S. Macedónsko – Portugalsko 2:4 (kon.) | Srbsko – Španielsko 0:1 (kon.)
koniec
Srbsko
0:1 (0:1)
Španielsko
Piatok 23.06.2017, 20:45Majstrovstvá Európy U21 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    90
    Mikel Merino teraz trochu zavaril svojmu tímu, keď v blízkosti pokutového územia na pravom krídle poslal k zemi Mijata Gačinovića, za čo si vyslúžil aj žltú kartu.
     
    87
    Srbi striedajú, Saša Lukić má pre dnešok a aj pre tento šampionát odpracované, na posledné minúty ho strieda Srdjan Plavšić.
     
    85
    No a Srbi podnikli rýchly protiútok, zrýchlil Saša Lukić, ktorý našiel peknou prihrávkou Mijata Gačinovića, Pau López napodobnil svojho srbského kolegu a predviedol skvelý zákrok!
    83. Borja Mayoral (ESP)
     
    83
    Fantastický Filip Manojlović! Šoanieli podnikli prýchly protiútok, Mikel Oyarzabal priťukol loptu Borjovi Mayoralovi, ktorý ju trafil vo vzduchu, ale srbský gólman predviedol skvelý reflexívny zákrok!
     
    71
    Ako prvý strieda srbský kormidelník. V druhom polčase neviditeľného Nemanju Radonjića strieda na ihrisku Mihajlo Ristić.
     
    66
    Denisovi Suárezovi to kombinačne nevyšlo, a tak sa sám pokúsil o zakončenie. Proti jeho prvému pokusu dobre zasiahol Filip Manojlović, následnú ťažkú pozíciu z dorážky už Suárez nezvládol.
     
    60
    Ďalšia obrovská príležitosť Španielov a opäť v tom bol Iñaki Williams, ktorému ale lopta po kolmici za obranu ušla a do koncovky ho napokon nepustil Filip Manojlović.
     
    59
    Pokračovala aktivita španielskych mladíkov, Álvaro Odriozola sa dostal k lopte na pravom krídle, krásnym centrom našiel Iñakiho Williamsa, ktorý ale v koncovke zlyhal.
     
    51
    Španieli dostali šancu na rýchly protiútok, Borja Mayoral chcel vypáliť už zvnútra pokutového územia, avšak trafil len Vukašina Jovanovića. Následná strela Denisa Suáreza bola zblokovaná na rohový kop.
     
    47
    Srbský gólman Filip Manojlović teraz vyrobil obrovskú chybu, keď jednoduchú loptu nedokázal včas odkopnúť, tá sa dostala k Denisovi Suárezovi, ktorý ale napokon z nie príliš jendoduchej pozície srbského brankára neprekonal. Následný rohový kop Španielska už vzruch v srbskej šestnástke nepriniesol.
    41. Uroš Djurděvić (SRB)
     
    41
    Tak to je šokujúci záver prvého polčasu. Uroš Djurdević vo výskoku zasiahol lakťom do tváre Mikela Merina, vidí druhú žltú kartu, a tak musí predčasne putovať pod sprchy!
     
    40
    No a hneď po rozohrávke mohli Srbi inkasovať už po druhý raz. José Gayá krásnym prízemnným centrom vyzval na zakončenie Carlosa Solera, ktorý trestuhodne prepálil!
    38. Denis Suárez (ESP) - 0:1
     
    38
    Španielsko dalo gól!
    Tak konečne sme sa dočkali typickej španielskej akcie. Álvaro Odriozola si narazil Iñakim Williamsom a milimetrovo presnou prihrávkou našiel DENISA SUÁREZA, ktorý už nezaváhal.
     
    26
    Denis Suárez sa rozbehol až do pokutového územia, narazil si so svojim spoluhráčom, no z prvej trafil len bočnú sieť srbskej bránky.
     
    22
    Po centri Denisa Suáreza sa do šance rútil Borja Mayoral, po kontakte s Milošom Veljkovićom padá, hlavný rozhodca však penaltu na prekvapenie všetkých Španielov nepíska!
     
    21
    Uroš Djurdević v tomto momente veľmi nepríjemným zásahom "skosil" Josého Gayu a vidí tak prvú žltú kartu v tomto stretnutí.
    18. Carlos Soler (ESP)
     
    18
    Z ničoho nič prišla obrovská príležitosť Španielska! Diego González našiel nádhernou kolmicou za obranu Carlosa Solera, ktorý ale sám zoči-voči Filpovi Manojlovićovi stroskotal a snaha Španielov sa konči po ofsajde Iñakiho Williamsa.
     
    16
    Srbi po niekoľkých minútach odmlčania opäť zahrozili, keď sa za španielskou obranou ocitol kapitán Uroš Djurdević, ktorý ale mieril len do miest, kde bol pripravený Pau López.
     
    9
    Prvá dobrá prihrávka za srbskú obranu a hneď z toho bola príležitosť Španielska. Denis Suárez prihrával z hranice bránkovej čiary na Iñakiho Williamsa, ktorému však lopta absolútne nesadla a trafil len Vukašina Jovanovića.
     
    4
    Srbi začali aktívnejšie, keď po dobrej prhrávke za obranu vracal loptu do ohňa na Djurdevića Mijat Gačinović, Mikel Merino odvrátil na rohový kop. Po ňom lopta prepadla k Milošovi Veljkovićovi, ktorý ale trestuhodne prekopol španielsku bránu!

    Jakub Kocourek

    Góly: 38. Denis Suárez

    Karty:   21. Djurděvić (SRB) – 90. Merino (ESP)   41. Djurděvić (SRB)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:12.
    Srbsko: Manojlović – Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov – Lukić (87. Plavšić), Nemanja Maksimović, Gaćinović – Radonjić (71. Ristić), Djurděvić (C), A. Živković.
    Náhradníci: Nikolić, Milinković-Savić – Milenković, Ožegović, Čavrić, Bogosavac, Meleg, Ristić, Plavšić.

    Španielsko: Pau López – Odriozola Arzallus, González, Merino, Gayá – Soler, Hernández, Denis Suárez (C) – I. Williams, Mayoral, Oyarzabal.
    Náhradníci: Arrizabalaga, Blanco – Bellerín, Meré, Vallejo, D. Ceballos, Deulofeu, Saúl Ñíguez, Asensio, Sandro Ramírez, J. Castro, M. Llorente.

    Rozhodca: Gediminas Mažeika – Vytautas Šimkus, Vytenis Kazlauskas (všetci Litva)