S. Macedónsko – Portugalsko 2:4 (kon.) | Srbsko – Španielsko 0:1 (kon.)
koniec
Srbsko
0:1 (0:1)
Španielsko
Piatok 23.06.2017, 20:45Majstrovstvá Európy U21 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Srbsko

    Výber zložený z gra hráčov, ktorí v roku 2015 vyhrali na MS do 20 rokov úspešný v Poľsku nebol. Nutno povedať, že Srbsko sa dostalo do ťažkej skupiny. Na úvod prehralo s Portugalskom 0:2, góly strieľali Guedes a Fernandes. Potom však prišla len remíza proti outsiderovi z Macedónska. Skóre duelu síce otvoril Gaćinović, lenže Bardi z penalty a Gjorgjev otočili na 1:2. Konečnú remízu zachraňoval kapitán Djurdevič.

    Srbsko tak už nemá o čo hrať, pretože aj v prípade víťazstva by nemalo šancu postúpiť medzi štyri najlepšie celky.

    Španielsko

    Jeden z najlepších tímov na šampionáte má postup do semifinále istý a tak si duel so Srbskom môže dovoliť vypustiť a pošetriť sily. Uvidíme, či tak kouč Albert Celades aj spraví a dá šancu hráčom z druhého sledu.

    "La furia roja" otvorila turnaj presvedčivým víťazstvom nad Macedónskom, ktoré zdolala 5:0. Hattrick strelil záložník Realu Madrid Marco Asensio, ktorý sa prezentoval jedným krajším gólom než druhým. Výsledok ešte prikrášlil kapitán Gerard Deulofeu a Saúl Ñíguez, Aj druhý duel Španieli zvládli, aj keď to bolo náročnejšie. Proti taktiež silným Portugalcom otvoril skóre práve Saúl, následne sa presadil Sandro Ramiréz a aj keď Bruma krásnou strelou znížil, na konečných 3:1 upravil v nadstavenom čase Williams.
     
    Úvodné zostavy:

    Srbsko: Manojlović – Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov – Lukić, Nemanja Maksimović, Gaćinović – Radonjić, Djurděvić, A. Živković.
    Náhradníci: Nikolić, Milinković-Savić – Milenković, Ožegović, Čavrić, Bogosavac, Meleg, Ristić, Plavšić.

    Španielsko: Pau López – Odriozola Arzallus, Yeray, Merino, Gayá – Soler, Grimaldo, Denis Suárez – I. Williams, Mayoral, Oyarzabal.
    Náhradníci: Arrizabalaga, Blanco – Bellerín, Meré, Vallejo, D. Ceballos, Deulofeu, Saúl Ñíguez, Asensio, Sandro Ramírez, J. Castro, M. Llorente.

    Rozhodca: Gediminas Mažeika – Vytautas Šimkus, Vytenis Kazlauskas (všetci Litva).
     
    Pri pohľade na základné zostavy oboch tímov si nemožno nevšimnúť jednu veľkú kuriozitu, ktorá sa na takomto fóre často nevidí. Kouč už istého semifinalistu zo Španielska Albert Celades totiž vymenil v porovnaní s predchádzajúcim súbojom s Portugalskom celú základnú jedenástku!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas začal rozohrávkou Srbov, ktorí však so svojim úvodným útokom stroskotali už po pár sekundách a lopta už je na kopačkách Španielov.
     
    1
    Už na konci prvej minúty sme svedkami aj prvého postavenia mimo hry, keď sa za španielskou obranou ocitol Uroš Djurdevič.
     
    2
    Ani Španieli neuspeli vo svojej úvodnej kombinácii na polovici súpera, Srbi zakladajú ďalšiu akciu od Vukašina Jovanovića.
     
    3
    Srbskí mladíci to skúsili po ľavej strane, cez Diega Gonzáleza sa však do pokutového územia neprebil Andrija Živković.
     
