Swansea – Manchester United 0:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Southampton – West Ham 3:2 (kon.)
Bournemouth – Watford 0:2 (kon.) | Burnley – West Bromwich 0:1 (kon.) | Leicester – Brighton 2:0 (kon.)
Stoke City – Arsenal 1:0 (kon.)
koniec
Stoke City FC
1:0 (0:0)
Arsenal FC
Sobota 19.08.2017, 18:30 • Bet365 Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Jack Butland bol tým posledným, ktorý sa dotkol v tomto zápase lopty, čo je celkom symbolické, keďže aj vďaka jeho zákrokom sa Stoke City teší z veľkého víťazstva nad Arsenalom Londýn. To zariadil gólom hneď po zmene strán Jesé, ktorý sa tak v novom klube uviedol fantasticky. Vo zvyšnom priebehu druhého dejstva sa hralo prakticky len na jednú bránu, no kanonieri nevedeli nájsť recept na prekonanie defenzívy Stoke City. A keď už ho aj našli, proti bol Butland a v jednom prípade aj veľmi sporný ofsajdový verdikt. (20:26:45)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Desať sekúnd pred vypršaním nadstaveného času sa píska ofsajd Arsenalu, čím sú zrejme pochované už aj posledné nádeje kanonierov na zisk bodov z dnešnej konfrontácie so Stoke City.
     
    90+4
    Nacho Monreal našiel centrom Girouda, ten sa v šestnástke dokázal zbaviť svojho strážcu, no loptu hlavou poslal len tesne vedľa pravej žrde Jacka Butlanda!
     
    90+3
    Oxlade-Chamberlain odcentroval sprava loptu do pokutového územia, Olivier Giroud síce na zadnej žrdi vyhral hlavičkový súboj, no loptu nasmeroval len do územia nikoho a tam si po ňu prišiel Jack Butland.
     
    90+1
    Mustafi predviedol už v nadstavenom čase veľmi nepodarený center, vďaka ktorému ušetria hráči Stoke City cenné sekundy.
     
    90
    Nadstavuje sa päť minút.
     
    89
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Erik Pieters, prichádza Bruno Martins Indi.
     
    89
    Jackovi Butlandovi po vzdušnom súboji s Giroudom vypadla lopta z rukavíc, pískal sa faul francúzskeho útočníka.
     
    88
    Hra sa po dvoch či troch minútach prerušenia opäť rozbehla. Arsenal pokračuje v snahe o vyrovnanie. Pieters sa vrátil na ihrisko.
     
    87
    Až teraz opúšťa Erik Pieters trávnik. Uvidíme, či sa krikvajúci futbalista Stoke City vráti do hry, ale zdá sa, že áno.
     
    85
    Pieters ostal na trávniku až do príchodu zdravotníckeho personálu, ktorý ho ošetroval priamo na ihrisku.
     
    84
    Erik Pieters sa po súboji s jedným z hráčov Arsenalu zvíja na trávniku, hlavný arbiter mal celú situáciu rovno pred sebou a rozhodol sa nechať pokračovať v hre. Trénera Stoke City to poriadne rozčúlilo.
     
    83
    Ramseymu nevyšla prihrávka do pokutového územia podľa predstáv, domáci sa dostali do protiútoku a pred Berahinom, ktorý by sa inak mohol rútiť sám na bránu, dokázal v poslednej chvíli zakročiť Mustafi.
     
    81
    Obe mužstvá vstúpili do záverečnej desaťminútovky riadneho hracieho času. Obrázok hry je v celom druhom polčase rovnaký, Arsenal sa snaží o pokorenie domácej defenzívy, zatiaľ bez úspechu.
     
    80
    Olivier Giroud sa hnevá, ale tým už nič nezmení na verdikte hlavného rozhodcu, ktorý odpískal v prospech Stoke City.
     
    79
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Granit Xhaka, prichádza Alex Iwobi.
     
    79
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Theo Walcott.
     
    78
    Pri rohu sa dostal do hlavičkového zakončenia Olivier Giroud, bránu Stoke City minul.
     
    78
    Oxlade-Chamberlain získal loptu, potiahol ju vpred a pred pokutovým územím sa rozhodol pre zakončenie. To bolo zblokované a nasleduje tak rohový kop.
     
