HC Slovan – K. Vary 1:2 (0:1 po s.n.) | Třinec – Dinamo Minsk 3:2 (kon.) | Vítkovice – Riga 5:3 (kon.)
Sparta Praha – CSKA Moskva 1:5 (kon.) | HC Slovan – Vítkovice 2:3 (1:2 po s.n.) | Třinec – Sparta Praha 4:3 (kon.)
K. Vary – Riga 1:5 (kon.) | Dinamo Minsk – CSKA Moskva 0:5 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
CSKA Moskva
cz Piatok 04.08.2017, 11:30 • WERK ARENA, Třinec • President Cup
Partner:
     
    56:28
    Dmitrij Zugan (MOS) sestřelil jednoho ze sparťanů a odsedí si také dvě minuty za nedovolené bránění. Sparta bude hrát minutu a dvacet sekund v pěti proti třem.
     
    55:48
    Přesilovka ruského týmu je u konce a za třináct sekund bude hrát v pěti proti čtyřem Sparta. Sergej Umnikov (MOS) obdržel dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    55:20
    Alexander Kvartalnov (MOS) se vrhl na Maxima Kubánka (SPA) a povalil ho k ledu. Oba kohouti obdrží dvě minuty za hrubost, pokračuje přesilovka CSKA.
     
    54:01
    Josef Slavíček (SPA) byl vyloučen na dvě minuty za držení protihráče. CSKA má šanci ještě navýšit náskok.
     
    52:25
    CSKA právě vstřelilo branku!
    NIKITA ŠUJDIN se dostal k puku na modré čáře a ujížděl do přečíslení. Kapitán CSKA nechal odjet obránce Truhláře a zakončil do horního růžku. O vítězství Moskvy je rozhodnuto – 1:5! Asistence: Sergej Šapovalenko.
     
    49:03
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA ale brzy získalo odražený puk a přeci jen jej dopravilo do branky. Šujdin zpoza brány přihrál mezi kruhy na SERGEJE ŠAMŠURINA, a ten se z prvního doteku trefil nádherně pod břevno – 1:4! Asistence: Nikita Šujdin.
     
    48:51
    S. Šapovalenko si zpracoval dlouhou přihrávku od obránců a jel sám na branku. Střela se mu ale nepovedla, Cichoň zasáhl.
     
    44:44
    Alexej Mironov (MOS) se hodně diví, ale proti rozhodnutí sudího nic nezmůže. Obránce CSKA si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    41:02
    Viníkem byl Matěj Kuracina (SPA), který obdržel dvouminutový trest za sekání. Moskvané byli dosud v přesilovkách stoprocentní.
     
    40:56
    Šamšurin byl v obrovské šanci před odkrytou brankou faulován a bezmocně rozhodil rukama. CSKA hraje ve výhodě bez gólmana.
     
    39:10
    Kečkin pronikl do útočné třetiny a nechal puk za sebou pro Šujdina. Jeho střela po ledu se odrazila od levé tyčky vedle!
     
    38:15
    Kubánek se prezentoval nádhernou akcí, když si prohodil puk mezi bruslemi Kašnikova a rázem byl sám před Popovem. Jenže po bekhendovém blafáku poslal kotouč jen do lapačky ruského brankáře!
     
    32:08
    Cichoň zakročil proti nahození Mironova a Sparta si zahraje v početní výhodě. Jefim Bystrov (MOS) je potrestán dvěma minutami za vysokou hůl.
     
    30:58
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Také svou druhou přesilovku v zápase CSKA proměňuje a znovu vede o dva góly! Nahození Kuzmina od modré čáry usměrnil za Cichoňova záda SERGEJ UMNIKOV – 1:3! Asistence: Daniil Kuzmin, Sergej Šapovalenko.
     
    29:18
    Nikita Gurjevskij (SPA) je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl. CSKA svou dosud jedinou přesilovku využilo a vstřelilo v ní gól na 2:0.
     