    4
    Srbi začali aktívnejšie, keď po dobrej prhrávke za obranu vracal loptu do ohňa na Djurdevića Mijat Gačinović, Mikel Merino odvrátil na rohový kop. Po ňom lopta prepadla k Milošovi Veljkovićovi, ktorý ale trestuhodne prekopol španielsku bránu!
     
    5
    Španieli zaútočili po svojom pravom krídle, kde sa skúsil presadiť Denis Suárez, avšak jeho snaha stroskotala na dobre pozične pracujúcom Vukašinovi Jovanovićovi.
    5. Miloš Veljković (SRB)
     
    6
    Srbi znova útočia, center Sašu Lukića ale nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov, pri lopte znova španielski mladíci.
     
    7
    Momentálne trochu hluchý moment, keď vznikli aj prvé menšie emócie po nedovolenom zákroku pred španielskou šestnástkou na Mikela Merina.
     
    8
    Španielski mladíci začínajú vlažne, avšak predvádzajú typický španielsky futbal plný veľkého množstvo prihrávok na čo najmenšom priestore. Srbi im však spôsobujú problémy aktívnym pressingom.
     
    9
    Prvá dobrá prihrávka za srbskú obranu a hneď z toho bola príležitosť Španielska. Denis Suárez prihrával z hranice bránkovej čiary na Iñakiho Williamsa, ktorému však lopta absolútne nesadla a trafil len Vukašina Jovanovića.
     
    10
    Španieli tak po prvý raz pohrozili, zatiaľ je to však z ich strany pomerne profesorský výkon. Srbi im to však rozhodne svojou aktivitou neuľahčujú.
     
    11
    Denis Suárez chcel tentokrát vysokou loptou za obranu nájsť Borju Mayorala, loptu však skryl do svojich rukavíc srbský gólman Filip Manojlović.
     
    12
    Srbskí futbalisti po aktívnom úvode nechávajú v týchto desiatkach sekúnd hrať súpera a stiahli sa do defenzívy, kde čakajú, čo Španieli vymyslia.
     
    13
    Aktivita Španielov sa však končí potom, čo sa útočným faulom previnil proti Sašovi Lukićovi Rodrigo Hernández.
     
    14
    Denis Suárez videl na ľavom krídle rozbehnutého Josého Gayu, avšak loptu na svojho kolegu nedostal. Napriek tomu Španieli zostávajú pri lopte.
     
    15
    Znova sa španielski futbalisti pripravili o dobrú šancu, keď sa ďalším útočným faulom previnil Denis Suárez.
     
    16
    Srbi po niekoľkých minútach odmlčania opäť zahrozili, keď sa za španielskou obranou ocitol kapitán Uroš Djurdević, ktorý ale mieril len do miest, kde bol pripravený Pau López.
     
    17
    Španieli znova obliehajú pokutové územie svojho súpera, po sérii viacerých prenesení hry z jednej strany na druhú však o loptu prišli.
     
    18
    Z ničoho nič prišla obrovská príležitosť Španielska! Diego González našiel nádhernou kolmicou za obranu Carlosa Solera, ktorý ale sám zoči-voči Filpovi Manojlovićovi stroskotal a snaha Španielov sa konči po ofsajde Iñakiho Williamsa.
    18. Carlos Soler (ESP)
     
    20
    Máme za sebou 20 minút. Teraz to Španieli skúsili zase po ľavej strane, José Gayá, však prihrávku pod seba na Rodriga Hernándeza nepretlačil.
     
    21
    Uroš Djurdević v tomto momente veľmi nepríjemným zásahom "skosil" Josého Gayu a vidí tak prvú žltú kartu v tomto stretnutí.
     
    22
    Po centri Denisa Suáreza sa do šance rútil Borja Mayoral, po kontakte s Milošom Veljkovićom padá, hlavný rozhodca však penaltu na prekvapenie všetkých Španielov nepíska!
     
    23
    Borja Mayoral sa znova škaredo pozerá po hlavnom rozhodcovi a znova to bolo po súboji s Milošom Veljkovićom. Hráme však ďalej.
     