    76
    Prihrávka Mesuta Özila nenašla kopačku žiadneho spoluhráča, lopta skončila až pri brankárovi domáceho celku.
     
    75
    Alexandre Lacazette v súboji s Kurtom Zoumom nepochodil. Je z toho len odkop od brány Jacka Butlanda. Arsenalu sa kráti čas na obrat.
     
    74
    Pieters zblokoval loptu na rohový kop a chvíľku ostal na trávniku. Už sa však zapája späť do bránenia Stoke City.
    72.
     
    72
    O pár okamihov neskôr už Alexandre Lacazette napol sieť. Radosť Londýnčanov však bola len chvíľková, zastavil ju ofsajdový verdikt čiarového rozhodcu.
     
    71
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Jesé, prichádza Ramadan Sobhi.
     
    70
    Alexandre Lacazette mal po prihrávke z pravej strany na nohe vyrovnávajúci gól, zradilo ho však spracovanie, keď francúzskemu útočníkovi lopta odskočila ďaleko od nohy. Proti nasledujúcej strele Özila predviedol vynikajúci blok Darren Fletcher.
     
    69
    Pokus o prenesenie hry na Lacazetta, ktorý sa po príchode Girouda posunul na pravé krídlo, skončil v aute a vhadzovať tak môžu domáci futbalisti.
    67.
     
    67
    Olivier Giroud sa hneď po príchode na trávnik zaskvel výbornou prihrávkou Dannymu Welbeckovi, ten sa rútil na Jacka Butlanda, pričom mal na chrbte dvoch protihráčov, no aj napriek tomu dokázal zakončiť. Domácich zachránil výborný Butland!
     
    66
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Sead Kolašinac, prichádza Olivier Giroud.
     
    65
    Prihrávka Mesuta Özila, ktorú sa snažil predĺžiť ďalej Alexandre Lacazette, skončila len pri stopéroch domáceho tímu.
     
    64
    Arsenal Londýn sa snaží nájsť spôsob, ako prekonať organizovanú defenzívu Stoke City. Hosťom sa to zatiaľ príliš nedarí.
    63.
     
    63
    Darren Fletcher sa chcel do odrazenej lopty oprieť a vyslať ju na bránu. Z nevydareného pokusu o strelu bola nakoniec prihrávka na Choupo-Motinga, ktorý zvnútra pokutového územia trafil bočnú sieť!
     
    61
    Domáci mohli viesť už 2:0! Sadio Berahino zakončil hlavou center Erika Pietersa a Petr Čech musel predviesť kvalitný zákrok!
     
    60
    Pekná akcia Arsenalu Londýn, ktorú po narážačke s Oxladeom-Chamberlainom vytvoril Mustafi. K jeho nasledujúcej prihrávke sa v pokutovom území dostal Aaron Ramsey, s jeho strelou si Jack Butland dokázal poradiť.
     
    59
    Mesut Özil našiel krásnym centrom z ľavej strany Dannyho Welbecka, tomu však hlavičkové zakončenie z dobrej pozície vôbec nevyšlo a loptu poslal nad bránu Stoke City.
     
    58
    Jack Butland mal problémy so strelou Héctora Bellerína, lopta mu vypadla z rukavíc a pred dobiedzajúcimi hráčmi Arsenalu ju musel odvrátiť na rohový kop Ryan Shawcross.
     
    57
    Mame Biram Diouf odviedol dobrú prácu v defenzíve a odpálil loptu až na polovicu Arsenalu, ktorý tak musí začínať akciu rozohrávkou zo zadných radov.
     
    55
    Kurt Zouma poslal sklzom loptu na rohový kop, po ktorom Arsenal ešte zotrval v útoku, následne si hostia pýtali penaltový verdikt hlavného arbitra, no pokutový kop sa nepískal.
     
    54
    Londýnčania útočia do plných, všetci hráči Stoke City sa pohybujú pod loptou.
     
    53
    Oxlade-Chamberlain si nepostrážil postavenie a po aute mu bol na pravom krídle odmávaný i odpískaný ofsajd.
     
    52
    Welbeck sa na ľavom krídle presadil cez Dioufa, nasledujúca kombinácia s Bellerínom však už úspešná nebola.
     
    50
    Za postrannou čiarou sa už začal rozcvičovať Olivier Giroud, ktorý prišiel na ihrisko v prvom zápase sezóny proti Leicestru City tiež v druhom polčase a gólom rozhodol o víťazstve Arsenalu Londýn 4:3.
     
