Liberec – Zlín 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Sigma Olomouc 1:2 (kon.) | Sparta Praha – Bohemians 1:1 (kon.)
koniec
FK Mladá Boleslav
1:2 (0:2)
SK Sigma Olomouc
cz Nedeľa 30.07.2017, 17:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Málem bylo přeci jen srovnáno! Douglas Da Silva podnikl skrze obranu soupeře povedený slalom a poté nahrál volnému Chramostovi, jenž sice překonal vybíhajícího Buchtu, těsně před brankovou čárou ale Sigmě výhru zachránil jeden z obránců.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází David Houska, přichází Jiří Texl.
     
    90+1
    Matějovský neudržel nervy na uzdě a vydal se vynadat polehávajícímu Chorému, načež i on od hlavního rozhodčího obdržel žlutou kartu.
     
    90
    Bidje Manzia se postavil před Marka Matějovského a nedovolil mu rozehrávku přímého kopu, načež mu sudí Zelinka udělil žlutou kartu.
     
    87
    Žlutou kartu dostává David Houska (SK Sigma Olomouc).
     
    86
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak pozor, domácí se krátce před koncem utkání dočkali snížení na rozdíl jediné branky! Přímý kop Petra Mareše olomoucká zeď tečovala na rohový kop, po jehož rozehrávce se v šestnáctce v nepřehledné situaci nejlépe zorientoval NIKOLAJ KOMLIČENKO, a dal tak Mladé Boleslavi ještě malou naději. Olomoučtí reklamovali střet jednoho z domácích hráčů s brankářem Buchtou, sudí ale gól uznal.
     
    82
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jakub Plšek, přichází Bidje Manzia.
     
    77
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Vladislav Levin.
     
    74
    Adam Jánoš si nerozuměl s Marešem, poté musel olomoucký přechod do útoku hasit jen za cenu nedovoleného zákroku, za který je odměněn žlutým kartónkem.
     
    65
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Golgol Mebrahtu, přichází Lukáš Magera.
     
    64
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Tomáš Zahradníček, přichází Pavel Moulis.
     
    58
    Boleslavským dnes zřejmě není přáno! Do otevřené obrany soupeře se přiřítil Chramosta, jenž nahrál v šestnáctce číhajícímu Matějovskému. Ten zvedl hlavu a přetaženým balonem oslovil Mareše, domácí záložník ale branku opět o kousek přestřelil.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Uroš Radaković (SK Sigma Olomouc).
     
    53
    Tohle musí být gól! Jan Chramosta předvedl nádhernou sóloakci, na jejímž konci poslal na párek bránícího Radakoviće, samostatný únik vstříc Buchtovi ale zakončil ranou těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    50
    Pěkná akce! Tomáš Fabián došel k závěru, že sám se nikam neposune, proto zvolil přihrávku pro Matějovského, na jehož bochánek si za obranu naběhl Jan Chramosta a z otočky prověřil Buchtu, ten ale číhal na správném místě a skvěle zasáhl.
     
    46
    Tato změna se asi dala očekávat. Domácí v druhém poločase potřebují podporu do ofenzivy, na hřiště proto přichází Nikolaj Komličenko, který nahradí Jakuba Radu.
     
    45+2
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je pro domácí opravdu velmi studená sprcha, krátce před odchodem do šaten se totiž Sigma dostává do dvoubrankového vedení! Mladá Boleslav se místo klidného dohrání první půle zbytečně zbavila balonu, načež Plšek po vyhraném osobním souboji skvělou kolmicí uvolnil ŠIMONA FALTU, jenž i druhý vzájemný souboj s Divišem zvládl parádně a po přesné přízemní ráně mohl jít oslavovat svůj druhý gól v tomto utkání.
     
    45
    Sigma se poté mohla vydat do otevřené obrany Středočechů, za záchrannou brzdu ale stačil zatáhnout Fabián, který ovšem od hlavního sudího dostal žluté varování.
     
    44
    Povedená kombinace Urhinových svěřenců! Jiří Fleišman si naběhl do lajny, odkud našel na kraji šestnáctky se pohybujícího Matějovského. Ten opět prokázal obrovskou zkušenost, když si počkal na správný moment a pak nalezl Chramostu, ten ale trefil jen před brankou blokujícího Jemelku.
     
    43
    Olomoučtí se po vstřelení branky zatáhli, jejich hlavním cílem je teď hlavně neinkasovat do poločasu. Mnoho k tomu nechybělo, po centru do hostující šestnáctky byl míč odražen k Jánošovi. Ten ještě nahrál Marešovi, po jehož dalekonosné bombě balon skončil těsně nad břevnem!
     
    37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Překvapení je na světě, Sigma se Olomouc se pár minut před koncem prvního poločasu ujímá vedení nad Mladou Boleslaví! Pavel Čmovš hrubě neodhadl dlouhý nákop soupeřova týmu, a nabídl tak velkou možnost pro ŠIMONA FALTU. Ten se z ostrého úhlu řítil sám na Diviše, kterého překonal velmi povedenou střelou ke vzdálenější tyči.
     
    35
    Dobrá šance domácího týmu! Olomoučtí ztratili balon ve středu pole, Mladá Boleslav se na to konto vrhla do přečíslení tří proti dvěma, které táhl Matějovský. Domácí kapitán nahrál Chramostovi, jenž ještě sklepával pro Mareše, ten ale cíl těsně minul.
     
    32
    První žlutá karta dnešního mače. Dostává jí hostující útočník Chorý, který si ve vzduchu opět počínal nedovoleně a potrestán byl zcela zaslouženě. K Da Silvovi jsou na trávník přivolání zdravotníci.
     
    9
    Rychlý brejk domácích přinesl první zajímavou možnost zápasu! Vepřek si dával tak dlouho přednost s Faltou, až se mezi ně vřítil Jánoš. Ten odtáhl většinu této akce, na jejímž konci ke skórování vybídl Mebrahtua, brankář Buchta ale zasáhl.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 86. Komličenko – 37. Falta, 45+2. Falta (Plšek)

    Karty:   45. Fabián (MBL), 74. Jánoš (MBL), 90+1. Matějovský (MBL) – 32. Chorý (OLO), 54. Radaković (OLO), 87. Houska (OLO), 90. Manzia (OLO)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 5:1.
    FK Mladá Boleslav: Jakub Diviš – Fabián, D. Da Silva, Čmovš, Fleišman – J. Rada (46. Komličenko), Mareš – Jánoš (77. Levin), Matějovský (C), Chramosta – Mebrahtu (65. Magera).
    Náhradníci: Vejmola – Keresteš, Levin, Takács, Komličenko, Magera, Nečas.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (64. Moulis), Houska (90+2. Texl), Plšek (82. Manzia), Kalvach, Falta – Chorý.
    Náhradníci: Reichl – Buchvaldek, Moulis, Manzia, Škerle, Texl, Linhart.

    Rozhodca: Miroslav Zelinka – Ondřej Pelikán, Dušan Pospíšil

    Diváci: 3577