    24
    Srbi znova podnikli zaujímavý protiútok, po peknej prihrávke Nemanju Radonjića však so zakončením zbytočne váhal Uroš Djurdević, ktorý napokon zbytočne ešte hľadal ďalšieho spoluhráča.
     
    26
    Denis Suárez sa rozbehol až do pokutového územia, narazil si so svojim spoluhráčom, no z prvej trafil len bočnú sieť srbskej bránky.
     
    27
    Znova sme videli pokus o dlhú loptu za obranu Srbov, avšak Carlosovi Solerovi tentokrát lopta ušla mimo ihriska, vhadzovať tak bude Nemanja Antonov.
     
    28
    Srbi zatiaľ predvádzajú veľkú silu v kombinácii, keď po spolupráci asi štyroch hráčov znova nie príliš výrazne pálil Uroš Djurdević.
     
    29
    Tentokrát sa však srbskí mladíci stiahli pred vlastné pokutové územie asi s ôsmimi hráčmi, k Filipovi Manojlovićovi nepreška ani jedna prieniková prihrávka.
     
    30
    Ani po polhodine hry zatiaľ Španieli príliš nevedia, čo majú proti organizovaným Srbom hrať, dlhá lopta na Mikela Oyarzabala končí mimo ihriska.
     
    31
    Znova dlhí držanie lopty od španielskych mladíkov, Rodrigo Hernández si vypýtal taktický faul od Nemanju Maksimovića.
     
    32
    Naďalej sledujeme mimoriadne pozornú defenzívu zo strany Srbov, Španieli sa doposiaľ k ničomu nebezpečnému nedostali. Aj tentokrát ich aktivita končí nepresnou strelou Carlosa Solera.
     
    33
    Po dobrej práci v defenzíve vyrážajú Srbi do protiútokov, Nemanja Antonov si však tentokrát s Mijatom Gačinovićom nerozumel.
     
    34
    Nemanja Radonjić vnikol do poktuového územia, pokúsil sa presadiť individuálne proti Álvarovi Oriodzolovi, ktorému však prišiel pomôcť aj ďalší jeho spoluhráč.
     
    35
    Srbská aktivita sa končí po útočnom faule od Uroša Djurdevića na Mikela Merina, lopta pre Španielov.
     
    36
    Nemanja Radonjić dnes už po niekoľký raz predviedol svoju rýchlosť, unikol španielskej defenzíve, avšak svojim centrom ani v tomto momente nenašiel žiadneho zo spoluhráčov.
     
    37
    Ďalšia útočná aktivita Srbov sa končí už vo svojom zárodku, keď si Aleksandar Filipović pomáhal pri spracovávaní lopty rukou.
     
    38
    Španielsko dalo gól!
    Tak konečne sme sa dočkali typickej španielskej akcie. Álvaro Odriozola si narazil Iñakim Williamsom a milimetrovo presnou prihrávkou našiel DENISA SUÁREZA, ktorý už nezaváhal.
    38. Denis Suárez (ESP) - 0:1
     
    40
    No a hneď po rozohrávke mohli Srbi inkasovať už po druhý raz. José Gayá krásnym prízemnným centrom vyzval na zakončenie Carlosa Solera, ktorý trestuhodne prepálil!
     
    41
    Tak to je šokujúci záver prvého polčasu. Uroš Djurdević vo výskoku zasiahol lakťom do tváre Mikela Merina, vidí druhú žltú kartu, a tak musí predčasne putovať pod sprchy!
    41. Uroš Djurděvić (SRB)
     
    42
    Španieli začínajú využívať početnú prevahu, po ďalšej kombinácii na ľavej strane zakončoval z ťažkého uhla Borja Mayoral, Filip Manojlović vyráža do ihriska.
     
    44
    Denis Suárez roztiahol hru doprava na Álvara Odriozolu, ktorý ale trafil len Nemanju Antonova, je z toho rohový kop pre Španielsko.
     
