Salvador – Curaçao 2:0 (kon.) | Mexiko – Jamajka 0:0 (kon.)
koniec
Mexiko
0:0 (0:0)
Jamajka
cz Piatok 14.07.2017, 04:30CONCACAF Gold Cup • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky zámořského fotbalu. CONCACAF Gold Cup je turnaj, jehož vítěz se stane šampiónem Severní Ameriky, Střední Ameriky a oblasti Karibiku. V tomto zápase proti sobě nastoupí Mexiko a Jamajka.
     
    Jamajka úvodní zápas na turnaji vyhrála, porazila Carucao 2:0. První branku vstřelil v 58. minutě Williams a dvoubrankový náskok svému týmu vystřelil v závěru Mattocks Úspěšné bylo ve své premiéře i Mexiko, který vyhrálo 3:1 nad Salvadorem. V osmé minutě vstřelil úvodní branku Marin. Bleskově o dvě minuty později vyrovnal Bonilla. Po půlhodině hry poslal Mexiko do vedení Hernandez. Náskok Mexika navýšil ve druhém poločase Pineda. Proti sobě tak dnes nastoupí celky, které na Gold Cupu ještě neprohrály.
     
    Úvodní sestavy:

    Mexiko: Muñoz – O. Pineda, Ayala (C), Marín – Gallardo, Dueñas, R. Pizarro, E. Álvarez – Erick Torres, Jesús Molina – E. Hernández.
    Náhradníci: José Corona, Fraga – É. Gutiérrez, Mayorga, Montes, J. Pereira, L. Reyes, L. Rodríguez, Jorge Hernández, Barragán, R. López, Sepúlveda.

    Jamajka: Blake (C) – Powell, Lowe, J. Taylor, K. Lawrence – Fisher, Lambert, J.-V. Watson, Binns – Mattocks, Burke.
    Náhradníci: Hyatt, D. Miller – S. Campbell, Francis, Harriott, Richie, Grandison, R. Morris, Gordon, J. Johnson, Nicholson, Williams..
     
    Zápas za malý moment začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Ve druhé minutě končí míč mimo hrací plochu, vhazovat tak bude mexický Hugo Ayala.
     
    4
    Mnoho šancí k vidění v úvodu zápasu není, míč končí u brankáře Jamajky, který následně dlouhým výkopem posílá spoluhráče na útočnou polovinu.
     
    5
    Momentálně hraje tým vedený jako hostující lépe, Jamajka bude vhazovat a obstará to na začátku páté minuty obránce Alvas Powell.
     
    5
    Zápas se hraje v Denveru, na stadionu Sports Authority Field je atmosféra velmi dobrá. Oba týmy zde mají své příznivce, kteří hlasitě fandí.
     
    6
    Do rozehrávky se zapojuje mexický brankář, Moisés Muñoz přihrává na spoluhráče, který stojí hned před vápnem.
     
    6
    Mexický tým se pokoušel něco vymyslet, ale nedokázal se prosadit. Orbelín Pineda se do střelecké pozice neprobojovat, jamajská obrana byla pozorná.
     
    7
    Stadionem obíhá mexická vlna, fanoušci se fotbalem opravdu baví. Mnoho šancí ale k vidění není.
     
    10
    Michael Binns si v souboji jeden na jednoho počínal nedovoleně, fauloval Elíase Hernándeze, a tak bude rozehrávat Mexiko.
     
    11
    Erick Torres se jako první probojoval do střelecké pozice. Jeho rána končí mimo branku, a tak míč do hry uvede brankář Andre Blake.
     
    13
    Velké množství střeleckých šancí k vidění není, za třináct minut hry registrujeme jedno nepřesné zakončení.
     
    14
    Cory Burke se dopustil faulu v osobním souboji, nedovoleně připravil o míč Jesúse Gallarda, a tak bude Jamajka rozehrávat volný kop.
     
    16
    Sledujeme takticky vedený fotbal, ani jeden celek se nechce dopustit velké chyby, což oběma týmům hodně svazuje nohy. Poněkud nervóznější úvod zápasu.
     
    16
    Darren Mattocks se dostal do postavení mimo hru, což neuniklo pozornosti pomezního sudího, který tak bleskově zastavuje akce Jamajky.
     