    48
    Jesé, ktorý prišiel do Stoke City na hosťovanie z francúzskeho PSG, sa tak v novom pôsobisku uviedol gólom hneď v prvom stretnutí po príchode.
    47. Jesé (STK) - 1:0
     
    47
    Stoke City FC dalo gól! Domáci futbalisti zaznamenali vynikajúci vstup do druhého polčasu a ujali sa vedenia! Sadio Berahino poslal uličkou loptu JESÉMU, ktorý ľavačkou prekonal Petra Čecha zakončením na vzdialenejšiu žrď!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas duelu medzi Stoke City a Arsenalom Londýn nepriniesol žiadny gólový moment, ale nudný futbal sme rozhodne nesledovali.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Arsenal mal v druhej minúte nadstaveného času k dispozícii ešte jeden rohový kop, po ktorom Oxlade-Chamberlain hľadal v pokutovom území Aarona Ramseyho. Butland dobre vybehol a loptu vyboxoval, navyše ho Ramsey fauloval.
     
    45+1
    Darren Fletcher poslal do pokutového územia Arsenalu nepríjemnú loptu, situáciu musel riešiť jej vyboxovaním Petr Čech.
     
    45
    Nad rámec riadneho hracieho času sa budú v prvom dejstve hrať dve minúty.
     
    44
    Xhaka chcel preniesť hru k postrannej čiare na Oxladea-Chamberlaina, pre ktorého však bola táto prihrávka pridlhá.
     
    43
    Monreal nasmeroval svoj odkop do Berahina, od ktorého sa lopta odrazila za čiaru. Späť do hry ju uvedie Petr Čech rozohrávkou od svojej brány.
     
    42
    Senegalský futbalista je v poriadku a vrátil sa späť na hraciu plochu.
     
    41
    Diouf musel byť po strete s Monrealom ošetrovaný.
     
    40
    Mame Biram Diouf na polovici svojho tímu pekne oklamal Bellerína, následne vyvážal loptu vpred a keďže sa mu neukázal nikto na prihrávku, Diouf pokračoval v individuálnom postupe, ktorý zastavil až obranný zákrok Nacha Monreala.
     
    39
    Darren Fletcher hľadal prihrávkou vzduchom Choupo-Motinga, ten sa však k lopte nedostal a do svojich rukavíc ju ukryl Petr Čech.
     
    38
    Özilov pas nenašiel žiadneho adresáta spomedzi hráčov Arsenalu Londýn, lopta doputovala len k strážcovi domácej svätyne.
     
    36
    Alex Oxlade-Chamberlain vyviezol loptu dopredu, mal viacero možností na prihrávku, rozhodol sa strieľať, ale jeho prízemný pokus bránu minul.
     
    35
    Hráči Stoke City sa snažili niečo vymyslieť postupným útokom, Welbeck s Lacazettom však predviedli výborný presing a domáca akcia sa krátko nato skončila.
     
    34
    Zhruba zo vzdialenosti 25-30 metrov vyskúšal strelecké šťastie Granit Xhaka, ktorý síce trafil bránu, ale Jackovi Butlandovi vážnejšie nepohrozil.
     
    33
    Özil svojím vedením lopty naviazal viacero protihráčov, čím vytvoril pred šestnástkou priestor Bellerínovi, ktorému aj adresoval prihrávku. Španiel využil voľnejší priestor na strelu, ktorá však bola veľmi, veľmi nepodarená.
     
    31
    Choupo-Moting našiel pekným centrom z pravej strany v strede pokutového územia Ryana Shawcrossa, ktorého hlavička minula tri žrde Petra Čecha.
     
    29
    Na druhej strane poslal Granit Xhaka k zemi Erika Pietersa a švajčiarsky záložník môže byť rád, že pri jeho mene ešte nesvieti žltá karta.
    28.
     
    28
    Loptu do šestnástky nakoniec zakrútil druhý menovaný, ktorý našiel na zadnej žrdi nabiehajúceho Ramseyho. Waleský stredopoliar mohol zakončiť svoj nábeh gólom, no Jack Butland bol proti a predviedol výborný zákrok!
     
