazette napol sieť. Radosť Londýnčanov však bola len chvíľková, zastavil ju ofsajdový verdikt čiarového rozhodcu.
     
    71
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Jesé, prichádza Ramadan Sobhi.
     
    70
    Alexandre Lacazette mal po prihrávke z pravej strany na nohe vyrovnávajúci gól, zradilo ho však spracovanie, keď francúzskemu útočníkovi lopta odskočila ďaleko od nohy. Proti nasledujúcej strele Özila predviedol vynikajúci blok Darren Fletcher.
    67.
     
    67
    Olivier Giroud sa hneď po príchode na trávnik zaskvel výbornou prihrávkou Dannymu Welbeckovi, ten sa rútil na Jacka Butlanda, pričom mal na chrbte dvoch protihráčov, no aj napriek tomu dokázal zakončiť. Domácich zachránil výborný Butland!
     
    66
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Sead Kolašinac, prichádza Olivier Giroud.
    63.
     
    63
    Darren Fletcher sa chcel do odrazenej lopty oprieť a vyslať ju na bránu. Z nevydareného pokusu o strelu bola nakoniec prihrávka na Choupo-Motinga, ktorý zvnútra pokutového územia trafil bočnú sieť!
     
    61
    Domáci mohli viesť už 2:0! Sadio Berahino zakončil hlavou center Erika Pietersa a Petr Čech musel predviesť kvalitný zákrok!
     
    60
    Pekná akcia Arsenalu Londýn, ktorú po narážačke s Oxladeom-Chamberlainom vytvoril Mustafi. K jeho nasledujúcej prihrávke sa v pokutovom území dostal Aaron Ramsey, s jeho strelou si Jack Butland dokázal poradiť.
     
    58
    Jack Butland mal problémy so strelou Héctora Bellerína, lopta mu vypadla z rukavíc a pred dobiedzajúcimi hráčmi Arsenalu ju musel odvrátiť na rohový kop Ryan Shawcross.
    47. Jesé (STK) - 1:0
     
    47
    Stoke City FC dalo gól! Domáci futbalisti zaznamenali vynikajúci vstup do druhého polčasu a ujali sa vedenia! Sadio Berahino poslal uličkou loptu JESÉMU, ktorý ľavačkou prekonal Petra Čecha zakončením na vzdialenejšiu žrď!
    28.
     
    28
    Loptu do šestnástky nakoniec zakrútil druhý menovaný, ktorý našiel na zadnej žrdi nabiehajúceho Ramseyho. Waleský stredopoliar mohol zakončiť svoj nábeh gólom, no Jack Butland bol proti a predviedol výborný zákrok!
     
    25
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri, prichádza Saido Berahino.
     
    19
    Aaron Ramsey vynikajúco prehodil loptu na Dannyho Welbecka do pokutového územia, Angličan vystrelil a Jack Butland dokázal jeho zakončenie vyraziť!
     
    18
    Danny Welbeck si nabehol za obranu Stoke City, Granit Xhaka ho hľadal výbornou kolmicou, no Jack Butland túto situáciu čítal veľmi dobre, včas vyštartoval z brány a pri lopte bol skôr ako futbalista Arsenalu.
     
    14
    Veľmi pekná akcia Arsenalu sa zakončením neskončila. Héctor Bellerín si v pokutovom území narazil loptu s Lacazettom, potom ju nasmeroval pred bránu Stoke City, no tam sa k zakončeniu nedostal žiadny z hráčov londýnskeho klubu.
    3.
     
    3
    Prvú veľkú šancu zápasu pripisujeme na konto Stoke City! Stoja za ňou dve nové posily, keď Darren Fletcher potiahol loptu k šestnástke a posunul ju Jesému, proti ktorému vybehol Petr Čech a zblokoval jeho zakončenie!

    Michal Bakoš

    Góly: 47. Jesé


    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:11.
    Stoke City FC: Butland – K. Zouma, Shawcross (C), Cameron – Diouf, Allen, D. Fletcher, Pieters (89. Martins Indi) – Shaqiri (25. Berahino), Jesé (71. Sobhi) – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Grant – Berahino, Crouch, Krkić, Sobhi, Martins Indi, Johnson.

    Arsenal FC: Čech (C) – Mustafi, Monreal, Kolašinac (66. Giroud) – Bellerín, Ramsey, Xhaka (79. Iwobi), Oxlade-Chamberlain – Özil, Welbeck – A. Lacazette (79. Walcott).
    Náhradníci: Ospina – Coquelin, Elneny, Giroud, Iwobi, Mertesacker, Walcott.

    Rozhodca: Marriner – Beck, Ledger