    18
    Máme tu první střelecký pokus, který končí mezi tyčemi. Dobře vypálil mexický Erick Torres, jehož pokus dokázal zastavit brankář Andre Blake. Následně akce Mexika pokračovala dál Alvas Powell musel překazit kombinaci soupeře jen za cenu rohového kopu.
     
    19
    Od rohového praporku centroval před branku Elías Hernández, jeho pokus však nebyl dostatečně přesný.
     
    20
    Dvacet minut hry je minulostí, mnoho střel na branku k vidění není, ale fanouškům přímo na stadionu v Denveru to evidentně nevadí, vytvářejí velmi dobrou atmosféru. Mnoho míst volných není.
     
    22
    Mexiko mělo více ze hry, nyní je to Jamajka, která se pokouší probojovat se stabilněji na útočnou polovinu a ohrozit tak branku Mexika. Gólman Moisés Muñoz zatím zasahovat nemusel.
     
    23
    Nyní se do velké šance dostalo Mexiko. Aktivně hrající Erick Torres se probojoval do střelecké pozice. Mířil až příliš přesně, trefil tyč branky.
    23. Torres Erick ve velké šanci trefil tyčku.
     
    25
    Další akce týmu, který je veden jako domácí, končí nepřesně, následovat bude odkop od branky Jamajky.
     
    27
    Erick Torres byl faulovaný soupeřem. Mexický hráč z hrací plochy odchází za pomoci lékařů.
     
    29
    Sledujeme pasáž hry, které dominuje poměrně hodně jamajských faulů. Nejprve si nedovoleně počínal Michael Binns, a pak také jeho kolega Cory Burke.
     
    30
    Mexický Jesús Gallardo má k dispozici po nepovedené kombinaci soupeře autové vhazování na polovině hrací plochy.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Kevon Lambert (Jamajka). Kevon Lambert si počínal v souboji s Rodolfoem Pizarrem nedovoleně, za což vidí žlutou kartu. První karta v tomto zápase.
     
    32
    Nyní registrujeme střelecký pokus Jamajky. Do zakončení se probojoval útočník Cory Burke, jehož pokus ale končí malý kousek mimo branku. Následovat bude odkop od branky Mexika.
     
    34
    Oba týmy si dokázaly vypracovat velkou šanci, fanoušci zde v Denveru se baví rychlím fotbalem.
     
    36
    Jermaine Taylor poslal míč do zámezí, rohový kop pro Mexiko bude následovat. Od rohového praporku rozehrával Elías Hernández. Jeho centr nebyl nejpovedenější.
     
    37
    Hraje se spíše na polovině hrací plochy, ani jeden celek se nikam nežene, mnoho šancí momentálně k vidění není.
     
    39
    Mexiko rozehrávalo rohový kop, do dobré střelecké pozice se následně dostal Jesús Molina, jehož pokus velmi dobře dokázal zastavit na brankově čáře obránce Jermaine Taylor.
     
    40
    Další rohový kop pro Mexiko. Elías Hernández znovu posílal míč před branku, ale tentokrát se jeho kolegové do šance nedostali.
     
    41
    Před brankou Jamajky došlo k osobním souboji a dva fotbalisté zůstávají ležet na hrací ploše. Míří k nim lékaři.
     
    42
    Mexický Jesús Molina za asistence lékařů míří z hrací plochy, uvidíme, zda se do zápasu vrátí, nebo bude nucen střídat.
     
    44
    V poklidném tempu se dohrává první poločas, který mnoho šancí nenabízí. Optickou převahu mají fotbalisté Mexika, ale nemohou se probojovat do výraznější příležitosti.
     
    45
    Probíhá poslední minuta v prvním poločase, uvidíme, kolik minut se bude nastavovat.
     
    45
    Alvas Powell se dostal do dobré střelecké pozice, ale jeho rána končí mimo branku, neboť byla tečovaná obráncem.
     
    45+1
    Tři minuty uvidíme nad rámec prvního poločasu.
     
