Tlačová konferencia MŠK Žilina pred zápasom LM sk (kon.) | Tlačová konferencia FC Kodaň pred zápasom LM (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia MŠK Žilina pred zápasom LM

Utorok 11.07.2017, 13:00Tlačové konferencie
     
    Tlačová konferencia MŠK Žilina pred zápasom s FC Kodaň je na konci. Výkop úvodného stretnutia druhého predkola Ligy majstrov 2017/18 je zajtra o 20:15. (13:32:43)
     
    M. Škvarka: "Každý vie, o čo sa hrá a o čo bojuje. Tam netreba žiadnu väčšiu motiváciu."
     
    A. Guľa: "Na jednej strane musíte chápať, že hráč, ktorý hrá proti Alexisovi Sánchezovi sa chce posunúť ďalej. Taký hráč však mal odísť inak, s väčšou pompou. Ja som to zobral ako fakt, chvíľu som bol smutný, ale jednoducho vo futbale sa to stáva."
     
    A. Guľa: "Z môjho pohľadu sú o odchode Mabouku dve optiky. Jedna, že je to nečakané a druhá, že je to očakávané, pretože je tu sedem rokov a hral v reprezentácii. Tak, ako sa k tomu postavil on, nie je tradičné, ale vo futbale musíte byť pripravený na každú situáciu. My sme na to zareagovali príchodom Chvátala, máme aj mladého Valla. Emočne nepripravený Mabouka, aj keď je roky v systéme, nemá takú kvalitu, ako tí, čo chcú zajtra hrať a vyhrať."
     
    A. Guľa: "Máme pripravených iných brankárov, pretože Miloš Volešák absolvoval artroskopiu kolena a nebude pripravený na tento zápas. Na odvetu už možno áno. Máme tam Holeca, Leška..., takže verím, že vyberieme silnú dvojicu a udržíme čisté konto."
     
    M. Škvarka: "Je to podobné, ako pri Bilbau. Tiež nás čakal veľký klub s veľkým menom a išli sme šťastiu naproti."

    A. Guľa: "Vážnosť zápasu sa dá porovnať s tým zápasom s Bilbaom. Vtedy v týždni vyhrali ešte zápas s Barcelonou. Bol to veľký míľnik, že sme dokázali otočiť taký zápas. Pre nás je podstatná naša vášeň a entuziazmus, aby sme išli na doraz a to zajtra aj chceme."
     
    A. Guľa: "O Vavrovi vám neviem povedať viac, pretože po taliansky neviem. Prioritou je výzva, ktorá nás čaká zajtra."
     
    A. Guľa: "Uvažovali sme rôznym smerom, ktorou loptou budeme hrať. Zvažovali sme všetky detaily, ale je podstatné, ako budeme fungovať. Ostávame pri tom, čo poznáme a pri tých loptách, ktoré padali do brány súperov."
     
    A.Guľa: "Juraj Chvátal je pripravený, rozhodneme sa zajtra, koho nasadíme. Noví chalani ukázali, že majú talent, aby nám pomohli byť lepší ako tím."
     
    Predaných je 6,5 tisíc vstupeniek plus držitelia permanentiek, takže očakávame okolo 9 tisíc ľudí.
     
    A. Guľa: "Máme to postavené na športovom úspechu, takže sme neriešili žiadne prémie alebo stávky, pretože nemôžete čakať, že sa ostrihám ešte viac. Ten zápas má také grády, že tam netreba motiváciu."
     
    A. Guľa: "Je fajn, že je táto press konferencia. Má to svoju vážnosť a hodnotu. Toto sú dôsledky minulej sezóny. Rešpekt od novinárov a uznanie. Ja som v pohode, v kľude, pretože verím našim veciam. Všetko sa deje pre niečo. Teším sa na ten zápas enormne. Filozofia lístkov bola veľmi dobre nadstavená. Je to taká symbiózia. Budeme sa tlačiť do toho všetko, nebudeme kalkulovať. Náš jazyk nám verí byť silný v ofenzívne a kompaktný v defenzíve."
     
    A. Guľa: "Nemôžem ukázať všetky karty, je to pre nás veľký zápas.Uvidíme, ako sa rozhodneme na zajtra. Podstatné je, aby sme boli sústredení na naše silné stránky. Odchody a príchody sú súčasťou futbalu. Pokiaľ to mužstvo funguje systémovo, tak dokáže nahradiť každého jednotlivca. Pôjdeme do toho s odvahou a maximálnym úsilím od prvej minúty."
     
    Štart Jakuba Holúbka je otázny.
     
    A. Guľa: "Náš spôsob nebudeme meniť, pretože tam máme najväčšiu silu. Ak sa niečo stane, tak budeme mať nachystaných ďalších chlapcov z procesu."
     
    A. Guľa: "Podstatou sú systémové veci, pretože tí chlapci majú návyky a vedia ich veľmi rýchlo oprášiť."
     
    A. Guľa: "Vždy ide o výsledok. Pracovali sme dlhší čas bez reprezentantov, takže v prípade dostali šancu viacerí hráči z klubu. Načasovanie zápasu so Slaviou malo tiež svoje opodstatnenie. V takýchto zápasov rozhoduje, ako budeme nadstavení a sebavedomí, nie v akej forme sa nachádzame. Nerozhoduje sa ani podľa výsledkov z prípravného obdobia."
     
    M. Škvarka: "Prípravné zápasy nám ukázali ako potrebujeme hrať a na čom musíme pridať. Na tom sme popracovali."
     
    A. Guľa: "O súperovi máme dostatok informácii. Videli sme ho na vlastné oči. Rozhodne sa na ploche. Náš spôsob hry nebudeme meniť. Chceme hrať tak, ako s tým súper bude mať problémy. Vychádzali sme z analýz zápasov, v ktorých mužstvá proti Kodani dokázali uspieť. Súper má kvalitu aj svoje meno, ale takisto prišiel o troch hráčov. Karty sú hodené. My máme dostatok entuziazmu a vášne. Teraz je potrebná koncentrácia na zajtrajší deň D."

    Matej Kubove