    44
    Španieli ale túto štandardnú situáciu nezvládli, keď sa previnili v pokutovom území proti pravidlám a rozhodcovia tak loptu prisudzujú Srbom.
     
    45
    Ďalší nedovolený zákrok v strede poľa. Obeťou Nemaju Maksimovića sa tentokrát stal španielsky rýchlik Iñaki Williams.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu medzi Srbskom a Španielskom priniesol sympatický úvod zo strany Balkáncov, s pribúdajúcim časom však iniciatívu predsa len prebrali španielski mladíci. Tí sa v 38. minúte ujali vedenia po zakončení Denisa Suáreza. Navyše, Srbi hrajú od 41. minúty bez vylúčeného kapitána Uroša Djurdevića.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas odštartoval rozohrávkou Španielov, ktorí držia loptu na svojich kopačkách. Pokus Josého Gayu o dlhú loptu na Mikela Oyarzabala zastavil dobrým obranným zákrokom Aleksandar Filipović.
     
    47
    Srbský gólman Filip Manojlović teraz vyrobil obrovskú chybu, keď jednoduchú loptu nedokázal včas odkopnúť, tá sa dostala k Denisovi Suárezovi, ktorý ale napokon z nie príliš jendoduchej pozície srbského brankára neprekonal. Následný rohový kop Španielska už vzruch v srbskej šestnástke nepriniesol.
     
    48
    Denis Suárez sa tentokrát pokúsil o dlhú loptu doprava na rozbehnutého Carlosa Solera, ktorý ju však nezachytil v ihrisku, a tak bude znova odkopávať srbský brankár.
     
    50
    Iñaki Williams sa prebíjal po pravej strane cez Nemanju Antonova. Srbského obrancu sa síce zbavil, lopta mu však na klzkom teréne ušla znova mimo ihriska.
     
    51
    Španieli dostali šancu na rýchly protiútok, Borja Mayoral chcel vypáliť už zvnútra pokutového územia, avšak trafil len Vukašina Jovanovića. Následná strela Denisa Suáreza bola zblokovaná na rohový kop.
     
    52
    Španielski mladíci však ani z tejto štandardnej situácie srbskú bránku neohrozili, keď hlavný rozhodca píska útočný faul a loptu tak majú znova Srbi.
     
    53
    Srbi odpovedajú rýchlym brejkom, Mijata Gačinovića ale dobrým obranným zákrokom zastavil Álvaro Odriozola. Srbi mali k dispozícii rohový kop, po ktorom si ale loptu zobral Pau López.
     
    54
    Mikel Oyarzabal sa síce individuálne nepresadil, následne však vyrobili Srbi zbytočnú chybu v kombinácii, a tak vhadzovať môžu znova španielski mladíci.
     
    55
    Andrija Živković si nespracoval vysokú loptu z hĺbky poľa, do zakončenia ho nepustil Mikel Merino, pokračujú zase Španieli.
     
    56
    V druhom polčase zatiaľ nesledujeme žiaden dych vyrážajúci futbal z jednej či druhej strany, loptu majú však predsa len o niečo viac na kopačkách Španieli.
     
    57
    Dobrá defenzívna práca od Diega Gonzáleza, ktorý od lopty telom odstavil Mijata Gačinovića, odkopávať bude znova Pau López.
     
    58
    Španieli išli teraz tvrdo do pokutového územia, Borja Mayoral sa však svojim dravým prienikom proti dvojici Srbov nepresadil.
    58. Iñaki Williams (ESP)
     
    59
    Pokračovala aktivita španielskych mladíkov, Álvaro Odriozola sa dostal k lopte na pravom krídle, krásnym centrom našiel Iñakiho Williamsa, ktorý ale v koncovke zlyhal.
     
    60
    Ďalšia obrovská príležitosť Španielov a opäť v tom bol Iñaki Williams, ktorému ale lopta po kolmici za obranu ušla a do koncovky ho napokon nepustil Filip Manojlović.
     