    45+3
    Mexiko se nyní dostalo do velké šance. Edson Álvarez to vzal na sebe. Mohl ještě přihrávat, ale rozhodl se pro zakončení, které končí jen těsně mimo bránu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme branku neviděli, aktivněji hrají fotbalisté Mexika, ale vyloženou šanci nemohou proměnit. Nejblíže skórování byl Erick Torres, který míč napálil do tyče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Rodolfo Pizarro, přichází César Montes.
     
    47
    Do zajímavé střelecké pozice se dostal mexický Jesús Gallardo. Po dobrém centru spoluhráče se dostal k hlavičce, ale míč končí mimo branku. Andre Blake bude odkopávat.
     
    49
    Kemar Lawrence se pokoušel dostat se do střelecké pozice, ale byl nedovoleným způsoben zastaven soupeřem. Jamajka tak bude rozehrávat.
     
    50
    Jesús Gallardo rozehrával volný kop. Mohl centroval do předbrankového prostoru, ale rozhodl se pro zakončení, které končí nad brankou. Andre Blake zasahovat nemusel.
     
    52
    Elías Hernández měl k dispozici autové vhazování, následně se do zakončení dostal Hedgardo Marín, jehož střelecký pokus na poslední chvíli zastavil obránce Jermaine Taylor.
     
    52
    Jesús Gallardo vedl další akci svého celku, ale ani ta nebyla úspěšná, míč dokázal zablokovat Kemar Lawrence. Následně už musel Andre Blake zasahovat, skvěle vypálil Elías Hernández.
    52. Gllaardo neuspěl ze střední vzdálenosti.
     
    53
    Elías Hernández rozehrával rohový kop, po kterém se do střelecké pozice probojoval Hedgardo Marín. Gólman Jamajky byl pozorný.
     
    55
    Brankář Moisés Muñoz bude rozehrávat od své branky, volí dlouhý odkop, a tak pomáhá spoluhráčům založit útočnou akci.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Andre Blake (Jamajka).
     
    58
    Jamajka vybojovala autové vhazování, provede jej Kemar Lawrence. Hráč, který dokázal předcházející velkou šanci Mexika zablokovat.
     
    60
    Šedesát minut hry je minulostí, sledujeme aktivnější hru Mexika, které ovšem nemůže překonat brankáře soupeře. Jamajka mnoho šancí ve druhém poločase nemá.
     
    61
    Zápas se hraje v Denveru v Coloradu. Přítomno je velké množství fanoušků Mexika a výrazně méně příznivců Jamajky. Fanoušky ovšem fandí jak jen to jde. Pokud své síly spojí například při mexické vlně, tak z toho až mrazí.
     
    62
    Kevon Lambert fauloval Edsona Álvareze. Na hrací plochu zamířila nosítka, který ovšem nebyla potřeba.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Michael Binns (Jamajka). Jamajský hráč si hodně neobratně počínal v souboji s Edsonem Álvarezem, za což vidí žlutou kartu. Třetí karta v tomto zápase.
     
    65
    Mexiko se nyní probojovalo do další střelecké pozice. Na sebe to vzal Elías Hernández, jehož rána končí mimo branku. Následovat bude odkop od branky.
     
    67
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Jesús Dueñas, přichází Martín Barragán.
     
    67
    Fanoušci zatím marně čekají na první gól v zápase. Více šancí si dokáží vypracovat fotbalisté Mexika, ovšem s proměňováním šancí mají dnes problém.
     
    69
    Tým vedený jako domácí sice kombinuje na útočné polovině, ale do vyloženější střelecké pozice se propracovat nemůže. Mnoho šancí k vidění není. Dvacet minut zbývá z druhého poločasu.
     
    71
    Autové vhazování pro Mexiko, míč do hry uvede Elías Hernández.
     
    72
    Mnoho fotbalově krásy k vidění na trávníků není, a tak daleko více rozruchu způsobují děti hrající si v hledišti.
     
    72
    Alvas Powell byl v osobním souboji tvrdě atakován, následně se poroučel k zemi. Mexičané rychle míč zakopli a došlo k přerušení hry a ošetření hráče. Následně Jamajka vrací míč soupeři. Sportovní gesto.
     
    75
    Patnáct minut před koncem se do míče opřel Edson Álvarez. Jeho rána ale končí mimo branku, Andre Blake jen kontroloval dráhu míče.
     