    28:56
    Sparta zapomněla na Kurilkina, který si nabruslil za její obranu a zprava jel sám na Cichoně. Zamířil ale vedle levé tyčky!
     
    27:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se však usadili v útočném pásmu a nakonec třetí přesilovku v zápase využili. Bláha přihrál od mantinelu na pravý kruh TOMÁŠI HAMAROVI, a ten svižnou střelou zápěstím překonal Popova – 1:2! Asistence: Marek Bláha.
     
    26:15
    Sparta si zahraje další přesilovou hru. Dvěma minutami za hrubost byl potrestán Jevhenij Kašnikov (MOS).
     
    25:50
    Adamec se protáhl před branku a posunul puk na volného Kubánka. Proti němu ale zasáhl betonem Popov a připsal si první těžší zákrok v zápase.
     
    24:16
    Sparťané nadvakrát zablokovali nebezpečnou střelu Šamšurina z mezikruží. Cichoň reagoval pohyby, ale zasahovat nemusel.
     
    21:45
    Jefim Bystrov (MOS) to při napadání Hamarovy rozehrávky přehnal s agresivitou a je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    18:05
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Ruské mužstvo využívá přesilovku a odskakuje do dvoubrankového trháku. Střela Mironova vypadla brankáři Cichoňovi, na brankovišti se nejlépe zorientoval JEFIM BYSTROV a dorazil kotouč do odkryté klece – 0:2! Asistence: Jevhenij Kašnikov, Alexander Kvartalnov.
     
    16:40
    CSKA si zahraje svou první přesilovku. Josef Slavíček (SPA) si odjel odsedět dvě minuty za faul loktem.
     
    15:24
    Kvartalnov oslovil po svém průniku Urulina a Cichoň měl teď trochu štěstí, že prudká střela zamířila těsně nad branku!
     
    09:57
    Sparta propadla ve středním pásmu a dva hráči CSKA ujížděli sami na branku! Šamšurin přihrál S. Šapovalenkovi, ale ten zblízka neprostřelil výtečného Cichoně.
     
    06:12
    Sparta si zahraje první přesilovku zápasu. Střelec Ilja Vorobjov (MOS) je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    04:07
    S. Šapovalenko a Šujdin ujeli do přečíslení a vyměnili si puk. Prvně jmenovaný pak ale zakončoval jen do Cichoně!
     
    00:39
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Zato Moskvané udeřili gólově hned z prvního útoku a po půlminutě jdou do vedení! Střelu Pičugina od modré čáry tečoval mezi kruhy ILJA VOROBJOV a Cichoň nedokázal na změnu směru zareagovat – 0:1! Asistence: Alexander Pičugin.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 28. Hamara (Bláha) – 1. Vorobjov (Pičugin), 19. Bystrov (Kašnikov, Kvartalnov), 31. Umnikov (Kuzmin, S. Šapovalenko), 50. Šamšurin (Šujdin), 53. Šujdin (S. Šapovalenko)


    HC Sparta Praha: Cichoň (Sluka) – Truhlář, Bláha (C), Zemčenkov, Ducháč, Procházka, Šesták, Hamara – Kubánek, Kuracina, Slavíček, Vítů, Vágner, Jaroš, Potůček, Adamec, Vitouch, Adam, Mácha, Gurjevskij, Valenta. Trenéři: Tomáš Hamara a František Ptáček.
    CSKA Moskva: Popov (Samsonov) – Kuzmin, Kašnikov, Mirovon, Pičugin, V. Šapovalenko, Umnikov – Šujdin (C), Zaripov, Urulin, Zugan, Vorobjov, Kulakovskij, Kečkin, S. Šapovalenko, Kadočkin, Kurilkin, Šamšurin, Dobrynin, Kvartalnov, Bystrov.

    Rozhodca: Pavel Mikula – René Tomis, Dominik Klimek

    Diváci: 30