    61
    Mikel Merino skúšal vysokú prihrávku na Borju Mayorala, ktorého však k lopte dobrou pozičnou hrou nepustil Miloš Veljković.
     
    62
    Srbi kombinovali na polovici súpera, všetko však úplne pokazil Miloš Veljković, ktorý pri pokuse nájsť Mijata Gačinovića našiel len kopačky Álvara Odriozolu.
     
    63
    Španieli sa znova dostali pred pokutové územie, Mikel Oyarzabal ale trafil svojou strelou spoza pokutového územia len obetavého Vukašina Jovanovića.
     
    64
    Denis Suárez sa snažil prestrčiť loptu do pokutového územia na Borju Mayorala, tá však skončila len v rukaviciach Filipa Manojlovića.
     
    65
    Znova to Denis Suárez skúsil kolmicou do pokutového územia, avšak ani tentokrát lopta až k Borjovi Mayoralovi nedoputovala vďaka obetavej prácí Vukašina Jovanovića.
     
    66
    Denisovi Suárezovi to kombinačne nevyšlo, a tak sa sám pokúsil o zakončenie. Proti jeho prvému pokusu dobre zasiahol Filip Manojlović, následnú ťažkú pozíciu z dorážky už Suárez nezvládol.
     
    67
    Srbi sa teraz z ničoho nič dostali až pred Paua Lópeza, zakončoval Mijat Gačinović, po práci Álvara Odriozolu majú Srbi k dispozícii rohový kop.
     
    68
    Srbi z tejto štandardnej situácie nezahrozili, lopta sa tak vrátila až na ich polovicu, kde ju majú vo svojej moci obrancovia Jovanović s Veljkovićom.
     
    69
    Carlos Soler chcel vymyslieť krásnu prienikovú prihrávku na Josého Gayu, avšak veľmi dobre zasiahol Aleksandar Filipović.
     
    70
    Dvadsať minút do konca sa v ofsajdovej pozícii ocitol po ďalšej prienikovej prihrávke Mikel Oyarzabal. Na opačnej strane poslal len do rukavíc Paua Lópeza prudký center Saša Lukić.
     
    71
    Borja Mayoral dobre videl Denisa Suáreza, ktorý napriahol z asi 20 metrov, mieril však vysoko nad bránu Srbska.
     
    71
    Ako prvý strieda srbský kormidelník. V druhom polčase neviditeľného Nemanju Radonjića strieda na ihrisku Mihajlo Ristić.
     
    72
    Iñaki Williams kombinoval na pravej strane s Álvarom Odriozolom, avšak tam dobre zapracoval Saša Lukić, ktorý založil srbskú útočnú akciu.
     
    73
    Po rýchlom srbskom protiútoku a prihrávke Mijata Gačinovića pálil z prvej zastupujúci kapitán Nemanja Maksimović.
     
    74
    Mihajlo Ristić prenikol po ľavej strane, nabil Mijatovi Gačinovićovi, ten ale loptu netrafil úplne podľa svojich predstáv a bránu Paua Lópeze prepálil.
     
    75
    Pekná narážačka od Španielov, na ofenzívny výlet sa vydal José Gayá, ktorý ale nespracoval dobrú prihrávku od Borju Mayorala.
     
    76
    Momentálne tu máme prvé väčšie zdržanie, keď na hracej ploche zostáva ležať Saša Lukić.
     
    77
    Pokračujeme ďalej. Srbi veľmi aktívne napádajú rozohrávku španielskej defenzívy, čo im v tejto chvíli prinieslo aj úspech, keď budú môcť vhadzovať v blízkosti pokutového územia.
     
    78
    Iñaki Williams nedovolene atakoval Mihaila Ristića, následný center do pokutového územia však pre Španielov priame ohrozenie nepriniesol.
     
    79
    Napokon však z toho bol náznak príležitosti pre srbských mladíkov, keď v zaujímavej streleckej pozícii zaváhal Mihailo Ristić.
     