    75
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Michael Binns, přichází Ewan Grandison.
     
    76
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Elías Hernández, přichází Érick Gutiérrez.
     
    76
    Podle dostupných informací tento zápas na stadionu v Denveru sleduje 49 121 platících diváků. Ti zatím ale gólovou situaci neviděli.
     
    79
    Po delší době registrujeme střelecký pokus. Dobře to zkoušel Damion Lowe. Ojedinělou jamajskou šanci dokázal vyřešit za cenu rohového kopu Hugo Ayala.
     
    79
    Kemar Lawrence rozehrával od rohového praporku, následně se do střelecké pozice dostal Damion Lowe, jehož pokus končí mimo branku.
     
    81
    Deset minut hry nás dělí od konce druhého poločasu. Sledujeme podprůměrné utkání. Více ze hry a optickou převahu mají Mexičané, ale ke gólové střele se nemohou propracovat.
     
    82
    Mexický obránce César Montes musel faulovat soupeře, a tak bude následovat volný kop. Ten rozehrával Jermaine Taylor. Jeho rána však končí mimo branku. Jamajka nyní dokázala zahrozit.
     
    84
    Alvas Powell získal pro své spoluhráče autové vhazování, ale následná kombinace dostala míč vinou nepřesné přihrávky jen do míst, kde byl pozorný Moisés Muñoz.
     
    85
    V poklidném tempu se zápas dohrává, ani jeden celek se nikam nežene. Výraznější šanci si momentálně nedokáže vypracovat ani jeden celek.
     
    87
    Více než 49 tisíc fanoušků zde na stadionu v Denveru sleduje zápas zápasu, který přinesl minimum šancí a ani jedna akce ke gólu nevedla.
     
    88
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Cory Burke, přichází Owayne Gordon.
     
    88
    Jamajský Cory Burke je z hrací plochy odnášen na nosítkách, zápas pro něho končí, a tak se kouč Jamajky rozhodl pro střídání. Není to pěkný pohled na trpícího hráče.
     
    90
    Probíhá poslední minuta druhého poločasu, uvidíme, kolik minut se bude nastavovat.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
    Podle mnohých fanoušků tento duel v jednom obrázku.

     
    90+3
    Do střelecké pozice se probojoval jamajský obránce Alvas Powell, ale jeho rána končí výrazně mimo branku.
     
    90+4
    Jamajka bude rozehrávat rohový kop, nejprve ale střídání.
     
    90+4
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Darren Mattocks, přichází Jermaine Johnson.
     
    90+4
    Owayne Gordon rozehrával poslední akci zápasu od rohového praporku, do zakončení se nikdo nedostal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Mexikem a Jamajkou končí bezbrankovou remízou. Jamajka na útočné polovině nepředvedla vůbec nic, ani jednou nevystřelila na branku. Mexiko si dokázalo šance vypracovat. Nejblíže ke gólu byl Erick Torres ve třiadvacáté minutě, ale trefil tyčku. Více než 49 tisíc fanoušků na stadionu v Denveru gól nevidělo. (06:35:45)

    Jan Prošek

    Góly:

    Karty:   32. Lambert (JAM), 57. Blake (JAM), 63. Binns (JAM)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:15.
    Mexiko: Muñoz – O. Pineda, Ayala (C), Marín – Gallardo, Dueñas (67. Barragán), R. Pizarro (46. Montes), E. Álvarez – Erick Torres, Jesús Molina – E. Hernández (76. É. Gutiérrez).
    Náhradníci: José Corona, Fraga – É. Gutiérrez, Mayorga, Montes, J. Pereira, L. Reyes, L. Rodríguez, Jorge Hernández, Barragán, R. López, Sepúlveda.

    Jamajka: Blake (C) – Powell, Lowe, J. Taylor, K. Lawrence – Fisher, Lambert, J.-V. Watson, Binns (75. Grandison) – Mattocks (90+4. J. Johnson), Burke (88. Gordon).
    Náhradníci: Hyatt, D. Miller – S. Campbell, Francis, Harriott, Richie, Grandison, R. Morris, Gordon, J. Johnson, Nicholson, Williams.