    27
    Arsenal Londýn bude zahrávať priamy voľný kop, pri lopte stoja Mesut Özil a Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    26
    Shaqiri, u ktorého to vyzeralo na nejaké svalové zranenie, zamieril do útrob štadióna. Jeho miesto na trávniku zaujal Saido Berahino.
     
    25
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri, prichádza Saido Berahino.
     
    24
    Na trávniku je ošetrovaný Shaqiri a všetko nasvedčuje tomu, že bude musieť striedať. Veľká nepríjemnosť pre Marka Hughesa.
     
    23
    Oxlade-Chamberlain nepochodil v súboji s Pietersom, bude sa odkopávať od svätyne Jacka Butlanda.
     
    22
    Londýnski kanonieri teraz útočia do hlbokého defenzívneho bloku, ktorý vytvorili domáci futbalisti.
     
    21
    Stoke City predviedol skvelý brejk zásluhou Jesého, ktorý fantasticky prenikol až do pokutového územia, svojou prihrávkou našiel Choupo-Motinga, no jeho zakončenie boli príliš nedôrazné na to, aby narobilo Petrovi Čechovi nejaké starosti.
     
    19
    Aaron Ramsey vynikajúco prehodil loptu na Dannyho Welbecka do pokutového územia, Angličan vystrelil a Jack Butland dokázal jeho zakončenie vyraziť!
     
    18
    Danny Welbeck si nabehol za obranu Stoke City, Granit Xhaka ho hľadal výbornou kolmicou, no Jack Butland túto situáciu čítal veľmi dobre, včas vyštartoval z brány a pri lopte bol skôr ako futbalista Arsenalu.
     
    17
    Alexandre Lacazette ukázal, že nie je len výborným zakončovateľom, ale že vie vymyslieť aj dobrú prihrávku. Svojím pasom našiel Aarona Ramseyho, ktorý však v tiesni predviedol len nevýraznú strelu.
     
    15
    Rozbehnutý Bellerín sa teraz na ľavom krídle nedostal k lopte, keďže ho zakrižoval Diouf a ďalší hráč Stoke City prevzal loptu.
     
    14
    Veľmi pekná akcia Arsenalu sa zakončením neskončila. Héctor Bellerín si v pokutovom území narazil loptu s Lacazettom, potom ju nasmeroval pred bránu Stoke City, no tam sa k zakončeniu nedostal žiadny z hráčov londýnskeho klubu.
     
    13
    Rozohrával Shaqiri, ktorý odcentroval loptu do pokutového územia Arsenalu, odkiaľ ju odvrátil Danny Welbeck.
     
    12
    Mame Biram Diouf bol na pravej strane faulovaný Ramseym. Futbalisti Stoke City majú k dispozícii ofenzívnu štandardnú situáciu.
     
    10
    Alex Oxklade-Chamberlain nasadil na pravom krídle k peknému prieniku, následne sa snažil poslať loptu pred bránku Stoke City, no jeho center bol zblokovaný.
     
    9
    Danny Welbeck si dobre počínal na útočnej polovici, posunul loptu Bellerínovi, ktorý prihrával Ramseymu, no ten sa už na hranici šestnástky k strele nedostal.
     
    8
    Jack Butland ukryl loptu pred Mesutom Özilom a gestami posiela spoluhráčov na polovicu Arsenalu Londýn.
     
    7
    Lacazette fauloval Darrena Fletchera, loptu v moci tak budú mať hráči Stoke City, ktorí sa v úvode stretnutia prezentujú sympatickou hrou.
     
    6
    Danny Welbeck sa rozbehol proti presile protihráčov a jeho pokus o prienik sa skončil pádom na trávnik, faul sa nepíska.
     
    5
    Pri lopte sú futbalisti Stoke City, ktorí zatiaľ kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
    3.
     
    3
    Prvú veľkú šancu zápasu pripisujeme na konto Stoke City! Stoja za ňou dve nové posily, keď Darren Fletcher potiahol loptu k šestnástke a posunul ju Jesému, proti ktorému vybehol Petr Čech a zblokoval jeho zakončenie!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Stoke City FC: Butland – K. Zouma, Shawcross (C), Cameron – Diouf, Allen, D. Fletcher, Pieters – Shaqiri, Jesé – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Grant – Berahino, Crouch, Krkić, Sobhi, Martins Indi, Johnson.