    80
    Srbi pokračujú v aktívnom pressingu, Mikel Merino si na polovici ihriska vypýtal od napádajúceho súpera faul.
     
    81
    Srbská defenzíva ubránila ďalšiu kolmicu od Rodriga Hernándeza a následne Nemanja Antonov odstavil od lopty aj Iñakiho Williamsa.
     
    82
    Nemanja Antonov to teraz skúsil v ofenzíve prízemným centrom do šestnástky, Nemanja Maksimović sa ale proti presile Španielov k lopte nedostal.
     
    83
    Fantastický Filip Manojlović! Šoanieli podnikli prýchly protiútok, Mikel Oyarzabal priťukol loptu Borjovi Mayoralovi, ktorý ju trafil vo vzduchu, ale srbský gólman predviedol skvelý reflexívny zákrok!
    83. Borja Mayoral (ESP)
     
    84
    Dobrá práca Srbov v defenzíve, Diego González našiel len kopačky jedného zo súperov, k slovu sa tak dostávajú opäť Balkánci.
    84. Andrija Živković (SRB)
     
    85
    No a Srbi podnikli rýchly protiútok, zrýchlil Saša Lukić, ktorý našiel peknou prihrávkou Mijata Gačinovića, Pau López napodobnil svojho srbského kolegu a predviedol skvelý zákrok!
     
    86
    Po ubránenom rohovom kope vyrazili dopredu aj Španieli, lopta z kopačky Carlosa Solera skončila po nepresnom centri len vedľa srbskej brány.
     
    87
    Srbi striedajú, Saša Lukić má pre dnešok a aj pre tento šampionát odpracované, na posledné minúty ho strieda Srdjan Plavšić.
     
    88
    Tak v závere sa nám hra poriadne rozbehla. Najskôr Odriozola nenašiel centrom Borju Mayorala, Srbi prešli rýchlo do útoku, kde spoza Gayu strieľal na pripraveného Pazua Lópeza.
     
    90
    Mikel Merino teraz trochu zavaril svojmu tímu, keď v blízkosti pokutového územia na pravom krídle poslal k zemi Mijata Gačinovića, za čo si vyslúžil aj žltú kartu.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte dve minúty.
     
    90+1
    Prudký center na prednú žrď úspech Srbom nepriniesol, všetko sa končí ofenzívnym faulom Balkáncov.
     
    90+2
    Srbi sa ešte pokúsili o posledný útok, po pretiahnutom centri z pravej strany však loptu do pokutového územia nedostal ani Srdjan Plavšić.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Španieli ukončili základnú skupinu s plným počtom bodov, keď aj vo svojom treťom zápase zdolali Srbsko gólom Denisa Suáreza ešte z prvého polčasu 1:0. Srbi na turnaji končia, Španieli si na svojho semifinálového súpera budú musieť počkať. Môže sa ním stať aj Slovensko. Odo mňa je to pre dnešok všetko, majte ešte pekný večer! (22:35:40)

    Jakub Kocourek

    Góly: 38. Denis Suárez

    Karty:   21. Djurděvić (SRB) – 90. Merino (ESP)   41. Djurděvić (SRB)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:12.
    Srbsko: Manojlović – Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov – Lukić (87. Plavšić), Nemanja Maksimović, Gaćinović – Radonjić (71. Ristić), Djurděvić (C), A. Živković.
    Náhradníci: Nikolić, Milinković-Savić – Milenković, Ožegović, Čavrić, Bogosavac, Meleg, Ristić, Plavšić.

    Španielsko: Pau López – Odriozola Arzallus, González, Merino, Gayá – Soler, Hernández, Denis Suárez (C) – I. Williams, Mayoral, Oyarzabal.
    Náhradníci: Arrizabalaga, Blanco – Bellerín, Meré, Vallejo, D. Ceballos, Deulofeu, Saúl Ñíguez, Asensio, Sandro Ramírez, J. Castro, M. Llorente.

    Rozhodca: Gediminas Mažeika – Vytautas Šimkus, Vytenis Kazlauskas (všetci Litva)