    Arsenal FC: Čech (C) – Mustafi, Monreal, Kolašinac – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Özil, Welbeck – A. Lacazette.
    Náhradníci: Ospina – Coquelin, Elneny, Giroud, Iwobi, Mertesacker, Walcott.

    Rozhodca: Marriner – Beck, Ledger.
     
    Všetkým futbalovým priaznivcom prajeme príjemný sobotný podvečer. Anglická Premier League pokračuje tento víkend a v pondelok druhým kolom, z ktorého sa v sobotu odohrá sedem stretnutí vrátane duelu medzi Stoke City a Arsenalom Londýn.

    Stoke City

    Hrnčiari sú nepretržitým účastníkom Premier League od sezóny 2008/09. Počas deviatich ročníkov bola ich najvyšším umiestnením deviata priečka, ktorú obsadili trikrát za sebou v rokoch 2014-2016. Minulú sezónu ukončili na trinástom mieste tabuľky.

    Stoke City odohral počas predsezónneho obdobia deväť zápasov, v piatich uspel a štyri prehral.

    Klub pred novým ročníkom opustili Phil Bardsley, Glenn Whealan, Jonathan Walters, Joselu či Marko Arnautovič, ktorého West Ham kúpil za 22 miliónov eur. Posilami Marka Hughesa sa stali Kurt Zumu a Jesé, ktorí prišli na hosťovanie z Chelsea a PSG, skúsený stredopoliar Darren Fletcher, Josh Tymon, Eric Maxim Choupo-Moting a Bruno Martins Indi. Holandský stopér Bruno Martins Indi strávil v klube aj celú minulú sezónu, pred tou novou sa jeho hosťovanie z Porta zmenilo na riadny prestup. Z hosťovania v Bundeslige sa vrátil Bojan Krkič.

    V prvom zápase sezóny nastúpili hráči Stoke City proti Evertonu, vonku mu podľahli 0:1 po hlavičkovom góle Wayna Rooneyho.

    Arsenal Londýn

    Kanonieri budú po dvadsiatich rokoch chýbať v prestížnej Lige majstrov, pretože v minulej sezóne skončili v tabuľke Premier League na piatom mieste. Chuť si čiastočne napravili ziskom FA Cupu.

    Zverenci Arséna Wengera odohrali pred začiatkom sezóny šesť prípravných duelov s bilanciou štyri víťazstvá a dve prehry. Ostrú generálku pred Premier League absolvovali proti Chelsea v anglickom superpohári, ktorý je známy ako Community Shield. Derby dvoch londýnskych klubov musel rozlúsknuť až penaltový rozstrel, po ktorom sa zo zisku trofeje tešili kanonieri.

    Arsenal získal do svojich radov dve posily. Zatiaľ čo stopér Sead Kolašinac prišiel na voľný prestup, za francúzskeho útočníka Alexandra Lacazetta putovalo na konto Lyonu 53 miliónov eur. Klub opustili Emiliano Martínez, Gabriel Paulista, Yaya Sanogo a Wojciech Szczesny. Poľský brankár bol v uplynulých dvoch ročníkoch na hosťovaní v AS Rím, teraz však odišiel za 12 miliónov do Juventusu Turín.

    Arsenal otvoril nový ročník Premier League minulý piatok na domácom trávniku proti Leicestru City. Parádny zápas ponúkol divákom sedem gólov a nakoniec víťazstvo Arsenalu 4:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Michal Bakoš

    Góly: 47. Jesé


    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:11.
    Stoke City FC: Butland – K. Zouma, Shawcross (C), Cameron – Diouf, Allen, D. Fletcher, Pieters (89. Martins Indi) – Shaqiri (25. Berahino), Jesé (71. Sobhi) – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Grant – Berahino, Crouch, Krkić, Sobhi, Martins Indi, Johnson.

    Arsenal FC: Čech (C) – Mustafi, Monreal, Kolašinac (66. Giroud) – Bellerín, Ramsey, Xhaka (79. Iwobi), Oxlade-Chamberlain – Özil, Welbeck – A. Lacazette (79. Walcott).
    Náhradníci: Ospina – Coquelin, Elneny, Giroud, Iwobi, Mertesacker, Walcott.

    Rozhodca: Marriner – Beck, Ledger